faguri prabusiti

Creat de virgiliu, Septembrie 23, 2015, 01:16:15 PM

« precedentul - următorul »

bmdna

Din pacate si la stupari se aplica zicala "doua sabii nu incap intr-o teaca" Mai este o problema, stuparii sint oameni foarte orgoliosi, deci avem mai multe sabii. Daca doua nu incap, atunci mai multe....
Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva!

romikele

Apiardealul are deja asociație, ea se numește Asociația Apicolă "Valea Târnavelor".
Se așteaptă cereri de înscriere, dar numai de la oameni serioși, care au stupi în realitate, nu doar pe hârtie, și care doresc să facă ceva pentru apicultura românească.
Amănunte pe mesageria privată!

apisrom

Citat din: gore din Octombrie 14, 2015, 10:00:30 PM
Va salut, vin cu ceva completari la cele spuse mai sus. E singurul an din cei 10 de cand fac apicultura, cand imi cad fagurii de pe rama, pur si simplu se inmoaie, dar nu ca sunt prea grei, au cazut si cu puiet, si aproape goi. Am analizat si am gasit repede solutia, ceea ce voi spune poate supara pe unii, dar este realitatea. Eu foloseam numai faguri ETTA , dar in primavara am luat, dupa ce am vizionat un videoclip se ceva reclame, faguriu de la Vaslui, acea firma ce foloseste cutiile albe cu albina pe ele. Am tinut cont unde am bagat acele rame, ce credeti, tocmai acelea au cedat. Nu de caldura, deoarece am  capacele izolate cu polistiren, fund antivarooa, deci tind sa cred ca alta e cauza, oricum nu voi mai lua de la firma respectiva.


CITESTE ETICHETA....ACEI FAGURI SUNT FACUTI LA NEAMT.

CRED CA E DOAR O GRESEALA.....
ESTE UN SINGUR PRODUCATOR IN ROMANIA CU CUTIE DIN CARTON ALB, ACELA E DIN NEAMT.

VEZI POZA DE PROFIL...AIA E CUTIA NOASTRA.


balasbebe

Orice producator de foite vrea un profit gras. De unde poate sa-l scoata decat de la stupari. Daca un fagure se prabuseste acela va trebui inlocuit. Pentru stupar este o munca dubla cu cheltuieli si pe deasupra si cu pagube.
Eu nu mai stiu de unde se mai poate gasi o firma serioasa. Si asa cum am zis nu toti fagurii din cutie se prabusesc. Este ceva destul de neclar. Noi suntem destul de putini din miile de stupari care se plang de prabusirea fagurilor.
Este foarte interesant cum se inteleg producatorii si la pret si ce culoare frumoasa si diferita are fiecare firma, parca nu din ceara clientului ar lucra.
:rusine:

MirceaCalin

Aveţi dreptate !!!
Toţi cei care bagă porcării în produsele lor (includ aici şi producătorii de faguri artificiali) ar trebui să plătească !
Din păcate, suntem "pănicăieri" atât la legislaţie cât şi la respectarea ei...

oroles

Cutia de care vorbeste colegul sunt fagurii de Costisa. Eu sunt curios de altceva: Am vazut multi care sustin ca fac miere bio. Ieri pe Antena 1 se prezenta cazul unui preot care facea, chipurile, miere bio. A incercat sa explice ce inseamna bio, insa din ce am vazut eu nu avea mare legatura cu fenomenul. Incerca sa arate diferente intre mierea bio si mierea naturala conventionala. A vorbit despre sarma de faguri. Zicea ca el foloseste doar sarma de inox si ca asta este un "must have" la bio. A vorbit despre centrifuga aratand ca este obligatoriu sa fie din inox ca sa poata face miere bio. De faguri, nu a zis nimic. De unde ii cumpara? Este convins ca acei faguri sunt 100% bio?

Se mai lauda ca face pastoral. Din ce stiu eu, daca esti certificat bio nu poti sa iti amplasezi stupina langa termocentrala Rovinari, centrala atomica de la Cernavoda, haldele de steril de pe langa marii poluatori. Poti duce albinele in pastoral in zone certificate bio. Ori, din ce stiu eu nu exista lista a unor astfel de zone. 
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

pharaonu75

Stiu si eu un preot care se lauda ca are certificare bio, dar umbla pe la targuri cu sacosa plina cu parafina obtinuta de la lumanarile topite prin biserica, pentru a o da la schimb cu faguri! =)) :nebun:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Florin_Dan

Se confunda mierea bio cu cea naturala. Mai rar miere bio adevarata daca faci pastoral sau ai stupina in apropierea terenurilor agricole chimizate.
In legatura cu fagurii prabusiti si eu m-am confruntat cu cu acest lucru

sorinma

Citat din: romikele din Octombrie 18, 2015, 08:30:30 AM
Apiardealul are deja asociație, ea se numește Asociația Apicolă "Valea Târnavelor".
Se așteaptă cereri de înscriere, dar numai de la oameni serioși, care au stupi în realitate, nu doar pe hârtie, și care doresc să facă ceva pentru apicultura românească.
Amănunte pe mesageria privată!

Poate aceasta postare ar fi utila mai multor apicultori daca ar fi undeva mai la vedere...sa zicem un subiect dedicat daca nu mai la vedere.Eu am dat intamlator de mesaj si m-ar interesa amanunte.
Momentan nu fac parte din nici  asociatie  si nici nu am facut parte.
In mare parte tot ce stiu am invatat de pe aici si vreau sa continui pt ca am vazut ca sunt unii oameni asa cum imi plac mie.
O zi buna
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

virgiliu

Ce se aude de Asociatia Apicola Bucovina?,.... am putea sa ne prelucram singuri parafina

virgiliu

se vede f. clar ca nu insarmarea e vinovata. FA incepe intai sa curga, celula se alungeste, etc

stefan1

  Da, e edificatoare poza.
  Ai o insarmare chiar buna, si se vede cum sirurile de celule s-au 'labartat' ca niste ghirlande intre sarme. Totusi se poate suspecta o aerisire insuficienta a stupului.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

gore

O explicatie poate fi amplasarea fagurelui, adica la marginea stupului, iar vara pe calduri de peste 35 grade, soarele supraicalzeste peretele stupului si fagurele se inmoaie. Eu am avut numai unul in aceasta situatie, dar ceilalti? au fost mai pe mijloc. Consider ca discutiile sunt de prisos, altadata ne orientam mai bine.
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

cucubau

Citat din: virgiliu din Noiembrie 02, 2015, 12:44:51 PM
se vede f. clar ca nu insarmarea e vinovata. FA incepe intai sa curga, celula se alungeste, etc

Sunt foarte multi producatori de faguri ce fabrica foite cuastfel de probleme.
in 2009 am luat teapa cu zece pachete de la un producator mare. Culmea ca produce faguri bio ce sunt lipsiti de probleme si faguri pentru ceilalti muritori de o calitate indoielnica. O perioada am folosit doar din cei fabricati de complexul apicol Veceslav Harnaj faguri ce s-u dovedit foarte buni. In 2013 din nou am luat la schim tot de la producatorul ce-mi trasese teapa . Desii m-am plans  in legatura cu cele 10 pachete ce fusese-m nevoit sa le topesc , mi-a tras teapa din nou.
Acum ori ce producator imi inspira neincredere,poate sa faca faguri super buni , dar  nu mai am curaj sa-i incerc, raman la cei testati de mine care s-au dovedit buni.

cipik

Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/