ceai de bazait

Creat de Calin Catalin, Ianuarie 16, 2011, 12:55:42 PM

« precedentul - următorul »

Calin Catalin

   Cred ca ar fi interesant sa aflam ce fel de ceaiuri folosesc cei mai experimentati sau mai putin experimentati dintre noi. Voi incepe eu. Va rog sa va dati cu pararea si poate ne spuneti cum faceti dumneavoastra.

    Iata ceaiul folosit in prepararea turtei de candi de ieri (0,5l ceai + 5 kg zahar + 5g sare de lamaie):
         - apa 0,5l
   Plante cu actiune trofica si stimulenta generala:
         -  sunatoare - 1g
         -  catina        - 1g
         -  papadie     - 1g
   Plante cu actiune antibacteriana:
         -  sunatoare - 1g
         - musetel      - 1g
         - galbenele   - 1g
         - tei               - 1g
   Plante cu actiune astringenta (antidiareica), dezinfectanta si stimulenta asupra tractului digestiv:
         - coada calului - 1g decoct
         - menta           - 1g
         - galbenele     - 1g

     Mod de preparare: am pus plantele la macerat in apa putina pentru 10 minute, exceptie coada calului, pe care am fiert-o timp de 10 minute in 0,5l de apa. Am oprit focul. Am adaugat plantele macerate si am acoperit vasul pentru infuzie.Am lasat 20 minute, apoi am strecurat prin tifon.
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa"- Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/

roi_ag

Era bun adaugat pelin si macese si tinute mai mult la infuzat si ceva sare

AUREL_C.

Pelinul si cojile de ceapa uscate sunt recomandate la nosemoza in mai multe reviste vechi, eu le folosesc.