Bine v-am găsit!

Creat de calmusdaniel, Noiembrie 13, 2013, 06:09:57 PM

« precedentul - următorul »

bismark

    Hrana naturala a albinei este mierea.Altfel de hrana este ca si cum ai minca salam cu soia  umflat cu E-uri.Daca sintem habotnici si tragem mierea sa zicem ca am facut productie si umflam cu sirop de zahar si mai stiu eu ce inseamna ca in curind vom pierde tot.Cine procedeaza asa poate sa se lase de apicultura si sa-si faca o sera in care sa bage tot felul de chimicale, ca omul poate duce pina intr-o zi cind face cancer.Vrem sa fim sanatosi consuma mierea naturala nu din zahar si inlocuitori, toate trec in miere. ^:)^ ^:)^Cu respect,pentru albina.
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

fiug1970

Citat din: APISBAD din Februarie 01, 2014, 12:50:38 PM
Mai Cristel si Adrian ,voi sunteti avocatii dl. Calmus !!??....eu am vrut sa port un dialog cu dl. calmus in legatura cu "puterile "miraculoase ale acestei paste de miere (asa cum o numeste dumnealui ) ...sa ne confirme daca si la fam. de alb. slabe da rezultatele dorite ,primavara timpuriu. Spun asta deoarece ,la fam. bune si foarte bune s-a vazut efectul !!...nu vad ce va deranjaza pe voi !!....si de ce strigati .....lupul la stana (stupina)!!!....nu sunt invidios, dar cineva care cunoaste trebuie sa ceara explicatii ,nu credeti!???....daca cineva ne invata sa le dam la alb. dimineata la pranz si seara gem pe paine ,noi trebuie sa o lom de baza !!.... pai se poate !!...
Mai draga APISBAD, CINEVA/ul ala care cunoaste....ce cunoaste de fapt,ca cine cunoaste...nu intreaba?Nimeni nu te invata nimic,ca nu mai santem la scoala!Fiecare prezinta un mod de hranire sau un mod de lucru cu albinele fiindca vrea.Nu ca sa fie supus interogatoriului inchizitor!Daca eu dau magiun la albine si scriu despre asta,o fac fiindca vreau!Daca cineva imi cere reteta,o scriu daca vreau,daca nu,nu!Clar?Da nu ma pune pe mine sa/ti explic ce distanta aveau prunii in livada!Clar?Pari intre 35 si 55 de ani,inca nu ai trecut de varsta DE CE/urilor?

mph

Citat din: calmusdaniel din Februarie 01, 2014, 02:21:26 PM
Citat din Stroikov 1984 a facut bilantul azotului la albinele hranite cu diferiti substituienti avand ca martor pastura.Proteinele asimilate din pastura sunt utilizate aproape in mod egal in cresterea de puiet si depunerea in corpul albinei,pt formarea corpului gras.Proteinele asimilate din drojdie sunt utilizate aproape integral pt depunerea ca rezerva in organismul albinei,iar cele asimilate din lapte sunt utilizate in exclusivitate pt cresterea puietului.Acest aspect deosebit de important explica nereusita unor autori de a creste puiet in conditii naturale defavorabile prin hranirea cu drojdie.De aceea ,pt productie trebuie sa tinem seama de efectul specific al fiecarui substituient asupra organismului albinei.Primavara ,trebuie sa se utilizeze in cea mai mare parte hrana proteica ce contribuie puternic la cresterea puietului,iar toamna in ultima faza a hranirilor sa fie folosita hrana proteica ce aigura cea mai mare depunere de rezerve proteice,prin formarea corpului gras in corpul albinei pregatind organismul acestora la iernat.

Mi-ar placea sa citesc in detaliu  ce a scris Stroikov.
Imi poti da sursa  din care te-ai informat?

Jimmy2011

#273
Cu tot respectul pentru apicultorii cu vechime, cand in cresterea albinelor se urmareste obtinerea unor recolte mari de miere , apicultorii trebuie sa introduca in bagajul lor de cunostiinte notiunea de ALBINE DE PRODUCTIE. Prin aceasta notiune se diferentiaza populatia de albine care participa la cules, de perioada de iernare care trebuie considerata ca nivel DE REPRODUCTIE a familiilor respective. Mikola Haydak a facut vaste cercetari timp de 40 de ani in nutritia albinelor si a efectului substituentiilor de polen.
Domnul Calmus nu a inventat nimic nou....doar aplica ce au studiat altii! Aplica o tehnologie performanta de crestere albinelor.
Sa fie cu iertare, dar am cunoscut apicultori cu 40-50 de ani de apicultura in spate cum spun ei,care nu accepta nimic nou sau altfel decat stiu ei asa din gura in gura....
Avem multe lipsuri la capitolul informatie din literatura de specialitate.
Bravo si success apicultoriilor care fac un pas lateral din multime si impartasesc si altor colegi din experientele si realizariile lor. :bravo:
Ce este mai dulce si mai dulce decat mierea?...Otetul gratis...

mmacreanu

sunt incepator in cresterea albinelor, ce am vazut la domnul Calmus in filmele postate mi-a placut, familii sanatoase si puternice in timpul culesului. Asta inseamna ca ce face in stupina lui nu e chiar rau.
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

dan sebastian

Care apicultor, care tine la albinele lui le face rau intentionat? Eu cred ca nu exista un apicultor genul asta. Eu zic ca in stupina lui, dl.Daniel face foarte bine. Ca face diferit de ce fac, altii sunt de acord. Dar ce rezulta din munca lui se vede cu ochiul liber. In plus a dat si argumente stiintifice la hranirile ce le face. Aia care zic ca greseste poate ar trebui sa citeasca si ei cartile respective si sa ia o decizie pe baza de informatie sau sa probeze in stupina lor pe 2 sau 3 stupi si atunci ar realiza cum e mai bine pt ei. Dupa cum sti apicultura dintr-o zona difera mult fata de cea practicata in alta zona. Fiecare cu realitatile lui din teren.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

Marius-ursulakhe

Domnule Daniel aseara am facut aceasta reteta pe care ati prezentat-o dumneavoastra si abia astept sa o administrez
Am procedat in felul urmator:3kg miere floarea soarelui 500-600 grame drojdie de bere 250-300 grame lapte praf (stiu ca este putin dar am baga dupa posibilitatile financiare) 150 grame polen scos de la congelat 40ml protofil
Am mestecat bine pasta si am bagat-o in borcane si am sa merg cu cate un borcan in stupina pt administrare sper ca am procedat destul de bine
Acum astept un zbor de curatire zilele astea ca la noi in zona si ieri au fost 9 grade si dupa aceea am sa administrez pasta
Vreau sa mai precizez ca 90% din familii au inceput cresterea puietului (asta cred dupa cum deja au inceput sa tureze motoarele in stupi )

calmusdaniel

mph.Paragraful pe care l-am afisat este din cartea NUTRITIA SI ALIMENTATIA ALBINELOR de PETRU MORARU.In aceasta carte sunt adunate rezultatele cercetarilor facute de diferite grupuri de cercetatori in ale apiculturii de-a lungul mai multor ani,si din toata lumea.

calmusdaniel

ursulakhe.Ai cam exagerat cu drojdia,trebuia  sa pui la 3kg de miere numai 150g de drojdie,pt ca se pun doar 50g pe 1 kg de miere.Te sfatuiesc sa mai adaugi miere.La 3kg de miere trebuia sa pui 150g drojdie,300 g lapte praf,140ml protofil,7g apicompex.

D006

  Eu unul nu sunt deloc de acord cu domnul  Stroikov , daca citim in detaliu fiziologia albinelor vom vedea ca nu prea e asa.
  Important este sa-i dam proteina la albina dar in fapt nu proteina in sine conteaza ci aminoacizii continuti .

Marius-ursulakhe

Pai dumneavoastra parca foloseati drojdia de bere intr-o cantitate de 15% adica 150 grame /kg de miere sau nu am intales eu bine
Da adevarul este ca am cam exagerat cu drojdia de bere ca trebuia 450 grame la 3 kg miere
EU ASA AM INTELES 15% CONCENTRATIA DE DROJDIE DE BERE daca nu am inteles bine va rog frumos sa ma corectati

D006

  NU e mult cat ai dat , important este sa ai in curand zbor de curatire pentru ca albinele sa poata elimina si ce nu pot digera.

calmusdaniel

ursulakhe.Ai inteles tu ceva,dar n-ai inteles bine.150g de drojdie folosim in toamna la ultimele mese pt formarea corpului gras,acum ne concentram pe cresterea puietului si folosim numai 50g drojdie pe kg de miere si 100g lapte praf tot pe kg miere.

D006

  Si daca folosesti acum 150 gr. drojdie de bere , care este problema ?

calmusdaniel

dragos2006.In primul rand albinele si-ar incarca intestinele prea mult si neavand posibilitatea  sa iasa afara cand vor ele ar fi o problema si in al doilea rand acum fiind frig e mai greu de carat si consumat fata de toamna.