Pastoral 2020 versus Covid - 19

Creat de teoalbina, Aprilie 03, 2020, 10:38:29 p.m.

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Știe cineva dacă se mai poate pleca în pastoral în condițiile ordonanței militare și dacă da ce trebuie respectat? Nu de alta dar acum amenzile care se dau sunt astronomice!

Agricultura e trecuta in formular la exceptii. Daca din asta as trai eu as merge in pastoral linistit. Trebuie verificat totusi daca primariile mai accepta stupine pe raza comunei lor (adica sa te primeasca cu acte in regula sa stai lipsit de griji). Am cunostinte care lucreaza in agricultura si nu au intrerupt munca.
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

Nici una din ordonantele militare nu interzice deplasarea dintr-o locatie in alta cu stupii. Exceptie fac localitatile aflate in carantina totala si posibil localitatile tampon respectiv toate localitatile judetului Suceava. In situatia ultima nu e clar. Situatia se pote schimba daca vor intra si alte localitati in carantina totala.

  Adica daca nu se indreapta treaba, nici un stupar din jud Suceava nu va putea merge la salcam, tei sau floarea-soarelui in alte judete si poate nici in alte localitati.
  Eu zic ca totusi apicultura ar trebui sa faca o exceptie, deoarece pastoralul nu se face in aglomeatii umane ci pe campuri, in singuratate. Numai sa nu se inghesuie stupinele unele langa altele, cum e tendinta de la o vreme incoace...
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Ordonanța militară 8. Măsuri de relaxare a circulației pentru pescuit comercial, apicultură și reparația de autovehicule(2) Este permisă circulația în afara locuinței/gospodăriei a apicultorilor spre/dinspre locația stupinei sau pentru deplasarea stupinei. Dovada calității de apicultor se face cu adeverința ce cuprinde codul de stupină, eliberată de oficiile județene de zootehnie, sau cu orice alte acte doveditoare a calității de apicultor și a proprietății asupra stupilor.

https://www.digi24.ro/stiri/economie/agricultura/ordonanta-militara-8-masuri-de-relaxare-a-circulatiei-pentru-pescuit-comercial-apicultura-si-reparatia-de-autovehicule-1289626
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

Citat din: pistol28 din Aprilie 10, 2020, 02:34:05 a.m.Ordonanța militară 8. Măsuri de relaxare a circulației pentru pescuit comercial, apicultură și reparația de autovehicule(2) Este permisă circulația în afara locuinței/gospodăriei a apicultorilor spre/dinspre locația stupinei sau pentru deplasarea stupinei. Dovada calității de apicultor se face cu adeverința ce cuprinde codul de stupină, eliberată de oficiile județene de zootehnie, sau cu orice alte acte doveditoare a calității de apicultor și a proprietății asupra stupilor.

https://www.digi24.ro/stiri/economie/agricultura/ordonanta-militara-8-masuri-de-relaxare-a-circulatiei-pentru-pescuit-comercial-apicultura-si-reparatia-de-autovehicule-1289626


aici toata ordonanta 8.

http://storage06transcoder.rcs-rds.ro/storage/2020/04/09/1176518_1176518_OM8.pdf
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

Era de asteptat asa cum a zis si Stefan sa se rezolve cumva problema apicultorilor legata de pastoral, intrucat in camp ei sunt de regula solitari si nu prea au cum sa contribuie la propagarea virusului.

Eu tot nu sunt lamurit cu privire la urmatoarea situatie: plec cu stupii in pastoral si am nevoie sa iau cu mine cel putin o persoana care sa ma ajute sa descarc stupii. Persoana respectiva ce punct bifeaza in declaratia pe proprie raspundere? Daca nu detine stupina dar are diploma de apicultor ajuta cu ceva?
Sau detinatorul de stupina (care prezinta acte doveditoare) are dreptul sa ia cu sine mai multe persoane (cu sau fara diploma de apicultor) care sa-l ajute la pastoral sau munca in stupina? Astept lamuriri...

Cred ca raspunsuri la intrebarile de mai sus le puteti obtine de la prefectura judetului dv sau de la directia agricola.