presa de faguri din silicon

Creat de marian sima, Martie 02, 2011, 02:47:38 PM

« precedentul - următorul »

crisian-nicolae

Tinem legatura. :hi:
Multa sanatate!


marian sima

#332
Dragul meu coleg prospecte de matrite sant cu duiumul pe net insa matrite in functiune sant mai putine ca sa nu mai vorbesc de filmulete in care fagurele produs este imediat cantarit.


Intelege ceva,matrita lucreaza cu ceara fierbine ,acel placaj este realizat din lemn de plop si rasina,rasina care acumuleaza caldura .
Sa scufunzi acea presa in apa e chinuiala deoarece nu se raceste repede ba acel placaj se deterioreaza.
Si eu am realizat matrite pe suport care capteaza caldura insa doar cateva la inceput,aceste
matrite sant inferioare matritei pe suport metalic.

Daca tot esti interesat de matrite saptamana viitoare ai sa vezi o matrita cu racire pe aer care are suprafata de lucru realizata din material compozit,asta deoarece siliconul de matrite nu este un bun conductor termic .

Treaba este ca nu stiu de ce sa ma apuc mai inainte deoarece vreau sa fac  si  o matrita pentru faguri realizati din rasina agreata alimentar ,de genul celei din care sant realizate recipietele din fibra de sticla pentru lichide alimentare ulei,vin si alte produse.
Numai ca eu voi folosi decat rasina si o fibra naturala.

Doresc ca foita  sa nu mai fie pensulata cum este foita de plastic ci sa fie scufundata in ceara si scoasa astfel incat sa ramana o pelicula subtire de ceara.

Trebuie sa gandesc alt mod de prindere pe rama deoarece vreau ca acea foita sa fie subtire astfel incat sa am un pret acceptabil pe foita .

Trebuie sa realizez o matrita pentru stupi de poliuretan ,sa realizez si sa probez un colector de venin ba trebuie sa extrag si mierea.

Presele i-mi  ocupa tot timpul si c-am m-am lasat de stupi.

dumstan

Salut, nu poti sa faci o presa dubla? Ca sar scuti timpi de lucru, si poti lucra in doi repede.

Sa aiba 2 compartimente unde se toarna ceara. In primul compartiment loc torni ceara, presezi, lasi la racire, in ast timp pui in alalalt compartiment ceara fierbinte, apoi rabatezi capacul din primul compartiment, in al doilea. Tai primul fagure, cureti, iar torni ceara, iar rabatezi, si te muti la fagurul din caseta cealalta.

Capacul sa aiba matrita si pe fata si pe dos, si rabatand-o, sa faci trebaa asta.

Tot respectu'!

marian sima

Teoretic si practic se poate insa este vorba de functionalitate.
Cand o presa capteaza caldura fagurele sta moale si cand e moale nu poti sa il ei din matrita.

Racirea foitei de ceara conteaza foarte mult,daca capacul capteaza caldura si pe o parte si pe cealalta foita se va intari greu si in timp.

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Apicotef

Citat din: pharaonu75 din Iulie 28, 2014, 09:38:22 PM
Citat din: Apicotef din Iulie 24, 2014, 06:39:30 PM
parerea mea...

http://youtu.be/eQJd2rn_DVU

Mehmet Yuksel asteapta o bere... eventual fara alcool! :wink2: :wink2:

Si era una la parinti
Si mândra-n toate cele,
Cum e Fecioara între sfinti
Si luna între stele.

marian sima

Ca era una ca era 10 nu conteaza important e sa fie functionala,pentru a fi functionala trebuie sa indeplineasca niste caracteristici,caracteristici pe care le-am spus mai sus.

Lucrand cu presa i-ti dai seama ce trebuie sa modifici pentru ai spori randamentul.

italianu

Marian, care sint masurile fagurelui si cit cintareste o foaie?Merci
Viata nu-i dreapta ...obisnuieste-te cu asta!

marian sima

Masurile sant 41 cu 26 cm.
Stiu ca la voi in Italia se foloseste rama de 42 de cm ,am faguri de 42 cm dupa care pot realiza matrita, am realizat si prese dupa dimensiunea clientului inclusiv pentr layens cu Y in pozitia corecta.

Presa pe apa se poate regla pentru faguri de la 90 de grame la 120 de grame sau cat doreste clientul.
Modificarile merg facute si dupa ce presa e gata deoarece se poate adauga distanta sub balama si sub cei doi limitatori .

La presa pe simpla grosimea fagurelui e data de experienta celui care lucreaza cu presa ,el trebuie sa cunoasca temperatura optima 80 de grade si presiunea pe care o exercita asupra presei.


marian sima

Salutari.
Colegi electronisti ce parere aveti despre sistemul Peltier?
Cate module credeti ca a-r fi necesare aplicate la o presa?
Sant prea putine 6 aplicate pe tabla de aluminiu?

Racirea pe aer nu e asa eficienta ca racirea pe apa,am pus 4 ventilatoare de calculator pe capac si 3 de 20 de mA pe partea de jos, ma gandesc ca un asemenea sistem e si mai eficient si nu mai stai cu furtunul dupa mine.


http://www.adelaida.ro/module-peltier/

marius_vfp

peltier fara ventilator e ca masina fara motor, peltierul nu face decat transferul intre 2 corpuri , apoi acea caldura din corpul cald va trebui difuzata cumva mai rapid.
parerea mea e ca tot furtunul cu apa ar fi cel mai bun . ce te faci cand vrei sa faci faguri in camp la umbra vagonului.
spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

marian sima

Fara ventilator am inteles ca nici nu rezista la capacitate maxima,normal ca va avea ventilator.
Pentru inceput am sa comand unul ,am gasit la 14 lei dimensiunea de 4cm cu 4 cm.
Sa vad si eu cata caldura degaja si cat ingheata.

Un asemenea dispozitiv e bun prins pe fundul stupului insa o parte trebuie sa o aibe in exterior .
Iarna incalzeste si vara pe canicula raceste numai ca vara trebuie pus in podisor.

E un lucru interesant acest sistem peltier ,eu nu credeam ca exista un lucru care sa si incalzeasca sa si raceasca in acelasi timp,binenteles in afara de sistemele mari de la frigidere.

marius_vfp

ba da exista si exista de multi ani , numai ca aveau preturi si tehnologie  dedicata celor gen din armata NASA etc. , la fel ca si celulele fotovoltaice , ele au aparut cu multi ani in urma numai ca nu erau deschise publicului larg,
eu zic sa incerci un element peltier insa sa nu fii dezamagit de ce poti obtine . daca ai vazut lazile auto cele frigorifice care se baga la bricheta masinii tot un element peltier de 48w aprox la 24litri volum au  practic elementul e o dioda care o supui unei tensiuni  pe anod si katod , in functie de polaritate transfera energia termica interior sau exterior.

solutii in istoria omenirii pentru transferul de caldura de la un corp la altul  mai sunt , frigiderul cu amoniac , motoarele stirling(ma batea neuronu ceva vreme si am construit si eu unul) ,gen ciclul carnot.

parerea mea ,ca sa nu-ti bati capu prea tare , si pretul de productie sa fie cat mai mic(totul sta in tiraj numarul de articole vandute), e sa folosesti sistemul cu apa , adevarat e incomod sa stai cu furtunasele pe dupa tine , dar crede-ma, un sistem complex care are mai multe piese in miscare se va defecta mai usor si necesita reparatii mai scumpe. bine acum fiecare dupa cum vrea sa aibe o presa e strict preferinta clientului. eu daca ar fi sa optez as prefera cu apa.

spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

marian sima

Stiu de la un prieten ca lazile frigorifice auto folosesc elementul peltier.
Daca au putere asa mare de racire eu cred ca a-r merge si la o presa ,poate merg montate decat pe capac .

Problema este ca trebuie si un transformator de 12 v puternic care sa aibe amperaj.