PNA 2014-2016

Creat de costelinni, Noiembrie 22, 2012, 10:58:55 AM

« precedentul - următorul »

romikele

Nici nu banuiesti cate familii au fost radiate fara a se elimina numerele de identificare!
Or mai fi si d`alea de le ziceti voi "virtuale", dar se compenseaza cu cele nedeclarate, care sunt foarte multe.
Sunt multi apicultori care nici macar la registrul agricol nu au albinele declarate.

filip

Tablitele au fost cerute de catre cei cu Fonduri UE si cei care au accesat  PNA.Aici nu-i loc de intors.
Ori numarul lor a trecut de 2 500 000 fam de albine. =))
Restul apicultorilor fara tablite sunt buni in diferite statistici............
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

romikele

Cine sunt "băieții deștepți" din apicultură, abonați la fondurile europene?

Ia citiți ce zice dl. Fetea:
CitatCa și în alte sectoare din agricultură, și apicultura are "băieți deștepți" care pun mâna pe fonduri europene prin scheme bine puse la punct.
Cine știe, cunoaște!  :rotfl:

Asta suna cam ca fraza lui Ponta care zicea  că "sistemul de fraudare şi de furt" al PD-L a "funcţionat mai bine". :P

mai multe...

romikele

Din surse oficiale - MADR  !

Ghidul solicitantului 2016 cu anexe

romikele

Apicultorii vor primi în cursul anului 2016 sprijin financiar în sumă de 30,204 milioane de lei, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului României. Astfel, suma a fost aprobată în ședința de astăzi și va ajunge la crescătorii de albine prin Programul național apicol pentru perioada 2014-2016, din care 15,102 milioane de lei alocate de la bugetul de stat, iar 15,102 milioane de lei din fonduri europene, conform unei hotărâri adoptate astăzi de Guvern.

Scopul de bază al Programului este sprijinirea apicultorilor pentru achiziționarea de medicamente, funduri de stupi pentru control sau funduri de stupi antivarooa, de mătci, roiuri pe faguri și/sau familii de albine, precum și pentru decontarea analizelor fizico-chimice care să ateste calitatea mierii.

Valoarea totală a sprijinului financiar acordat prin acest program în perioada 2014-2016 este de 44,8 milioane de lei, din care 50% din fonduri europene și 50% din fonduri naționale. În primii doi ani de aplicare, de sprijinul financiar au beneficiat aproximativ 5.500 de apicultori, persoane fizice și juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și familiale.

Actul normativ adoptat astăzi facilitează accesul beneficiarilor la această formă de sprijin și extinde programul astfel încât să poată fi decontate mai multe activități. Astfel, se introduce în program decontarea medicamentelor folosite pentru tratarea nosemozei la albine și se elimină realizarea sistemului informativ pentru înregistrarea stupilor, care va fi finanțată din fonduri de la bugetul de stat.

Alte modificări vizează clarificări referitoare la documentele de achiziție a produselor, a medicamentelor sau reglementări ale controalelor la fața locului. Pentru a facilita accesul apicultorilor la această formă de sprijin, se elimină condiția de eligibilitate și documentul justificativ referitor la faptul că tratamentele familiilor de albine cu medicamente trebuie să se desfășoare pe baza unui calendar întocmit anual de apicultor, aprobat și urmărit de reprezentanții formei asociative. Modificarea este propusă de reprezentanții asociațiilor deoarece, conform prospectului medicamentului și în funcție de anotimp, fiecare apicultor își realizează singur calendarul tratamentelor.

SURSA

romikele


Cipi

Pentru a putea accesa PNA, care este numarul minim de stupi detinuti?

romikele


Cipi

Multumesc! Nu ma incadrez nicicum :)

romikele

Cu mai putini se pot deconta numai tratamentele.

filip

Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

filip

Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

Iulia

Cooperativa la care sunt inscrisa nu mai face dosare de PNA, desi anul trecut a fost totul in regula. Ce solutii exista?

MOTANUL

Am si eu 5 intrebari pentru PNA 2016.
1 - stiu ca au fost mai multe discutii ca anul acesta fundurile antivarroa se vor deconta 100% Exista ceva cert/scris in acest sens?
2 - anul trecut am decontat medicamentele pe baza unei facturi fara tva; anul asta am auzit discutii ca nu se mai elibereaza medicamentele la fel de simplu (cel putin la ACA cer tot felul de avize/stampile). Merge sa cumpar medicamentele ca anul trecut de unde vreau eu (ACA nu imi convine ca vinde doar cu TVA)?
3 - ce trebuie scris pe factura de stupi si funduri AV? Era o formulare anul trecut cu ''funduri de stupi antivarooua conform Ghidului de bune practici în apicultură folosiţi în apicultura convenţională'' si inca una ''stupi din lemn de brad uscat conform cerinţelor tehnice prevăzute în Ghidul de bune practici pentru apicultură''.
4 - pot folosi documentele eliberate de autoritati in 2015 (adeverinta de la primarie si autorizatie DSV). Numarul de stupi cu care am intrat in an e acelasi cu cel de anul trecut respectiv 71. Am si numere de identificare tot pentru 71 de stupi.
5 - care e termenul limita pentru depunerea documentelor?

Multumesc
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

romikele

1. In acest moment nu cunosc vre-un document care sa ateste asa ceva, dar asa ramasese discutat la intalniri. Ma interesez si revin la acest subiect daca aflu ceva concret
2. Factura poate avea TVA, acesta este de 9%, dar se deconteaza fara el. Medicamentele pot fi achizitionate si de la farmacii veterinare autorizate, ca de ex. FARMAVET SA, dar aici se gaseste doar VARATRAZ.
3. Anul acesta raman valabile prevederile de anul trecut. Nu ne costa nimic sa facem aceleasi mentiuni si evitam posibilitatea de refuz la plata, mai ales ca celelalte produse sunt conditionate de medicamente, si se evita refuzul la plata a tuturor solicitarile membrului respectiv.
4. 1 august e ultima zi la care asociatia poate depune dosarul la APIA, fiecare asociatie stabileste in care zi din iulie vor fi aduse documentele lipsa, pentru ca este enorm de lucru la centralizatoare si anexe, sunt necesare minim 5 zile de lucru suprasolicitant si cronofag.