centrifuga

Creat de maximus, Noiembrie 30, 2007, 03:01:37 AM

« precedentul - următorul »

Alutus

Are cineva in exploatare un extractor identic cu cel din #26.? Reversibila, fabricata de ,, Storsul mierii" - Ungaria? Poti sa ne descrii modul de comportare , fiabilitate, motor, etc
Sa nu uiti Darie!

Alutus

Nu are nimeni in dotare asa ceva?
Sa nu uiti Darie!

cocobeny

Aceasta este centrifuga din lemn cu inox confectionata de mine si probata la prima extractie, am topit ceara si am incalzit cu feonul de par bine lemnul pe interior si am dat-o cu pensula cu ceara incalzind totodata cu feonul, a iesit super, sunt tare multumit de ea este f. fiabila nu trepideaza si sper ca la anul sa am ce extrage mai mult.  :yes:
Cine nu munceste la tinerete, n-are la batranete.

stefan1

  Foarte, foarte frumoasa. Sa o folosesti sanatos si cu folos! Ai facut-o din cele mai sanatoase materiale.  La pastoral poate e mai greu cu ea.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

ciucur

Buna ziua,

As dori sa stiu care sunt diferentele in exploatare/intretinere la centrifugile cu actionarea montata in partea superioara si cele cu actionarea in partea inferioara. Rog pe cei care au experienta sa detalieze cat pot subiectul.

Va multumesc.
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

Mircea77

Salut cocobeny

Felicitari pentru frumusetea de centrifuga. Daca este sa faci o estimare, care a fost costul total pentru realizarea ei ?

ciucur

Nimeni nu zice nimic?
Va rog niste idei despre diferentele datorate locului unde se monteaza actionarea la o centrifuga.
Cum e mai bine sus sau jos? De ce?
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

tassevasi

Citat din: tassevasi din Decembrie 15, 2012, 08:41:58 PM
Citat din: ciucur din Decembrie 11, 2012, 08:54:04 AM
Buna ziua,

As dori sa stiu care sunt diferentele in exploatare/intretinere la centrifugile cu actionarea montata in partea superioara si cele cu actionarea in partea inferioara. Rog pe cei care au experienta sa detalieze cat pot subiectul.

Va multumesc.


   Cind te referi la partea inferioara trab sa sti ca aceasta actionare se afla in exclusivitate la centf actionate electic  si de cap medie si mai  mare .
  Acest lucru inplica mult mai multe problame de rezolvat ,depine si de nr de stupi .
  Cele cu actionarea in partea sup ,pot fi manuale si dupa posib  electica .
   Acestea au un avantaj ca pot fi mai mici ,3-4ram ,mai joase ,se pot spala (curata )mai repede si usor ,se pot transporta in pastoral.
   Depinde ce vrei .
  Numai bine .
PS  Iar ce intrebi  mai jos de citat , raspunsul cred ca-l gasesi in  explicatie
  Parerea mea ca daca vrei tu sa faci una  si nu sti unde sa pui  actionarea  eu zic  sa o pui sus , si daca vrei si reversibila se schimba putin datele  ca treb sa o faci mai mare in diam ,merge man  si electic .

orbanstefan64

 fain,mina de meserias  :bravo: :bravo:

Alutus

Actionarea inferioara poate fi si manuala. Acest tip de actionare se  utilizeaza cu succes in cazul extractoarelor cu capacitate redusa , incepand de la 2 rame. actionarea este compusa din : o fulie cu manivela, dispusa tangential-exterior la partea superioara a mantalei (cazanului), doua roti de curea cu diametru redus la partea inferioara (exterior) a mantalei, pentru schimbarea directiei curelei, o fulie montata pe capatul inferior al axului rotor (sub fundul extractorului) , o curea din piele, material textil sau cauciuc cu insertie textila, cu sectiune rotunda sau dreptunghiulara.
Avantaje:
- cost de  executie redus, numai prin strunjire!
- siguranta  in functionare
- posibilitatea schimbarii sensului de rotatie
- franare simpla si rapida prin inversarea sensului de rotatie.
- greutate redusa
- intretinerea se rezuma la schimbarea curelei si reglarea intinderii.
Sa nu uiti Darie!

roi_ag

Centrifuga de colectie   :bravo:

cocobeny

Multumesc pentru aprecierile voastre, ca si cost ce am investit in ea au fost gratarele si materealul lemnos, in rest partea de angrenaj mi-a facuto cumnatul meu fiind strungar, si restul manopera mea si bineinteles suruburile, polibicarbonatul de sus (capacul) au mai costat si cam atit, in jur de 300 lei materealele. :yes: :hi:   Am postat si un filmulet cand am extras anul acesta, adica a doua exstractie.


           CENTRIFUGA DIN LEMN
Cine nu munceste la tinerete, n-are la batranete.

roi_ag

Citat din: cocobeny din Decembrie 25, 2012, 08:47:14 PM
polibicarbonatul de sus (capacul) au mai costat .
Bicarbonatul cred ca a costat mult mai ales ca a fost si poli :rotfl: :rotfl: Cred ca stii de gluma :hi:

marius_vfp

#58
felicitari domnule cocobeny , imi place ideea unei centrifugi din lemn , e foarte solida ,astfel nu vibreaza daca ramele sunt inegale ca greutate , spuneti-ne care e raportul de multiplicare al capului de flex folosit , cam ce dimensiuni are la interior (centrifuga), diametre ,etc , si cum e fundul putin conic sau drept , (la centrifuga din inox daca ati observat fundul e putin ridicat ca mierea sa ramana doar pe exteriorul ei .)

spor la treburi rame pline sa aveti ce invarti
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva