Albina carpatina ucraineana

Creat de stefan1, Decembrie 19, 2019, 08:34:43 AM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

Nu stiu daca mai exista undeva carpatina rasa pura. Tocmai asa ceva cautau ucrainenii. Din ce stiu si ei au la institutul lor probleme cu hibridizarea. Pentru a obtine ceva cat mai apropiat de rasa pura ar trebui ca sa fie cautat un numar de familii,cat mai putin hibridizate, sa fie carpatine undeva in jur de 90%. Aceste familii sa fie duse intr-un loc complet izolat unde nu exista deloc albine si ingrijite cativa ani pentru a-si pierde caracterele straine. Un astfel de loc s-ar putea gasi la noi undeva in munti la peste 1400 de metri. Acest lucru l-ar putea face institutul nostru apicol cu fonduri de la stat. Nu numai culoarea determina o rasa, ci si alte caractere.

NYK74

Da Institutul nostru apicol poate face multe dar ca și celelalte instituții ale acestui stat al nostru preferă să nu facă nimic,doar să fure și să îndatoreze acest popor cît mai mult posibil.Cît despre carpatinâ cred că, cu cît trece  timpul, se poate paragona la iernile cu zăpadă de un metru și troiene de 2-3 metri. Generațiile de azi cînd aud,le iau ca pe povesti istorice.
Rămîne de selecționat familiile cele mai bune din stupină  care îndeplinesc condițiile cît de cît acceptabile în aceste timpuri in care trăim, ținînd cont că la ce se întîmplă în ultimii ani, cu seceta care ne confruntăm, oricît ar fi de bună rasa de albine dacă nu găsesc nectar nu vor produce miere naturală.