Atentate

Creat de dan sebastian, Martie 15, 2019, 07:24:06 AM

« precedentul - următorul »

dan sebastian

Am deschis azi televizorului și am nimerit pe știri.
Am văzut că au fost atentate în Noua Zeelandă.
Am căutat pagina lui Kewe Bee.
Vreau sa stiu dacă ești bine și dacă ne poți da ceva detalii ?
Mulțumesc !
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

Kiwi Bee

Eu am intrat pe Apiardeal si am citit de atentat. Nu stiam. Ce mai stii?

Cel mai mare oras din insula sudica - Christchurch cu o populatie de 375000.
Un Australian care nu era singur a atacat 2 moschete si a pus atacurile pe FB transmisie directa - care deja au fost date jos, asa pare. Era dupa-masa dupa ora doua. Se pare ca au decedat 49 de persoane si mai sint altii in spital.

In istoria tarii asta este al doilea atac terorist. Primul a fost in anii '70 ordonat de catre presedintele Frantei, Jacques Chirac. Atunci a murit un Olandez - fotograf. Mai exact acel atentat a fost impotriva Greenpeace.


stefan1

  Acum ascult la TV ca principalul autor al atacului a fost si in Romania si a vizitat situri arheologice. Pe armele folosite la ataentat erau scrise numele a mai multor personaje istorice remarcate in lupta antiotomana. Printre acestea si Stefan cel Mare si Constantin Cantacuzino.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

dan sebastian

Evit sa folosesc Tv ul pt că e element de manipulare. Doar vremea, sportul, muzica și eventual un film. Tableta e baza la mine. Doar soția învârte toată ziua la canale. Mi-a mai zis ceva de problema la centrala atomica din Transnistria. Dacă era vreun atentat acolo curățau toata Europa. Am fost la tara, am continuat cu tăierea pomilor și m-am uitat la stupi. Via de pe halangar (bolta) e praf. E uscata ca niciodată. Seceta e crunta. Noroc cu metrul de zăpadă din iarna, că pomii o duc încă bine.
Mă bucur că ești bine ! Îmi pare rău că ți-am botezat numele. Cred că de asta mi-a fost imposibil să dau de tine.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

Kiwi Bee

#4
Nici o problema Dan Sebastian.

De zile intregi cei de la stiri au despre ce sa vorbeasca. Nu mai zic nimic despre Brexit, deloc.

Atentat, terorist.......... pe naiba. Nici macar nu au coloana vertebrala sa recunoasca ca a fost un act rasist. Ce terorist? Hai sa fim seriosi.

Nici nu se pomeneste ca in AUS la orice ora pe tramvai sau autobuz sau intrun centru comercial sau in parcul de copii sau in orice loc public poti auzi glume cu gust rasist. Si Austrlianul(cel alb) moare de ris. Este ceva normal. Dar chiar daca esti alb, dar esti din estul Europei, poti sa fi la fel tinta unui banc rasist. Si Australianul crapa de ris. Niste mistocari in toata regula de nici Neozeelnadezii nui ajung din urma.

Tot asa nu se spune nici un cuvint despre orasul Chirsitchurch(citeste Craistceorci), mai exact depre populatia ei care este de stiut de vreme lunga ca fiind orasul rasistilor din NZ. Sau inmultit si acolo in ultima vreme numarul celor care nu sint albi dar mentalitatea nu sa sters.

Chiar si bunica Australianului care a cauzat moartea a 50 de persoane spunea la TV ca nepotul ei sa schimbat radical dupa ce sa intors din Europa unde a trait o perioada de timp. Nu mai era persoana pe care o stiau ei.

Politicienii balbaie si opozitia(nationalistii) deja ataca guvernul(partidul muncitoresc) precum acestia nu au facut destul sa opreasca acest atac inainte de a se declansa. O prostie curata deoarece astfel de atacuri rasiste unde nu este vorba despre o organizatioe ci mai degraba despre o persoan fizica si eventual 1-2 acomplici este imposibil sa afli ce se pregateste ceva. Nici un guvern din lume nu ar putea sa opreasca un astfel de atac inainte de declansare.

Politia sia facut treba foarte bine si rapid si lau prins pe criminal si plus au arestat si 2-3 prieteni al acestuia in timp record. In plus si autoritatile Australiene asi fac treaba bine si aduc la cunostinta publicului informatii noi despre trecutul acestuia, informatii care arata cit de calculat era acesta. Asa ulterior se pot aduna astfel de informatii dar numai intro dictatura pina la singe sar fi putut afla aceste informatii inainte de atac.

Si un pic de apicultura.
Un atentat mai serios este deja in miscare si activ de o vreme iar consecintele apar zilnic.
O ciuperca(cea care rugineste frunzele) ataca frunzele si florile a mai multor pomi importante din NZ precum ar fi Pohutukawa sau Manuka se raspindeste la greu fara ca guvernul sa adune informatii sau sa faca cercetari etc. In horticultura unde este vorba de miliarde acolo se fac demersuri pt a apara fructul kiwi, dar din bani privati. Australienii si aici sint la ani lumina inaintea noastra.

Dat fiind ca nu se mai poate amesteca mierea de manuka cu alte mieri inainte de ambalare, nu se mai cumpara alte mieri. Mai exact comercialii care nu au si manuka la dispozitie nu pot gasi cumparatori pt mierea lor. Nimeni nu le da nici macar 3.30 euro/kg(miere care acum 2 ani se vindea la 10Euro/kg). Astfel cei care mai au si angajati sint nevoiti sai trimita deoarece nu au bani sai platesca peste iarna.

O companie mare - magazin apicol - incearca sa adune un grup cit mai mare de apicultori pt a forma o Cooperativa Apicola si sasi vinda toata mierea la export fara intermediari locali.

Apicultori cu experienta comerciala de mai multe decenii spun ca in urma cu vreo 40 de ani erau astfel de vremuri cind multi paraseau apicultura ca nu se mai merita sa tii albine pt trai. Nu se puteau vinde stupii si mai bine ai abandoanu, ai lasau pe farmuri sau prin paduri unde le erau stupinile si a urmat atunci o epoca a locii americane.

Iata ca acum vreo un an cind mam bagat si eu intro discutie pe net aici in NZ si am spus ca regulile noi ar trebui sa fie in favoarea apicultorilor mici multi mau luat de nebun. Iar acum cei mari care ramin cu mierea pe git asi concediaza angajatii. Atunci ce folos ca ei au fost cei favorizati cu reguilile noi? Si nici apicultorii mici nu prea pot supreavietui deoarece ei nu pot indeplini cerintele noi(sau le pot dar foarte greu - bani, bani, bani si mau multi bani).
Chiar in zilele astea lam prins cu musca pe caciula pe un apicultor comercial care este si sef regional al unei companii care a dorit sa devina o autoritate in apicultura NZ si a recunoscut ca ei au ales in mod intentionat o metoda de taxare a mierii care sa defavorizeze pe cei care nu produc miere de manuka. Cica metoda aleasa a fost mai simpla de aplicat. Mai exact sa dorit ca atunci cind mierea este extrasa sa se plateasca prin compania extractoare 10 centi(6 eurocenti) la fiecare kg de miere, bani care mergeau la aceasta companie/autoritate si ei vor face cercetari in viitor pt binele apiculturii NZ. Apicultorii cu mai putin de 26 de stupi nu intra in hora dar toti ceilalti ar fi facut parte din joc automat. Totusi apicultorii din toata tara au votat impotriva acestei propuneri iar ministeriatul industriei primare(unde apartine si apicultura deja de 2 ani) nu a semnat actele in cauza.
La un moment dat un reprezentant al acestei firme spunea ca nu sa putut depune la ministeriat o forma de taxare prin % cum este chiar si TVA-ul deoarece ministeriatul nu vroia sa semneze aceasta forma de taxare(si iata ca in zilele acestea sa aflat ca nu este adevarat). Unde pui ca aceasta taxa ar fi fost platita de apicultor la exrtactie si nu la vinzare.
Cu am spus regulile noi nu prilejuiesc pe cei mici sau mijlocii si este greu sa ati faci o sala de extractie oficiala - costa prea multi bani(de exempku trebuie verificata de autoritati de 3 ori pe an si se plateste pt fiecare verificare).

Ne apropiem de potop.

NYK74

Kiwi sunt multe informații care ni se ascund ,și cele care le mai scapă uneori nu le dăm importanță sau nu reușim să le punem cap la cap.
În Italia au adus Aethina tumida pt familiile de albine,au infestat și plantațiile de măslinj și pădurile de castan,și multe,multe altele.
Hora începe ușor,ușor,vor face oale și ulcele din noi,cei care vor rămîne,Țelul îl au de mult pentru încolonarea generală,dar aveau nevoie de timp,acum încep să concretizeze mai mult spre îndeplinirea planului.

dan sebastian

Cu varoua a fost la fel. Cred ca a traversat intentionat sa faca praf coloniile in Europa. Castanul l-au busit si in Romania (la Tismana Gorj strabunii mei au plantat mii de arbori pe care i-a facut zob o gaza - initial ziceau ca e un virus).
Din avion poate sa iti dea dedicatii cu orice.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

cornelioandanciu

Ce spune kiwibee se întâmplă acum si in apicultura de la noi. I-au favorizat pe cei mari în detrimentul celor mici. Cei mari vor abandona atunci când Statul nu le va mai pompa bani, dar taxele și impozitele vor rămâne. Trist ca un domeniu de viitor în România este distrus în acest mod !
Va salut.

Kiwi Bee

Foarte corect Cornel Danciu.

Aici apicultorii sint si mai ingrijorati timp ce trece. Acum sau terminat lucrarile din acest sezon si totii sintem pe net si unii cu multi ani experienta comerciala prezic lucruri rele.
Rele pt cei care au investit bani(posibil cu imprumut bancar) si acum au 300-500 de stupi si nu pot sasi vinda mierea si nu au bani de tratamente si trebuie sasi caute de lucru caci banii pe care iau imprumutat se platesc saptaminal.
Si tot lucruri rele si pt cei mediocrii cu 2000-4000 de stupi care au angajati de platit, rate la camioane, elevatoare, linii de extractie si stau cu depozitul plin de miere.
Si tot lucruri rele pt cei care supravietuim si va trebui sa curatam dupa cei care vor dispare in ceatza lasind in urma lor stupi bolnavi/morti.

Un topic ferbinte in ultimele zile pe forumul din NZ este iernarea cu doua matci. Unificind stupii poti spune ca ai un nr de stupi mai mic si platesti taxa per stup(taxa anuala) mai putin. Salvezi unde poti oricit de putin numai sa economisesti ceva bani.

Multi incearca deja acum sasi asigure contracte de polenizare pt sezonul urmator dar si acolo preturile coboara vijelios.
Altii sint in situatia ca asi vor lasa stupii sa roiasca in primavara numai sa nu faca prea multe vizite la supi, reducind costuri de benzina.

Eu am investit   :D  ............ intrun topitor de ceara(azi miau terminat modificarea oalei) si un sistem de facut sirop de zahar(care trebuie asamblat). Pina sapt viitoare sper sa le termin si sa le pun in functie.


dan sebastian

Sa puneti ceva poze. Pentru sirop nu era mai ok o pompa de ape murdare intr-un butoi sau o paleta de lemn cu care sa mesteci cand treci pe langa butoi. Sau vrei sa invertesti zaharul?
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

Kiwi Bee

Citat din: dan sebastian din Martie 28, 2019, 03:39:11 PM
Sa puneti ceva poze. Pentru sirop nu era mai ok o pompa de ape murdare intr-un butoi sau o paleta de lemn cu care sa mesteci cand treci pe langa butoi. Sau vrei sa invertesti zaharul?

Pt sirop este exact acel sistem cu pompa de apa + butoi(la rece sau cu apa calda - chiar daca eu sint adeptul de a fierbe siropul la foc mic. Am avut astfel de sirop bun de folosit sai dupa 4 ani).
Topitorul de ceara mai am de lucrat la el.
Voi cauta topicul potrivit si voi posta acolo.