Protofil (home made)

Creat de Eugen B, Martie 06, 2014, 08:31:29 PM

« precedentul - următorul »

Eugen B

cam asa arata acuma

NYK74

 :bravo: acum că mi ai re amintit,mă apuc să fac si eu poate zilele astea o tocană, :)

roi_ag

Citat din: Eugen B din Martie 13, 2017, 08:28:43 PM
cam asa arata acuma
Nu crezi că era mai bine să rasnesti plantele ?

Eugen B

Adica sa le maruntesc? Sau macin?

banateanul

Gradul de maruntire este unul din factorii care favorizeaza dizolvarea (principiu din tehnica farmaceutica) este adevarat ce spune Dl Roi-ag 

oroles

Eu le dau prin rasnita electrica. Iese ceva extrem de bine colorat. Mai ceva ca la Protofilul original. Cat de bun mai este un Protofil facut acum doi ani cu tuica dw 80 de grade nediluat? Mai am 3 litri si jumatate. Eu zic ca mai e bun. Pe Protofilul original ce termen e precizat? Multumesc!
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Eugen B

#81
Se pare ca am scris aiurea ce am scris pe pagina anterioara.
Prin maruntire prin diverse procedee se pierde din calitatiile plantei.
Voi faceti cum vreti, eu nu opresc pe nimeni, doar vreau sa ajut. Am si subliniat ca in urma studiilor undeva la 78grade este cel mai bine sa se faca extractul hidroalcoolic. Eu il fac undeva la 80grade, acuma ca e 78 sau 81 nu stiu exact.
Extractul se face foarte bine cum sunt plantele, firmele le-au maruntit destul , altfel cumparam la pliculet sau le marunteam eu.
Inca ceva, plantele nu se dizolva in alcool, nu stiu de unde scoateti asa ceva??!? Nu am auzit de astfel de tehnici famaceutice.
Eu ce zic din date de specialitate, mai ales ca e si specialitatea mea.
Eu incerc sa ajut, voi faceti cum vreti. O sa pun poza cand o bag in sticle in vreo 3 saptamani.
Astept sa scrim aici cum sa imbunatatim reteta, dar va asigur ca daca maruntim facem mai rau. Singurul lucru cu maruntire este ca se extrage mai repede , dar cu mai putine calitati.
Protofilul zis original este facut din 7-8 plante, cel facut de mine aici are 19 plus ce bag dupa, va ajunge la 22 componente.
Conteaza si cat alcool punem la cate grame de plante.
Valabilitatea protofilului nu stiu exact cat este, 1 sau 2 ani. De obicei extractele hidroalcoolice isi pierd din proprietati dupa 2-3 ani in functie de conditia de pastrare.
Eu asta incerc sa explic aici, putem sa ne facem aproape tot la noi in stupina. In afara de tratement antivarroa restul cam putem face noi. Cine vrea sa dea banii aiurea pe toate e problema lui. Si la pret iesim mult mai bine
Daca va uitati atenti in sticla 3, cea cu capac verde se vede deja o culoare verde la protofil, si doar ce pusesem alcoolul si le-am depozitat, deja din anumite plante a inceput extractia. si sta acolo 3 sapt si la 2-3 zile le mai agit putin

banateanul

Bineinteles alcoolul solubilizeaza si extrage principiile active din plante

roi_ag

Eu nu fac protofil , fac infuzie, nu sunt specialist, gândeam că e mai bine sa râșnesti plantele. ^:)^

Eugen B

Fiecare face cum crede, nimeni nu e obligat sa faca cumva anume.
aparent e bine sa le maruntesti.
Mai bine faci protofil in loc de infuzie. Nu e mare branza si e mult mai concentrat si bun.
Fiecare isi poate face protofilul cum doreste, cu mai multe vitamine, mai antibacterian sau antifungic, fiecare cum doreste.
Trebuie doar sa jongleze cu plantele, un ceai de 50g e undeva intre 2-4 lei, mai mult intre 2.5-3,5 lei. In functie de numarul de stupi merge facut. Daca ai 50 stupi iti ajunge sigur 5l pe an. sigur nici atat nu trebuie. Cine vrea poate cumpara ceaiuri gastrice, deoarece contine foarte multe plante care le folosim la protofil.

Eugen B

Azi am rezolvat si protofilul. Uleiuri esentiale momentan nu mai bag in el.

tinumaftei


Eugen B

Am auzit, dar nu am nevoie de asa ceva. Tot ce am acolo e natural si suficent, cine stie ceva laborator unde sa fac teste la protofil si sa postez ce contine asta al meu si ce contin altele

oroles

Eu am pus la facut extract de coaja de stejar (Nozevit).
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Eugen B

Utilizarea fructelor de catina se datoreaza continutului foarte bogat in vitamine, saruri minerale, microelemente, antioxidanti, fitohormoni etc. Fructele de catina contin vitamina C in proportie de doua ori mai mare decat macesele si de zece ori mai mare decat citricele. Vitaminele A, B1, B2, B6, B9, E, K, P si F sunt si ele prezente in fructele de catina in concentratii importante. Aceste fructe contin β-caroten in proportie mai mare decat la morcov si alti carotenoizi, microelemente cum sunt P, Ca, Mg, K, Fe, Mo, B, celuloza, proteine cu continut ridicat de aminoacizi esentiali (indeosebi lizina), uleiuri complexe (acizi grasi saturati si nesaturati, steroli), acizi organici, cum sunt acidul malic, acidul succinic, acidul ursolic etc., precum si flavonoizi identici cu cei din Gingko biloba.
aici e despre goji https://www.plantegoji.ro/articole/despre-fructe-goji-efecte-benefice-modalitati-de-consumare
macese
Compozitia chimica: Contine 250-500 mg% acid ascorbic, 2,55-6,18 mg% carotenoide diverse ( provitamina A ), vitaminele B1, B2, PP şi K, vitamina P ca rutozida hiperozida, 20 % glucide, pectine, taninuri, acid malic si citric. Terpenoidele sunt reprezentate prin glicozide ale acidului oleanolic, b- sitosterolului,( glicozidele A, B şi C ), linalool, citronelol, geraniol, nerol.

Astea sunt cele 3 plante principale care le folosesc pentru vitamine, au si minerale si alte chestii, precum si animo acizi si ce mai vreti sa cititi. Mai sunt si alte 16 plante care si ele contin diverse vitamine si minerale.

Cine vrea sa caute la toate plantele compozitia chimica este invitatul meu, de aia as face ceva analiza chimica ca sa se vada exact ca ce am eu aici nu se compara cu alte substante chimice din comert.
Am plantele pentru toate ramurile, am scris, vitamine, minerale, amino acizi, proteine, flavoniede, terpenoide, si multe alte chestii care le gasim in plante, plus antimicrobiane, antifungice.
Eu cred ca am destul aici, plus antibiotice naturale usturoi, ceapa si tinc. de propolis.
Nu inteleg de ce as mai baga si alte chestii in el.
Cine vrea isi poate face cum vrea, eu vreau doar sa ajut.
De aia am pus si Titlul PROTOFIL HOME MADE, natural, fara chimicale.