• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Scule si unelte de tamplarie pentru stupari

Creat de pharaonu75, Decembrie 26, 2010, 10:59:25 p.m.

« precedentul - următorul »

Kiwi Bee

Oroles pinza mea nu are pastile - pun o poza. Pinza "Bosh-Multi material" avea 60.

tinumaftei

Cu asta nu poti sa tai decat tubulatura de plastic! Nu poti taia plastic brut, poliamida....

Kiwi Bee

Auleo, atunci ma duc sami mil schimbe si iau pe cel de Bosh.
Mersi de sfat.

oroles

Am vazut modelul acum. Nu e ca a mea. A mea are pastile. Oricum sunt cele mai bune pânze pe care le-am folosit.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

kostas

In  general  plasticul taiat  cu  panza circulara pastile  vidia  face  bavura , iar  cand  panza nu mai  taie  corespunzator  chiar  topeste superficial bavura  care  se lipeste  de  marginile  taieturii.Daca plasticul e subtire  cred ca  mai  bine il tai cu  un  cutit  ghilotina si taietura ramane curata.
este o  greseala  sa  crezi, ... ca  nu  exista  greseli.

Kiwi Bee

Plasticul meu nu pare sa fie "moale" ca cel la un tub PVC. Ieri am schimbat discul la magazin si acum am unul cu pastile(Bosh Multi Material cu 60 de pastile).
Poate azi il voi incerca.
Am taiat 2 buc de MDF de dimensiunile interioare ale ramei ca sa formez un sandvici - dupa prima taietura vor fi 4 buc de MDF dar totusi asa cred ca in felul acesta voi putea tine rama mai fixa fara sami vibreze si oricum era nevoie de un MDF sub rama ca sa am rama in pozitie orizontala.

mph

O panza buna pt taieri multiple am inteles ca au cei care vand circularul Evolution Rage3 Ei se lauda acolo ca panza inclusa taie lemn, metal si plastic fara probleme. Nu stiu ce sa cred pt ca nu am testat panza asta. Poate cineva a incercat si ne poate spune mai multe.

bucovineanu

Acea panza e de productie japoneza si intradevar poate fi folosita pentru a taia lemn, plastic, aluminiu sau teava subtire sau alte piese subtiri din fier. Nu poate fi folosita pentru a taia otel brut.

oroles

Am o intrebare: La imbinarea scandurilor pentru realizarea unui panou de stup, folosirea capselor de la pistolul cu aer comprimat inlocuieste presa pentru panouri?
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

bucovineanu

Nu inteleg cum ar putea inlocui capsele presa . Vino cu precizari despre modul cum intentionezi sa procedezi.

oroles

Vreau sa imbin doua scanduri pentru a realiza un panou. Pana acum am lucrat doar cu scanduri care aveau lățimea de minim 33 cm si imi iesea un panou intreg deodata. Am un lot la care scandurile sunt de 30 sau 29. La abric se mai pierde 1 cm. Asa ca trebuie sa fac panou mai lat pentru a-l bita la inaltimea unui Dadant.
Pentru asta vreau sa fac un canal pe toata lungimea scandurilor imbinate, sa introduc o fasie de placaj care sa le tina pe amândouă lipite. Sa pun aracetul pe cele doua bucati care vor constitui panoul.  Apoi sa le strang cu presa de mana modelul asta:Imediat ce s-au aliniat la presa dau capse care le tin lipite una de alta, si pe o parte si pe alta. Cum nu am o presa mare si vreau sa fac mai multe panouri odata, intentionez ca dupa presarea si alinierea panoului sa dau capse pe toata lungimea, si pe o parte si pe alta. Intrebarea e: sunt capsele suficiente pentru  tine scandurile presate pana a doua zi cand se usuca?
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

oroles

Exact ca asta vreau sa procedez si eu. Doar ca 10 capse pentru un panou mi se pare mult.

http://youtu.be/mOlRGBC9Ryo
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

oroles

Daca dau capse, mai trebuie sa le pun si in presa ca asta, dupa?

Acum toata lumea cred ca a inteles.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

tinumaftei

Citat din: oroles din Ianuarie 08, 2018, 08:03:54 a.m.
Daca dau capse, mai trebuie sa le pun si in presa ca asta, dupa?

Acum toata lumea cred ca a inteles.

Acolo trebuie aracet si presa. Capsele acelea nu au nici un rost.

bucovineanu