turta proteica

Creat de buya, Ianuarie 21, 2014, 07:22:26 PM

« precedentul - următorul »

Mihai Sergiu

Am calculat din nou si aveti dreptate, am omis sa sterg din tabel. Polenul daca este crud, congelat nu il pot dizolva direct in miere?
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

maximotgv

Citat din: Mihai Sergiu din Februarie 12, 2016, 04:56:42 PM
Am calculat din nou si aveti dreptate, am omis sa sterg din tabel. Polenul daca este crud, congelat nu il pot dizolva direct in miere?

Da, polenul crud congelat se dizolva foarte bine in miere. Dar dureaza dizolvarea cel putin 24 ore!

ciucur

Citat din: MOTANUL din Februarie 12, 2016, 12:54:55 AM
Compozitia finala se poate administra direct pe speteaza sau doar in punga?

Am folosit 2 kg miere poliflora de faneata, 3 kg polen, 2 kg lapte praf, 1 kg drojdie inactivata, 0.5 l Protofil, Apicomplex, Startovit, 8 kg Apifonda (topita). Dupa calcul, 10,4 % proteina.
Le-am amestecat cand am putut sa bag mana in Apifonda si le-am pus in pungi pentru ca le-am portionat.
Turta iese aproape ca Apifonda dar mai elastica. Sunt sigur ca poate fi administrata si direct pe rame.
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

Dan Pașca

Colegu ai mai folosit STARTOVIT, primavara?     Sunt curios cum rezista matcile mai batrane(bineinteles daca ai,babe de 2,3 ani  :)  )     .Eu din proprie experienta nu mai folosesc asa ceva,acu 2 primaveri am facut o selectie cu Startovitul,tot ce a fost mai slab si batran a distrus,pur si simplu mi-au disparut in jur de 20 matci pe la mijlocul lui martie dupa administrarea unei turte cu Startovit.   In  august am repetat pe vreo 15 familii in sirop, din nou 6 au disparut :(       .Intradevar la restul care erau in plina forta si matci bune,tinere parerea mea ca dau in fata 2 saptamani mai repede dupa 2,3 repetari cu strtovit,protofil si apicomplex.   Restul ingredientelor le-am mai folosit si dupa fara pierderi., de aceea is foarte curios sa ne zici la tine cum e,poate am gresit eu cu altceva si nu e Startovitul de vina.

romikele

În primul rând Startovitul nu se administrează în turte și se folosește cu precădere pe timpul sezonului activ, atunci când ai nevoie de o stimulare a pontei mătcilor.
Startovitul e un amestec de minerale, nu poate fi dăunător, dar ca și viagra, nu se recomandă băbăciunilor!  :P

filip

Citat din: romikele din Februarie 13, 2016, 12:19:46 PM
În primul rând Startovitul nu se administrează în turte și se folosește cu precădere pe timpul sezonului activ, atunci când ai nevoie de o stimulare a pontei mătcilor.
Startovitul e un amestec de minerale, nu poate fi dăunător, dar ca și viagra, nu se recomandă băbăciunilor!  :P
Adica viagra e pentru tineri neputinciosi? =)) =)) =))
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

romikele

Pentru cei stresați și obosiți, cu prea multe obligații!  :rotfl:

ciucur

Citat din: Dan Pașca din Februarie 13, 2016, 10:23:29 AM
Colegu ai mai folosit STARTOVIT, primavara?     

Da, am folosit. Nu am avut pierderi. Cumva forteaza reginele, deoarece gaseam dupa administrarea in sirop situatii cand regina punea 2 oua in o celula. Acest fenomen disparea dupa vreo 2 zile. Nu supradozez. Anul trecut le-am stimulat cam mult ca au intrat in friguri mai devreme decat voiam.
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

bucovineanu

Chiar voiai sa intre in friguri?

oroles

Eu am bagat la greu primavara trecuta Startovit si ApiVit Start. Au avut efect insa nu a fost "legendarul" efect al urcarii in pomi. Nu mi-a roit niciun stup. Deci...
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Dan Pașca

Da,eu am zis ce am patit eu..... ,:)    fiecare face cum doreste,eu unul nu o sa mai folosesc ..poate incerc si eu viagra, ca am vazut ca e la moda   =))

ciucur

Citat din: bucovineanu din Februarie 13, 2016, 03:32:17 PM
Chiar voiai sa intre in friguri?

Ma gandeam sa inmultesc. Dar nu ma asteptam ca sa intre in friguri atat de multi si atat de devreme.
Sper ca anul acesta sa evaluez mai bine populatiile familiilor si sa fac echilibrari la timp.
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

bazgabi

Pe mine poza asta ma face sa zambesc de fiecare data cand o revad. Pasta proteica fara polen, doar lapte praf degresat, drojdie de bere inactivata, zahar pudra si apa sau sirop de zahar invertit cand aveam disponibil. Respect!

albinasebes

stau la rand ca sunt educate
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

Vyktor

Citat din: roi_ag din Ianuarie 24, 2016, 02:31:44 PM

Uite-o pe asta la pagina 5
Deoarece exista numeroase discutii referitoare la o multimea de turte, produse paradoxal, de o multime de firme, unele firme neavand nicio legatura cu apicultura, redau o reteta absolut verificata. Este pentru uzul strict al apicultorilor si nu poate fi produsa comercial.
   800 g zahar pudra
   100 g faina de soia (cea cu albina pe punga)
   50 g drojdie inactivata (cea cu albina pe punga)
   50 g inlocuitor lapte praf pentru viteii de 0-14 zile (exista in orase in majoritatea magazinelor veterinare)
   2 ml sau 2 g Selevit solutie/pudra (ori solutia ori pudra - ce puteti gasi)
Este nevoie de aprox. 3 kg miere pentru a "inmuia" aprox. 10 kg din compozitia de mai sus. Daca sunteti incepator si nu aveti miere procedati astfel: puneti intr-o oala 6 kg de zahar cristal (tos) si 2,5 l apa. Adaugati 6 g sare de lamaie, puneti pe foc nu prea tare si incalziti usor pana compozitia devine transparenta. Lasati-o sa se raceasca si preparati turtele cu ea. Puneti in pungi de pastic 400-800 g de turta, rulatile pe o suprafata dreapta, faceti doua taieturi in diagonala si punetile deasupra ramelor in contact cu ghemul. Le puteti pune, lucrand cu grija, pe orice temperatura, nu trebuie sa fie vant puternic, ploaie ori zapada. Nu adaugati alte ingrediente!
      ing. D. Ursulescu
  P.S. Repostez aceasta reteta in speranta ca va fi de folos. In diferite sectiuni ale site-ului am postat lamuriri referitoare la aceasta reteta.

Daca adugam apicomplex si protofil , la aceasta reteta , este vreo problema ?