Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Sunteti oameni cu parulul alb in cap si va tineti de cioace pe forum . Mai bine va intalniti la un pahar cu vin si va comportati omeneste. Mi-ati  facut jurnalul ferfelita .  :rotfl:  : sampanie:

D006

#8506

Jimmy2011

Da, frumos video....dar de fapt acolo in filmare este cea mai mare plantatie de migdali (probalil din lume) din California.
In acel stat sa produs un dezechilibru ecologic ireversibil. Au disparut toate speciile de pasari,insecte si inclusiv.... banalele buruieni.Chiar si gazonul dintre randurile de pomi se planteaza anual si se fac mari eforturi sa se mentina pe perioada sezonului. Si toate astea de la chimicalele folosite pentru o agricultura performanta.
Pacat ca noi aici in Romania nu pretuim coltul de rai in care traim noi si albinele noastre.
Va atasez un articol:

Disparitia umilei albine a fost deplansa mult timp de ecologisti. In prezent, livezile californiene de migdali se confrunta cu un declin al coloniilor de albine.
Deterioarea misterioasa a starii de sanatate a albinelor ameninta fermierii din intreaga lume, insa situatia este in mod particular ingrijoratoare in cazul cultivatorilor americani de migdali, care folosesc peste un milion de stupi de albine pentru polenizarea livezilor lor, scrie Finacial Times, preluat de CNBC.
Piata globala a migdalelor valoreaza 5 miliarde de dolari.
Pretul pentru inchirierea albinelor folosite pentru polenizare s-a triplat deja in ultimul deceniu, la 150 de dolari stupul in California. Acest stat american este cel mai mare producator de migdale din lume, cu o pondere de 80%.
Pentru polenizarea livezilor californiene de migdali este nevoie de 1,5 milioane de stupi de albine in fiecare iarna, iar cercetatorii sunt ingrijorati de cresterea ratei mortalitatii in randul albinelor. Pe timpul iernii, rata medie a mortalitatii a fost de peste 30%, cu aproximativ 10% mai mare ca de obicei.
Ecologistii considera ca acest fenomen este cauzat de pesticidele si chimicalele utilizate, poluare si schimbarile climatice, in timp ce unii cercetatori acuza "stresul de calatorie", avand in vedere faptul ca albinele sunt transportate de la o plantatie la alta.
In acelasi timp, pretul migdalelor atinge nivelul maxim al ultimilor opt ani, pe fondul interesului pentru un stil de viata mai sanatos. Cererea este in continua crestere in China, principala piata de export pentru migdalele californiene, cat si in SUA.
Pretul stabilit aici este referinta si pentru pretul din Europa, iar cresterile se vor reflecta in pretul produselor
Ce este mai dulce si mai dulce decat mierea?...Otetul gratis...

pharaonu75

Citat din: Jimmy2011 din Octombrie 22, 2014, 09:54:30 PM
Da, frumos video....dar de fapt acolo in filmare este cea mai mare plantatie de migdali (probalil din lume) din California.
In acel stat sa produs un dezechilibru ecologic ireversibil. Au disparut toate speciile de pasari,insecte si inclusiv.... banalele buruieni.Chiar si gazonul dintre randurile de pomi se planteaza anual si se fac mari eforturi sa se mentina pe perioada sezonului. Si toate astea de la chimicalele folosite pentru o agricultura performanta.
Pacat ca noi aici in Romania nu pretuim coltul de rai in care traim noi si albinele noastre.
...

Iar la noi Fetea este de acord cu neonicotinoidele... de parca ar fi presedinte la Bayer, Syngenta, Sumitomo sau Mitsui, nu la ACAR...
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

MirceaCalin

Şi Tabără parcă era foarte pro soia modificată genetic.
Păcat că nu ne vedem interesele decât când e (uneori) prea târziu...

Jimmy2011

Pentru a ne imagina lumea fara albine, putem urmari ceea ce se intampla in localitatea Sichuan din regiunea Maoxian, China. Aici albinele au fost exterminate din cauza utilizarii irationale a pesticidelor, iar cei care realizeaza polenizarea pomilor fructiferi, in ultimii douazeci de ani, sunt oamenii. O fac manual! Cum anume? In fiecare primavara, mii de sateni se urca in peri si meri cu niste pamatufuri, cu care scutura usor polenul de pe flori si il aduna in niste sticle de plastic. Apoi, se urca in alti copaci si cu acelasi pamatuf scutura polenul peste alte flori. Credeti ca metoda poate fi extinsa la scara mondiala? Nici Albert Einstein nu i-a dat credit. El a oferit un raspuns in avans la aceasta intrebare, afirmand, la vremea sa, ca daca albinele ar disparea de pe Terra, omenirea ar avea aceeasi soarta in patru ani. (am citat un articol).

Inca unul:

In iarna dintre anii 2006 si 2007, pe intregul teritoriu al Americii de Nord, apicultorii raportau disparitia fara urma a milioane de albine – in unele zone in proportie de pana la 90%. In prima instanta, CCD a facut ravagii in Statele Unite ale Americii, apoi in Canada. A urmat Europa. Numai in cursul lui 2007, Italia a pierdut jumatate din albine. Si in Marea Britanie a aparut in 2008 un deficit de 24 la suta. In Franta, potrivit Le Monde, dupa ce apicultura parea sa se redreseze ca urmare a eliminarii unui pesticid pentru porumb si floarea-soarelui, care omorase multe albine, misteriosul sindrom a decimat intre 15 si 95 la suta din albine. In Spania, jumatate din cele 2,3 milioane de stupi (ce asigurau un sfert din productia de miere din Uniunea Europeana) au fost goliti de harnicele insecte. Precum un ucigas in serie, sindromul si-a continuat opera in Portugalia, Elvetia, Germania si Grecia.
In anul 1923, filosoful austriac Rudolf Steiner prezicea ca apicultura comerciala va conduce la disparitia albinelor intr-o suta de ani. Vremurile de azi par sa-i confirme previziunea...
Deosebit de discutat a fost un insecticid pe baza de imidacloprid, un ingredient contestat vehement in SUA si Franta, a carui folosire este autorizata in spatiul UE. De asemenea, se verifica si pista suplimentelor alimentare date albinelor de catre apicultori sau medicamentele si chimicalele folosite impotriva altor boli sau daunatori. Multi spun ca responsabile ar fi, in buna parte, si culturile modificate genetic, al caror polen ar fi afectat genomul albinelor. La fel si migrarea artificiala prin care sunt transportati stupii de colo colo, la distante foarte mari, inlesnind raspandirea maladiilor in randul coloniilor de albine.
PANA IN 2018 ALBINELE VOR DISPAREA DEFINITIV DIN MAREA BRITANIE, DACA NU SE VA GASI O SOLUTIE PENTRU A LE SALVA

Mi-am permis sa postez cateva articole despre ce se intampla in jurul nostru.Aceste dezastre ne bat la usa,si nu putem face nimic pentru ca avem oameni care au grija sa ne ducem dracului cu albinele noastre cu tot!
Nu il cunosc pe dl Fetea,dar cred ca ne confunda cu ciobanii (nu aia care detin oi,ci aia care le pasc si le mulg)
Ce este mai dulce si mai dulce decat mierea?...Otetul gratis...

D006

#8511

Jimmy2011

Situatiile postate de mine mai sus, sunt REALE,ADEVARATE ! Chiar se intampla la numai cateva sute de km de Romania! Este o chestiune DOAR de timp pana cand apicultura din Romania se va confrunta cu asemenea situatii..... :sad:
Ce este mai dulce si mai dulce decat mierea?...Otetul gratis...

Eugen B

pt pharaonu75

Fircare e presedinte de unde iasa malaiu

PricopArthur

Foarte frumos Dragos. Esti un exemplu pentru ceeace faci.
Miere multă şi inimă curată!

D006

Multumesc , incerc in fiecare an sa pun cate o caramida la ferma apicola .

oroles

Citat din: dragos2006 din Octombrie 23, 2014, 09:36:48 PM
Multumesc , incerc in fiecare an sa pun cate o caramida la ferma apicola .

Eu sincer il apreciez pe Dragos. Sunt apicultori care au luat fonduri europene si nu au fost in stare sa isi schimbe lazile cu probleme, daramite sa mai construiasca soproane, camere de extractie etc. Am vazut apicultor care avea stupii acoperiti doar cu carton gudronat desi luase bani grei de la UE iar una dintre conditii, din ce stiu eu e sa nu ai stupi crapati sau cu probleme.  Noi romanii am invatat sa luam bani, sa simulam investitiile, sa nu facem nimic... In loc sa se mai gandeasca sa se mai dezvolte, o parte dintre apicultori se laudau ca au scapat de verificari, au terminat cu fondurile si vor vinde stupii. Cu asa mentalitate nu dam inainte! Poate nu are Dragos 2000 de stupi insa cred ca la cata ambitie are nu se va opri la cati are in prezent.

Am urmarit filmul si as putea spune ca sunt un pic invidios ca nu am atata miere in stupii mei. La primavara voi sta pe stimulat deoarece am vazut ca fara stimulare nu pot sa imi dezvolt familiile cum vreau.

Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

victor

Tot respectul pentru cei care muncesc. Dragos este unul dintre acestia.
Mierea exagerat de multa in rame (mai mult de 3 sferturi) nu cred ca e buna in centrul cuibului. Trebuie si loc pentru ghem.
Am vazut ca este puiet deci este spatiu. O iernare usoara tuturor.
Victor-Nicolae Smarandache (facebook)
Smara Vic (YouTube)

balco

Citat din: victor din Octombrie 23, 2014, 11:09:35 PM
Mierea exagerat de multa in rame (mai mult de 3 sferturi) nu cred ca e buna in centrul cuibului. Trebuie si loc pentru ghem.

Depinde si de zona , unde nu exista nici un zbor in perioada noiembrie-martie ghemul nu se deplaseaza in stinga-dreapta si in luna martie il gasesti tot pe ramele din octombrie , daca acele rame sunt macar pe jumate  cu miere atunci ai sansa sa gasesti stupii vii, daca ai rame goale in cuib - gasesti toata albina moarta de foame pe 4-5 rame  chiar daca sunt incadrate de rame pline cu miere.In zonele calde unde chiar si iarna mai au zboruri poti sa lasi si rame goale in cuib pentru ca ghemul se deplaseaza cum vrea el .

apivasmob

Dragos te intreb la primul stup la care ai umblat de cand este matca? S-a schimbat anul acesta cumva spre sfarsit de sezon ? ca popupatie c-am putina si puiet capacit c-am multisor la aceasta data.
De ce lasi 2-3 rame dupa diafragma ? Nu crezi ca se poate duce coana si cuibul se muta pe cele 2-3 rame?
Sanatate tuturor apicultorilor