Folosirea zaharului in hranirea albinelor..

Creat de dragos2006, Octombrie 23, 2007, 02:17:29 AM

« precedentul - următorul »

D006

Citat din: bucovineanuIn postarea anterioara am spus ca incep hranirea in jurul datei de 12 sept. O sa ma explic. Avind stupina intr-o zona submontana in unii ani avem cules la mana care uneori se prelungeste pina la inceputul lunii septembrie. De aceea  la inceputul lunii septembrie extrag aproape tot si pun zahar.In stup mai las doar citeva coronite cu miere capacita care va fi consumata abia in primavara.Fac acest lucru deoarece se stie ca mierea de mana contine  multe saruri minerale si albinele isi incarca intestinul daca o consuma.
Zaharul il dau sub forma de sirop. La 1l de ceai de plante facut cu apa fiarta pun 1,9 kg zahar. Amestecul astfel obtinut nu se fierbe. Dau cite 9-12 kg de zahar de familie in functie de puterea familiei.Parerea ca zaharul uzeaza albinele nu este adevarata. La revizia din primavara la putine familii trebuie sa scot cite o rama care nu este acoperita cu albine. Cind am inceput apicultura iernam pe miere si familiile ieseau din iarna slabite si cu diaree. In zona noastra sunt ani cind albinele nu fac zbor de curatire din octombrie pina la sfirsitul lui martie.
                         Cu stima
La ce data terminati administrarea siropului ?
   De care zahar folositi ?

bucovineanu

Temin hranirea pana in jurul datei de 25-30 septembrie. Caut sa folosesc numai zahar din sfecla. In zona Moldovei mai este fabrica din Roman care produce astfel de zahar.

D006

OK :wink:  , il cumparati direct de la fabrica ?
  Devin suparator... ce plante puneti in ceai ?

bucovineanu

Nu il cumpar de la fabrica, dar caut sa fie fabricat la Roman. In ceai pun obligatoriu sunatoare, musetel, tei, pelin, urzica. Ceaiul il fac separat din apa fiarta si respectivele plante dupa care il amestec cu siropul.

mezenguz

care este cantitatea de sirop cu care se amesteca un l. de ceai sau n-am inteles eu bine procedura si se dizolva zaharul in ceai direct ?

D006

Citat din: fmyPfff .Mi-a a picat fisa  :razz: Stupii care miau murit aveau lazile vreo 20-25 de ani .Cel care traieste e stup nou facut de mine . O sa folosesc  din primavara numai stupi noi pe care i-am comandat deja  :razz: 
VA MULTUMESC  :hi:
`nu cred ca lazile au fost de vina,cred ca paduchi cum spunea bucovineanul au fost de vina,eu am lazi de la bunicu facute prin anii 60 sunt mai batrane ca mine dar nu am probleme :razz:

ciprianpop

buna
:hi:
am si eu o intrebare...ce fel de zahar folositi la stimulare? de trestie sau de sfecla? si care e mai bun? si de unde va dati seama care e de sfecla si care e de trestie? :wink2:
multumesc
Apicultura este o loterie! Si asta ii sporeste frumusetea!

D006

Citat din: ciprianpopbuna
:hi:
am si eu o intrebare...ce fel de zahar folositi la stimulare? de trestie sau de sfecla? si care e mai bun? si de unde va dati seama care e de sfecla si care e de trestie? :wink2:
multumesc
Buna intrebare..-,adica  nui buna, nu  stiu  sa  raspund :hi:
De sfecla pt  ca-i  produs  national.

andrei_salaj

a incercat cnv sa faca o comparatie intre puietul rezultat in urma unei stimulari cu sirop fata de familia stimulata cu turta miere +zahar pudra?
e diferenta mare?