Cu ce vopsiti stupii?

Creat de NiKoN, Ianuarie 10, 2012, 08:55:31 AM

« precedentul - următorul »

kamy

Am vopsit lazile in 2000 cu kiober,fost zugrav am facut primul strat din v0psea diluata si alte vraciuri un strat de impregnare,dar in iernile mai umede intra apa prin lemn din interior si face c0ndens ppe exteriorul lazii sub v0psea facand basici,anu asta ma screm sa bag in sacaz parafina!
Am facut anu trecut nuclee doar cu parafina dar cam trece apa!
Avantajul la imbaiere ar fi sa nu mai prinda lada condensu si sa-l retina ci s-o ia la vale calare pe f0rta de atractie a pamantului,adeca sa fuga cat tine lada!
Sacaz la 5 lei la mercurea ciuc firma claritech
0722566247

mosunick

#151
Citat din: Kov iulian din August 12, 2013, 09:23:37 PM
Citat din: mosunick din Iunie 18, 2013, 11:20:56 PM
Eu am cumparat de la:
CAROCO COMIMPEX S.R.L. Bucuresti, manager Florin ILIE
TEL: +40-21.444.9793
FAX: +40-31.780.0235
MOBIL: +40-751.230.241
www.caroco.ro

Cat a costat kilogramul de sacaz ?
Din cate vad e adus din import China

Daca bin e retin undeva pe la 11 lei plus tva sacazul si 6,5 lei plus tva parafina
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

stefanm

Buna ziua,
mi-au ramas cateva cutii de vopsea in diluant dupa ce am vopsit un gard si ma gandesc sa vopsesc stupii cu albine in ei profitand de zilele insorite. Intreb daca nu e cumva vreun pericol pentru albine As dori un sfat ,poate domnu' Bucovineanu daca doreste... Multumiri ^:)^
cea ce stiu e ca nu stiu nimic! Socrate

bucovineanu

Nu stiu ce sa zic. Nu am vopsit niciodata stupii cu astfel de vopsea. Din cate stiu aceasta vopsea nu prea rezista la lemn. Trebuie data foarte diluata in 2-3 straturi si nu cu pistolul. Dupa ce se usuca nu va fi toxica pentru albine.

dan sebastian

Eu am vopsit stupii cu vopsea cu diluant. Data cu pensula am observat ca tine mai bine decat data cu pistolul. Dupa ce am vopsit cutiile le-am lasat cateva saptamani nefolosite. Inainte de vopsire am dat insa pe cutii cu ulei de in. A durat vreo saptamana doar absorbtia inului de catre blana.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

oroles

Am incercat toate metodele si mai multe tipuri de vopsea. Dupa mine cea mai buna e vopseaua pe baza de diluant aplicata cu pensula.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

stefanm

pai eu vreau sa-i vopsesc cu albinele in ei,Merge, ce ziceti? Eu l-am vazut pe Marin din Serbia ca vopsea pavilionul dar nu stiu ce fel de vopsea foloseste.
cea ce stiu e ca nu stiu nimic! Socrate

dan sebastian

Lasa glumele. Eu nu te sfatuiesc sa-i vopsesti cu albinele in ei nici daca folosesti vopsea ecologica. La pavilioane nu prea ai alte solutii. Dar tu poti foarte bine sa transvazezi familiile. Acum e cam tarziu.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

bucovineanu

Daca vopseaua se poate dilua cu diluant nu inseamna ca e pe baza de diluant. Majoritatea vopselelor pentru lemn sunt pe baza de rasini. Cele pe baza de diluant se usuca foarte rapid si e greu sa fie aplicate cu pensula.

stefanm

cea ce stiu e ca nu stiu nimic! Socrate

MirceaCalin


bucovineanu

E buna, dar mult mai scumpa si nu stiu cat e de rezistenta la exterior.

bismark

   Anul acesta am refacut toata stupina ca aveam crapaturi de bagai degetul.Am chituit cu rumegus foarte fin si aracet, dupa care le-am vopsit cu var lavabil pentru exterior care de citiva ani am observat ca am vopsit la gard sipcile metalice si vad ca au ani si rezista mai bine ca vopseaua pe baza de ulei.Varul lavabil il poti colora in in orice culoare.Asa prefer acest fel de vopsire.Cu respect (zun jing) in chineza.
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

pharaonu75

Citat din: bismark din Noiembrie 11, 2014, 11:17:56 AM
   ...Am chituit cu rumegus foarte fin si aracet, dupa care le-am vopsit cu var lavabil pentru exterior ...

La fel procedez si eu, iar rezultatele sunt foarte bune!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Din lanul de fasole

#164
Stimate domnule profesor Bucovineanu,

Eu rămân la acest apelativ, din respect pentru experienţa dumneavoastră şi, mai ales, pentru sfaturile corecte şi la obiect date pe acest forum.

În privinţa sistemelor de acoperiri de protecţie pentru cutiile stupilor, până să fiu nevoit, prin prisma necesităţilor profesionale –  vă spun sincer – să învăţ carte, am folosit şi eu – am o vârstă – acoperiri de protecţie pe bază de ulei de in, pe urmă am învăţat că durata de îmbibare a uleiului de in, aplicat iniţial, duce, în funcţie de condiţiile de mediu, până la 3 luni, poate şi mai mult, după care se putea aplica emailul, adică vopseaua, cu eficienţă.
Ce susţin eu, dar nu oblig pe nimeni să mă creadă, cel mai bun şi mai ieftin sistem de acoperiri de protecţie pentru stupi (sunt şi altele mai scumpe mult mai bune) e cel pe bază de răşini alchidice, standardele europene îl acceptă pentru acoperiri de protecţie în exterior, pentru lemn, cu – normal – variaţii de temperatură şi umiditate, am suportul – vă pot indica nume şi link-uri – directorilor tehnici de la cei mai serioşi producători de lacuri şi vopsele din România.

Acum doar atât. Cu tot respectul.
C. Pălămidă
C. Pălămidă - Valea Sării, Buzău