Paulownia

Creat de gheco, Decembrie 20, 2009, 11:17:29 AM

« precedentul - următorul »

D006

salutari,
uraaa mi au ajuns si mei semintele pe paulownia, ori de la d ul gheco ori de la cineva de pe totalmush forum, va multumesc oricum.
deseara vreau sa pun jumate din ele in pahare de unica folosinta, tre sa incerc sa le tin 12 ore in apa sa vad care se ridica la suprafata fiind seci ?
sau sa ma risc sa le pun cate 2 intru un pahar, asa cum s a explicat cu o scobitoare uda doar sa le pun la supprafata pamantului, sa le picur dimineata si seara cate 1 picur de apa cu o seringa sau pipeta si dupa 10 zile sa le ud imprejurul lor ?
asa parca am citit.
rog expertul sa ma instruiasca vreau deseara sa le pun.
multumesc din nou.
cu respect,
calin beudean

stefan1

  Citeste atent tot acest topic, caci Paulownia necesita mai mare atentie in prima parte a vegetatiei. Are nevoie nu numai de caldura dar si de luminasi de o atmosfera umeda. Se vorbeste de incoltirea sub sticla. De fapt expresia este din cartile vechi, pana cand nu s-a descoperit plasticul. Acum se poate semana in cutii de plastic cu capac transparent, ca sa aiba mai mare umiditate a aerului.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

salutari ,
asa am si facut le am pus deasupta pe pamant in ghiveci mare inainte am stropit pamantul cu un pulverizator pt solutie de geamuri apoi le am pus pe pamand dupa care le am pulverizat foarte fin din nou.
peste ghiveci am pus o folie gaurita in cateva locuri.
si am pus o veioza sa aiba lumina in camre este cald sunt tot timpul temperaturi constante 22-23 grade C.
sper sa fie ok si astept sa le vad coltul.
multumesc de sfat.

http://img151.imageshack.us/i/584n.jpg/
http://img339.imageshack.us/i/585io.jpg/
http://img827.imageshack.us/i/587d.jpg/
http://img529.imageshack.us/i/586mc.jpg/
http://img209.imageshack.us/i/589e.jpg/
http://img816.imageshack.us/i/590z.jpg/
http://img823.imageshack.us/i/592rc.jpg/
http://img156.imageshack.us/i/593c.jpg/
http://img208.imageshack.us/i/594p.jpg/
http://img26.imageshack.us/i/595mc.jpg/

pharaonu75

#243
La anumite intervale de timp, amigii de la imageshack sterg pozele mai vechi... pentru a nu risca sa ramanem fara ele, le-am incarcat eu aici!

Cand mai doriti sa puneti poze, incarcati-le pe forum! Aici sunt in siguranta, nu vor fi sterse!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

ok, am sa incerc sa le pun aicea.
multumesc de ajutor.
cu respect,
Calin

severin

Ajutor....
am auzit, surse sigure, ca a incercat cineva cu ani in urma sa planteze paulownia undeva in zona Arad. Toate au degerat. Nu a reusit nimic. Are cineva informatii despre incercari reusite ? Sunt sperante? Eu am cumparat in toamna asta din zona mea, Turnu Severin, puieti de 1 an, au cam 1m inaltime, i-am plantat in octombrie si Dumnezeu cu mila, nu i-am invelit, nu i-am protejat. Nu stiu daca persoana de la care i-am luat a trecut vre-unul peste iarna si daca da cum a facut.

stefan1

  Daca citeai tot acest topic, vedeai ca sunt muti arbori de Paulownia maturi, cu flori si seminte in fiecare an, in special in zona sudica.
  Pentru 1-2 puieti se poate face o protectie eficienta cu cutii de carton sau saci de plastic umpluti cu frunze uscate, in jurul copacelului. Pericolul mai mare e al brumelor tarzii. In localitati au sanse mai mari, temperatura fiind mai mare cu 1-2 grade decat in camp deschis si fiind mai feriti de vanturi.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

severin

Cred ca am citit de 2-3 ori tot acest topic. Nu la cultivarea in spatii protejate de cladiri se referea intrebarea mea. As fi vrut sa stiu daca a reusit cineva sa treaca peste iarna puietii de 1 si 2 ani. Am inteles ca de la trei ani inainte nu ar mai fi probleme. Si nu e vorba de 1-2 puieti. Vorbim de cateva sute.
Protectia cu saci de plastic nu este buna, in februarie-martie mugurii se dezvolta mult prea mult si la orice inghet care mai apare in aprilie degera cu totii. In primul an nu ar fi o problema, puietul trebuie taiat de la nivelul solului si dau muguri daca radacina nu a degerat.













asa arata rasadurile de paulownia azi. sunt cateva sute. nu stiu cate vor supravietui, le-am transplantat a doua oara si nu le este prea bine. urmatoarea semanare o fac la sfarsitul lui februarie, sfaturile celor care spuneau ca ne grabim sunt foarte bune. e greu acum, pericolul caderii rasadurilor din cauza ciupercilor care apar de la umezeala este mare.  :hi:

stefan1

     
In E si S-E Statelor Unite este considerata planta invaziva.
  Dau aici cateva date dintr-un studiu al raspandirii speciei in Austria.
In Europa, doar de cca 50 de ani se constata o autoinsamantare. Pentru Austria, primele autoinsamantari s-au constatat la mijlocul anilor 1960 in zona Vienei. In zonele de campie o raspandire mai mare se constata din 1980. Un studiu desfasurat intre 2000-2006 a semnalat o inmultire a locurilor unde exista Paulownia de la 69 in 2000 la 151 in 2005. Se intalneste in 6 din cele 9 provincii ale Austriei. Raspandirea este puternic influentata de altitudine, astfel incat 81% din exemplare se afla la altitudini mai mici de 300m, desi aceste zone reprezinta doar 20,5% din tritoriul Austriei.
  In Austria 90% din exemplarele de Paulownia se gasesc in orase cu mai mult de 100.000 de locuitori. Doar 2% din exemplare se afla in situri cu peste 100 de exemplare. In 43% din cele 69 de situri studiate, planta este monospecie, fara alte specii insotitoare, dovada ca nu prea face fata altor specii concurente. In Germania peste 99% din exemplare se afla in mediul urban.
  Altitudinea limita pentru Austria se considera 450 m, dar in Germania doar de 300m. Asta corespunde unei temperaturi medii anuale de cel putin 7,5-8,0 grade C. In zonele de bastina, specia prefera temperaturi medii anuale de 10-16 grade C. Limitativ in raspandire sunt minimele din iarna si ingheturile tarzii. La temperaturi de -25 grade arborii maturi rezista, dar cei tineri pot fi afectati si la -10 grade C.
  Ca raza de raspandire prin seminte se considera ca limita 250m de la arborele semincer, aceasta fiind distanta limita la care se poate raspandi natural semintele.
  Cea mai raspandita specie de planta insotitoare este Taraxacum Officinale adica papadia, intalnita in 29% din locurile unde se afla Paulownia. Cel mai raspandit arbore insotitor este (in Austria) Ailanthus Altissima, un arbore invaziv originar din SUA, care isi elimina competitorii prin anumite substante secretate in special de radacini, care impiedica incoltirea altor seminte sau dezvoltarea anumitor specii concurente.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

flavius

Bun, eu acum am vazut ca am 2 soiuri de Pawlonia, de la Andrei...si foxglove tree pawlonia tormensis cred...), si din cealalta, cu seminte mici-mici-mici...am pus din amandoua...inca nu a rasarit niciuna, da's sperante...sunt exact ca la carte, mai putin acoperirea cu plastic/folie...la fereastra, pe pervaz, deasupra caloriferului...am si seminte de rezerva, daca astea nu dau niciun rezultat...
Omul e dator sa invete cat traieste...sa viseze si sa lupte sa-si indeplineasca visele, din toate puterile si cu toata forta lui interioara...

happy

Severin eu te-am avertizat ca nu este perioada propice de semanare pt. ca nu este destula lumina.Incearca sa-i stropesti cu previcur sa impiedici rasadul sa se usuce.La mine nici nu au inceput sa rasara,am semanat acum o saptamana asa de proba :redcard:
Sa stii ca eu cresc de 3 ani paulownii si nu au nevoie de protectie iarna,rezista lejer la geruri.Iarna trecuta cel putin au fost temperaturi scazute si nu au fost afectati nici pomisorii de 5-10cm :bravo:
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

happy

Revin cu puietii de paulownia,au reusit sa germineze semintele dar am probleme cu lipsa luminii! :sad:
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

cristi ciuc

Astăzi am declanşat "Campania-2011" de creare a microbazei melifere viitoare, sens în care am însămânţat Evodia, Paulownia şi Catalpa.
Sper să nu fie prematură această campanie datorată grabei, dar o să repet procedura peste o lună.
Apropo! Mai am seminţe de Evodia din anii 2009/2010 şi de Paulownia 2009 (fără preţ, fără taxe de expediere).


happy

http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

Bătrânul

Citat din: cristi ciuc din Februarie 11, 2011, 07:55:14 PM
Astăzi am declanşat "Campania-2011" de creare a microbazei melifere viitoare, sens în care am însămânţat Evodia, Paulownia şi Catalpa.
Sper să nu fie prematură această campanie datorată grabei, dar o să repet procedura peste o lună.
Apropo! Mai am seminţe de Evodia din anii 2009/2010 şi de Paulownia 2009 (fără preţ, fără taxe de expediere).
Mult succes Cristi ! :yes: Ma inscriu la cite un exemplar cadou  ^:)^