Mierea ca remediu naturist

Creat de pharaonu75, Decembrie 07, 2010, 10:09:14 AM

« precedentul - următorul »

pharaonu75

#15
Miere cu sirop de ceapă
O ceapă potrivită se coace în cuptor într-o tavă, până se moaie bine. Se curăţă apoi foile externe, se zdrobeşte miezul şi se lasă să se răcească bine apoi se pune 100 g miere. Se amestecă bine până la omogenizare. Dacă este prea tare, se subţiază cu apă fiartă şi răcită în prealabil.
Se mai poate prepara fierbând 2 cepe potrivite ca mărime (200 g) curăţită şi tăiată mărunt cu 400 ml apă. Se acopere cu un capac şi se fierbe la foc mic până scade apa la jumătate. Se lasă să se răcească apoi se strecoară într-un borcan în care se mai pun 100 g miere.
Administrare: se dă la copiii în funcţie de vârstă între 1-6 linguriţe pe zi, iar adulţii 3-6 linguri pe zi. Se poate lua 7 zile apoi se face o pauză de 7 zile pauză şi dacă se doreşte se poate repeta.
Înainte de a se da se încălzeşte la temperatura corpului, dar numai cantitatea care se administrează.
Acţiuni farmaceutice: calmant al tusei, bactericid, emolient, expectorant, eutrofic asupra mucoasei respiratorii.
Indicaţii: tusa de orice etiologie, răceli, gripe, bronşite, etc.
Contraindicaţii: bolnavii de diabet zaharat sau cei alergici la produs. În plus bolnavii de ulcer gastric sau duodenal şi gastrită nu pot să-l folosească.
Conservare: se poate păstra maximum 7 zile la rece în borcan ermetic închis.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Miere cu muguri de nuc
Compoziţia: 100g muguri de nuc, 200 ml apă, 150 g miere.
Preparare: mugurii de nuc se spală şi se pun la fiert într-un vas acoperit, la foc domol, până când apa scade la jumătate. Se zdrobesc bine, se lasă să se răcească şi se adaugă mierea. Compoziţia se amestecă bine până la omogenizare, se pune într-un borcan, închis ermetic la rece.
Administrare: se dă copiilor între 3-6 ani câte 1 linguriţă dimineaţa, celor între 6-9 ani câte 1 linguriţă dimineaţa şi alta seara, timp de 1 lună.
Toate se iau înaintea meselor. Se poate repeta după o lună de pauză, atât cât este nevoie. Pentru adulţi se dau 3 linguri pe zi, câte 1 înaintea meselor principale, o lună da, o lună nu, cât este nevoie.
Acţiuni terapeutice: stimulează pofta de mâncare, accelerează metabolismul şi ajută la îngrăşare. Prin iodul conţinut în mugurii de nuc şi vitaminele din complexul B, ajută la funcţionarea tiroidei, fiind foarte folositoare atât la prevenirea cât şi la tratarea guşei endemice. De asemenea creşte rezistenţa organismului la infecţii.
Îndicaţii: este unul dintre cele mai eficiente medicamente contra lipsei poftei de mâncare, slăbiciunii, oboselii, bolilor nervoase de tip astenic, insuficienţelor glandulare şi sexuale.
Contra indicaţii: nu se dă bolnavilor cu temperatura crescută, diabet zaharat sau care au alergie la unul din componente.
Conservare: este cu atât mai activ cu cât este mai proaspăt. Se poate păstra la rece închis ermetic maximum 15 zile.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Miere cu nuci verzi- dulceaţă
Compoziţie: 500 g nuci verzi de maximum 1,5-2 cm, 500g muguri de nuc, 500 g miere de albine, 1 litru de apă.
Preparare: se pun nucile verzi, mugurii de nuc şi apa la fiert cu 250 g miere. Se fierbe până devine totul ca o peltea. Se lasă să se mai răcească puţin şi apoi se adaugă şi restul de 250 ml miere. Se amestecă bine totul şi se pune în borcane închise ermetic ca orice dulceaţă.
Administrare şi restul indicaţiilor ca mai sus la muguri de nuc.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Miere cu pătlagină. (Plantago lanceolata)
Se preferă frunzele proaspete de pătlagină îngustă. Se iau şi se spală 100 g de frunze apoi se toacă foarte mărunt şi se pun într-un borcan cu capac etanş. Se pune peste ele tot atâta miere polifloră. Se lasă la rece timp de 10 zile având grijă să se amestece bine zilnic de câteva ori pentru omogenizare.
Patlagina conţine: aucubozid, substanţe mucilaginoase, tanin, planteoză şi filochinonă. Mierea este foarte complexă în privinţa compoziţiei şi acţiunilor în funcţie de soi, recoltare, păstrare. Cu cât este mai proaspătă scoasă din stup este mai activă.
Administrare: adulţii pot să consume câte 1 lingură dimineaţa şi seara. Copiii în funcţie de vârstă câte 1 linguriţă sau mai puţin.
Acţiuni terapeutice: calmant, emolient şi bacteriostatic, eutrofic asupra mucoasei căilor respiratorii.
Indicaţii: în tuse cu expectoraţii şi alte afecţiuni respiratorii.
Conservare: se va ţine la rece şi se foloseşte după 5 zile ţinute la rece şi se mai poate păstra tot la rece încă 5 zile.
Contraindicaţii: diabet zaharat şi cei care sunt alergici la unul din produse.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Miere cu suc de morcovi
Sucul de morcovi produs din rădăcină de morcovi proaspete şi cât mai sănătoase cu ajutorul storcătorului de fructe sau în alte moduri. Se pune 50 ml suc de morcovi şi 50 g miere de albine polifloră. Se amestecă bine, până la omogenizare.
Administrare: se poate folosi la gargară, pentru spălarea rănilor sau pentru muiat compresele ce se aplică pe răni ca pansament. Pentru gargară preparatul nu se diluează, se foloseşte ca atare, clătind şi gargarisind bine gura timp de 3-4 minute, după care se înghite.
Acţiuni: are acţiune antiseptică, cicatrizantă, hrănitoare asupra diverselor răni ale pielii sau ale mucoaselor, grăbind vindecarea.
Indicaţii: încă din antichitate era considerat un leac suveran în tratarea infecţiilor externe, în tratarea rănilor, eczeme supurate sau nu, a leziunilor mucoaselor sau pielii pe care le ajută să se cicatrizeze mai repede.
Contraindicaţii: doar persoanele alergice.
Conservarea: nu se păstrează mai mult de 2 ore de la preparare.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Miere cu suc de ridiche
Compoziţie: 200 ml suc de ridichi negre (Raphanus sativus niger), 100 g miere.
Preparare: sucul se filtrează bine şi se amestecă până la omogenizare cu mierea.
Administrare: se consumă 3-6 linguri pe zi, numai de către adulţi între mese.
Acţiuni farmaceutice: are acţiune colagogă (ajută la evacuarea bilei), coleretic (stimulează secreţia biliară a ficatului), afrodiziac (stimulent sexual).
Indicaţii: afecţiuni ale bilei inclusiv litiaze, deoarece ajută la diminuarea calculilor. Se mai poate folosi şi împotriva impotenţei şi frigidităţii.
Acţiuni toxice: ţinut mai mult de 15 zile la rece se alterează, chiar dacă este ţinut perfect etanş. În acest caz se aruncă.
Contraindicaţii: nu se dă la bolnavii de diabet, colită de fermentaţie sau la agitaţii psihici sau sexuali. Este contra indicat la copii şi adolescenţă. De asemenea nu se dă la cei alergici la unul dintre produsele acestea.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

#21
Miere cu suc de usturoi
Compoziţia: miere, usturoi, apă.
Preparare: Se pune într-un pahar de sticlă (de vin- deci mai mare) apă 2 centimetri, apoi se pune usturoiul curăţit şi spălat până nivelul lichidului se ridică la 4 cm şi apoi se mai adaugă încă 2 cm de apă. Se scoate apoi usturoiul, se pisează şi se pune cu apa la fiert într-un vas emailat, până scade apa la jumătate. Se pune deci 2 părţi apă şi o parte usturoi mărunţit. La administrare la fiecare 100 ml apă se pune 1 lingură de miere.
Administrare: se dă seara în clismă călduţă copiilor până la 3 ani, celor de la 6-9 se dau pe cale bucală câte 2 linguriţe seara. Celor de la 9-12 câte 3 linguriţe seara. Copiii mai mari şi adulţii beau câte 1 pahar de 150 ml o dată sau de 2 ori pe săptămână. Se continuă tratamentul încă o săptămână de la data când nu se mai constată viermi intestinali.
Acţiuni terapeutice: leacul are acţiune vermifugă (împotriva viermilor intestinali), în contra ascarizilor (limbrici), dar mai ales a oxiurilor (viermişori). Este folosit ca atare de pe vremea Romanilor.
Indicaţii: este indicat numai după ce medicul a pus diagnosticul sau mama copilului a văzut viermele la copil sau persoana bolnavă i-a văzut ea însăşi.
Acţiuni toxice adverse: preparatul ţinut peste 2-3 zile la temperatura camerei sau peste o săptămână la frigider devine toxic şi trebuie aruncat. Ingredientele pot să nu fie tolerate de unele persoane. Pentru aceasta este nevoie de prudenţă şi de la caz la caz de avizul medicului.
Contraindicaţii: nu se dă la bolnavii care au temperatura crescută şi diabet zaharat.
Conservarea: preparatul este cu atât mai activ cu cât este mai proaspăt. Pentru a evita acţiunea foarte puternică chiar iritantă este preferabil ca, după preparare să fie lăsat 1 oră şi apoi administrat la copiii foarte mici sau debili.
Termen de valabilitate: preparatul îşi pierde activitatea utilă începând de la 2 până la 12 ore.

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Miere cu sunătoare
Compoziţie: 100 g flori de sunătoare, 100 g miere, 100 g ulei de măsline.
Preparare: ingredientele se amestecă bine, după mărunţirea florilor şi apoi se păstrează la rece.
Administrare: se consumă 1-3 linguriţe pe zi pentru copii sau 1-3 linguri de adulţi, între mese.
Conţinut: mierea este cu atât mai activă cu cât este mai recent extrasă din stup. Sunătoarea conţine: ulei volatil, un flavonoid (Hiperozidul), rutină, hipericină, colină, acid nicotinic, valerianic şi ascorbic. Uleiul de măsline este un emolient şi cicatrizant.
Extern comprese apoi pansament umed cu acesta pe răni, sau gargarisme de 2-3 ori pe zi. Se indică în special la tratarea arsurilor.
Acţiuni terapeutice: cicatrizant şi antiseptic şi datorită hipericinei şi mierii. În plus ajută la evacuarea bilei (colagog), este coleretic (stimulează secreţia biliară a ficatului), hepato-protector, bactericid şi calmant pentru mucoasa tubului digestiv. Extern este cicatrizant.
Indicaţii: colite, colecistopatii, ulcer duodenal, în gargarisme este bun pentru afecţiunile gurii şi gât, extern comprese pe eczeme, răni diferite, chiar infectate.
Contraindicaţii: diabet sau alergie la unul din componente.
Se păstrează 15 zile doar la rece.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Miere cu flori diferite
Ingrediente: 100g mentă, 100g şovârf, 100g roiniţă, 1 linguriţă de rostopască, după dorinţă se poate pune şi 100 g flori de păducel. Toate plantele se ţin în apă rece, vreme de 30 minute. Se scutură de apă, se taie mărunt şi se amestecă cu un litru de apă. Se aduc până la punctul de fierbere şi se ţin pe foc mic 30 de minute. Se strecoară prin tifon, se amestecă cu 1 kg de zahăr şi cu 1 kg de lămâi tăiate mărunt cu coajă cu tot şi apoi se fierb timp de 15 minute. Se ia de pe foc şi se lasă 30 minute, se strecoară, apoi se pune în sticle la rece.
Mod de administrare: copiii beau câte 1 linguriţă de miere diluată cu un pahar de apă călduţă, de 3-5 ori pe zi, iar adulţii câte 1 lingură, diluată la un pahar cu apă caldă de 3-5 ori pe zi.
Se indică la următoarele afecţiuni: depresii, dureri de cap, dureri de inimă, epilepsie, insomnii, surescitare nervoasă. În caz de dermatoze se folosesc compresă locală.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Mierea de câmp
Administrare: se administrează extern în tratarea rănilor sângerânde, aplicându-se direct pe rană, după care se pune o compresă îmbibată tot în miere şi apoi pansamentul. În aplicaţii interne se pot lua 3 linguriţe pe zi, timp de 1-3 săptămâni. Cu cât este mai proaspăt extrasă din stup este mai utilă în acest caz.
Acţiuni terapeutice: în aplicaţii externe împiedică infectarea, ajută la vindecarea rănilor, opreşte hemoragia în câteva minute şi ajută la vindecarea rănilor cu cicatrici foarte mici. Luate intern are acţiune dezinfectantă şi calmantă asupra tubului digestiv.
Indicaţii: diferite infecţii din gură şi gât (zăbăluţe, afte, mărgăritărel, amigdale, etc), răni tăiate, zdrobite, supurate, diferite leziuni ale mucoaselor, constituie indicaţiile folosirii externe.
Iritaţiile tubului digestiv: dispepsii, gastrite, etc.
Contra indicaţii: persoanele alergice la miere şi diabetul zaharat.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Mierea de salcam
Principala calitate a mierii de salcam este aceea de calmare a tusei, este antiseptica si este folosita in tratamentul asteniei si nevrozelor. Aceasta mai este recomandata in:
Gastrita hiperacida - mierea de salcam, diluata in apa calda si luata cu 90-120 de minute inaintea mesei, diminueaza aciditatea gastrica si se absoarbe repede, calmand pirozisul "arsurile" (o lingura de miere in 100 ml apa);
Ulcer - este foarte buna mierea de salcam diluata in 200 ml de lapte nefiert. Amestecul se bea seara inainte de culcare, bineinteles alaturi de un regim alimentar adecvat.
Mierea de salcam este un excelent tonic pentru copii, convalescenti, pentru intarirea sistemului imunitar si pentru gravide.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Cu ce se poate combina mierea?

Cu brânză de vacă proaspătă
100 g de brânză se amestecă cu 1 lingură de miere şi se consumă de 3 ori pe zi în bolile digestive sau intestinale şi lipsa de calciu. Copiii vor lua 1 linguriţă, până la 3 în funcţie de vârstă.

Cu lapte
-200 ml lapte cu 2 linguri miere. Se consumă mai ales la răceli şi convalescenţă. Se consumă călduţ câte 2-3 căni pe zi.
-200 ml lapte- 20 ml suc de ceapă roşie şi 2 linguri miere. Indicat 2-3 căni pentru refacerea circulaţiei periferice, curăţirea organismului de paraziţi (oxiuri, limbrici) şi curăţirea organismului de toxine.
-200 ml lapte- 10 ml suc de usturoi crud şi 2 linguri de miere. Se dă pentru viermi intestinali şi circulaţia sângelui, boli de inimă, hipertensiune, etc.
-200 ml lapte- 1 linguriţă de tinctură din plante şi 2 linguri de miere. În funcţie de planta care se foloseşte rezultă şi indicaţiile.
-200 ml lapte- 1 linguriţă plante medicinale şi 2 linguriţe miere. În funcţie de plantele folosite se adaugă proprietăţile lor.
Laptele cu miere consumat cald este un bun somnifer, calmant nervos şi totodată ajută la asimilarea mai uşoară a calciului de către organism. Se poate folosi perioade lungi de timp chiar şi de către copii.

Cu unt
O parte unt şi o parte miere. Se iau de către adulţi între 3-6 linguri şi de către copii între 1-6 linguriţe pe zi, în funcţie de vârstă şi de afecţiune. Se indică în special pentru suplimentarea cu calciu şi pentru supliment nutritiv în cazurile de anemie sau debilitate, bătrâneţe caşexie, etc. Este bun şi la osteoporoză sau spasmofilii sau alte carenţe de calciu.

Miere cu vin
La 200 ml vin în special roşu din struguri ne stropiţi cu substanţe chimice, se pun 2 linguri de miere. Se consumă de adulţi câte 50 ml de 3 ori pe zi, pentru efectul de suplimentare vitaminică şi reglare glandulară, sau afecţiuni digestive şi circulatorii. Copiii pot lua 1-3 linguriţe înainte de mese în cursul zilei.
Extern se aplică comprese cu pansamente umezite pentru cicatrizare sau dezinfecţie. Util şi pentru răni care se vindecă greu (atone) sau ulcere varicoase şi gangrene.

Miere cu ţuică de prune
La 500 ml ţuică de prune curată (de peste 50 grade) se pune 200 ml miere. Se lasă 3 zile agitând des apoi se ia câte 50 ml înainte de fiecare masă pentru cicatrizarea ulcerelor duodenale sau gastrice. Extern se poate folosi la pansamente fiind un foarte bun antibiotic şi cicatrizant. Se poate folosi şi diluat.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Mierea propolizată
Este un remediu antiinfecţios excepţional pentru gât şi pentru căile respiratorii medii, având şi efecte imunostimulatoare foarte puternice.
Se obţine punând în 8 linguri de miere polifloră- 4 linguri de tinctură de propolis (se găseşte la magazinele naturiste şi apicole), după care se amestecă bine, până se omogenizează.
Se ia câte o linguriţă din acest preparat de 4-6 ori pe zi, pe stomacul gol. Fiecare linguriţă de miere se ţine în gură până se dizolvă şi alunecă încet pe gât, aşa încât să-şi exercite din plin efectele antiinfecţioase asupra acestei zone.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Florin-braileanul (FlorinI)

Intrebuintari ale mierii de albine in diverse afectiuni

- Medicina populara recomanda mierea in tratamentul bolilor de inima, dar nu in cantitati mari si cu ceai fierbinte. Cel mai bine este ca mierea sa fie luata in cantitati mici (1-2 lingurite, de doua-trei ori pe zi) cu lapte, fructe sau alte produse. Folosirea zilnica, timp de una-doua luni a mierii de albine va duce la imbunatatirea generala a bolnavilor, la normalizarea compozitiei singelui si la cresterea hemoglobinei.
- In stenocardie, bolnavii vor lua, de trei ori pe zi, cite o lingura din urmatorul amestec: 100 g suc de aloe, 300 g miere, 500 g nuci pisate si sucul de la una-doua lamii.
-In hipertonie, medicina populara recomanda ca mierea sa fie luata cu suc de legume: sfecla, morcovi, hrean (acesta va fi dat pe razatoare si se va lasa 36 de ore, dupa care se va stoarce) si lamiie. Se ia, timp de doua luni, cite o lingura, de doua-trei ori pe zi, cu o ora inainte de masa sau la doua-trei ore dupa masa. O alta reteta include suc de morcovi, hrean (acesta va fi tinut in prealabil in apa), miere si suc de lamiie. Amestecul va fi tinut intr-un borcan de sticla bine acoperit.
- Pentru bolnavii de TBC, medicina populara recomanda mierea cu lapte, sau cu diferite grasimi (unt, untura de gisca) si aloe: 100 g miere, 100 g unt, 100 g untura de gisca, 15 g aloe si 10 g cacao se pun pe foc, fara a fierbe insa. Se va lua cite o lingura din acest amestec, cu un pahar de lapte cald, de doua ori pe zi (dimineata si seara).
- In caz de raceli, mierea (se recomanda mai ales miere de tei) se va lua, de asemenea, cu lapte cald (o lingura de miere la un pahar de lapte), cu suc de lamiie (sucul de la 1/2lamiie la 100g miere). In scop profilactic, se prepara un amestec de miere, suc de ceapa si de hrean, in cantitati egale. Din acest amestec se ia cite o lingura, de trei ori pe zi, inainte de masa. In caz de gripa se va prepara urmatorul amestec: usturoi dat pe razatoare si amestecat cu miere (proportie 1:1). Se ia cite o lingura de amestec (cu putina apa calduta) seara, inainte de culcare.


- In cazul unor afectiuni ale cailor respiratorii (laringite, faringite) guturai si sinuzita, se recomanda mestecarea timp de 15 minute, de una-doua ori pe zi, a unui figure de miere. Seara, inainte de culcare, se ia o lingura de miere cu un pahar de ceai sau lapte. Se amesteca sucul de la o lamiie cu 100g de miere. Se ia cite o lingura de amestec seara, inainte de culcare, cu ceai sau lapte. Se amesteca suc de ridiche neagra cu miere (parti egale) sau se scobeste o ridiche neagra si se pune miere inauntru. Se ia cite o lingura, de trei ori pe zi.


Se amesteca suc de hrean si miere (proportii egale) si se ia cite o lingura, de doua ori pe zi, dimineata si seara. Medicul bulgar S. Mladenov recomanda inhalatii cu miere, timp de 15-20 de minute. Pentru gargara se va pregati o infuzie de musetel, la care se adauga o lingurita de miere.
- In afectiuni ale sistemului nervos se recomanda cite 30 g de miere, de trei ori pe zi. Un bun tonic si stimulant al sistemului nervos si endocrin se prepara din aloe, miere si suc de lamiie. Se iau 75 g frunze de aloe, se toaca si se pun intr-un vas de sticla. Se adauga 125 g de miere, se omogenizeaza, dupa care se adauga 50 g suc de lamiie. Se lasa la macerat cinci zile, dupa care se ia cite o lingura de amestec, de trei ori pe zi.
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

pharaonu75

Calitatile si intrebuintarile mierii, in functie de plantele de la care provine!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube