Retete diverse, pe baza de produse apicole

Creat de pharaonu75, Decembrie 07, 2010, 04:09:26 PM

« precedentul - următorul »

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Kov iulian

Se pot inregistra cu ajutorul pluginului video downlood helper .

dincaadrian2000

Postez o carte pentru cei interesati de leacuri si retete naturiste

stefan1

Mana Maicii Domnului cu miere – Beneficii pentru sanatate

Proprietățile ce i-au fost atribuite sunt comune mai degrabă florilor sălbatice, decât soiurilor ornamentale. Florile de Mana Maicii Domnului au efect antimicrobian împotriva salmonelei, stafilococului și streptococolui. Chinezii au recunoscut caprifoiul ca fiind o plantă cu efecte antibiotice in caz de răceala, gripa și febră. Dureri de gât, conjunctivita, inflamații ale intestinului, ale tractului urinar și ale organelor de reproducere au fost tratate cu această plantă.

Ajuta impotriva petelor pe piele.

Datorita proprietatilor antiinflamatorii si antiseptice, caprifoiul este considerat de mare ajutor in tratarea arsurilor provocate de soare, dar si a arsurilor minore ale pielii.
Ajuta la mentinerea unui nivel optim de zahar in sange. Nivelul ridicat de zahar poate provoca o serie de probleme de sanatate. In stadiile incipiente, simptomele unui nivel crescut al zaharului este de obicei ignorat, insa aceasta planta te poate ajuta sa scapi de medicamentele si injectiile care sunt necesare pentru mentinerea nivelului de zahar sub control.

Mana Maicii Domnului ajuta la mentinerea unui sistem respirator sanatos si lupta impotriva infectiilor vezicii urinare. Aceasta planta poate fi utilizata pentru a trata astmul bronsic si infectii ale tractului respirator superior. (Lonicera japonica) este o plantă înzestrată cu un parfum sublim, aproape dumnezeiesc, care are flori albe, cu tente galben-portocalii, foarte răspândită la noi în țară. Cei mai mulți dintre noi o cunoaștem sub numele de "Mâna Maicii Domnului". Această floare înmiresmată de-a dreptul fermecătoare are și proprietăți tămăduitoare pe care vă invităm să le descoperiți.


Caprifoi – Proprietăți

Caprifoiul este o plantă cățărătoare, originară din țările asiatice precum China, Japonia și Coreea. Deși florile sau răspândesc un miros îmbătător, fructele sale sunt otrăvitoare și nu trebuie consumate.


Mâna Maicii Domnului – o denumire deloc întâmplătoare, este o plantă vindecătoare. Florile sale puternic aromate au proprietăți antibacteriene, antivirale și antiinflamatorii. Medicii chinezi antici foloseau florile caprifoiului cu scop medicinal, îndeosebi pentru eliminarea substanțelor toxice din corp, tratarea febrei și combaterea epidemiilor de gripă. Caprifoiul conține doze mici de calciu, magneziu, potasiu, Vitamina C și quercetină. de flori de Mana Maicii Domnului cu miere de albine
O alta modalitate de consum este aceea de a macera florile de Mana Maicii Domnului in miere de albine. Se culeg suficiente flori pentru a umple un borcan, peste care se adauga miere de albine. Se lasa la macerat 6 saptamani sau chiar 2 luni de zile (in functie de rabdarea fiecaruia). Mierea de Mana Maicii Domnului se strecoara si se consuma atunci cand este cazul. Elixirul astfel obtinut poate fi folosit in diverse afectiuni, dar si ca simplu aliment sau pentru mastile faciale de infrumusetare. Mierea de flori de Mâna Maicii Domnului se poate consuma si cu tot cu flori.

Reteta cu miere este un foarte bun antibiotic natural. Se recomanda pentru afectiuni la nivelul gatului, pentru afectiunile digestive, pentru intarirea sistemului imunitar. De asemenea, ajuta in cazul afectiunilor la nivelul plamanilor.

Exista cateva soiuri de Mana Maicii Domnului – caprifoi Honeyberry (Lonicera kamtschatica), Caprifoi Velikan, Kalinka, Morena, a caror fructe sunt comestibile, avand gustul asemanator cu cel al afinelor.

Contraindicații

Ceaiul de caprifoi nu este recomandat pe perioada sarcinii sau alăptării. Se recomandă de asemenea precauție în cazul persoanelor alergice.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

MirceaCalin

Am şi eu în curtea părinţilor trei tufe de caprifoi, foarte vizitate de albine şi pentru polen şi pentru nectar.
Cea mai mare tufă e aproape ca un copac pentru că planta s-a căţărat pe un stâlp de beton de 3m

stefan1

  Cu suport poate ajunge la 5-6 m. Ii place locurile insorite, dar daca se poate radacinile sa-i fie umbrite. E sensibil la seceta. Ar prefera soluri mai calcaroase.
  Sunt varietati mai bune pentru albine, cum ar fi Lonicera xylosteum (Rote Heckenkirsche), Lonicera alpigena (Alpen-Heckenkirsche) sau Lonicera nigra (Schwarze-Hecknkirsche), la alte varietati mai mult fluturii de noapte le consuma nectarul.
  Interesant, in articol spune ca exista soiuri de caprifoi ale caror fructe sunt comestibile, ca afinele. In mod nosrmal fructele de caprifoi sunt usor toxice.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

pistol28

Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi