lapte praf

Creat de sfantul spiridon, Ianuarie 20, 2011, 09:38:34 AM

« precedentul - următorul »

andrei_calinescu

Sunt de acord Dragos. La metoda expusa de tine pe blog, ce zici de ideea de a prezenta LP direct in hranitorul uluc , spre ex(dar nu dupa diafragma), ci dupa rama de acoperire(intre diafragma si aceasta)?

D006

  Cel mai bine este sa dam la "botul calului" , ori in punga  deasupra cuibului ori in rama direct . Eu voi amesteca fructoza cu lapte praf si voi pune in pungi de joasa presiune pe cuib. Voi face si cateva rame pline cu lapte praf si faina de soia ( ca in metoda de pe blog) si voi sparge cuibul cand in familie vor exista doua rame de puiet capacit.
   Sa nu uitam ca trebuie sa respectem o conditie : metoda se aplica la familiile care au peste 5 intervale cu albina.

CRISTIAN71

Mai oameni buni , 2 zile la rind este frig naprasnic. Cei ce au facut stimulari in vederea inmultirii puietului vor avea de suferit .

D006

  La mine azi a fost un soare fantastic , a curs apa la streasina ca primavara. Albinele nu mor de frig ! De foame , da !

ioanardelean55


      Fara  a influienta intr-un fel s-au altul reginele sa depuna mai multe oua in aceasta perioada tot se termina pina in toamna , iar daca vrem familii puternice la cules apelam la familiile ajutatoare . :bzz: :bzz:

roi_ag

Citat din: ioanardelean55 din Ianuarie 24, 2011, 09:06:29 PM

      Fara  a influienta intr-un fel s-au altul reginele sa depuna mai multe oua in aceasta perioada tot se termina pina in toamna , iar daca vrem familii puternice la cules apelam la familiile ajutatoare . :bzz: :bzz:

Cu rame de puiet sau cu culegatoare ? Cum credeti ca este mai bine ?

ioanardelean55


Numai rame cu puiet CAPACIT .

D006

  Primavara intr-o stupina mare jumatate din efectivul de familii de albine se vor dezvolta singure pentru a fructifica culesul de rapita iar cealalta jumatate abia se vor dezvolta la rapitza. Pentru a fructifica la maxim acest cules care tinde sa devina cel mai important si constant dupa culesul de salcam trebuie sa avem tot efectivul pregatit de productie maxima la debutul infloririi rapitzei . Daca luam puiet din cei(fara stimulare proteica)  buni de cules pt. ai ridica pe cei slabi vom obtine o stupina cu putere medie dar care nu va putea fructifica acest cules important.
  Spre sfarsitul lunii Februarie la cei buni intram puternic cu proteina astfel incat la pomii fructiferi sa atinga pragul de roire astfel incat sa putem recolta din fiecare cate doua rame de puiet capacit si date cei slabi astfel incat la debutul rapitzei in fiecare sa avem 7 rame cu puiet. Daca in familie la dubutul culesului vom avea mai mult de 7 rame cu puiet sigur la sfarsitul culesului de rapitza sau la debutul salcamului familiile vor intra in frigurile roitului astfel incat vom rata marele cules de salcam.
  Daca lovim la rapita si salcam este deja un an castigator pentru oricare stupar . Apoi facem roi si eventual mai lovim la tei sau floarea -soarelui . Final de sezon pe malul Dunarii la gratare sfariind cu carne de berbecut si vin alb . Astfel simti ca nu te numesti degeaba stupar si simti ca traiesti cu adevarat si nu ramai doar un sclav care isi mananca se sub unghie.  :nudie:

sfantul spiridon

vremea, cine stie cum e vremea....
eu stiu ca....sfarsitul lui ianuarie are zbor de curatire si inceputul lui februarie e geros.
apoi de la mijloc de februarie iarasi e bine
cu babele din martie nu prea ne impacam noi apicultorii
repet, in sud la aceasta ora dupa acele patru zile fantastice exista in fiecare stup o rama cu puiet cu sau fara stimulare
daca albinele termina pastura vor "ataca" rezervele proteice ale tesutului gras, asfel uzura va fi mult mai mare
la zborul dupa LP albina se curata perfect, deci cu apifonda la gurita, trei saptamani nu sunt probleme
intradevar,
daca pana acum credeam ca salcamul este un cules pentru care albina noastra nu este pregatita, acum provocarea apiculturii industriale se numeste planta tehnica -rapita
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

Bătrânul

Albinele NU IAU laptele praf din stupul propriu !!! Eventual dintrun stup nepopulat cu capacul saltat !!!! :redcard: :hippo: Nudati sfaturi pe care nu ati incerat  :hippo: :redcard:

andrei_calinescu

Foarte utila remarca d-lui Batranu, de aceea la polenizare stimulam cu sirop, in felul asta culegatoarele au "benzina" sa caute jambonul.

D006

  Acum daca am intrat in joc am facut spaturi si am achizitionat un concentrat proteic de soia folosit ca inlocuitor de lapte praf in hrana purceilor prestarter.

  Compozitia chimica :
  40% proteina bruta , 2,2% grasime bruta , 3,8 % fibre brute , 7% cenusa  bruta, 0,5% calciu , 0,7% fosfor , 0,2 potasiu , 0,2% magneziu , 2,5% lizina ,  0,6 % metionina , 1,5% threonina , 0,5% triptofan .
   14MJ/kg. energie transformabila.
                                                             Produs in Germania.

PS. nu stiu cata dioxina contine ... =))

sfantul spiridon

eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

D006

  arata exact ca laptele praf , sigura diferenta o reprezinta culoarea care este usor galbuie.

CRISTIAN71

Unde se gaseste laptele praf degresat ?