Bio apicultorul, imagini

Creat de bio, Ianuarie 15, 2013, 07:16:34 PM

« precedentul - următorul »

bio

Citat din: bismark din Februarie 12, 2015, 05:54:22 PM
   Dupa ce am vazut filmarea pot sa spun ca asa ceva am de gind sa fac si eu ca una este sa fie intr-un interior unde intodeauna sint ferite familiile de exterior cind ploua sau este ceata si alta in loc liber.Nu sint sigur ce maracini ai prin jur dar mi sa parut a fi o planta-echinacea- foarte buna pentru sanatate.Chiar daca sint stationar imi pot confectiona un fel de adapost ca un vagon in care sa am conditiile tale.Pomii din jur sint de asemenea un bun impuls primavara prin florile lor.Acolo vrei sa pui goldanii?.Cu respect ^:)^

Un pavilion fix , cu stupii doar pe fata dinspre sud...cred ca ar fi perfect .... 2 rinduri de stupi... ierneaza foarte bine... la adapost de caldura verii ...nu este rau.

cred ca nu este  rau nici un pavilion pe axa nord-sud cu familii de albine orientate atit spre est cit si spre vest .

Goldanii in functie de ce numar reusesc sa fac rost:.. intii pun in curte acasa 1-2 pomi... .... si daca gasesc mai multi suplusul il plantez la ferma.
Anul; asta voi planta iar la ferma ceva pomi...in fiecare an am plantat si pe an ce trece sunt mai mari.. Ce am plantat acum 2 ani ca gard viu deja ating 2 metrii, ce am plantat anul trecut sunt mici nu se vad in foto..
Nu stiu exact cum trebuie tunsa gladita--roscovul pentru a face un gard cit mai des.

bio

Citat din: PricopArthur din Februarie 12, 2015, 06:02:14 PM
bio, am si eu o intrebare: la urdinis ai la unii stupi o veranda, la altii nu. Care e diferenta la iernare intre ele?

veranda este "balconasul" pentru colectorul de polen.

Am 25 de stupi noi-noutzi  carora nu am reusit sa le pun "balconashele" ...:(...in curind vor avea si ei "balconashele" de polen si le voi putea atasa "aparatorul de urdinish" cum ii spunea nea Marin din Serbia.

parerea mea, momentan  provizorie--o sa ma edific cind voi lua amanuntit familiile la mina_..ca este folositor acest 'aparator de urdinish"..

andrei_georgian

Nu stiu exact cum trebuie tunsa gladita--roscovul pentru a face un gard cit mai des.
[/quote]

:hi: roscov are un vecin de-al meu pe langa un gard, ce am observat eu este ca atunci cand il taie de jos pe langa el cresc si mai multi...cand ajung la maturitate fac niste pastai care dupa ce pica din ele rasar lastari...acum nu stiu daca or fi mai multe tipuri de roscov dar astia de i-am vazut eu cresc inalti de cel putin 10 m, si este foarte greu sa scapi de ei....asta numai pentru cine vrea...  :rotfl:
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma.

bio

..ahha..Merci, Georgian.

Incerc sa pastrez rindul de mijloc ce am plantat acum 2 ani sa ii fac mari sa imi tina oarecare adapost la inaltime mai mare de 3-4 metrii iar rindurile  ce le-am plantat anul trecut si ce voi planta anul acesta  le voi tunde sa-mi asigure ceva adapost la inaltimea de 2-3 metrii.


PricopArthur

Miere multă şi inimă curată!

bismark

     Gladita o tunzi la inaltimea care vrei sa faci gardul.Eu am una intr-un colt de gard si am taiat-o la 1,5 m si sa latit si mereu trebuie sa o tund ca are niste tepi..Cu respect ^:)^
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

bio

Citat din: PricopArthur din Februarie 12, 2015, 07:48:53 PM
Mersi bio. Esti o comoara.

:yahoo_cry:... comoara..??... :nono:

... eu stiu ca o "comoara" se ingroapa cit mai adinc.... =))

Nu vreau sa fiu comoara . :nono:..nu,... comoara nu vreau sa fiu.....

bio

Citat din: bismark din Februarie 12, 2015, 08:16:19 PM
     Gladita o tunzi la inaltimea care vrei sa faci gardul.Eu am una intr-un colt de gard si am taiat-o la 1,5 m si sa latit si mereu trebuie sa o tund ca are niste tepi..Cu respect ^:)^

ahha..mercii nea Bismark..

mph

#1133
Am un vecin care a plantat roscove in camp si tunde pomii in fiecare an la inaltimea de 1,5-2 m iar la fiecare 1m liniar lasa cate o tulpina sa creasca pe inaltime si sa se ingroase. Cam la 3-4 ani taie tulpinile groase pe care le foloseste in gospodarie. Dupa ce taie tulpinile groase lasa cate un lastar sa se ridice pe inaltime dar lastarul care este lasat sa se ridice la tura urmatoare este exact la jumatatea distantei dintre tulpinile cele groase pe care le-a taiat. In felul asta a format un gard foarte des.
Ideea este ca trebuie tuns in fiecare an pentru ca altfel se usuca lastarii din mijloc  si  vei avea un gard mai rar prin care se pot strecura animale.

PS
Pentru cei care planteaza roscove: semintele pot sa rasara si la doi sau chiar trei ani de la plantare.

dodo79

Frumos ce se vede in filmulet.
Sanatate multa Bio!!!

pharaonu75

Citat din: bio din Februarie 12, 2015, 06:32:56 PM
...
Am 25 de stupi noi-noutzi  carora nu am reusit sa le pun "balconashele" ...

Nelule, pune-le niste BRIGHIDELE! =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

MOTANUL

Citat din: bio din Februarie 12, 2015, 01:27:36 PM
si filmul integral cu ce am filmat pe balta...ca ieri nu am reusit sa il incarc pe Youtube pe tot..


Foarte bine se prezinta familia din filmulet; Am si eu o intrebare: la o familie atat de puternica (8 rame) mai este nevoie de polistiren?
La curs a spus lectorul ca daca ai o familie puternica polistirenul si impachetarile nu prea isi au rostul. Ele ar fi necesare la o familie sarmana (sub 6 rame deja este o problema).
Si eu m-am tot succit, codit si nu am pus nici macar la familia pe 4 rame polistiren. Din fericire era bine la ultimul control si familia sarmana. Dar vreau sa imi fac o idee pt. iarna viitoare. Cam de la cate rame sa ajut cu polistiren o familie sa ierneze mai bine?
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

bucovineanu

Daca stupul este bine ventilat, impachetarea nu are ce sa dauneze albinelor. Din contra consumul va fi mai mic.

bio

Citat din: MOTANUL din Februarie 13, 2015, 03:16:00 PM
.....
Foarte bine se prezinta familia din filmulet; Am si eu o intrebare: la o familie atat de puternica (8 rame) mai este nevoie de polistiren?
La curs a spus lectorul ca daca ai o familie puternica polistirenul si impachetarile nu prea isi au rostul. Ele ar fi necesare la o familie sarmana (sub 6 rame deja este o problema)......

In mare parte familiile sunt pe 7-8 rame .... am si pe 6 rame ... si foarte putine pe 5 rame . Ce a fost mai slab am unificat la intrarea in iarna tinind cont de specificul fiecarei familii unificate . La unificari tin cont sa unifioc familii cu matca batrina care o execut ininate de unificare cu roi din anul respectiv care fiind facut mai tirziu nu s-a dezvoltat deajuns. Nu bag la iernat "pisoi" pe 3 rame . Familiile slabe si cu probleme i-ti ocupa cea mai mare parte din timp si incercind in permanenta sa rezolvi, sa cirpeshti, problemele si pina la urma nu iese si este timp pierdut degeaba.

In noaptea dinaintea filmarii au fost aproape -10 grade in momentul filmarii cred ca erau in jur de -4 grade iar familiile ca am aratat  aveau ghemul din diafragma in diafragma,... cred ca le-am strins destul de bine... si am deschis cum a-ti obsevat familii alese la intimplare nu o familie tip "3 in 1" cum m-ai obisnuiesc "apicultorii pacalici"

daca tot am cumparat acel poliester si banii sunt dati ... il folosesc ca poate ajuta . Daca il tineam depozitat in magazie sigur nu ajuta deloc .. dar daca il am luat sa-l pun ca banii si asa i-am dat  . Poate nu ajuta la temperatura prea mult dar ajuta la limitarea cuibului cit mai eficienta.
Primavara , prima rama cu puiet este o rama lipita de unul din poliesterele folosite, de obicei de cel de pe partea de interior a stupului.


bio

#1139
Citat din: bucovineanu din Februarie 13, 2015, 03:34:57 PM
Daca stupul este bine ventilat, impachetarea nu are ce sa dauneze albinelor. Din contra consumul va fi mai mic.

..  :i_love_you:

.....deoarece cred ca  doua haini nu strica ... iarna aceasta in zilele urite in care nu am putut iesii pe afara am pus si am mai facut saltelute ... au toate familiile saltelute facute in anii din urma...... dar m-am gindit ca o salteluta in plus mai ales la primavara cind incepe puietul nu le-o strica la familiile de albine.

Cind spun ca am facut saltelute inseamna ca le-am confectionat eu singurel... =))...nu prea le aveam eu cu croitoria dar am invatat.

Mai ales ca saltelutele care le fac eu nu creeaza deloc condens in familia de albine.
..si sa nu credeti ca nea Bio vinde gogoshi va arat imagini de la inceperea operatiunii..... continuuarea la poze cred ca a-ti vazut-o in film ca linga pachetele de ANEL aveam citeva legaturi cu saltelute nou confectionate.