Bine v-am găsit!

Creat de calmusdaniel, Noiembrie 13, 2013, 06:09:57 PM

« precedentul - următorul »

calmusdaniel

Citat din: dan sebastian din Decembrie 13, 2015, 09:06:07 PM
Adică ce e selectat e mai bun ca ce avem noi local?
Fura arhivele ICDA și pune un xerox să vedem și noi.

Ce avem noi local e f bun!

Jimmy2011

Invatati sa ingrijiti albina autohtona ca la carte, invatati despre bolile si daunatorii ei, faceti selectie, si veti avea rezultate extraordinare, acesta albina (atat de ponegrita de multi ca nu face, ca nu drege) va va multumi pe deplin si va fi peste alte albine superman de pe alte meleaguri.
Ce este mai dulce si mai dulce decat mierea?...Otetul gratis...

calmusdaniel

Domnu Tinu eu am o stupina mica si mi-ar face mare placere daca a-ti posta mai multe poze cu stupii dv. sau un filmulet fiindca sunt f interesat sa vad cum e cu o stupina mare pt ca de la anul vreau sa inmultesc si eu.Pe forum nu am gasit prea multe poze.Multumesc anticipat!

bio

..aaaa.. :bravo:

Nea Tinu,.. fa-ti si matale curaj si fa-ti pagina personala ca sigur ai destule lucruri sa ne arati... :welcome:


tinumaftei

Citat din: bio din Decembrie 13, 2015, 09:44:08 PM
..aaaa.. :bravo:

Nea Tinu,.. fa-ti si matale curaj si fa-ti pagina personala ca sigur ai destule lucruri sa ne arati... :welcome:
O idee buna.

Eugen B

Dn. Daniel in pastoral mergi singur( te ajuta cineva la stors si mutat?)

calmusdaniel

La stupi lucrez numai singur,in pastoral plec cu mai multi prieteni iar la extras si mutat suntem 4 persoane.

Eugen B

Ok. Am vazut intamplator pe youtube un film cu dumneata si puneai singur ramele in roaba.

calmusdaniel

Citat din: calmusdaniel din Decembrie 13, 2015, 07:16:11 PM
Pentru prelucrarea a 10 l de sirop in toamna la completare stie cineva cate albine se uzeaza?

calmusdaniel

                                                               Hranirile stimulente de toamna
    Aceste hraniri se fac in scopul mentinerii la un nivel ridicat a ouatului matcilor ,asfel incat la intrarea la iernat familiile de albine sa aiba o populatie cat mai numeroasa si cu un contingent ridicat de albine tinere.
De retinut este insa faptul ca toamna ,inainte de a se incepe hranirea stimulenta a familiilor de albine,este necesara asigurarea rezervelor de hrana pentru iernare ,spre a nu se uza cu prelucrarea siropului albinele tinere,ci pentru a se folosi la aceasta operatiune albinele mai varstnice eclozionate in cursul verii(se cunoaste ca pentru prelucrarea a 10 kg sirop se uzeaza circa 3500 albine).In acest scop,se va trece(in raport de zona unde este amplasata stupina),in general la incepuutul luni august,la completarea rezervelor de hrana necesare iernarii,stiut fiind ca o familie de albine puternica are nevoie de o rezerva de hrana pentru iernare de 18 kg miere capacita in faguri,

Eugen B

Poate ar trebui sa discutam de stimularea pentru primavara.
si la cea de toamna trebuie sa avem grija nu blindam toate ramele cu miere si pe urma nu vom avea loc de puiet la primavara.
Cred ca fiecare zona a tarii are secretele ei. Nu merge la fel la toti

calmusdaniel

                                    Ameliorarea albnei autohtone
  Imbunatatirea populatilor de albne autohtone a stat in centrul atentiei primilor propagandisti ai apiculturii moderne ,cerintele actuale ale economiei solicitand ridicarea potentialului productiv al familiilor de albine si valorificarea optima a resurselor melifere.
Imbunatatirea populatiilor autohtone de albine a stat in centrul atentiei primilor propagandisti ai apiculturii moderne ca ,F Bengescu,N Nicolaescu,G Stoenescu,N Romanescu,N Foti ,V Harnaj si alti care au recomandat practicarea selectiei ca mijloc principal de ameliorare.
Ulterior s-au facut importuri de material biologic din rasele caucaziana si italiana avand drept scop experimentarea posibilitatii de aclimatizare a acestora si urmarirea comportari hibrizilor cu albina autohtona la conditile bioapicole ale tari noastre (Foti 1954,Marza si Marcovici 1965,Marza si Dragan 1970)
In urma unor   stdii aprofundate Foti (1965)demonstreaza ca albina romaneasca este o rasa de sine statatoare perfect adaptata la conditiile de mediu si cules ale tarii noastre .In cadrul rasei carpatine exista grupari ecotipuri care se deosebesc intre ele ,deosebirile fiind neesentiale pentru sistematica rasei si care sunt determinate de conditiile bioclimatice specifice .
In anul 1973 Institutul de cercetari pentru apicultura prin specialisti tai a inceput o actiune privind conservarea fondului genetic al albinei carpatine si in paralel ameliorarea treptata a acestuia prin lucrari de selectie progresiva in cadrul fiecarui ecotip existent-stepa,munte podisul Moldovei,Transilvaniei si Banat.

calmusdaniel

Citat din: Eugen B din Decembrie 15, 2015, 07:53:28 PM
Poate ar trebui sa discutam de stimularea pentru primavara.
si la cea de toamna trebuie sa avem grija nu blindam toate ramele cu miere si pe urma nu vom avea loc de puiet la primavara.
Cred ca fiecare zona a tarii are secretele ei. Nu merge la fel la toti

Cati  i-si lasa miere sa nu aiba matca loc sa oua?Ca muti incep din noembrie cu turte!
Chiar daca nu  merge la toti la fel uzura e aceeasi.

Eugen B

Nu stiu cum vor arata stupii care deja traiesc cu turte.
Eu sunt convins ca daca furam cate putin de la fiecare stupar, vom avea stupine valoroase. Dar daca lasam albinele la limita supravietuirii nu vom face mai nimic.
Este adevarat ce zici, putini incercam sa facem selectie, majoritatea cumpara buckfasturi si eu mAi stou ce.
Eu cred ca inca se mai poate salva rasa noastra , dar daca luam bk nonstop e clar ce se va intampla.

tinumaftei

Ce este mai periculos? Turta (turtele) sau siropul din toamna?