Micronucleu imperechere tip APICOTEF (rama podisor/hranitor in perete)

Creat de Apicotef, Iulie 03, 2013, 07:17:29 PM

« precedentul - următorul »

Apicotef

Va aduc in atentie un nucleu de mici dimensiuni,  ideal pentru imperecherea matcilor utilizand un volum redus de albine, foarte economic si usor de folosit. Contactul cu albina este minim, este gandit in asa fel incat albina sa nu fie deranjata decat in momentele de vizitare si control esentiale.

Sper sa il aprobati si sa-l sustineti, iar daca printre dvs sunt apicultori care l-au achizitionat si lucrat cu el as dori sa aflu pareri !

Mai multe detalii, fotografii, preturi si comenzi aici : http://apicotef.blogspot.ro/2012/07/micronucleu-imperechere-matci.html

Va multumesc !
Cu stima !

stefan83

Va multumesc pentru seriozitate ! Calitatea micronucleelor este excelenta si intr-adevar se lucreaza foarte bine cu ele ! Pentru mine, care comercializez regine, sunt foarte bune...reduc foarte mult costurile per matca datorita volumului redus de albine. Tineti-o tot asa...Va salut !

bismark

   Excelenta acestui micronucleu a fost explicata fb de Marin in filmele sale.Acest lucru este foarte bun pentru cei care vor sa comercializeze matci imperechiate.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

Apicotef

Citat din: bismark din August 02, 2013, 06:01:31 PM
   Excelenta acestui micronucleu a fost explicata fb de Marin in filmele sale.Acest lucru este foarte bun pentru cei care vor sa comercializeze matci imperechiate.Cu respect

Va multumesc pt. apreciere D-le Bismark ! Toata stima !

NiKoN

Albinele nu au tendinta de a lipi cu faguri sarma ramei de peretele nucleului? Nu ar fi fost mai sigure niste rame cu 4 laturi de lemn? O alta nelamurire se leaga de lipsa orificiilor de aerisire din fundul nucleului, avand in vedere etansietatea superioara care poate duce la supraincalzirea acestuia in zilele caniculare.
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

Apicotef

Configuratia ramei respecta dimensiunile standard....adica 8 mm distanta de peretii nucleului....asa ca nu veti avea astfel de probleme. Legat de aerisire nu este necesara pentru acest tip de micronucleu nu este pentru transport ci numai pt.imperechere. Dupa cum probabil stiti...aceste nuclee se plaseaza de preferat in locuri usor umbrite....dar din experienta va spun ca nu este nici o problema daca le plasati la soare....ventilatia se asigura usor prin urdinisul existent.

Micronucleul prezentat se foloseste exclusiv pentru eclozarea matcii imperechere si start ouat...dupa care matca este mutata in familie, nucleu mare, sau alta destinatie (comercializare).

Daca doriti neaparat sa le transportati...ceea ce nu se face cu matcile neeclozate si nici atat cu cele neimperecheate...se poate face foarte usor o fanta de aerisire in partea de jos....fara costuri suplimentare.

Cu stima !


cristi_vidican

Interesantă poziționarea hrănitorului în peretele frontal al nucleului.
Doar că, fiind lemn (sper că văd eu bine), în timp va crăpa.

Apicotef

 ))/ Esti primul pe care il aud cu gogoasa asta, si desi nu-mi amintesc sa fi comandat vre-un nucleu vad ca stii perfect ce se va intampla. Daca ai folosit hranitoare de lemn pana acum poate ai observat ca nu crapa, ba chiar sunt recomandate albinele urcandu-se foarte usor pe pereti. In plus de asta daca cumva ai crescut vreodata matci in micronuclee, probabil stii ca trebuie administrat un sirop mai gros sau chiar miere....pentru a cladi repede, asa ca, cu atat mai mult nu va crapa.

Daca nu crapa peretele, probabil ruginea tabla de pe capac sau avea urdinisul prea rotund ... astea sunt comentarii carcotase si neonorante, stimate domn, care nu fac altceva decat sa induca in eroare.

In speranta ca am inteles eu gresit intentia dvs., va doresc sanatate !

Florin D.

Hranitoarele de lemn se folosesc in interior.
Acesta are un perete expus la exterior(parte dintr-o fata a stupusorului). Ori peretii mai si crapa...apa-soare-rece-cald. Cred ca la asta s-a referit Cristi.
Asa cum esti de dragut la aprecieri, tot asa ar trebui sa primesti si observatiile critice. Orice lucru e perfectibil.
Nu te da iar cu capul de zid...fiindca-mi place ca idee. :)

Apicotef

Stai linistit Florine... era vorba de critici neargumentate ! Multumesc de apreciere !
Lemnul nu vine direct in contact cu intemperiile, este tratat/lacuit/vopsit.  Atat ideea cat si produsul sunt foarte bune. Produc de trei ani acest tip de micronucleu si de asemenea il folosesc pentru imperecherea matcilor. NU am avut aceasta problema si nici nu am primit reclamatii de la cei ce l-au comandat, ba chiar multi au revenit cu alte cereri. Micronucleul arata si functioneaza excelent... imperechezi matca cu albina foarte putina si costuri reduse. Cu stima !

cristi_vidican

Nu am vrut să cârcotesc. Dacă m-ai înțeles tu așa, greșești. Unii dau bani grei oamenilor ca să găsească eventuale erori în produsele lor.
Eu știu că peretele stupului crapă. Indiferent cu ce-l tratezi, în timp va crăpa. Dacă-mi spui că lemnul nu crapă, nu te cred.
Mai ales că peretele e și subțire acolo unde e hrănitorul.


Apicotef

Cristian, peretele este mai subtire intradevar....insa nu crapa. Lemnul este uscat, tratat, imbinarile sunt efectuate corect cu materiale de calitate ... asa ca nu are de ce sa crape.
Nici unul din clientii mei nu a avut aceasta problema....si personal la nuclelele mele de asemenea nu am avut o astfel de problema.
Ce sa-ti spun mai mult...daca la altii nu a crapat....nu vad de ce ar crapa la tine...
Sanatate !

Cris

Un apicultor batran spunea ca avea un prieten care punea miere in aceste micronuclee populate cu albina tanara, si atata miere punea ca se mira ce fac albinutele cu ea, pana si-a dat seama ca e furata de albinele din vecini, si de atunci nu le-a mai dat decit turta.
Siropu banuiesc ca ar avea aceiasi soarta ca miere. Deci de la turta nu cred ca o sa crape lemnu.
,,Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." Albert Einstein

stefan1

   Nici eu nu am folosit nucleul tau, dar cred ca pot sa-mi dau o parere. I-ar trebui o mai buna aerisire fie in podisor fie pe o laterala. Se stie ca la populare e bine ca nucleele sa fie tinute inchise chiar 2-3 zile, la loc racoros, mai cu seama daca nu ii ducem la alta locatie decat a familiilor de origine. Cu ce aerisire au aceste nuclee, nu stiu cum vor rezista.
   Si eu zic ca hranitorul asa cum este facut ar putea in unele cazuri sa creeze probleme.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)