MANDRU CA SUNT ROMAN

Creat de mape 48-petru manea, Aprilie 24, 2015, 08:47:35 PM

« precedentul - următorul »

vulpea

PS.spre reamintire,L-AM VOTAT PE IOHA,deci am DREPTUL sa-l critic cand calca stramb !

yulian

Sa nu uitam ca i-a chemat la consultari si presedintii ambelor partide s-au comportat ca niste adevarati taranoi de Romania...  :hi:. Sa fie primit!  :wink:

vulpea

yuli.,nu inteleg ce rost mai au consultarile daca votul popular,direct si suveran,a stabilit asa procente.crezi ca la asa 'dubla' mai era ceva de 'lamurit' ? ca asa e s-a vazut azi si din 'carcoteala' pres.ului ! NU ?!

yulian

#348
La momentul in care i-a chemat la consultari, nu era formata  "majoritatea"populara. Faptul ca PSD si ALDE au dat dovada de soric gros...a fost taxata ca atare  :nono:. Presedintele are 10 zile pentru a desemna premierul...nu inteleg stresul?? Aaaa...le sta sarmaua in gat?? Sa le stea...la toti!

Aurel

    Oamenii astia, nu inteleg ca in, incercarile lor de asi spala rusinea, devin din ce in ce mai penibili si ca prin toate actuinile lor disperate, se depuncteaza pe zi ce trece.A inceput lumea sa  capete interes pentru politica si sa se informeze, ceea ce cred ca e cel mai bun lucru.

vulpea

yuli.,politica la nivel de stat nu'se face' la nivelul...soricului !

yulian

Politica de stat inseamna diplomatie, in primul rand. Nu reusesti nimic prin a te comporta ca un taranoi de Teleorman. O functie de rangul prim-ministrului vine si cu multe responsabilitati si informatii. Mi se pare ceva normal sa fie dat un ok din partea SRI/SIE inainte de a se dezvalui informatii foarte confidentiale unor persoane care au legaturi cu dictatori straini, mai ales in situatia asta incordata din Europa cand a innebunit lupul cu atacurile musulmane. Daca vi se pare ceva normal numirea acestei doamne dintr-un partid compus din competenti si neprihaniti...no comment!

tinumaftei

Dacă fac o comparație între afirmațiile lui Dragnea "funcția mi se cuvenea MIE" si afirmația lui KWI "guvernul MEU" nu cred că nivelul de țărănism e mai scăzut la sibian decât la teleormănean.
A considera o regiune inferioară alteia în Europa lui 2016 mi se pare adevărată lipsa de educație. Chiar ne putem imagina că desteptii lumii s-au îngrămădit intr-un județ și lipsesc din alt județ?!
În ce privește rolul serviciilor de informații, în democrație ele nu controlează alegerile și țin sub control situațiile potențial periculoase. Altfel nu este imaginabil că după o campanie electorală după ce populația a votat intr-un fel, să vină X serviciu și să zică: ați ales pe unul care nu poate fi președinte pentru că bla, bla, bla..
Atâta timp  cât unei persoane nu iau fost restrânse prin instanță niste drepturi, înseamnă că acțiunea unui serviciu de informații de limitare a accesului acelei persoane în demnități publice, este o acțiune politică!! Ce facem reinventăm securitatea?
Nu mă dau în vânt după PSD și nici după doamna propusă PM, dar precedentul acesta cu acceptul serviciilor de informații mi se pare periculos.
Va trece acest caz si vom fi în altul. Cineva este ales sau numit si vine omul de la "servicii" si zice: Nu se poate! Este risc pentru țară! Va fi întrebat omul de ce nu se poate si va răspunde: Nu pot să vă dau detalii pentru că este SECRET DE STAT!
Este inacceptabilă această abordare. Dacă cineva calca legea să fie condamnat si drepturile individuale restranse. Dar dacă cineva nu are aceste drepturi restrânse prin decizia unei instanțe, serviciile nu au decât să își desfășoare activitatea de prevenire si la prima abatere: arestat, judecat, drepturi restrânse!
În democrație tara este condusă de populație, nu de serviciile de securitate. Cetățenii cu drept de vot transmit unui partid dreptul de a conduce tara. Serviciile de securitate/informatii nu validează si nici nu invalidează alegerea populației. Ele doar asigura siguranță populației..
Dar poate avem până una alta un răspuns la fugă copilului! Mare cenzor al activității SRI! Cum este posibil ca un urmărit penal, care a plătit o cauțiune de 13 milioane de euro ca să fie în libertate să facă parte din comisia de control parlamentar al SRI? Adică ce control putea să facă penalul acesta asupra SRI?
Si daca nu aveam fugă copilului nici nu am fi știut că la o sindrofie recentă s-a întâlnit hoțu' cu prostu', adică SRI cu comisia parlamentară care trebuia să îi țină sub control civil. Am înțeles că inițiativa a fost a SRI, înseamnă că au fost mulțumiți de activitatea comisiei, care mai mult de mângâieri pe burtă nu a făcut!!

vulpea

subscriu intrutotul tm.bine observat si bine punctat !

vulpea

PS.yuli.,cred ca trebuie sa recunosti ca Dragnea a avut,zilele astea,diplomatie  DIN PLIN si pentru toata lumea din politica romaneasca .

roi_ag

Citat din: tinumaftei din Decembrie 24, 2016, 05:59:26 AMAtâta timp  cât unei persoane nu iau fost restrânse prin instanță niste drepturi, înseamnă că acțiunea unui serviciu de informații de limitare a accesului acelei persoane în demnități publice, este o acțiune politică!! Ce facem reinventăm securitatea?
Sevil a candidat pe vreo lista ?

filip

Hai sa vorbim serios,ce mare barbat de stat e Dragnea cand se ascunde sub fusta unei femei.
Adica el e sforarul si Sevil e papusa care executa ordinele.
E cam cum a fost BOC pentru Basescu.
"Dacă Sevil Shhaideh oboseşte, mă duc eu prim-ministru"
Adica un premier de fatada pana o sa modifice legea,dar oare cine a facut legea?
Adica legile sunt perfecte pana la momentul cand se aplica lor,atunci devin neconstitionale.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

tinumaftei

Citat din: roi_ag din Decembrie 24, 2016, 08:46:09 AM
Citat din: tinumaftei din Decembrie 24, 2016, 05:59:26 AMAtâta timp  cât unei persoane nu iau fost restrânse prin instanță niste drepturi, înseamnă că acțiunea unui serviciu de informații de limitare a accesului acelei persoane în demnități publice, este o acțiune politică!! Ce facem reinventăm securitatea?
Sevil a candidat pe vreo lista ?
Dacă serviciile colectează dovezi că o persoană are acțiuni în contra siguranței publice trebuie să meargă la instanță și aceasta să condamne si/ sau să restrângă drepturile oricărei persoane. Dacă serviciile împiedică oricare persoană să acceadă într-o pozite publică  pe motiv că dețin informații care nu au făcut obiectul deciziei unei instanțe, se cheamă că fac politică și sunt un actor politic că și un alt partid.
În cazul de fata situația este si mai penibilă, adica doamna a fost ministru a participat la ședințele de guvern, a avut acces la documente clasificate si acum vine serviciul X să ne spună de fapt că a dormit în bocanci si ca aceasta a fost o vulnerabilitate a guvernului României?!
Nu neg necesitatea ca asupra persoanelor care au răspunderi în zona secretelor de stat să se facă ample documentări, se fac ele pentru personal administrativ de prin anumite sectoare care au activitate în zona siguranței naționale, d'apai pentru ministru, dar procedura trebuie să fie anterioara, nu după ce a fost făcută propunerea vine serviciul X aflat în subordinea unuia sau altuia si scoate asul din mânecă!
Chestiunea este de acțiune în principiu, că despre chestiunea în cauză ne umplem de penibil. Sa nu îmi vină să cred că am avut un ministru în guvernul României cu risc de securitate! Chiar ne cred proști?!

yulian

Citat din: tinumaftei din Decembrie 24, 2016, 05:59:26 AM
A considera o regiune inferioară alteia în Europa lui 2016 mi se pare adevărată lipsa de educație. Chiar ne putem imagina că desteptii lumii s-au îngrămădit intr-un județ și lipsesc din alt județ?!
Serios?? Mai citeste o data ceea ce ai afirmat...adica ce vrei sa spui ca Bucurestiul se ridica la nivelul Munchen-ului, Paris-ului chiar si Budapestei??
Gradul de dezvoltare este dat de cultura, sanatate si educatie...nu exista doua regiuni asemanatoare  :cool:

undragutz

#359
Citat din: yulian din Decembrie 23, 2016, 03:13:49 PM
.Presedintele are 10 zile pentru a desemna premierul...nu inteleg stresul?? Aaaa...le sta sarmaua in gat?? Sa le stea...la toti!

In citeva zile intram in 2017 si Romania nu are bugetul pe 2017 nici aprobat de catre parlament si nici macar realizat de catre guvern . De fapt care guvern ca Romania nici prim-ministru desemnat nu are, ..:)... ii trebuie presedintelui 10 zile sa gindeasca .
Guvernul Ciolos nu mai detine toate pirghiile constitutionale si legale sa poata guverna tara, iar cei care trebuie sa preia guvernarea inca nu sunt stabiliti .

Cred ca Romania ca tara, are cel mai mult de pierdut datorita acestui fara graba.
Dar cine are de cistigat din aceasta lentoare ?
Am impresia ca presedintele Iohanis nu trage pentru Romania. Nu vrea ca ii permite legea . Nu vrea sa ajute dar mai si ii incurca pe altii .

Parca nu este acelasi presedinte care si-a inceput primele zile de mandat ca presedinte cu o excursie in SUA ... ca  vezi tara putea sa mai astepte citeva zile sa se recereeze si el .