ceara

Creat de dragos2006, Martie 07, 2008, 10:34:07 PM

« precedentul - următorul »

Kov iulian

#30
Citat din: stefan1 din Martie 11, 2012, 12:49:52 AM
  Eu ma indoiesc ca cei care sunt 'organic beekeeper' nu au probleme de sanatate cu albinele. Si principalul motiv este Varroa, care ecologic se trateaza mult mai greu, adesea complet ineficient.
  Pe de alta parte e greu sa gasesti arealuri de 3-4 km roata in jurul stupinei, in care sa nu se foloseasca nici un fel de substante chimice. Cel putin la noi, fara a supara pe cineva, eu cred ca 90% din stupinele bio fenteaza mai mult sau putin regulile unui organic beekiping, desi fata de alte tari am avea conditii mai bune pentru un astfel de stuparit.

Dar stiti de ce varooa se trateaza greu sau aproape ineficient,plecand de la materialul genetic actual  ?

Pt ca noi oameni nu dam posibilitatea selectiei naturare sa isi faca treaba si nici macar nu incercam sa o stimulam artificial , am intervenit in ciclul natural cu medicamente si am facut din acestea parte integranta a vieti albinelor dar si a altor vietati si animale .

Natura avea caile ei care asigurau rezistenta si sanatatea tuturor animalelor .

Ma intreb ce se va intampla daca din cauza unui cataclism natural  nu se vor mai putea produce sau distribui aceste medicamente,
(S-au concentrat uzinele de productie , in loc sa fie rasfirate ca in cazul ca se intampla ceva sa nu se distruga tot )

Practic animalele domesticite de om raman lipsite de aparare .

Omul tot ce atinge perverteste si distruge .

Ce sa practica acum in agricultura, apicultura e cea mai mare greseala pe care o poate face omenirea, am devenit dependeti de marile corporatii pt pesticide, seminte, ingrasaminte, biostimulatori etc.

Marilor Corporatii nu le pasa ce impact au asupra mediului produsele care le distribuie, pe ei banul ii intereseaza .

Sa mers zeci de ani pe cercetari care implica metode chimice si sa lasat deoparte metodele biologice, daca vrem sa supravietuim si sa avem o agricultura durabila trebuiesc gasite alternative biologice altfel daca vom contiuna asa ma tem ca vom pieri ca rasa, vom pieri din cauza propriilor otravuri .

ion patrut

eu personal nu mai am incredere in fagurii din comert nu ca ar fi facuti cu parafina.alta e problema:acum vreo 4 ani au trecut prin comuna pe la mine(tupilati neamt) niste indivizi la care le-am dat ceara si miau dat faguri  nu stiu care a fost cauza dar albinele nau vrut sa cladeasca celule deloc.intre timp mi-am facut rost de presa si-mi fac singur fagurii ies un pic mai grosi(8 foi pe kg) dar nui nimic cel putin stiu ce bag in stup

sorin_79

 Luati in cosiderare un aspect, si anume imunitatea la un anumit medicament pe care este bine demonstrat ca orice virus sau bacterie si-o dobandeste. Poate parea de domeniul SF-ului dar sa nu uitam ca astazi ingerarea antibioticelor indirect prin carnea consumata a facut ca omul sa nu mai poata folosi banala penicilina. Asa se intampla si in cazul albinelor, mai multe medicamente, boli mai puternice.

kamy

stati oleaca la albine cel mai toxic e sa moara de foame,eu am adus acasa 5 bidoane de descapacituri,le-am topit si mi-a iesit aproape un bidon de miere arsa daca credeti c-o arunc....va-nselati,e destul de concentrata si colo la vara cand albinele pot sa mearga-n fiecare zi la toaleta sigur se vor bucura de dansa.cu asta n-am spus faceti ca mine!

cipriene

cate bordeie, atatea obiceiuri. eu am topit ceara din faguri care mai aveau miere, iar in urma topirii a ramas si mirea care a capatat o culoare bruna inchisa. am pus-o in borcane si pe care nu le-am astupat. totul a fost in regula pana am adus albinele aks si au gasit borcanele. ce credeti? au lins toata mierea din ele si vad ca nu au patit nimic :nebun:
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

ciucur

Salutari !

Colegul meu in apicultura a gasit 22 bucati de foita faguri vechi (de cativa ani) care au o culoare maro deschis spre gri.
Erau impachetati intr-o hartie si aveau lipiti o mostra de fagure pe partea exterioara. I-a primit si el de la cineva, i-a pus bine si i-a gasit acum...
De asemenea sunt mai tari, nu mai sunt flexibili cum sunt cei din comert de acum. Nici nu mai au mirosul puternic de ceara.
Ce sa facem cu ei sa ii folosim ca atare sau sa ii dam la reciclat in schimbul foitelor noi?
Multumesc.
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

dan sebastian

Lasa-i un pic la soare. Isi vor recapata elasticitatea. Daca sunt 25 grade afara in 15 min sunt numai buni de pus pe sarma. Cand ii bagi in stup sa dai cu un pic de sirop pe ei sa ii ia in crestere mai repede. Nu are rost sa ii arunci. Sunt foarte buni. Din cate stiu eu ceara se poate folosi si dupa 100 de ani fara probleme.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.