faina de soia si lapte praf

Creat de Pepa Petru, Februarie 18, 2014, 05:45:29 PM

« precedentul - următorul »

Pepa Petru

ma ajutati va rog si pe mine care ati mai folosit asa ceva...lapte praf integral malita,scrie ca are 2,2%grasime si ca are 27%proteina..oare e bun la turtele proteice?si in legatura cu faina de soia scrie ca are 18 g proteina,da nu stiu in cate grame..100 sau 250? spuneti si voi,arata pe pachet..

crisian-nicolae

Este lapte de consum uman,si este bunpentru turte,pui 100g lapte praf ,50g faina soia la 1kg miere,si adaugi zahar farin pina opti un aluat ca de pine.In loc de malita am folosit Raraul.

Pepa Petru

multumesc...dar eu nu inteleg la faina de soia pe care am luat-o...in poza arata ca are 18 g proteina...dar in 100 sau 250 grame?

Bistriteanul

Citat din: crisian-nicolae din Februarie 18, 2014, 10:20:43 PM
Este lapte de consum uman,si este bunpentru turte,pui 100g lapte praf ,50g faina soia la 1kg miere,si adaugi zahar farin pina opti un aluat ca de pine.In loc de malita am folosit Raraul.

Ce procent de proteina va avea turta obtinuta?
Daca analizezi vei constata ca turta aceasta nu se poate numi PROTEICA.
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

yulian

Proteina bruta este altceva fata de continutul de proteina din faina de soia.
Citeste aici
http://apiardeal.ro/forum-discutii/index.php?topic=7095.15

Reteta data de crisian-nicolae nu este o turta proteica!

Pepa Petru

eu vreau sa fac turta inte 10 si 15% proteina...ce-a din cartea "sporirea productiei de miere" si anume 50 g drojdie de bere,25 de lapte praf si 25 faina de soia...dar sunt nedumerit in legatura cu faina de soia..scrie pe punga ca are 18 g proteina..dar intrebarea este in cate g???100 sau 250?..mie mi se pare cam putin,daca nu este buna ma duc la un magazin naturist si cumpar alta..

Bistriteanul

Citat din: Pepa Petru din Februarie 19, 2014, 09:07:55 PM
eu vreau sa fac turta inte 10 si 15% proteina...ce-a din cartea "sporirea productiei de miere" si anume 50 g drojdie de bere,25 de lapte praf si 25 faina de soia...dar sunt nedumerit in legatura cu faina de soia..scrie pe punga ca are 18 g proteina..dar intrebarea este in cate g???100 sau 250?..mie mi se pare cam putin,daca nu este buna ma duc la un magazin naturist si cumpar alta..
In mod normal cantitatile sunt date la 100 de grame. Daca are 18% proteina e cam putin, in mod normal faina de soia are in jur de 40% proteina. Cand exista atitia furnizori de faina de soia nu trebuie sa cumperi un produs care iti ridica semne de intrebare.
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

yulian

Ma, voi sunteti turci, tatari?? Proteina bruta este altceva fata de ce scrie acolo "continut de proteina"!
"%PB = continutul nutreturilor in substante azotate totale, obtinute prin dozarea azotului (metoda Kjeldahl, de obicei) care se multiplica cu un coeficient, de obicei 6,25 si se exprima in g / kg SU; "

Bistriteanul

#8
Citat din: yulian din Februarie 19, 2014, 09:33:35 PM
Ma, voi sunteti turci, tatari?? Proteina bruta este altceva fata de ce scrie acolo "continut de proteina"!
"%PB = continutul nutreturilor in substante azotate totale, obtinute prin dozarea azotului (metoda Kjeldahl, de obicei) care se multiplica cu un coeficient, de obicei 6,25 si se exprima in g / kg SU; "

Lamureste tu, pe omul (roman) ce inseamna informatia inscrisa pe ambalaj: "proteine 18g".
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

Pepa Petru

pai asa m-am gandit si eu...mai bine cumpar alta

Bistriteanul

#10
Citat din: yulian din Februarie 19, 2014, 07:49:38 PM
Proteina bruta este altceva fata de continutul de proteina din faina de soia.
Citeste aici
http://apiardeal.ro/forum-discutii/index.php?topic=7095.15

Reteta data de crisian-nicolae nu este o turta proteica!

Yuliane mai facut curios.Cum vine asta:"Proteina bruta este altceva fata de continutul de proteina din faina de soia."?
Sa inteleg ca o faina de soia care are un continut de 44% proteina, are alt procent de proteina bruta?

Citat din: yulian din Februarie 19, 2014, 07:49:38 PM
Proteina bruta este altceva fata de continutul de proteina din faina de soia.
Citeste aici
http://apiardeal.ro/forum-discutii/index.php?topic=7095.15

Am citit dar mesajul tau preluat din cartea lui Malaiu, nu m-a lamurit. Fa bine si mai explica odata, de ce proteina bruta nu e in corelatie cu continutul de proteina. Daca poti un mesaj scurt.

Citat din: yulian din Februarie 19, 2014, 07:49:38 PM
Reteta data de crisian-nicolae nu este o turta proteica!
Ma bucur ca suntem amindoi de aceasi parere.
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

crisian-nicolae

Citat din: yulian din Februarie 19, 2014, 07:49:38 PM
Proteina bruta este altceva fata de continutul de proteina din faina de soia.
Citeste aici
http://apiardeal.ro/forum-discutii/index.php?topic=7095.15

Reteta data de crisian-nicolae nu este o turta proteica!
Dar ce este?

Pepa Petru

asa stiam si eu..daca drojdia are 46% proteina sa zicem,atunci in 100 g avem 46g pb sau in 50g avem 23 g pb....etc..in carte asa arata

yulian

#13
Scurt: Proteina bruta este un indicativ folosit in agricultura necesar la furajarea animalelor. Proteina care apare pe punga aia este proteina digestibila. Sau altfel zis, continutul de PB dintr-un furaj nu se modifica, iar daca mananci punga aia de faina de soia o sa asimilezi 18g proteina, dar in fiecare 100gr o sa ai 44gr PB. Daca procentul de PB e 44% pentru faina de soia, indiferent ce, cum l-ar degresa el ramane constant.

Un exemplu luat cu google:
În prezent, mulţi dintre specialiştii şi fermierii români stabilesc cerinţele în proteină ale unei vaci după norme mai vechi, în care exprimarea se face după aşa-numita ,,proteină digestibilă - PD", respectiv în proteina reţinută de organismul animal din proteina brută (PB) conţinută de o raţie furajeră consumată de o vacă.

Conform acestor norme, orientativ, la o vacă pentru întreţinerea funcţiilor vitale trebuie să se asigure 70 g PD / 100 kg corp şi 65 g PD / 1 litru lapte.

Astfel, pentru o vacă cu masa corporală de 550 kg şi o producţie zilnică de lapte de 15 litri, necesarul de proteină digestibilă este de:

pentru întreţinerea funcţiilor vitale: 70 x 5,5 ° 385 g PD
pentru producţia de lapte: 15 x 65 ° 975 g PD
Rezultă un total de 1360 g PD

În acest caz, prin raţia furajeră administrată trebuie să asigurăm zilnic 1360 g proteină digestibilă (PD).

http://www.revista-ferma.ro/articole-zootehnie/de-cata-proteina-are-nevoie-o-vaca.html

http://www.ask.com/question/crude-protein

rarescyp

deci...ca sa facem o turta proteica cu 10- 15 % proteina; concret cata faina de soia si cat lapte praf raraul trebuie folosit la 1 kg mire ...?
ALBINA - o afacere 'zburatoare'....