Dezvoltare roi(Citit de 676 ori)
Dezvoltare roi : Mai 03, 2018, 11:03:00 a.m.
Salutare la toata lumea!
Problema de apicultura: Se dau 10 nuclee formate cu o rama de puiet si botca, 3 rame in total. Pe langa cele 10 nuclee avem disponibili doua familii normale de la care nu s-au luat rame cu puiet. Daca dupa imperecherea matcilor din nuclee, se iau ramele cu larve si oua, cate o rama din fiecare nucleu, din 5 in 5 zile si se dau la cele doua familii peste gratie hanneman, urmand ca dupa 10 zile sa se reintoarca la nuclee, dupa capacirea puietului, nu am obtine o dezvoltare mai rapida a nucleelor? Exista pericolul ca nucleele sa schimbe linistit matcile daca tot iau puiet necapacit? Orice sugestii sunt binevenite.Re: Dezvoltare roi Răspuns #1 : Mai 03, 2018, 11:38:06 a.m.
Salve, prea multa munca cu rezultate mediocre, mai bine se stimuleaza cu sirop 1:1sau se ajuta aceste roiuri cu puiet  capacit de la  cele doua familii odata la 7 zile i.
"Daca albinele nu ar fi fost-eu le-as fi inventat ", by edyRe: Dezvoltare roi Răspuns #2 : Mai 03, 2018, 11:50:03 a.m.
E adevarat, manopera e multa dar ma gandeam ca daca degrevez nucleele de crescut puiet larvar si nu slabesc cele doua familii prin colectare de puiet, obtin rezultate mai bune si mai rapide.Re: Dezvoltare roi Răspuns #3 : Mai 04, 2018, 04:01:10 a.m.
  Este un mod de a dezvolta acele nuclee. Cat despre pericolul sa schmbe regina, este un lucru pe care singur il poti observa. Daca vor sa o schimbe, nu o omoara pe 'batrana' ci isi trag  botci, lucru pe care la un nucleu pe cativa faguri este usor de observat. Eu totusi nu cred ca vor vrea sa-si schimbe reginele.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)