Scule si unelte de tamplarie pentru stupari

Creat de pharaonu75, Decembrie 26, 2010, 07:59:25 PM

« precedentul - următorul »

dan sebastian

Mi-am luat un pendular makita 4351T, semana cu acesta( http://www.shopexpert.ro/shop/produs/2075/MAKITA-4351CT-Ferastrau-pentru-decupat-720-W) numai ca are 580 w.
Are 4 pozitii la panza. Nu realizez care este scopul celor 4 viteze. Poate ma lamureste cineva mai priceput.
Multumesc !
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

cristian bh

Cand tai in curbe,..se incinge panza si albastreste de la supraincalzire.
Atunci o lasi mai domol cu turatia.

andrei_georgian

Citat din: dan sebastian din Iulie 03, 2016, 12:57:32 PM
Mi-am luat un pendular makita 4351T, semana cu acesta( http://www.shopexpert.ro/shop/produs/2075/MAKITA-4351CT-Ferastrau-pentru-decupat-720-W) numai ca are 580 w.
Are 4 pozitii la panza. Nu realizez care este scopul celor 4 viteze. Poate ma lamureste cineva mai priceput.
Multumesc !

Pozitii sau viteze? daca este vorba despre cele 4 pozitii ale butonului din lateral atunci rolul lor este de a modifica unghiul la care taie panza pe vertical, se regleaza in functie de duritatea materialului pe care il tai  :hi:
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma.

dan sebastian

Exact.
Care este insa functia si pt ce tip de material?
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

uve

Butonul acela impinge panza, in partea din spate, prin intermediul unei role. Cu cat se impinge mai mult panza, inaintarea , adica avansul, este mai mic. Daca dorim sa facem o taietura cat mai apropiata de linia dreapta , vom folosi aceasta pozitie , cu avans de inaitare mic (scurtarea unui blat de bucatarie) . Daca se scurteaza doar un lemn si nu conteaza calitatea taieturii , atunci se merge pe avans maxim . Daca trebuie facuta o taietura dreapta se poate folosi o panza detalonata , adica este rectificata pe ambele fete, spatele fiind mai subtire sa nu frece. Pe ambalaj este o linie zimtata dreapta ca simbol. Daca este nevoie sa se taie o curba, se foloseste o panza care are fetele paralele iar dintii sunt impartiti stanga -dreapta. Latimea taieturii este mai mare si se poate taia curb. Sunt mai multe latimi de panze impartite cu care se pot taia raze mai mici sau mai mari. Simbolul de pe ambalaj este o linie zimtata curba. Daca pendularul are reglaj electronic al turatiei , la lemn se va folosi turatia maxima . Daca se taie aluminiu trebuie panza pentru taiat metale si o turatie mai mica. La otel turatia se va micsora la minim si se va folosi ulei sau slanina . Daca o panza scoate fum , fie nu mai taie panza fie nu este pentru curb . Dintii panzelor pot fi inclinati in sus , in jos sau pot fi de forma unor triunghiuri isoscel. Se alege un anumit model in functie de calitatea taieturii. Daca tai un blat de bucatarie si semnul este pe fata , dintii sa fie inclinati in jos , spre blat . La pal melaminat poate conta calitatea taieturii pe una din fete. Poate nu sunt disponibile mai multe tipuri de panze si atunci se face trasare pe fata necesara.
e-mail : apimob.alba@gmail.com
tel : 0744-595231

dan sebastian

Asa da.
Multumesc !
Puteti sa mai continuati cu exemplele ca mi-ati deschis mintea.
:yes:    :yes:    :yes:   :thanks:

andrei_georgian

Salutare tuturor,
Vin cu o intrebare...Ce parere aveti de sculele pentru tamplarie de la ''Damatomacchine Italia'' a lucrat cineva cu ele sau le detine? cat de precise sunt? ma intereseaza in special abric cu grosime si masina de frezat  :hi:
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma.

oroles

Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

RazvanTi

pentru construit cocioabe de-alea de le ia tornada cu totul e minunat!!!
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

vranceanul

Am lucrat cu unul in DK, foarte bun, Makita, spintecat, tivit, scurtat, unghiuri diferite, nuturi, falturi....., finete, precizie....., cam tot ce vrei in materie de circular. Merita banii.
Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!

oroles

Citat din: RazvanTi din Septembrie 29, 2016, 09:03:13 AM
pentru construit cocioabe de-alea de le ia tornada cu totul e minunat!!!
Altii si-au facut case pe structură de lemn cu o drujba  Stihl din bazar si un pendular. :)

RazvanTi

stiu stiu dar americanu' "ie prost" si se vede mare mester.
cumpara ORICE daca "prosteala" arata beton  :roll:
daca extrapolezi nintel ai sa vezi ca toate operatiile din reclama se preteaza fix la "casele" alea...
circularul dedesupt tai placi de OSB sa faci peretii
circularul deasupra tai barne la unghiuri diferite (structuri pereti si acoperis) si scanduri pentru dusumele...

tinumaftei

Citat din: RazvanTi din Octombrie 03, 2016, 01:23:38 PM
stiu stiu dar americanu' "ie prost" si se vede mare mester.
cumpara ORICE daca "prosteala" arata beton  :roll:
daca extrapolezi nintel ai sa vezi ca toate operatiile din reclama se preteaza fix la "casele" alea...
circularul dedesupt tai placi de OSB sa faci peretii
circularul deasupra tai barne la unghiuri diferite (structuri pereti si acoperis) si scanduri pentru dusumele...
Casele alea au un mare grad de confort. Iar daca se intampla sa vina tornada sau alt nefericit eveniment asigurarea acopera cu bine orice paguba. Iar la ei tornadele sunt anuntate si zonele afectate sunt evecuate cu mult inainte ca evenimentul sa ii puna in pericol.
Dar sa stii ca am vazut si case de chirpici din Baragan facute praf de tornada!! Ba inca au mai fost si niste morti pe acolo.

RazvanTi

aproape de mine. da. stiu.
si uite asa, am ajuns de la o masina de tamplarie la case din chirpici  :rotfl:

oroles

Cândva am facut calcule pe un proiect de casa de lemn. La roșu pretul e foarte mic. In schimb finisajele (gleturi, faianta, gresie) te costa cat casa sau chiar mai mult.  :rotfl: Tot acolo ajungi pana la urma...