cuie sau holsuruburi

Creat de brianoo_bz, Octombrie 25, 2011, 10:18:28 AM

« precedentul - următorul »

Dani V.

Poza cu coltul stupului. Mentionez ca varianta pentru noi e un pic diferita. Falturile spate /fata si laterale fiind egale. O sa postez o poza in urmatoarele zile.

Alutus

Incep sa cred ca ai dreptate Mai am inca niste retineri . Incerc sa vad  un asemenea stup  care a functionat timp de 10 ani. In alta ordine de idei cred ca poti renunta la faltul  de pe rama superioara a fundului, care ramane in afara corpului inferior, deasupra scandurelei de zbor.
Sa nu uiti Darie!

Dani V.

Faltul acela este din prelucrare (se poate indeparta) La germani le trebuia pentru ca pe el venea colectorul de polen care il aveau ei. Eu pentru mine am renuntat total la toata partea din fata si am pus o scandura e zbor cu balama ce se inchide peste tot urdinisul pentru o mutare mai rapida. O sa pun poze zilele astea ca am tot cautat pe calculator si nu am gasit nici una cu modelul meu  :uimit:
Eu inca am la mine modelul ce il am de la germani si o zis ca e de 30 de ani in lucru. O sa pun ceva poze cu el.

Alutus

#33
 M-am convins ca nu se largesc sus si jos . Dar germanii astia fac de obicei stationar in stupine protejate astfel incat ploaia ii afecteaza mai putin. Crezi ca se preteaza la pastoral? M-ai convins in proportie de 80% ca este bun.
Sa nu uiti Darie!

Dani V.

Nu stiu exact cum il folosesc. Stiu insa ca ei nu pun tabla pe capac (cica sa nu streseze albina cand cade ceva pe capac (ploaie). Ei mi-au zis ca ii pun pe paleti cate 4 si ii acopera cu ondulin (carton asfaltat) si o zis ca asa ii protejeaza si mai bine de ploaie si soare. Dar banuiesc ca merg si la pastorala cu ei. Oricum la ei treba e mai mecanizata ca la noi. Oricum sunt convins ca rezista mai mult decat astia subtiri. Sunt un pic mai grei pt pastorala dar sunt mai rezistenti.

Obombo

Suntem cam OT dar, ... la ce folosesc falturile alea? Eu nu am asa ceva dar nici apa in stupi.

orbanstefan64

dupa parerea mea falturile is o grija in plus.tot mereu tre sa ai cuite si ciocanul la indemina.

stefanescu

Eu am 6 stupi care au falt. Fanica Orban are mare dreptate. Ma incurca. Fara dalta si uneori ciocan nu pot sa ii deschid si nu mai spun la inchis pina nimeresc faltul e o problema. In primavara le fac o lucrare de nota 10. Dau jos falturile si pun coltare. 
O zi liniștită și cât mai puțini proști în preajmă (măcar să ne dorim!)

Dani V.

Falturile sunt sa se etanseze mai bine lazile. Eu pan acuma nu am avut problema cu ele. Ce falturi aveti? Drepte? Ati vazut ca la mine sunt inclinate? NU mai este deloc problema asezarii corpurilor. La mine se aseaza foarte usor. Ii pun unu peste altul se aluneca singuri pe locul lor. Mi se pare mult mai usor sa asez lazile decat la alte tipuri. Pana acuma albina nu mi-o propolizat legatura intre corpuri.

stefanescu

Falturile is usor inclinate. Cind ai magazia incarcata te cam doare spatele pina o asezi peste corpul de jos. La stupii cu coltare metalice e usor.
O zi liniștită și cât mai puțini proști în preajmă (măcar să ne dorim!)

Dani V.

Chiar nu inteleg cum :roll: La mine merge f usor.

marian67stroe

#41
Holsuruburile  sunt baza fiindca, cuiele cu timpul mai lucreaza si se dezmembreaza stupii.
Un cunoscut  de-al meu foloseste cuie, dar dupa ce le tine o perioada in apa cu sare sa rugineasca mai repede.
:coffee:
Va urez SANATATE ca-i mai buna decat toate!!!

Obombo

Aceasta este metoda pe care o recomanda Constantin Hristea, dar erau alte timpuri. Holsuruburile tin mai bine decat cuiele ruginite si se demonteaza mai usor.

milu56

La inbinare holsuruburi si intre corpuri drept fara faturi.

Alutus

Citat din: Dani V. din Noiembrie 09, 2011, 08:25:21 AM
Chiar nu inteleg cum :roll: La mine merge f usor.
Te referi la desfacere? cum faci desfacerea?
Sa nu uiti Darie!