Jos

Autor Subiect: Fără NEONICOTINOIDE !  (Citit de 3312 ori)

Online MirceaCalin

 • Full Member
 • ****
 • Mesaje postate: 975
Fără NEONICOTINOIDE !
« : Aprilie 30, 2018, 09:32:32 a.m. »
http://www.agroinfo.ro/economic/votul-care-le-da-o-lovitura-de-gratie-fermierilor?utm_source=agroinfo&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter_1845

VOTUL CARE LE DĂ O LOVITURĂ DE GRAȚIE FERMIERILOR!

INTERZISE TOTAL PENTRU CULTURILE AGRICOLE! ALBINELE AU CÂȘTIGAT RĂZBOIUL! Fermierii nu vor mai putea folosi neonicotinoidele pentru culturile agricole. Uniunea Europeană va interzice cele mai utilizate insecticide din lume, după ce o evaluare științifică a demonstrat că afectează viața albinelor.

Fermierii români, prin organizațiile care-i reprezintă, au cerut mereu aprobare temporară pentru tratarea semințelor de porumb, floarea soarelui, rapiță cu neonicotinoide, eficiente împotriva anumitor dăunători. Agricultorii nu vor mai putea folosi aceste substanțe. Statele membre au sprijinit vineri, 27 aprilie 2018, propunerea de extindere a interdicţiei parţiale de folosire a pesticidelor de tipul neonicotinoidelor.

Cercetătorii au susţinut că numărul albinelor a scăzut semnificativ din cauza folosirii neonicotinoidelor. Sănătatea albinelor este esențială pentru activitatea agricolă din Uniunea Europeană, dat fiind că 84% dintre speciile de plante şi 76% din producţia alimentară din Europa depind de polenizarea efectuată de albine.

Sănătatea albinelor rămâne un factor de importanţă majoră pentru mine deoarece provoacă îngrijorări legate de biodiversitate, producţia de alimente şi mediu, a spus comisarul european pentru siguranţa alimentară, Vytenis Andriukaitis, notează Agerpres.

UE va interzice, de la finalul anului, folosirea în exterior a trei substanţe active: imidacloprid, dezvoltat de Bayer CropScience, clothianidin, dezvoltat de Takeda Chemical Industries, şi thiamethoxam, dezvoltat de companiile Bayer şi Syngenta.

Va fi interzisă în exterior folosirea acestor pesticide, iar utilizarea neonicotinoidelor va fi permisă numai în serele permanente unde nu ajung albinele, a explicat Comisia Europeană.

Luna trecută, Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a confirmat că pesticidele sunt dăunătoare pentru albine, sprijinind astfel rezultatele unor studii contestate de industrie. Aceste analize arată că folosirea neonicotinoidelor reprezintă un risc pentru populaţiile de albine sălbatice şi domestice.

Există o variabilitate a concluziilor, din cauza unor factori cum ar fi speciile de albine, utilizarea intenţionată a pesticidelor şi ruta expunerii, a explicat Jose Tarazona, expert în pesticide la EFSA.

Potrivit acestuia, unele riscuri scăzute au fost identificate, dar riscurile generale estimate pentru cele trei tipuri de albine sunt confirmate. Studiul a analizat cele trei tipuri de neonicotinoide - clothianidin, imidacloprid şi thiamethoxam - a căror utilizare a fost restricţionată în UE, în urma informaţiilor publicate de EFSA în 2013.

În UE activează peste 620 000 de apicultori, iar sectorul apicol contribuie cu 14,2 miliarde euro pe an la economia europeană, pe lângă contribuţia semnificativă la menţinerea biodiversităţii.

Sursa: euractiv
« Ultima Modificare: Aprilie 30, 2018, 09:44:17 a.m. de MirceaCalin »

Offline Lukyan

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 61
Re: Fără NEONICOTINOIDE !
« Răspuns #1 : Aprilie 30, 2018, 10:50:33 a.m. »
  Incepem saptamana cu o veste ffff buna , traim cu speranta sa fie aplicata pe toata suprafata Romaniei , decat mult si prost (toxic) mai bn putin si bun.
  Multumim de informare!
Pe acest paman este loc pentru toata lumea , cu o singura conditie : SA NE RESPECTAM!

Offline Kiwi Bee

 • Veteran
 • ******
 • Mesaje postate: 1947
 • Warkworth-New Zealand, 45 ani
Re: Fără NEONICOTINOIDE !
« Răspuns #2 : Aprilie 30, 2018, 12:05:21 p.m. »
Eu asa am inteles ca se interzice folosirea chimicalelor pe baza de neonic pe culturi, dar semintele se vor trata in continuare. Si cind acestea vor fi cultivate.............

Online Kov iulian

 • Great Veteran
 • ********
 • Mesaje postate: 3773
 • IALOMITA - 36 ani
Re: Fără NEONICOTINOIDE !
« Răspuns #3 : Aprilie 30, 2018, 12:53:15 p.m. »
http://www.agroinfo.ro/economic/votul-care-le-da-o-lovitura-de-gratie-fermierilor?utm_source=agroinfo&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter_1845

VOTUL CARE LE DĂ O LOVITURĂ DE GRAȚIE FERMIERILOR!

INTERZISE TOTAL PENTRU CULTURILE AGRICOLE! ALBINELE AU CÂȘTIGAT RĂZBOIUL!
Fermierii nu vor mai putea folosi neonicotinoidele pentru culturile agricole. Uniunea Europeană va interzice cele mai utilizate insecticide din lume, după ce o evaluare științifică a demonstrat că afectează viața albinelor.
...


Asta e o minciuna si o manipulare.
Marii pierzatori sunt firmele ce produc nenorocirile alea nu fermierii.

Fermierii isi dau singuri cu tesla in c... dar ei sunt prea idioti sa vada asta.
Folosesc substante care distrug inamici insectelor daunatoare (inclusiv pasarile salbatice) apoi striga ca ii napadesc gandaci.
Accepta ca pe pamanturile ( probabil contracost) lor pe nenorociti aia de vanatori italieni care rad si ucid tot pasaretul salbatic apoi striga ca ii napadesc gandaci.

https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/natura-si-mediu/pasarile-cantatoare-reduse-la-tacere-de-legea-vanatorii-395222

Citat
În curând, trilurile păsărilor cântătoare ar putea deveni o simplă amintire. De vină, spun ornitologii, sunt modificările pe care parlamentarii vor să le aducă Legii Vânătorii, şi care ar putea transforma România într-un adevărat paradis al vânătorilor şi braconierilor străini.

Ovidiu Bufnilă, responsabil de comunicare al Societăţii Ornitologice Române: Ciocârlia în sine este o specie în declin la nivel european. La noi se vânează. Suntem una din cele şase, au mai rămas doar şase ţări din Uniunea Europeană, dintr-un total de 28, unde se vânează ciocârlie.


Citat
"O pereche de pițigoi care produce și hrănește într-o vară două generații de 10-13 pui, culege chiar și 70 kg de insecte, larve, ouă de insecte din pomi, iarbă sau de pe plantele din grădină."
http://gardenbio.ro/rolul-pasarilor-in-gradina-ecologica/

Citat
Un pitigoi mananca intr-o zi insecte cu o greutate totala egala cu greutatea lui
Un stol de 1000 de grauri cu pui lor pot sa manance intr-o luna 22 de tone de lacuste iar o cucuvea mananca intr-o vara 1000 de soareci de camp, facanduse economie de o tona de cereale.

 

Sus