Aethina tumida-un nou dusman temibil al apiculturii

Creat de NYK74, Noiembrie 06, 2014, 11:25:27 PM

« precedentul - următorul »

ursulescu

  Ar trebui sa fiti calmi. Urmaresc cu mare atentie prezenta parazitului la Lugoj, o zona oarecum probabila pentru aparitia aetina tumida. Dupa cateva alarme false, nu putem vorbi despre prezenta acestuia. Spun asta fiindca se importa la greu regine care cu mica probabilitate ar putea aduce parazitul. Se importa si nuclee care cu mare probabilitate ar putea aduce parazitul. Nu exista autoritati ale Statului Roman care sa fie preocupate de acest subiect, este putin probabil sa fie recunoscut parazitul in primele faze ale atacului. Temperaturile din acest an nu au fost favorabile aetina tumida. Totusi atentia e binevenita. Faceti o poza si trimiteti-o pe [email protected]. Cu certitudine va fi recunoscut parazitul de mine sau de biologi din Germania ori Spania. Teoretic si practic nu ar trebui sa fim invadati prea curand. Peste 3-5 ani vom vedea...
                        ing. D. Ursulescu

teoalbina

Daca primiti poze sa ni le faceti cunoscute si noua ca sa fim cu ochii in patru

NYK74

Se pare din ce vad că anunță băieții, referitor la aethina tumida, in Italia, in 16.09.2015 Institutul national de apiculturä declară, pe scurt, focarele stinse.
Dacă se va dovedi adevărat, e o veste bună pentru toti apicultorii din această țară.

dan sebastian

Roiuri naturale în copaci nu sunt în Italia în păduri ?
Atât de ușor au scăpat de gândac ?
Mi-e greu să cred asta.
Ar fi frumos să fi eradicat această problemă.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

NYK74

Sincer nici mie nu prea imi vine sa cred ca au scăpat deja de acest gândac, măsuri stiu ca au luat ,draconice, au ars stupini întregi in zonele unde a fost depistat, ars materialul apicol lemnos tot, stupi, rame, albine, totu cenușă, și le-au promis că vor fi despăgubiți, au stabilit suma per stup, dar vad ca oamenii afirmă că până in prezent nu au primit un sfanț, se va vedea in continuare.
Roiuri sunt scapate prin păduri, dar personal, aici nu am avut ocazia sa gasesc vreo unul pe care sa îl pot observa timp îndelungat, cu toate ca aş fi curios sa vad dacă supraviețuiește macar 2 ierni datorită la varooua.