Prin noi insine!

Creat de Cristel, Decembrie 17, 2014, 02:03:42 AM

« precedentul - următorul »

mosunick

Ce-ati zice voi daca Serviciile stiu tot, comunica in scris ierarhic, dau informatiile la momentul zero, DAR acolo la varf ai pe unii care folosesc informatia cum vor ei, si sunt atat de tupeisti ca nu dau drumul la informatie acolo unde trebuie si iti mint inclusiv presedintele tarii ca sa ia decizii gresite si ca sa isi faca jocurile agenturilor straine pe care le reprezita si care fac "joc la doua (sau mai multe- de la doua in sus e si mai usor sa faci asta) capete"...
Parca va da alta perspectiva, asa-i?
Sanatate!
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

Cristel

"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

NYK74

Cristel , adresa pusă nu se deschide.Incearca sa o repui din nou.

romikele


stefan1

  O societate care vrea sa castige o pozitie respectabila in lume trebuie sa se bazeze pe munca perseverenta si seriozitate. Aceasta munca trebuie sa fie la toate nivelurile si sa nu vina din obligatie ci din constiinta. Bazele se pun din copilarie, din familie. Multi spun ca ei nu mai vor ca sa vada copii lor muncind cum au facut-o ei. Si aceasta nemunca, aceasta 'dolce far niente' incepe din copilarie. Se zice ca la teste internationale s-a constatat ca 40% dintre tinerii de 14 ani din Romania sunt analfabeti functional!! Adica au pierdut atatia ani din viata fara a face munca pe care un tanar trebuie sa o faca la acea reme, adica sa invete!  Acum ne laudam cu rezultatele la Bacalaureat, cand ca 2/3 din candidati au luat bac-ul, adica procent mai mare ca anii trecuti. Dar nu se spune ca nivelul de dificultate al temelor de bac a fost mai scazut ca in alti ani. Iar nu se spune ca de fapt cca unul din patru absolventi ai clasei a XII-a nici nu s-a prezentat la bac!, deci au facut liceul fara'finalizare'. Daca adaugam la asta modul cum functioneaza Invatamantul Superior la noi, viitorul este foarte sumbru.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

stefan1

  Cel mai batran salariat din Romania (cu poza)

  http://harfa.ro/cel-mai-batran-angajat-din-romania-in-timp-ce-sute-de-mii-de-romani-stau-degeaba-pe-ajutoare-sociale-un-hunedoarean-de-99-de-ani-lucreaza-cu-contract-de-munca/

  "În țara asta plină de putori și de oameni care așteaptă să li se dea, un bătrân de 99 de ani ne oferă un superb exemplu de ambiție și seriozitate. Ștefan Gros, un cioban din satul Vâlceluța, județul Hunedoara, apropie suta de ani, dar nu vrea nici în ruptul capului să stea acasă și să-și mănânce pensia. Om în putere, Nea Fănică își vede de meseria lui de cioban și lucrează cu contract de muncă la stâna unui om de afaceri din Hunedoara, care îl plătește cu 1.000 de lei pe lună. E cel mai bătrân angajat din România.

"Nepoţii şi copii tăt îmi spun că să mai las mersu' la oi, dar io le-am spus şi le zâc ş-acuma: dacă vreţi să mă omorâţi, nu mă mai lăsaţi să urc cu oile la munte! În martie încep să fete oile şi mă duc la turmă, iar în luna mai urc la stână, pă munte. Pe mine dragostea lui Dumnezeu şi dragostea mea pentru oi şi pentru munte m-or ţinut atâta-n viaţă", a povestit Ștefan Gros în "Glasul Hunedoarei", publicație care a prezentat cazul pe larg, bravo lor!

Pe lângă salariu, Nea Fănică mai ia 400 de lei pensie de agricultor și încă 400 de lei ca veteran de război. A fost la oi de mic. Asta a făcut mereu și asta îi place să facă și acum, la 99 de ani. A trecut prin război, s-a luptat cu ursul, a mers înainte. De-acolo, din vârful muntelui, rezemat în bâta lui de cioban, a înțeles care e treaba cu viața: "Eu am muncit mereu numai bani cinstiți. Pun capul pe cojocul meu, mă culc lângă oi și dorm liniștit. Mă mai deranjează numai ursul când vine".

Harfa.ro se înclină până la pământ în fața acestui cioban de 99 de ani și vă îndeamnă să luați aminte. Dacă tot faceți planuri pentru noul an, lăsați învârtelile și gând pe muncă!"
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

jenica67

         Fara suparare, am vazut pe mosul asta si este un exemplu bun pentru al da guvernantii. Dupa varsta de pensionare, ti-ai indeplinit datoriile fata de societate si ar trebui sa faci ce doresti din pasiune, nu pentru a castiga un ban sa te intretii. Un om batran nu mai are randamentul unuia tanar. Acum la ciobanit este un caz particular, dar sunt si alte meserii unde un om batran, nu mai are aceiasi randanent si energie ca unul in putere sa le indeplineasca. Referitor la cei tineri care stau pe ajutoare, statul este vinovat. Societatea trebuie sa ajute un om sa isi obtina venitul minim, ca sa se intretina pe el si familia, dar nu trebuie sa il faca cadou. Sa le dea de lucru in folosul societaii dupa pregatirea care o au si prin aceasta sa isi castige existenta, nu sa le dea bani ca sa aiba ce bea si dupa sa se planga ca nu le ajung. Dupa mine inclusiv sa ii ofere o bucata de teren si sa il invete ce sa cultive pe ea, sau cum sa o exploateze pentru a se intretine, ar fi o solutie. Am vazut inca foarte multe terenuri care sunt in paragina fara a produce ceva. De lucru cred ca gasesti oriunde daca privesti cu atentie atat la sat cat si la oras.
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

ciucur

Societatea romaneasca e grav bolnava.
Eu am spus de mai multe ori, generatia mea e mult mai slaba decat generatiile ce au terminat studiile cu 10 ani inainte, iar cei ce vin dupa generatia mea sunt si mai slabi.
Ceea ce se intampla in invatamant se va proiecta in aproximativ 10 ani. Ce avem acum ca forta noua de munca, sunt roadele muncii noastre de acum cativa ani. Situatia va fi si mai grea cand cei ce sunt acum studenti/elevi vor termina studiile. Cunosc multi tineri care considera ca fara un salariu de 1000 Euro, masina si telefon de serviciu nu merita sa te ridici din pat . Sigur ca sunt companii care ofera acest pachet salarial insa in putine situatii. Daca unul din generatia lor a dat lovitura, lor li se pare ca trebuie sa fie stare de normalitate un astfel pachet salarial. Ei nu inteleg ca inainte de a cere, trebuie sa oferi ceva care sa echivaleze cu cererea si se amagesc cu ideea ca o companie trebuie sa ii fidelizeze pentru potentialul lor si ca vor face performanta daca vor avea un mediu in care sa poata da randament. Dar sunt lenesi si din pacate vor ca toata lumea sa le dea totul pentru ca lor li se cuvine. Zici ca am fi toti calculatoare si am transfera cunostintele si experienta acumulata in ani de munca apasand un buton. Toate aceste 'deprinderi' se invata din pacate in familie si la scoala. Nici eu nu sunt de accord ca trebuie sa muncesti dupa ce ai iesit la pensie (ca si salariat) dar mai trebuie sa ai si cu cine inlocui un om ce iese la pensie.
In domeniul meu de activitate, prefer sa lucrez cu cei care ies la pensie sau sunt in prag de pensionare decat cu cei ce vin din urma. De la muncitor la manager.
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

vulpea

#23
ami pare foarte rau de visurile mele,dar mai ales de visurile voastre(chiar visari) ! tot timpul am fost invatat la scoala(1952-1963) ce mare a fost acest popor si este ?!.si de fiecare data ni-l citau pe Herodot istoricul care-i mentiona pe traci-daci-sciti.insa de fiecare data ni se repeta doar 'prima fila',uitandu-se sa se intoarca(sa se refere) si 'a doua fila' a aceluiasi Herodot ca,desi erau cel mai mare(numeric) popor din antichitate(tracii),totusi acestia niciodata n-au reusit sa se impuna ca popor pentru ca erau extrem de dezbinati si la propriu si la figurat.eu as mai adauga si umila mea parere si constatare,cu extrem de mare regret,ca poporul roman e nascut din DACE CURVE SI PUSCARIASI ROMANI.cei care cunosc cu adevarat istorie precis asi dau seama ce am vrut sa spun.deci ce sperante putem avea dela un asa popor ? SINGURUL LUCRU PE CARE-L ADMIR LA BOZGORI E CA SUNT EXTREM DE UNITI INTRE EI(in orice situatie).NB.nu cred ca va vine sa credeti dar in anii '50 Eminescu nici nu era mentionat ca poet dar mai ales ca prozator vizionar un extrem de virulent critic al clase politice dela acea vreme(Caragiale e 'mic copil' pe langa Eminescu virulentul critic politic al vremii).de altfel din acest motiv,dupa mine,a si fost omorat (personal consider ca a fost primul asasinat politic din vremea moderna a Ro).

Admin edit: * Va rog sa aveti putin mai multa grija la limbajul folosit. Nu trebuie sa jigniti pe nimeni ca sa dovediti ca aveti dreptate sau ca sa va sustineti punctul de vedere. Cand v-ati inscris pe acest forum ati fost de acord cu un regulament. Respectati-l!

Bistriteanul

Nu vreau sa intru in polemica, nu merita, dar cu siguranta nu cunosti definitia cuvantului bozgor. De la maghiari ai avea mai multe de invatat. Ca o gluma, daca taicatu' era maghiar, poate stiai mai bine sa scrii in romaneste.
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

gheghe

    Nici eu nu vreau sa intru in polemica cu o 'vulpe'-dat fiind reputatia acestui mamifer in lumea noastra,dar este o contradictie intre:idea de popor ca formare,ca extensie in timp,ca spatiu ocupat de 'puscariasii romani',ca mijloce de interactiune intre cele doua parti,ca areal de 'creatie'.V-am inteles 'umila parere' dar nu am inteles cum ati constatat.

vulpea

Bistriteanul,cum crezi ca te simti IN TARA TA cand,odata aflandu-ma la Sfantu Gheorghe,ti se spune NEM TO DOM ? de aceea parlamentarii UDMR stiu asa de bine romaneste ? sau se descurca,aceiasi ,mai bine la scris ? gheghe,am constatat studiind originile acestui popor.Admin edit.,scuze daca te-am suparat cu ceva !

vulpea

PS.in 'nestiinta mea',dupa tine ,poate 'ami traduci' tu ce inseamna BOZGOR.(Bis.)

roi_ag

Citat din: vulpea din Ianuarie 09, 2017, 06:46:30 PM
PS.in 'nestiinta mea',dupa tine ,poate 'ami traduci' tu ce inseamna BOZGOR.(Bis.)
:stop_the_war:

ciucur

Cu tot respectul, dar atitudinea dumneavoastra este gresita.
La felul in care ati folosit dumneavoastra cuvantul b****r este clar care a fost sensul lui. Probabil vreti sa cautam in DEX si sa vedem ca inseamna maghiar. Stim cu totii ce inseamna acest cuvant in argou si cand se foloseste el.
Eu sunt roman din Ardeal si chiar daca nu sunt de accord cu unele chestii incurajate de lideri politici UDMR nicidata nu folosesc acel cuvant. Mai mult decat atat am stat in secuime la tratament la Praid mai multe luni in ultimii 8 ani si niciodata nu am fost jignit. Mi s-au adresat multi in maghiara insa am zambit si am dat de inteles ca nu stiu limba si imediat discutia s-a purtat in romana.
Daca vrei respect trebuie sa si oferi. Atitudinea dvs. se gaseste doar in zonele unde nu sunt maghiari, celelalte minoritati sunt in numar mic si 'romanismul' atinge cote maxime. Daca ati trai intr-o comunitate in care traiesc si maghiari ati vedea ca majoritatea dintre ei sunt mai corecti cu tara asta decat multi dintre romani.
Nimic nu se pierde, totul se transforma.