Miere cu usturoi

Creat de stefan1, Februarie 05, 2021, 11:17:13 PM

« precedentul - următorul »

stefan1

Cateva utilizari ale acestor doua alimente-medicament

Ce se întâmplă în corpul tău dacă consumi usturoi cu miere. Efectele nebănuite


"Este cunoscut faptul că usturoiul este foarte benefic pentru organism atunci când vine vorba de lupta împotriva diferitelor afecțiuni. De asemenea, acest aliment ajută foarte mult sistemul imunitar. Dar ce se poate întâmpla dacă consumi usturoi cu miere zilnic?

Ce efecte are asupra organismului consumul de usturoi cu miere de albine?
Cum spuneam mai sus, usturoiul are foarte multe proprietăți care ajută sistemul imunitar în lupta împotriva multor boli. Însă nu mulți sunt cei care știu că, acest aliment în combinație cu miere de albine face cu minuni pentru sănătate. Așadar, dacă veți consuma zi de zi, timp de o săptămână acest preparat veți vedea rezultatele uluitoare.

Foarte bun pentru hipertensiunea arterială
În caz că suferi de această afecțiune, este bine să știi că usturoiul cu miere de albine este foarte benefic pentru tine. Acesta este un remediu natural foarte bun pentru cei cu hipertensiune arterială.

Usturoi cu miere pentru o circulație mai bună
De asemenea, acest leac natural, pe care îl reprezintă usturoiul cu miere, ajută circulația și previne formarea cheagurilor în sânge.

Un remediu excepțional pentru răceală
Mai ales în sezonul rece, sistemul imunitar are nevoie de ajutor împotriva răcelilor și gripelor care ne pasc la tot pasul. Astfel, poți consuma cu încredere usturoi cu miere, deoarece acest remediu ușurează foarte mult simptomele și totodată întărește anticorpii.

   Usturoi cu miere - RETETA
Pentru a face acest remediu veți avea nevoie de:
-un borcan de sticlă cu capac;
-o căpățână de usturoi;
-300 de grame de miere de albine naturală;

    Modul de preparare:
  Usturoiul se zdrobește, iar apoi se amestecă împreună cu mierea de albine. După toate acestea se pune rezultatul în borcanul de sticlă, se acoperă etanș și se ține timp de șapte zile într-un loc întunecat. Acum tot ce a rămas de făcut este să consumi în fiecare dimineață, pe stomacul gol o lingură din acest minunat amestec pentru sănătate.

Alte beneficii ale usturoiului
Potrivit mai multor studii, usturoiul este foarte eficient la reducerea colesterolului din organism. Dacă consumi acest aliment pentru o perioadă mai îndelungată de timp, atât colesterolul LDL, cât și excesul de glucoză din sânge se va reduce.

Este un antibiotic natural
Prin consumul de usturoi, organismul este ajutat să lupte împotriva micro-organismelor precum stafilococul, Pseudomonas, Proteus, dar și împotriva paraziților intestinali. Mai mult de atât. usturoiul este eficient și în cazul herpesului sau a bronșitei.

Ce beneficii are pentru organism usturoiul?

- Bun pentru durerile de cap
Este surprinzător acest fapt, însă usturoiul ameliorează durerile de cap, ca urmare a efectului vasodilator, mai ales la nivelul arterelor periferice (cerebrale, retiniene, ale membrelor inferioare).

- Este eficient dacă ai probleme cu stomacul
Pe lângă celelalte beneficii, usturoiul are efecte benefice și pentru sistemul digestiv. Mai ales în cazurile de tulburări funcționale, precum o bilă leneșă, colite de fermentație, balonări, flatulență sau constipație.

- Usturoiul este un bun detoxifiant
De asemenea, usturoiul ajută la eliminarea toxinelor din organism. Mai mult de atât, acestă îți dă o stare generală bună și longevitate. Asta datorită și celorlalte beneficii pe care acest aliment le aduce copului nostru."

 ( https://www.stiridinlume.ro/stiri/ce-se-intampla-in-corpul-tau-daca-consumi-usturoi-cu-miere-efectele-nebanuite-22400.html )
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Obombo

O fi bun usturoiul dar are o mare problema: alicina care intra in circulatie si se descompune in substante sulfuroase care raman in organism pana la trei zile si se elimina prin transpiratie si respiratie. Cel mai bine, pentru ceilalti, e sa fii singur pe toata durata tratamentului. O spun din experienta personala.

NYK74

Citat din: Obombo din Februarie 10, 2021, 11:14:17 PMO fi bun usturoiul dar are o mare problema: alicina care intra in circulatie si se descompune in substante sulfuroase care raman in organism pana la trei zile si se elimina prin transpiratie si respiratie. Cel mai bine, pentru ceilalti, e sa fii singur pe toata durata tratamentului. O spun din experienta personala.
Este adevărat că în zilele noastre mulți nu suportã mirosul de usturoi.
Dar dacã se pune pe cîntar beneficiile,pentru mine personal,partea cu mirosul căntărește puțin.

Obombo

Eu nu am probleme cu mirosul de usturoi, dar aici este vorba despre altceva, un miros greu, apasator, care iese din piele si se simte in respiratie. Acum multi ani am avut un oaspete in casa pe timp mai indelungat. Eu si sotia nu reuseam sa intelegem de unde vine aerul greu din casa. Pana la urma am descoperit misterul. Crede-ma, nu e placut.

NYK74

Bine,cazurile rare și întîmplările ne prevăzute se mai întîmplã și într adevăr nu este tare plăcutã situația.
Dar asta nu înseamnâ cã nu putem găsi echilibru necesar,utilizînd usturoiul  fãrâ a creea probleme și situații neplãcute.

Obombo

Intentia mea nu este sa te demotivez, ci doar sa te pun in garda. Cred ca atunci cand folosesti acest tratament nu-ti dai seama ca viciezi aerul din jur si ca poate deveni stresant pentru cine iti sta prin preajma. Cred ca o sa-l incerc si eu cand o sa plece sotia pentru vreo doua saptamani de acasa :4:

NYK74

"Am făcut înțelegeri clare la început" soția utilizeazã la prepararea mîncărurilor usturoiul și consumãm împreunã,așa nu sunt reclamații. :wink2: