taxe si impozite

Creat de dragos2006, Februarie 08, 2010, 10:36:04 PM

« precedentul - următorul »

D006

stiti daca pentru vagon apicol se plateste impozit la primarie? va multumesc.

D006

multumesc.
sunt incepator cu vagonul.

D006

a

D006

Impozitul este apoximativ acelasi si la alte primarii, functie de tonaj(5-7 t).Mai aveti nevoie de asigurare  pe 6 luni, ~60roni.pop

D006


D006

Am accesat masura 141 ,obligatori a trebuit PFA,acum na-au chemat la  finaciar sa ne anunte ca in anul 2010 ne pun la impozit.
O fi legal???
MULTUMESC.

crombra

Citat din: ssl701506Am accesat masura 141 ,obligatori a trebuit PFA,acum na-au chemat la  finaciar sa ne anunte ca in anul 2010 ne pun la impozit.
O fi legal???
MULTUMESC.
NU. La ultima sedinta la noi la asociatie a fost prezentata pe larg situatia fiscala in cazul 141. Daca fiscul afirma asa ceva, ai dreptul sa ceri sa-ti arate baza legislativa dupa care zic ei ca se impoziteaza.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.
                                                  
http://crombra.sunphoto.ro/

D006

Am intrat pe saitul ministerului finantelor si codul fiscal pe 2010 e clar : apicultura nu se impoziteaza!!!
 
   E simplu , totul este pe net :
Norme metodologice:
Art. 42 k)
9. În categoria veniturilor din agricultură şi silvicultură considerate neimpozabile se cuprind:
- veniturile realizate de proprietar/arendaş din valorificarea în stare naturală a produselor obţinute de pe terenurile agricole şi silvice, proprietate privată sau luate în arendă. Începând cu data de 1 ianuarie 2009 sunt impozabile veniturile băneşti realizate din valorificarea produselor agricole obţinute după recoltare, în stare naturală, de pe terenurile agricole proprietate privată sau luate în arendă, către unităţi specializate pentru colectare, unităţi de procesare industrială ori către alte unităţi, pentru utilizare ca atare.
- veniturile realizate de persoanele fizice asociate într-o asociaţie conform prevederilor art. 28 din Legea nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 şi ale Legii nr. 169/1997, cu modificările şi completările ulterioare, din valorificarea produselor silvice în condiţiile legii.
- veniturile provenite din: creşterea animalelor şi păsărilor, apicultură şi sericicultură;
- veniturile obţinute de persoanele fizice din valorificarea în stare naturală, prin unităţi specializate, cum ar fi centre sau puncte de achiziţie, a produselor culese sau capturate din flora şi fauna sălbatică.

D006

De cand camera de consultanta agricola de pricepe la fiscalitate ??? Nu mai fiti creduli si sa va lasati dusi de altii , codul fiscal e clar .
  Daca anul acesta se intampla o calamitate naturala cum mai produci 12 kg pe familie . Atentie ! 12 comercializate nu predate  :nono:

D006

Romikele vezi ca eu mai sus am redat integral paragraful 9 din art 42 !!!
  Nu confunda productia agricola de pe terenuri cu productia zootehnica !
  Si  fii atent la faza : productia agricola se impoziteaza doar daca o duci la :  "către unităţi specializate pentru colectare, unităţi de procesare industrială ori către alte unităţi, pentru utilizare ca atare.  "
   Daca eu o vand la piata sau obor se mai imoziteaza productia agricola ????
  daca mergi cu porumbul si-l vinzi in obor cum platesti impozit ? sau nu platesti ?   :wink:

D006

Chiar daca s-ar impozita putem face un calcul simplu pentru un aplicant la 141 cu 30 de familii : livreaza 360 kg miere si incaseaza sa zicem 2800 lei .
  daca urmeaza proiectul si se dezvolta cumpara 10 cutii care cu tva costa 1500 lei , cumpara 10 kg zahar pe familie se duc 900 lei , cumpara 100 rame se duc 100 lei , medicamenta , echipament de protectie , etc 200 lei . deja am cheltuit 2700 de lei.
  Raman 100 de lei impozabili din care vom sa 16 lei la fisc si 5 lei la sanatate , deci cu 21 de lei am scapat .
  Presiunea nu este pe stupar , este pe producatorul de echipament apicol care de acum va vinde cu factura sau bon de casa !!!  de acum vor dispare vanzarile la negru , stuparul va lua factura la orice !
  Trebuie stabilit cu fiscul cum se deduce deplasarea in pastoral , cred ca daca se merge pe real , un stupar care detine pana in 50 de familii si mai vrea sa se si dezvolte sigur va iesi pe pierdere fiscala .
  dar daca proiectele au fost depuse de pseudoapicultori care nu au vazut albine in viata lor sigur vor plati impozit.

D006

Treaba e simpla : de cati bani dau miere pe factura de atati bani cumpar apiinvert si Apifonda , chetuieli perfect deductibile .

D006

Offf, aici sa simplificat legea.
Se pune impozit pe profit.
Indiferent de sursa.
Asta inseamna sa nu ai profit la sfarsit de an sau cat mai mic.

D006

Azi vorbeam cu un coleg care a fost la financiar si le- pus legea in fata unde scrie ca veniturile apicole nu se impoziteaza si momentan cei de la financiar nu au avut ce sa ii faca,o sa ma duc si eu si o sa scriu ce se va intimpla.

crombra

Chiar daca nu se impoziteaza trebuie tinuta evidenta contabila. Pentru cei ca mine care au mai multe obiecte de activitate care se impoziteaza trebuie tinuta evidenta contabila separat.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.
                                                  
http://crombra.sunphoto.ro/