Bine v-am găsit!

Creat de calmusdaniel, Noiembrie 13, 2013, 06:09:57 PM

« precedentul - următorul »

rarescyp

multumesc...o s folosesc pt stimulare Laptele praf integral si o sa urmaresc rezultatele
ALBINA - o afacere 'zburatoare'....

dan sebastian

Citat din: rarescyp din Ianuarie 14, 2014, 08:44:37 PM
domnule Calmus daca as folosii in loc de lapte praf, faina de soia....reteta de pasta data de dv. ar avea aceleasi rezultate????....
Daca-mi spui de unde iei faina de soia iti dau un sfat de unde sa iei lapte praf degresat, de la farmacia veterinara. e cu 40 % proteina.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

calmusdaniel

dan sebastian.Acel lapte cu 4o % de la farmacia veterinara cred ca e pt vitei.Nu confundati laptele praf pt consum uman cu cel pt animale ca nu e bun la albine.

dan sebastian

exista 3 tipuri de lapte, vitei, purcei si albine. cel putin asa e la mine in gorj.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

rarescyp

in zalau nu am gasit la farm veterinara, decat lapte praf pt vitei si pt purcei.....faaina de soia o gasesti tot la kaufland, la raionul unde gasesti si faina de grau si de malai...
ALBINA - o afacere 'zburatoare'....

rarescyp

am citit cate ceva despre inlocuitorii de polen in hrana albinelor....
atasez cateva paragrafe...
ii las pe cei mai experimentati sa comenteze....
in acest citat se foloseste doar termenul de 'lapte praf'..nu se specifica daca e integral sau degresat...

"După studii amănunţite asupra înlocuitorilor de polen, pe parcursul a patru decenii, HAYDAK arată că ordinea în ceea ce priveşte preferinţele albinelor pentru înlocuitorii de polen este următoarea: drojdie, lapte, lapte praf, soia, făină de sămânţă de bumbac, făină de carne, gălbenuş.

Drojdia de bere: conţine cantităţi importante de proteine (40-50%), aminoacizi (lizină peste 3%, arginină peste 2%), vitamine (tiamină peste 6 mg, riboflavină 45 mg, acid nicotinic 300 mg, acid pantotenic 50 mg şi 2800 mg colină la 1 kg), minerale (fosfor peste 1%), enzime (DRINCEANU, 2000).

După MILOIU (1990), procentul de drojdie introdus în hrana lichidă a albinelor ca înlocuitori de polen, nu trebuie să depăşească 5%, datorită consumării rapide a acesteia. În acest caz, cantităţile de sirop se administrează zilnic în tainuri mici pentru a preveni depozitarea acestora în faguri, care fermentând uşor pot determina apariţia diareelor. În cazul încorporării drojdiei sub formă de pastă, procentul de participare, poate să crească în funcţie de reţetă. Utilizarea drojdiei de bere ca substituent a polenului în alimentaţia albinelor este rentabilă până la un procent de participare de 10% datorită costului ridicat a acesteia (după STANCE, 1996).

Făina de soia (şrotul de soia) caracterizată printr-un conţinut ridicat în proteine (40-45%), bine echilibrată în aminoacizi cu excepţia metioninei, poate constitui un înlocuitor al polenului pentru asigurarea cerinţelor în substanţelor proteice ale familiilor de albine, fiind cea mai uşor de procurat şi cea mai accesibilă ca preţ. În structura reţetelor furajere, făina de soia poate fi introdusă în proporţie de 5-50%, fiind foarte bine consumată de către albine. După STACE (1996), proporţia de participare a făinii de soia, este de 3/4 din totalul raţiei. Extractul proteic solubil de soia se prezintă sub forma unei pulbere de culoare uşor gălbuie, foarte bogat în proteine (63,35%) şi aminoacizi

Extractul proteic solubil de floarea soarelui se prezintă sub forma unei pulberi gălbui cu miros caracteristic şi gust amărui, bogat în proteine (48,15%) şi aminoacizi.

Făina de Chlorella şi Spirulină conţine mai multă proteină (57,53% şi respectiv 61,2%) decât polenul şi prezintă avantajul că poate fi procurată în tot timpul anului. Conţinutul celor două microalge în aminoacizi este apropiat de cel existent în polen. Mierea produsă de Chlorella este puţin mai închisă la culoare decât majoritatea sortimentelor de miere, iar cea produsă de Spirulina este puţin albăstruie din cauza pigmentului phicocyanină.

Laptele praf este bogat în proteine (33%) şi aminoacizi, putând fi folosit ca substituent al polenului în combinaţie cu alte produse proteice în proporţie de 5-25%. Prin introducerea la un litru sirop de zahăr a 50 g inlavit, cantitatea de lăptişor de matcă este de 0,24 mg/botcă, comparativ cu 0,20 mg/botcă la lotul martor (SPĂTARU, 1978).

Eficienţa maximă în utilizarea înlocuitorilor de polen se obţine când aceştia se introduc sub formă de amestecuri, asigurându-se un nivel al proteinei de 10-15%.

În cazul utilizării polenului la prepararea pastelor proteice, numărul de puiet crescut în luna februarie-martie, este mai mare, cu cât procentul de polen în structura reţetei este mai mare."
ALBINA - o afacere 'zburatoare'....

Marius-ursulakhe

Azi am gasi si am si cumparat lapte praf raraul la 500g 17,90 lei in beius

rarescyp

Citat din: ursulakhe din Ianuarie 17, 2014, 01:30:38 PM
Azi am gasi si am si cumparat lapte praf raraul la 500g 17,90 lei in beius
cum e vremea la tine?....ai inceput stimularea?
ALBINA - o afacere 'zburatoare'....

Marius-ursulakhe

Salutare rarescyp
Vremea a fost destul de buna pana acuma albinele au avut zboruri de curatire si pe maine se anunta 14 grade si astept sa vad ce va fi
Nu am inceput stimularea mi-am propus de la 1 februarie sa fac acest lucru dar asta in functie de vreme (fac acest lucru pt prima data si nu vreau sa ma hazardez sa fac un lucru numai sa fie facut,dupa 2-3 zboruri de curatire mai vedem ca la mine saptamana trecuta nu aveam puiet de nici un fel in stupi)

Marin2011

buna seara domnu daniel,ati inceput stimularile?

calmusdaniel

Am inceput dupa data de 18 ian.

Marin2011

Salut domnu Daniel ,iar te deranjez cu o intrebare ,am avut un zbor de curatire pe 11 ianuarie ,pot sa incep sai stimulez

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

calmusdaniel

Marin 2011.P0ti sa incepi cu cantitati mici de 50-100g pe familie,dar sa nu depasesti 500g pina la 1 martie.

Marin2011

Mersi frumos ,dupa ce trece geru asta o sa incep sa le dau