Harti cu culturile melifere si cu paduri care au potential melifer

Creat de daniel.arad, Martie 27, 2013, 01:28:12 PM

« precedentul - următorul »

daniel.arad

Salut toti apicultorii.
Se apropie principalul cules de primavara de la rapita. Atat anul trecut cat si anul acesta am scris unor autoritati de la Directia agricola si Apia intreband daca au informatii despre tarlalele de rapita din zona mea,  raspuns nu am primit.

In anii precedenti o groaza de stupari se puneau langa sosele pe langa lanurile la vedere iar in alte zone erau sute de hectare unde nu era nimeni.

Cum am putea afla informatii despre tarlalele cu potential melifer???

Cum am putea gasi o harta mai exacta cu masivele de salcam, tei....???

Avand la dispozitie Google Earth daca am avea aceste informatii toti am avea de castigat....

Stie cineva dintre voi ceva concret despre acest subiect?
Nu ar trebui ca Ministerele care se ocupa cu aceste aspecte sa ne poata oferii informatii concrete in acest sens???

Ce am putea face ?

                      Cu respect daniel.arad

iosca

Referitor la suprafetele agricole cu potential melifer evidentiate pe o harta, numai APIA daca are asa ceva, insa eu nu stiu sa existe asa ceva. Ma gandesc ca si daca exista, datele care stau la baza unor eventuale astfel de harti, ar trebui actualizate de cateva ori pe an si m-ar mira sa-si mai piarda cineva timpul cu asa ceva.
             In cazul  suprafetelor cu potential melifer ocupate de specii forestiere, sigur exista. Nu stiu daca exista o harta care sa cuprinda toate speciile, insa sigur exista, pentru fiecare specie, o harta cu arealul de raspandire al acesteia. La fel ca si cele agricole, si cele silvice trebuie actualizate la perioade scurte de timp, pentru a putea in orice moment, reflecta realitatea din teren, fapt de care eu ma indoiesc.
http://iosca.sunphoto.ro/                0765687281

thomas

Harta apicola a Romaniei, cu locatiile cele mai importante si cunoscute: http://www.apiflora.ro/flora_melifera/cd2/CD%202/pag/index.htm
Restul sunt secrete si particulare! ;)

Marius Anc

Chiar daca e un topic vechi, am pus in Google Maps locatiile de pe apiflora.ro. Din pacate sunt doar localitatile nu si poligoanele masivelor.
https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1JfYhuwv80thddrcLPVIWTCApQma9HH_T&usp=sharing