Despre siropul de porumb

Creat de kiloz, Decembrie 15, 2011, 10:46:17 PM

« precedentul - următorul »

kiloz

Dacă ştiţi ceva despre aprovizionarea cu alimente, ştiţi că  albinele sunt o parte esenţială din lanţul producţiei de alimente. În Statele Unite, acestea polenizeaza aproximativ o treime din toate culturile pe care le vom mânca, şi fără ele, ne-am confrunta cu un colaps dezastruos în producţia de alimente viabile.

De aceea, atunci când albinele au început să dispară, cu câţiva ani în urmă, oamenii de stiinta s-au straduit sa găseasca acel element care reprezinta cauza de baza a fenomenului, care a fost numit "Colony Collapse Disorder."

Numele este un termen impropriu, totusi. Nu este într-adevăr o "afecţiune"(disorder). Este mai mult un otravire. Sau cel puţin asta este ceea ce s-a descoperit, ca urmare a cercetarilor efectuate, care tocmai au fost publicate în Jurnalul ACS  de chimie alimentară si agricola.

A fost greu, desigur, sa se determine cauza afectiunii-tulburarii care a dus la colapsul coloniei. Unele dintre teoriile propuse pentru a explica fenomenul a inclus contaminarea chimica de la pesticide, contaminarea genetica de la culturile modificate genetic, schimbări în câmpul magnetic al Pamantului, schimbările climatice şi poluarea aerului. Într-o încercare de a fixa câteva răspunsuri ştiinţifice, cercetători de la Serviciul de Cercetare Agricolă USDA în Tucson, Arizona, s-au alăturat altor cercetatori din New Orleans şi la Universitatea din Wisconsin pentru a verifica daca este posibila o alta cauza: siropul de porumb cu un continut ridicat de fructoza(HFC).

HFC, după  cum probabil ştiţi deja, este  un produs prelucrat, un îndulcitor lichid utilizat în cantităţi deranjant de mari în întreaga aprovizionare cu produse alimentare la nivel mondial. Il puteţi găsi în  nu doar in sucuri, dar si in sosul de pizza, in sosurile pentru salate şi chiar şi in pâinea integrală de grâu. Este gasit în cereale pentru micul dejun, baruri alimentare, unt de arahide, ketchupl şi o mie de alte produse.

Există  două motive pentru care aţi găsit HFC în produsele alimentare:

1) Este dulce.

2) Este ieftin.

Pentru aceste două motive siropul de porumb cu fructoza este dat ca hrana albinelor melifere. Furnizându-le calorii de zahăr, pentru a rămâne active, fără a duce la un cost ridicat pentru apicultor. De aceea HFC a fost folosit de zeci de ani ca sursa de hrana pentru albine de miere.


Dar această sursă de hrana poate, de fapt, să fie otrăvitoare pentru albine.
HFC formeaza hidroximetilfurfural.

Ceea ce aceşti cercetători USDA au descoperit că este atunci când HFC este încălzit, acesta formeaza hidroximetilfurfural (HMF), un produs chimic care poate ucide albinele melifere. Producţia de HMF in timpul gatitului a crescut în paralel cu temperaturile la care HFC a fost expus.


Pentru a explica în mod clar, atunci când gătiti HFC, acesta devine contaminat cu HMF. Şi conform cercetarilor, nivelurile de HMF "au săltat în mod dramatic", atunci când temperaturile au crescut de mai sus 120 grade Fahrenheit (care nu este foarte cald, apropo).
Acest lucru este similar cu modul în  prăjirea carbohidraţilor produce acril-amidele, cauzatoare de cancer, produs chimic care este, de asemenea, omniprezent în aprovizionarea cu alimente. (http://www.naturalnews.com/acrylami ...).

Drept urmare este că HMF ar putea face parte din motivul pentru care albinele melifere sunt pe moarte. Hrănirea albinelor dvs. cu un produs chimic contaminant, la urma urmei, nu suna ca o modalitate buna de a le sprijini sănătatea pe termen lung. Dar dacă HFC a constituit parte din hrana albinelor de miere timp de mai multe decenii, de ce prăbuşirea bruscă a populaţiilor de albine s-a inregistrat doar in ultimii ani?

Nu ştim răspunsurile la acest fapt încă, dar HMF reprezinta probabil doar o parte din cauza. S-ar putea sa fie faptul că albinele melifere sunt deja slalbite si afectate de la pesticide, culturi modificate genetic şi alte surse din mediu. Cu o problema in plus, constand in substantele chimicetoxice, s-ar putea ca acest element sa fi fost picatura care a umplut paharul, in ceea ce priveste rezistenta lor.


Exista o limita, desigur, la cât de mult stres chimic poate tolera orice organism biologic, şi albinele de miere par să fi fost împinse de un produs chimic peste limita tolerantei lo.
Poate că de hidroximetilfurfuralul va fi cunoscut intr-o zi ca "produsul chimic care a ucis albinele melifere."

Puteţi citi un pic mai multe despre acest chimical pe Wikipedia, urmarind linkul de mai jos: (http://en.wikipedia.org/wiki/Hydrox ...).



HMF ar putea face rău si oamenilor?

Dincolo de problema albinelor de miere, această cercetare a HFC şi HMF ridică unele întrebări potenţial grave cu privire la utilizarea ingredientului în aprovizionarea cu alimente a oamenilor:



Este HMF toxic pentru om?


În cazul în care omoară albinele melifere, acesta ar putea deteriora creierul copiilor? Ar putea perturba functionarea normala la nivel neurologic a corpului uman? Şi dacă da, s-ar putea ajuta asta la explicarea legaturilor descoperite de cercetatori intre HFC, diabet şi obezitate?
Cercetatorii care au intocmit acest studiu special, au declarat că "... datele din acest studiu sunt importante pentru sănătatea umană." Ei, de asemenea, au declarat ca exista două elemente foarte importante de care trebuie să fim conştienţi:
Realitatea nr.1) HMF a fost legat de deteriorarea ADN-ului la om. (A se vedea referirea de mai jos.)

Realitatea nr. 2) Atunci când HMF se descompune în organismul uman, se descompune în substanţe care pot fi chiar mai daunatoare decat HMF în sine. (Similar cu modul în care aspartamul se descompune în formaldehidă, acid formic şi a alte substanţe chimice potenţial dăunătoare.)

Acestea sunt revelaţii explozive despre pericolele potenţiale reprezentate de sirop de porumb avand concentratie inalta de fructoză. Nu există HTC sub forma pura, cum ar fi "crud" sau "presat la rece" HFC. Totul este supus unor temperaturi ridicate în timpul prelucrării, în sensul că toate HFC-urile pot genera un anumit nivel de contaminant HMF, chiar înainte de a fi puse în produsele alimentare.



Şi apoi, după ce a fost adăugat la produse alimentare fabricate, este de multe ori preparat din nou! Acest gătit a doua oara, ar putea genera, teoretic, chiar mai mult hmf, contaminand produsele alimentare cu substanţe chimice potenţial periculoase si mai mult.
Poate că atunci când mâncati HFC,  consumati un produs chimic care "tulbura" comunicarea la nivel intracelular, provocând perturbări fiziologice care, dacă sunt lasate sa evolueze suficient de mult, în boli cum ar fi "diabet" sau "obezitate." Noi nu ştiu acest lucru cu certitudine, dar este o întrebare la care în mod clar trebuie gasit raspunsul ... mai ales având în vedere cantităţile uriaşe de HFC prezente în dietele consumatorilor.

Cum să vă protejaţi

Există  două moduri de a va proteja de toate acestea:



# 1) Nu mâncati (sau beti) sirop de porumb cu fructoză! Acest lucru este aparent cel mai simplu mod de a evita potenţialul pericol, dar necesită un nivel de vigilenţă egal cu citirea etichetelor produselor alimentare. HFC se găseşte în multe produse pe care nu le-ati suspecta, asa ca trebuie sa abordati problema cu atenţie.


# 2) Nu mai mâncati alimente fierte, prelucrate! Faceti mai mult loc alimentelor crude în dieta dumneavoastră şi reduceti foarte mult consumul de produse alimentare de fabrică.

Şi, în sfârşit, nu cred in schimbarea din industria HFC. Aceste grupuri de lobby vor insista întotdeauna ca HFC este perfect, in siguranţă, indiferent la ce alta concluzie se ajunge prin cercetare. Ei acţionează ca cei din industria tutunului, în opinia mea, critica cercetarea de bună calitate, promovând în acelaşi timp un produs care poate contribui la declinul starii sănătatii celor care il consumă.

Cu cat eliminam HFC mai repede atât din dieta oamenilor, cât şi a albinelor,cu atat mai bine va fi pe termen lung. În opinia mea, cu cat va creste consumul produselor in stare proaspata , cat mai putin procesata, cu atat mai bine va fi pentru noi.



Sa fii drept si scrie adevarul.

orbanstefan64


D006

 Problema HMF-ului din fructoza este similara cu cea din miere ! orice miere mai veche de un an sau prelucaata termic la peste 42 gr. Celsius are HMF peste limite normale.
Siropul de fructoza administrat la albine NU este prelucrat termic de stupar deoarece nu necesita invertire ca in cazul zaharului.

stefan1

 Se stie ca HMF-ul apare prin transformarea fructozei si nu a glucozei. De aceea stimulentele care contin un procentaj mai mare de fructoza sunt mai susceptibile de a avea un procentaj mai mare de HMF. Un anumit procent de HMF poate fi din start, de la preparare. Sigur creste pe toata perioada depozitarii (viteza de transformare a fructozei in HMF este favorizata de aciditatea apiinvertului, pe care nu o cunosc si de conditiile de depozitare).
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

aportase

Citat din: dragos2006 din Decembrie 19, 2011, 06:39:11 AM
Problema HMF-ului din fructoza este similara cu cea din miere ! orice miere mai veche de un an sau prelucaata termic la peste 42 gr. Celsius are HMF peste limite normale.
Siropul de fructoza administrat la albine NU este prelucrat termic de stupar deoarece nu necesita invertire ca in cazul zaharului.

Atunci cum se explica mierea de sute de ani ? fara sa piarda din calitati ?
Adrian PORTASE
Ferma SOLARIS
http://www.fermasolaris.ro

Obombo

Miere de sute de ani care nu si-a pierdut calitatile? E doar o legenda.
Calitatile mieri se pot conserva la infinit doar daca este congelata. La temperatura normala mierea se deterioreaza. Incet dar sigur.

Kov iulian

In sarcofag nu erau conditii obisnuite de clima, iar in afara de asta mai e si asa numitul efect de piramida care se spune ca ar avea capacitatea de a conserva, regenera .

RazvanTi

are pe dracu'. astea cu piramidele sunt gogosi.
sau gogosile pot fi piramide, sau piramidele pot fi gogosi. pentru unii normal...( vezi anunturile cu vanzarile de piramide cu nush ce bullshituri de cristale si magneti)
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

Kov iulian

Citat din: RazvanTi din Mai 29, 2012, 11:00:53 AM
are pe dracu'. astea cu piramidele sunt gogosi.
sau gogosile pot fi piramide, sau piramidele pot fi gogosi. pentru unii normal...( vezi anunturile cu vanzarile de piramide cu nush ce bullshituri de cristale si magneti)


Nu prea cunosc subiectul ca sa bag mana in foc daca au vreo influenta piramida sau nu, dar atunci cand incerci sa descoperi un fapt ciudat trebuie luat in calcul orice aspect, deocamdata nu cunosc sa fi iesit nimeni din comunitatea stiintifica care sa spuna ca dupa indelungi cercetari au descoperit ca e o vrajeala asta cu piramidele .


Pana cand se va intampla asta, voi considera ca poate fi o samanta de adevar .  :hi: :hi: :hi: :hi:

Obombo

Citat din: RazvanTi din Mai 29, 2012, 11:00:53 AM
... astea cu piramidele sunt gogosi.
O gramada de lume e inebunita dupa gogosi.
In piramide nu a fost gasit absolut nimic, cu exceptia unui sarcofag gol despre care nu se stie daca a continut ceva vreodata. Obiectele descoperite se gaseau in marea majoritate in mormintele faraonilor din Valea Regilor. Printre aceste obiecte se gasesc si vase care au continut miere si faguri. Au continut. Restul sunt legende metropolitane. La fel ca cea despre graul Kamut care a fost gasit in mormintele faraonilor si dupa 3500 de ani a germinat iar acum se cultiva.
Bineinteles, cine vrea sa creada ca dupa 3500 de ani e posibil ca mierea sa se prezinte ca in momentul in care a fost scoasa din faguri, e liber sa o faca.

pistol28

1. Procesul de fabricare a siropului de porumb
Siropul de porumb bogat in fructoza este orice, mai putin un indulcitor natural. Cum este, totusi, produs? Intr-adevar, totul porneste de la boabele de porumb, insa acestea sunt apoi amestecate cu trei enzime – alfa-amilaza, glucoamilaza si xiloz izomeraza – pentru a forma un sirop gros care este mult mai dulce decat zaharul, iar producerea sa este foarte ieftina. Drept urmare, devine parte componenta a multor alimente procesate produse in masa.

2. Efectele siropului de porumb asupra organismului
Chiar daca se spuna ca siropul de porumb bogat in fructoza, consumat in cantitati moderate, nu are efecte nocive asupra organismului, in realitate este imposibil sa consumi o cantitate moderata din acesta! Siropul influenteaza metabolismul, astfel incat persoana care il consuma sa simta incontinuu dorinta de a manca tot mai mult.

Aceste pofte nebune sunt greu de controlat, pentru ca siropul de porumb bogat in fructoza incetineste producerea de leptina, un hormon care este responsabil de reglarea apetitului. Prin urmare, siropul de porumb bogat in fructoza actioneaza asemenea unui drog puternic, care da dependenta!

https://www.studentie.ro/campus/4_adevaruri_despre_siropul_de_porumb/c-258-a-116706
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

pistol28

Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi