STUPUL DADANT CU 12 RAME SI 2 MAGAZII DE 1/2 aspect,capacitate si ...

Creat de milu56, Iulie 01, 2009, 03:40:43 AM

« precedentul - următorul »

milu56

Citat din: cocobenyCalculat 1kg de miere la 15 ron, ar venii 225 roni acest stup, sincer pentru ca am confectionat si eu, pentru inceput 4 stupi complecti, pretul ar fi real, nici mare nici mic, parearea mea.  :nod:
Ei,vezi!Cred ca nu cu ceva scule performante,dar daca se lucreaza la serie,adica o linie de fabricarea acestui stup,sigur se pòat obtine un profit bun din vanzarea stupilor.

Bătrânul

Citat din: romikeleVrem oferta direct la subiect  :razz:  :hi:
12 rame, 2 magazii reduse, fund antivarroa, podisor hranitor, capac, rame...
schita va rog

milu56


D006

Apropo , era unul care avea "cuibul' in cutii  de 3/4 sau ceva genul, si folosea 10 rame, iar cuibul era mai mic, deci mai bun pt. iernare.

sfantul spiridon

mai bun nu, dar poti face asta, adica sa tii roiurile in cat si apoi sa pui catul peste un stup si albinele vor cobori.....coboara greu dar coboara
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

milu56

Rama de dadantt," STAS " am observat ca este cea mai buna pt.iernat,are loc unde sa faca coroane de miere deasupra si in spatele puietului,in cazul in care iernam in pat cald,coroanele vor fi in partea de sus si laterale,in acest caz eu pun o rama plina cu miere de o culoare cafeniu deschis numai buna de ouat matca pe masura ce consuma mierea asta incepand de pe la sfarsitul lui ianuarie in cazul Romania.

milu56

Aşa se specializează stuparii:

[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/pqjnPJPT9LE[/youtube]

milu56

Incurand o sa apara stupul complect gata:cu colector de polen,alimentator,cu prindere corpuri,mai exact cu toate modificarile de rigoare,de unde o sa aiba de invatat orcare stupar constructor.

ioanardelean55

Citat din: romikeleAlta
,, Balsoi  ,, cum zice rusu ,picioare..... nu , ,,,,minere..... nu ,,,,,cirlig pentru macara ....nu.,,, si atunci la ce e bun ?? ! !!! :hi:  :hi:  :hi:  :hi:

milu56

Ioan Ardelean, intr-adevar, nu manere, nu carlig, nu, nu, nu, dar asa incet o sa ajungem la un compromis, am materialul pregatit pt 600 de stupi, am facut unele inbunatatiri si mai sunt de facut, dar o sa ma consult si cu dumneata inainte de a le baga in lucru, acum sunt extrem de ocupat cu extractia mierii, o sa fiu un pic mai liber si o sa postez tot ce am perfectionat in constructia acestui tip de stup si pe urma o sa ne consultam, esti prea bun meserias sa trec cu vederea peste asta.
MULTA SANATATE SI SPOR LA MUNCA!

cocobeny

Cam asa arata un stup facut dupa schita lui domnul Milu, putin modificat.
Cine nu munceste la tinerete, n-are la batranete.

razvanconstantin

Citat din: milu56 din Iulie 01, 2009, 10:25:38 PM
Vreau sa vedeti cum se insarmeaza ramele;
http://www.lesruchersdargonne.com/pagevideoposefils.htm

din acest site puteti descarca videoul.


Acest model de insarmare la-m dobandit din franta.Aceasta femeie are 3000 de stupi.Daca nu stiti va spun eu : in Franta nu se folosesc rame cu Hoffman.Cine doreste sa foloseasca rama fara Hoffman face stupii cu grila metalica pentru distantierea ramelor.
Eu personal nu agreez prea mult aceasta.Dar modelul de insramare merge cu succes.Aveti nevoie doar de un pistol cu arc si merge foarte foarte rapid.Eu am insarmat si 300 de rame intr-o zi asa cum imi place mie calm, meticulos si incet.
Am vazut si eu acest fel de insarmare acum vreo 3 -4 ani si m-am repezit sa insarmez asa deoarece era foarte usor de fixat sarma cu pistolul pneumatic de capse.
Din pacate am fost nevoit sa turez centrifuga mai mult datorita mierii groase. In aceste conditii ceara s-a deformat, fagurii s-au "scurs" in jos asa ca am renuntat la acest fel de insarmare si am revenit la cel orizontal "clasic"
Cu stima,

milu56


razvanconstantin

Dle Milu56,
Apreciez foarte mult modul de prezentare pe care l-ati ales si modul de promovare pe care-l folositi si va felicit pentru acestea.
De asemenea inteleg foarte bine si apreciez cand cineva vrea sa mai scoata un ban pe saracia asta .
ce nu inteleg eu este de ce ati denumit la un moment dat STUPUL MILU56 cand acest stup se numeste pur si simplu Stupul VERTICAL.
In alta ordine de idei cred ca era mai simplu sa le spuneti doritorilor ca aceste schite exista bine merci in mai multe locuri din care fiecare dupa posibilitati le pot copia cum ar fi :
1. MANUALUL APICULTORULUI care a aparut in foarte multe editii si pe care este imposibil sa nu-l poti gasi
2. Cartea ALBINELE SI NOI Autor C.ANTONESCU o carte pe care eu o consider carte de referinta a apiculturii romanesti
3. Publicatii apicole actuale cum ar fi cele gasite aici : http://www.cartiagricole.ro/rezultate/lazi-de-stupi-caras-severin

4. Am atasat si niste planuri vechi ( dar foarte bune ) de stupi CLASICI IN BALCANI . Aici gasiti si stupii de tip FARAR de care am vorbit cu alte ocazii

O alta observatie : Dupa parerea mea pretul promovat de dvs este EXAGERAT DE MARE
Cei care doresc sa achizitioneze stupi sau echipamente apicole sunt sfatuiti sa meraga la diversele targuri apicole si acolo ai sa gaseasca stupul care le place la cel mai mic pret posibil.

Va doresc succes
razvan

flavius

Citat din: cocobeny din Iulie 08, 2010, 11:16:45 PM
Cam asa arata un stup facut dupa schita lui domnul Milu, putin modificat.

Cu ce tip de vopsea este dat la exterior? nu de alta, da' eu mi-am cam luat-o, si la urmatorii vreau sa fiu pregatit mai bine...stima si respect, arata fain de tot... :nebun:
Omul e dator sa invete cat traieste...sa viseze si sa lupte sa-si indeplineasca visele, din toate puterile si cu toata forta lui interioara...