Romapis =Federatia Asociatiilor Apicole din Romania

Creat de viorel55, Octombrie 29, 2017, 04:15:48 PM

« precedentul - următorul »

Kov iulian

Citat din: viorel55 din Ianuarie 31, 2018, 02:24:17 PM
Intrati aici pentru informare :

https://oameni.sprijina.ro/cauze/stopam-folosirea-abuziva-a-insecticidelor-neonice 

E foarte tare ca am inceput si noi romanii sa folosim instrumente moderne transparente de finantare participativa pentru diverse cauze.

:hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi:

https://oameni.sprijina.ro/categorii/toate  -  https://www.sprijina.ro/categorii/agricultura

CitatSPRIJINA.RO SRL
Nr. reg: J24/1534/2004
CUI: 16819495
str. Ferastraului nr. 28-30, Baia Mare, Maramures
https://www.sprijina.ro/contact

Kov iulian

#61
Citat din: roi_ag din Ianuarie 31, 2018, 12:58:22 PM
Cat costa un SMS?

Scrie pe pagina : https://oameni.sprijina.ro/cauze/stopam-folosirea-abuziva-a-insecticidelor-neonice

TRIMITE SMS 10 EURO

Trimite (textul)  ' sprijina 951 numele tau' la Orange: 7560  Vodafone: 7410

Apropo din cate stiu despre campaniile astea daca vreti sa fiti anonimi si sa nu va apara numele complet pe site puteti scrie si prescurtat sau doar prenumele etc.

Din cate vad daca platiti cu cardul se pot plati si sume mai mici chiar si 10 lei.

Aici se plateste 10 lei. https://oameni.sprijina.ro/contributie/stopam-folosirea-abuziva-a-insecticidelor-neonice?amount=10+lei

Or sa va ceara si site-ul inca 1 leu sau mai mult dar intrati acolo unde scrie editati si puneti 0 lei ca sa platiti intre 10 lei si 5000 (limita cardului) fara a mai plati ceva site-ului ca donatie.

Din cate vad daca donati pe firma cu cardul bancar sau cu ordin de plata se poate deduce aceasta donatie.
Deci practic nu mai dati bani statului ca impozit ii dati pt a lupta impotriva neonicotinoidelor.

Scuze pt editari succesive nu intelesesem la inceput pt ce se cerea in plus niste bani.

Kov iulian

Citat din: roi_ag din Ianuarie 31, 2018, 12:58:22 PM
Cat costa un SMS?

Se pot dona si 10 lei prin plata cu cardul (testat).

Plata e sigura, site-ul folosit pentru strangerea de donatii foloseste procesatorul de plati netopia.

http://www.mobilpay.ro/public/

viorel55

Mircea Ciocan Hammer shared a link.
January 30 at 9:13am
Stimați apicultori, Dragi colegi,

Vin azi în fața dumneavoastră cu acest mesaj din partea federației ROMAPIS care, de regulă, nu își expune acțiunile cu scopul de obține aprecieri pe rețelele de socializare. Postez însă acest mesaj deoarece consider că ceea ce facem acum depășește cadrul federației noastre iar rezultatele demersului nostru sunt așteptate de către toți apicultorii, deopotrivă membri ori nemembri ai ROMAPIS.

Este cunoscut faptul că începând din 2014, de la primele derogări date de MADR pentru utilizarea pe teritoriul țării noastre a insecticidelor din clasa neonicotinoidelor, am fost cei care am ripostat în diferite forme: de la proteste de stradă, la notificarea Comisiei Europene și solicitarea auditării țării noastre de către Comisia Europeană. Am înaintat MADR un număr de peste 75 de lucrări științifice care arată legătura indubitabilă dintre aceste pesticide și depopulările familiilor de albine, cauzând pierderi importante în rândul tuturor insectelor polenizatoare, afectând întregi lanțuri trofice cu urmări potențial ireversibile asupra mediului, și, nu în ultimul rând, omul. Am fost cei care am obținut obligativitatea marcării culturilor din sămânță tratată cu panouri de avertizare, publicarea localizării terenurilor tratate si a nivelurilor de infestare cu dăunători.

Conform reglementărilor europene, posibilitatea statelor membre UE de a emite derogări pe această temă este menită să rezolve situații urgente, ca măsuri cu caracter excepțional, pentru care România ar fi trebuit să respecte o anumită conduită, ce presupune măsuri concrete pentru găsirea de soluții alternative. Acest lucru nu s-a întâmplat însă. MADR a emis pe data de 29 decembrie un număr de 4 derogări pentru utilizarea pe o perioadă de 103 zile a acestor pesticide, 2018 fiind al 5-lea an consecutiv în care MADR emite în mod abuziv aceste autorizații temporare ducând în ridicol presupusul caracter excepțional al acestora.

În data de 10 ianuarie a fost înregistrată la registratura MADR cu nr. 70.166/10.01.2018 Plângerea prealabilă privind retragerea Autorizațiilor temporare cu numerele: 22657, 22658,22659 și 22660 emise de către MADR la data de 29.12. 2017 pentru cele 4 produse pesticide din clasa neonicotinoidelor ce au la bază tiametoxam, imidacloprid și respectiv clotianidin. Această plângere prealabilă este o etapă obligatorie ce precedă cu 30 de zile acțiunea propriu-zisă în instanță pentru judecarea pe fond a cererii de anulare a acestor derogări. Însă datorită faptului că aceste derogări au un caracter temporar expirând la data de 15.04.2018, iar judecarea pe fond fiind posibil a se desfășura pe parcursul a 1-2 ani, am decis deschiderea unei noi acțiuni în judecată ce are ca scop suspendarea derogărilor pe perioada de timp cât acestea vor fi judecate pe fond. Această nouă acțiune va ține pe loc efectul derogărilor până la terminarea judecății pe fond a cererii de anulare, context în care MADR va fi blocat și la emiterea eventualelor noi derogări pe care ar putea intenționa să le emită în toamnă ori în primăvara următoare. În acest sens a fost depusă și înregistrată la Curtea de Apel București, secția VIII Contencios cu nr. 433/2/2018, cererea de suspendare a derogărilor la data de 18.01.2018.

Dat fiind că cele două acțiuni comportă costuri pe care federația noastră nu le poate suporta integral, iar efectele acestor procese sunt în beneficiul tuturor apicultorilor din țara noastră vă adresez rugămintea de a sprijini acțiunea noastră. Avem nevoie de aproximativ 2000 € pentru finalizarea demersurilor noastre. Având în vedere faptul că pe acest grup suntem un număr de peste 24.000 de apicultori pare un efort cu totul suportabil ca donațiile dvs. să se ridice la media de 30 bani/persoana. Desigur că nu ne așteptăm ca absolut toata lumea să reacționeze la solicitarea noastră dar sunt convins ca vor fi suficient de multe persoane responsabile care ne vor sprijini în eforturile noastre pentru această cauză comună. Avem 3 variante practice de a dona sume de bani in cadrul acestei campanii:

1. Dacă dispuneți de un cont bancar și, mai ales dacă aveți posibilitatea realizării de tranzacții online, puteți transfera direct în contul federației ROMAPIS suma pe care vi-o puteți permite. Contul nostru: Federația ROMAPIS, cont deschis la BCR, IBAN: RO45 RNCB 0205 1007 9867 0001, motivul plații: Donație campanie pesticide.
2. Dacă aveți un card bancar puteți să faceți donația pe care o doriți prin plata pe internet cu card accesând link-ul: https://www.bursabinelui.ro/.../Sa-stopam-folosirea-abuziva-a...
3. Trimiteți un SMS cu textul ,,sprijina 951 numele tau" (unde numele tau este chiar numele și prenumele tău, exemplu sprijina 951 Ion Popescu-atentie nu omiteti spatiile dintre cuvinte) din rețeaua Orange către numărul 7560 sau din rețeaua Vodafone către numărul 7410. Din păcate platforma folosita nu permite SMS-uri de pe telefoane conectate la alte rețele

Fac precizarea că vom deschide pe pagina web a ROMAPIS o rubrică unde vom posta lista donatorilor pentru această acțiune. Vă mulțumesc și promit să vă țin la curent cu evoluția procesului în justiție.


romikele

Din articol se intelege ca dl Arnaud Perrein are o intelegere cu dl. Dobrescu de la ROMAPIS.
De ce atunci este in dezacord cu intelegerile dintre dl. Baciu si dl. Puisoru, respectiv dintre MADR si LAPAR&SAR ???

Fiecare cu intelegerea lui.... dar eu personal nu mai inteleg nimic, cine cu cine și care, impotriva cui ??? :uimit: :sad: :blah:


Kov iulian

CitatDin articol se intelege ca dl Arnaud Perrein are o intelegere cu dl. Dobrescu de la ROMAPIS.
De ce atunci este in dezacord cu intelegerile dintre dl. Baciu si dl. Puisoru, respectiv dintre MADR si LAPAR&SAR ???
Fiecare cu intelegerea lui.... dar eu personal nu mai inteleg nimic, cine cu cine și care, impotriva cui ??? :uimit: :sad: :blah:

Sunt tot felul de intelegeri tot felul de dispute si ranchiuni si de o parte si de alta.
Nu trebui sa ne aruncam in scandal spre intr-o tabara sau alta dar putem decide fiecare ce este bine si ce este rau pt el personal.

Imi amintesc de o discutie de acum 2 ani intre LAURENTIU BACIU VALERIU TABARA si REMUS CERNEA .

Daca nu ma insel REMUS CERNEA indemna la precautie, sa nu riscam, sa mai dam putin timp sa se mai faca studii sa se vada clar daca sunt sau nu periculoase pt om si natura aceste pesticide.

Baciu o tinea pe a lui(parafrazez).

Ce atatea studii Domnle, buzunarul meu se cere plin, mergem asa inainte si daca la un moment dat se dovedeste ca au fost rele si unii au crapat asta e viata!!!

http://www.youtube.com/watch?v=4peYRG8FZUc

kiloz

Intro emisiune in direct iei peste bot,ti se inchide gura de nu mai poti nici inghitii si dupa aia vii ca tu ai o intelegere cu respectivul. Na asta da politica de a reprezenta masa apicultorilor de pretutindeni. Interesul cui este in fata ?
Acuma cine pe cine si inpotriva cui?  Sunt intrebari greu de raspuns!
Sa fii drept si scrie adevarul.

Kov iulian

Citat din: Kov iulian din Februarie 02, 2018, 08:10:34 PM
Imi amintesc de o discutie de acum 2 ani intre LAURENTIU BACIU VALERIU TABARA si REMUS CERNEA .

Daca nu ma insel REMUS CERNEA indemna la precautie, sa nu riscam, sa mai dam putin timp sa se mai faca studii sa se vada clar daca sunt sau nu periculoase pt om si natura aceste pesticide.

Baciu o tinea pe a lui(parafrazez).

Ce atatea studii Domnle, buzunarul meu se cere plin, mergem asa inainte si daca la un moment dat se dovedeste ca au fost rele si unii au crapat asta e viata!!!

http://www.youtube.com/watch?v=4peYRG8FZUc

In clip se vorbea despre OMG dar argumentul si idea ramane aceasi.

viorel55

Citat din: romikele din Februarie 02, 2018, 06:48:29 PM
Din articol se intelege ca dl Arnaud Perrein are o intelegere cu dl. Dobrescu de la ROMAPIS.
De ce atunci este in dezacord cu intelegerile dintre dl. Baciu si dl. Puisoru, respectiv dintre MADR si LAPAR&SAR ???

Fiecare cu intelegerea lui.... dar eu personal nu mai inteleg nimic, cine cu cine și care, impotriva cui ??? :uimit: :sad: :blah:


APPR (presedinte Arnaud Perrein) are un protocol cu ROMAPIS (presedinte  Mircea Ciocan) si este de acord cu Ghidul de bune practici....
LAPAR (presedinte Laurentiu Baciu) are un protocol cu SAR (presedinte Danut Puisoru) si este   impotriva adoptarii Codului de bune practici.
Faptul ca Perrein este  de acord cu apicultorii a trezit mania proletara a lui Baciu,care avea la ...stanga sa  pe conducatorul suprem al sindicatului .Acesta din urma  ii sorbea cuvintele....si adauga: asa...,corect...,de acord..,in stilul binecunoscut.

viorel55

La sedinta de la MADR din 15 feb.  nu s-a admis EXPLICIT nici o modificare la PNA 2018
Vom  vedea in saptamanile urmatoare  ce se va  adopta...

viorel55

Daniel Buda added 2 new photos.Like Page
18 hrs · Brussels, Belgium
Să nu uităm faptul că salvând albinele, salvăm omenirea!

În cursul acestei seri a avut loc în plenul Parlamentului European, în prezența Comisarului European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, domnul Phil Hogan, dezbaterea raportului colegului meu Norbert Erdos pe tema "Perspective și provocări pentru sectorul apicol din UE".
Un raport extrem de important pentru viitorul unui sector extrem de vulnerabil dar, în același timp, extrem de important pentru întreaga omenire.
Dar iată intervenția mea:

"În primul rând, aș dori, să îl felicit pe domnul Erdos, dar și pe cei care și-au adus aportul la finalizarea acestui raport.
Sectorul apicol este unul dintre cele mai vulnerabile sectoare din agricultură, fie doar, daca avem in vedere fenomenele meteorologice extreme, invadarea pieței europene cu produse meliferice falsificate sau utilizarea, de multe ori, irațională a pesticidelor.
În condițiile în care 84% din speciile de plante și 76% din producția alimentară din Europa depind de polenizarea efectuată de albine, avem dimensiunea exactă a importanței acestui sector nu doar pentru agricultură, ci pentru întreaga lume.
În acest context, apreciez că trebuie atinse urmatoarele obiective:
Continuarea sprijinului financiar al acestui sector și creșterea cuantumului acestuia după 2020;
Promovarea și susținerea cultivării unor plante meliferice care să beneficieze de un sprijin consistent la fel ca plantele proteice;
Combatarea eficientă a importurilor de miere din țările în care folosirea antibioticelor nu este reglementată precum și a mierii contrafacute;
Intensificarea activitatilor de inovare si cercetare în vederea identificării unor pesticide, care să asigure o agricultură sustenabilă, dar și protejarea eficientă a sectorului apicol.
În cele din urmă, consider că statele membre trebuie să înțeleagă nevoia de a sprijini si de a încuraja formele asociative din acest sector astfel încât apicultorii, prin eforturi comune, să își creeze propriile capacități de producție, de ambalare și desfacere, dar in acelasi timp sa reduca din povara administrativă aferentă acestor activități.
Să nu uităm faptul că salvând albinele, salvăm omenirea!"

viorel55


bucovineanu

Sunt sigur ca agricultorii romani vor face orice, numai sa poata folosi in continuare aceste substante.