Apis melifica... ukrainskaia

Creat de Alutus, Ianuarie 22, 2014, 06:28:41 PM

« precedentul - următorul »

Alutus

Am asteptat zile in sir, o infirmare a cumplitei vesti, referitoare la pierderea unui om bun. Si acum ,mi-e greu sa cred ,ca nu mai este alaturi de noi. Se numea Cheregi Ioan. Avea un har deosebit, de a expune idei importante, sub forma unor sarade pline de umor, determinandu-ne sa iesim din comoditate, sa cercetam, sa analizam, sa ne convingem. O vorba de-a  lui Ioan, plasata in umbra unei fraze, ascundea de multe ori, pentru cei ce-i intelegeau modestia si subtilitatea , valoarea unui unui adevar, care ar fi putut fi cheia rezolvarii unor probleme ce nu-si mai gaseau raspunsul.
Dumnezeu sa te odihneasca Ioane!
Undeva, pe un subiect, Ioan al nostru, vorbea de o regina negricioasa, originara din Ucraina: Daca tot santem amandoi vecini cu ukraina ,aia au matci dinalea cum aveam si noi pe vremuri negre ca taciunele,ierneaza pe populatii mici dar pornesc ca turbate rimavara si daca le asiguri spatiu nu sant pre roitoare,de blocuri reducatoare de urdinis poti sa uiti,isi organizeaza cuibul de n-ai treaba,buna la frane se opreste la timp cu puietu ca sa poata face rezerve babane!
Sa nu uiti Darie!

mihaistupar

bietul Nelu nu am mai apucat sa-i dau o matca neagra...
Carpatina-i cea mai tare

Marius-ursulakhe

Interesant subiect ...si eu am citit cate ceva despre aceasta albina si am inteles ca este cam rara la noi in romania 2-3 stupine mai gasim genul asta de matci
As dori sa rog pe cei cu mai multe informartii despre aceasta rasa de albina sa ne spuna si noua