Romania in haos politic

Creat de dragos2006, Octombrie 13, 2009, 08:20:24 PM

« precedentul - următorul »

Kov iulian

#5430
Citat din: tinumaftei din Septembrie 16, 2018, 07:43:26 AM
Acum, faptul ca PSD (un partid de corupti) a "facut pasul la ofside" cu acest referendum, face pe toti postacii anti PSD sa se pozitioneze "pe invers", impotriva moralei din aceasta cultura, impotriva bisericilor si impotriva lui Dumnezeu chiar.
Intr-o tara in care oamenii se declara crestini peste 90% (din diverse culte crestine), sa sari la gatul PSD ca organizeaza acel referendum imi pare chiar ca am ajuns sa rationalizam cu viscerele!
Nu pot sa nu observ ca PSD in mod obisnuit isi fidelizeaza clasa conservatoare, a celor care mai cred cate ceva (nu ca pesedistii ar crede), a celor care mai merg pe la biserica...
Pentru PNL si opozitie asta e câh!!!!
Opozitie si-i fidelizeaza pe cei cu curcubeul, cu jointurile, cu marihuana...
Evident, daca PNL (sau Johanis) organiza asa ceva isi pierdeau orice sprijin din partea rezistentilor!!

Daca initiatorii referendumului Coalitia pt familie, BOR si clerici altor culte ar fi intervenit din cand in cand sa zica "ma PSD-ei nu e moral ce faceti, nu e frumos sa gazati copii, nu e frumos sa furati si sa stricati viitorul copiilor, raman singuri in tara si le pleaca toti parinti la munca" va asigur ca nu era prea mare deranj.

Multimea anti-PSD fi spus "bine ma hai ca luam si noi o pauza de o tigara faceti-va damblaua. Poate votam sau poate nu votam dar nu va incurcam".
(Si-au dat si ei seama acum de asta dar e cam tarziu)

Da nu au facut asta, ci au tacut, au fost complici, si au primit cadouri de la buget pt complicitate iar acum cand rezistenti i-au disperat pe astia se baga si ei in seama ca niste oportunisti sa incurce lucrurile sa le dea timp sa se refaca sa se intremeze.

Pai nu e clar ca sunt mana in mana si sunt la fel de imorali si necinstiti ca PSD?
Pacatele Sodomei nu erau doar de natura sexuala.


tinumaftei

Citat din: stefan1 din Septembrie 16, 2018, 10:18:32 AM
Citat din: tinumaftei din Septembrie 16, 2018, 08:44:59 AM
@Stefan: Chiar nu am priceput ce legatura este intre chiaburi si protocoale!
...

  Ce este chiar asa greu? Dupa cum la comunisti cand spuneai 'chiabur' trebuia sa condamni fara discernamant pe toti etichetati astfel. Poate unii din fruntasii satelor de atunci s-au folosit de pozitia dominanta si au facut nedreptati unor oameni saraci, dar majoritatea 'chiaburilor' erau cei mai harnici oameni din comunitati, si nu meritau nicicum sa fie astfel tratati. La fel cum eticheta de chiabur ducea la o condamnare fara discernamant, tot asa acum, cand spui ca s-a incheiat un protocol, dupa parerea PSD ar trebui sa te indignezi profund si nu sa judeci de la caz la caz, care protocoale au fost abuzive si in care aspecte din ele. Fara sa se aduca nici o dovada concreta, se spune ca oameni din Servicii faceau ei rechizitorii si preluau astfel rolul procurorilor. Dar nici macar un caz nu a fost documentat si declarat astfel de catre Justitie. Totul se bazeaza pe acuzatiile celor condamnati, si care sigur ca incearca prin orice tertip sa scape de condamnari. De asemenea unii avocati, platiti de hoti cu sume foarte mari sunt dispusi sa gaseasca vicii de procedura de tot felul, care poate sunt luate in considerare de judecatori si isi pot achita clientii. Sunt foarte putini condamnati in inchisori care sa recunoasca vinovatia lor si justetea condamnarilor. Nu ar trebui sa ne mire ca si condamnatii de lux isi neaga vinovatia si nu trebuie sa consideram ca toate acuzatiile lor sunt adevarate. Ca s-au facut si erori judiciare este adevarat si se fac in toate tarile. Rolul avocatilor este de a releva toate dovezile care sunt in favoarea clientilor lor, dar nu de a aduce acuzatii false procurorilor.
Ce vreți să spuneți?
Că este normal să existe erori judiciare?
Că actul de justiție trebuie să fie controlate de SRI?
Nu este normal ca să se plângă cei afectați de așa ceva ?  Noi ce să facem ?  Să stăm nepăsători ?
Aplicarea legii cu nedreptate e la fel de vinovată ca și corupția în sine Și ca orice altă călcarea legii !
SRI nu are ce căuta în  actul de justiție.
Vrem ca SRI să fac anchete penale?  Foarte bine însă facem legile care să specifice clar lucrul ăsta. Dar ne-am trezit că SRI face deja  anchete penale și cum asta ? Adăugând lege într-un mod ocult, pe șest.
Aplicarea legii in societatea civilizata nu se poate face nicicum prin abuzuri de nici un fel!

stefan1

#5432
Citat din: tinumaftei din Septembrie 16, 2018, 12:10:09 PM

Ce vreți să spuneți?
Că este normal să existe erori judiciare?
Că actul de justiție trebuie să fie controlate de SRI?
Nu este normal ca să se plângă cei afectați de așa ceva ?  Noi ce să facem ?  Să stăm nepăsători ?
Aplicarea legii cu nedreptate e la fel de vinovată ca și corupția în sine Și ca orice altă călcarea legii !
SRI nu are ce căuta în  actul de justiție.
Vrem ca SRI să fac anchete penale?  Foarte bine însă facem legile care să specifice clar lucrul ăsta. Dar ne-am trezit că SRI face deja  anchete penale și cum asta ? Adăugând lege într-un mod ocult, pe șest.
Aplicarea legii in societatea civilizata nu se poate face nicicum prin abuzuri de nici un fel!

  Da, e normal sa existe si erori judiciare. Proverbul latin spune:"Errare humanum est."
  Ar trebui dezvoltat mult mai mult acest aspect. Daca Justitia nu ar putea gresi, nu ar mai fi necesare instante superioare si apeluri la deciziile judecatoresti. Si 'prietenul' Dragnea spera acum, la recurs, sa fie infirmata decizia completului de 3 judecatori care l-a condamnat. Si exista destul de multe decizii care sunt anulate de o instanta superioara. Dar oare acele instante superioare (formate de multe ori din judecatori de acelasi grad cu cei din primele instante) nu pot si ele gresi? Mai cu seama ca multe decizii se iau doar cu majoritate de voturi, nu cu unanimitate. Acuma sariti cu sanctiunile pentru deciziile considerate gresite. Oare e bine sau e rau? Daca o decizie se ia cu 3 voturi din 5 inseamna ca doi judecatori au gresit. Trebuie sa ii pedepsim, nu? Pentru ca daca nu erau ceilalti 3, s-ar fi facut o judecata gresita. Sau daca la apel se infirma sentinta de la judecata in prima instanta, atunci trebuie pedepsiti judecatorii care in prima instanta au dat o decizie gresita! Dar la CCR? Si acolo unele decizii se iau cu majoritste stransa, chiar la limita de 5 la 4. Inseamna ca 4 din 9 judecatori au gresit. Deci si judecatorii de la CCR pot gresi! Atunci de ce sunt infailibile deciziile CCR? Poate dreptatea este de partea celor 4 si gresesc cei 5. O maxima din antichitate spune ca se poate ca o cetate intreaga sa greseasca si un singur om, cu parere contrarie, sa aiba dreptate.
  Problema raspunderii magistratilor este de aceea un lucru foarte sensibil. In general marii corupti isi permit sa angajeze pe cei mai buni avocati si procurorii si judecatorii se pot teme sa dea sentinte de condamnare in astfel de cazuri, pentru ca sentintele lor ar putea fi infirmate si ei vor plati poate chiar cu condamnari. Atunci mai bine de la inceput fac pe hoti scapati, caci statul isi apara mult mai ineficient dreptatea decat un particular si deci riscul de a fi condamnat cand nedreptatesti statul este infinit mai mic. Deci aceasta hotarare pe cale de a se lua acum este iarasi una clar in defavoarea statului in lupta cu coruptia si infractiunile economice.

  SRI trebuie sa colaboreze cu Justitia in cazurile de siguranta nationala si asta este perfect legal. Daca marea coruptie e o problema de siguranta nationala, atunci SRI are tot dreptul sa colaboreze cu Justitia in acele cazuri. Doar ca CCR, profund politizata, a decis ea acum ca aceste infractiuni nu sunt de siguranta nationala In acel CSAT cand s-a hotarat colaborarea SRI in probleme complicate de coruptie erau persoanele cele mai importante din stat: presedintele, prim-ministrul, ministrul fortelor armate, al justitiei,cel de interne, de externe,al economie, de finante, sefii SRI si SIE etc (vezi compozitia CSAT). Toti acesti oameni au decis atunci ca marea coruptie este o problema de securitate nationala si ca trebuie ca Justitia sa lupte mai eficient cu aceste retele foarte bine consolidate, cu ramificatii in Justitie, in Politie, in Politica si chiar in Securitate. Doar un efort concertat putea sa inceapa sa le destructureze. Rezultatele s-au vazut, Occidentu ne-a incurajat si si acum incurajeaza acel fel de colaborare. Doar cei care au fost prinsi cu furaciunile sunt disperati si vor sa readuca totul la situatia dinainte de intrarea in UE, cand la noi nu era condamnat nici un mare demnitar, desi toti si-au facut din posturile de bugetari averi cum in Occident nu s-au obtinut in sute de ani.

  In cazul cand siguranta nationala este in pericol, se pot lua masuri speciale, se reduc din drepturile individuale in interesul intregii comunitati. Mereu eu dau exemplul familiei de albine, care stie cum sa rezolve situatiile de criza sau daca nu ia masuri drastice risca sa fie complet jefuita si sa dispara. Eu cred ca lumea de rand nu este de fel deranjata de ascultari si de anchetari cu severitate, tocmai pentru ca vad la ce nivel a ajuns coruptia de la nivelul inalt.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Kov iulian

Citat din: tinumaftei din Septembrie 16, 2018, 12:10:09 PM
Ce vreți să spuneți?
Că este normal să existe erori judiciare?
Cu cateva postari in urma (voi) tineati partea coruptilor afirmand ca sunt si ei oameni mai gresesc.

Cea ce faceti se cheama dublu standard.
Corupti au voia sa greseasca chiar si premeditat, lacomia lor trebuie scuzata nu sanctionata sunt oameni.  Dar oamenii din justitie nu au voie sa greseasca cu absolut nimic trebuie sa fie perfecti.

As vrea vad ca sariti la fel si in apararea unui om sarac fara posibilitati dar nu cred ca se va intampla prea curand.

tinumaftei

Se vede ca încurci interlocutorii
Am susținut principiul legalități indiferent de persoana Dracnea sau KWJ. Nu am aparat oameni ci principii. Dreptul la justitie corecta si independența nu este un moft pe care sa îl refuzi opozanților politici!

tinumaftei

Ștefan
Nu este normal să existe erori judiciare.  Acestea sunt un fapt nu  un drept. Judecătorul este independent față de societate dar nu și față de lege
Dacă un muncitor greșește  I se reține din salariu. Dacă un profesor sau un funcționar greșesc sunt sancționați  Și  se poate ajunge până la pierderea locului de muncă.
Dacă un judecător greșește în primă instanță nu se întâmplă nimic ba  Încă cu puțin noroc va avansa
Se întâmplă însă ca să greșească toate instanțele la care apelat JustițiabilUl. Și  atunci ajunge la pușcărie și dacă în sfârșit se  Recunoaște  eroarea judiciară atunci plătește statul ,  Adică dumneavoastră și cu mine. De ce?
Tot așa și cu munca procurorilor.  După luni de anchetă și ani de prezentare în instanță justiția declară nevinovat  pe inculpat. Cine-i plătește nedreptatea de a fi tarat prin tribunale degeaba? Nimeni. Ba mai mult, procurorul primește salariu pentru toată aceasta perioada. Eu dacă nu reușesc sa ma achit de un angajament nu sunt remunerat. El da!
Ba colac peste pupăza mai exista și un triunghi amoros procuror-SRI-judecător.
Nu iau in discuție siguranța nationala, acolo exista Lege deja, dar corupția, deși este o mare plaga nu este definita de lege ca siguranța nationala
Sa fim serioși am avut cazul Toni Grebla și caprele-caz de manual de siguranța nationala!!

Kov iulian

Citat din: tinumaftei din Septembrie 17, 2018, 11:51:01 AM
Se vede ca încurci interlocutorii

In urma cu cativa ani era un spectacol de bingo pe antena 1 cu unu pe nume Mitoseru si un anume Domnu Geo.

Unele postari si replici de aici mi-au adus un zambet pe chip si mi-au adus aminte ce obisnuia sa spuna Mitoseru ca faca mai amuzanta extragerea bilelor.
CitatZi-le Domnu Geo, zile Domnu Geo
Isi ridicau poante la fileu, formau un cuplu umoristic asa ca ii luai la pachet pe amandoi iar unii telespectatori ii mai incurcau.

:D :P

stefan1

Citat din: tinumaftei din Septembrie 17, 2018, 08:46:55 PM
Ștefan
1.Nu este normal să existe erori judiciare.  Acestea sunt un fapt nu  un drept. Judecătorul este independent față de societate dar nu și față de lege
Dacă un muncitor greșește  I se reține din salariu. Dacă un profesor sau un funcționar greșesc sunt sancționați  Și  se poate ajunge până la pierderea locului de muncă.
2.Dacă un judecător greșește în primă instanță nu se întâmplă nimic ba  Încă cu puțin noroc va avansa
Se întâmplă însă ca să greșească toate instanțele la care apelat JustițiabilUl. Și  atunci ajunge la pușcărie și dacă în sfârșit se  Recunoaște  eroarea judiciară atunci plătește statul ,  Adică dumneavoastră și cu mine. De ce?
3.Tot așa și cu munca procurorilor.  După luni de anchetă și ani de prezentare în instanță justiția declară nevinovat  pe inculpat. Cine-i plătește nedreptatea de a fi tarat prin tribunale degeaba? Nimeni. Ba mai mult, procurorul primește salariu pentru toată aceasta perioada. Eu dacă nu reușesc sa ma achit de un angajament nu sunt remunerat. El da!
4. Ba colac peste pupăza mai exista și un triunghi amoros procuror-SRI-judecător.
5.Nu iau in discuție siguranța nationala, acolo exista Lege deja, dar corupția, deși este o mare plaga nu este definita de lege ca siguranța nationala
Sa fim serioși am avut cazul Toni Grebla și caprele-caz de manual de siguranța nationala!!

  Avem conceptii diferite despre Justitie.
1. Ar fi supranatural, deci iesit din normal ca in domeniul Justitiei sa nu se greseasca. Iar daca admitem ca la instantele inferioare se poate gresi, apoi si in instantele superioare se poate gresi. Nu e ca la matematica, unde putem spune transant ca o socoteala este corecta sau gresita. Cautarea Adevarului este insa mai grea. Si in Biblie, Pilat era interesat ce raspuns da Isus la intrebarea "Ce este adevarul?", dar acesta nu i-a raspuns (Ioan 18:38). Chiar cu bune intentii, judecatorii de la orice nivel pot gresi. Strangerea a cat mai multor probe ar fi o modalitate de reducere greselilor din Justitie. Dar ultimele modificari aduse legilor Justitiei arata clar ca procurorii sunt impiedicati sa obtina probe. Pe de alta parte jurisprudenta, adica cunoasterea hotararilor luate anterior in spete identice, respectata in majoritatea tarilor, la noi este ignorata, astfel ca in spete identice, diferite instante dau solutii diametral opuse si nimeni nu se sesizeaza.
2. Ce dreptate ar fi daca un judecator de prima instanta care da o sentinta gresita nu pateste nimic, dar un judecator care da sentinte definitive sa poata fi pedepsit?
3 In toata lumea, nu toate dosarele trimise de procurori in judecata se incheie cu condamnari. Cam 25% din ele se soldeaza la nivel mondial cu achitari. La noi procentul achitarilor a fost mult mai mic. In ultima vreme, cand s-au discriminat anumite infractiuni, cand o serie de ascultari se considera acum ilegale desi in momentul efectuarii erau perfect legale, face ca dosare deschise cu ani in urma, intr-o anumita legislatie, acum sa fie clasate, dar nu din cauza procurorilor ci a modificarii legislatiei. De ce sa condamni un procuror, cand el este obligat sa cerceteze o plangere sau o acuzatie si sa stranga probe atat pentru acuzare cat si in favoarea inculpatului? Ba chiar daca procurorul doreste cu orice pret sa condamne pe cineva, doar judecatorii pot face asta, analizand dosarul si ascultand pledoariile si dovezile aduse de avocatii apararii in favoarea inculpatilor. Doar distrugerea de probe sau fabricarea de probe false ar putea fi motive de acuzare a procurorilor. Opus lor, avocatii au libertatea sa sfatuiasca clientii infractori inclusiv cum sa minta sau sa faca strategii pentru a scapa de acuzatii. Daca s-ar cunoaste discutiile dintre avocati si clientii lor, s-ar putea vedea ca in foarte multe cazuri acestia ascund adevarul cu buna stiinta, mint in fata instantelor cu scopul de a-si salva clientii si a obtine onorarii babane, de succes.
4. In mod cert sunt mai multe "triunghiuri amoroase" intre infractor-avocat-judecatori. Casele de avocatura vestite au relatii de tot felul in casta judecatorilor, si sigur multi bani de la infractori ajung la judecatori fie direct fie prin avocati fie prin intermediari. Iti mai amintesti de Mircea Basescu cum trata cu familia lui Bercea: "mai dai 50000$, ba 30000 si tatal tau va scapa!" Sau declaratiile lui Bercea ca a dat la diferiti judecatori sau intermediari (a avut vreo 140 de procese din care a scapat) cca 6 milioane de $. Ba un carnet al lui Bercea in care erau trecute sumele de bani date si cui, a fost ridicat la o perchezitie, dar curand dosarul i s-a luat procurorului de caz si carnetul a disparut definitiv.  Sau in procesul lui Borcea si al fratilor Becali este condamnata o judecatoare care a luat cateva sute de mii de $ pentru a le da sentinte mai blande. Pericolul de corupere este mai mare din partea infractorilor, care obtin multi bani nemunciti si stiu ca sunt vinovati si totusi vor sa scape, decat din partea procurorilor care apara statul, care nu pot umbla cu bani negri dect eventual tot de la infractori, in schimbul distrugerii unor probe.
5. Inalta coruptie poate fi sigur o problema de siguranta nationala si depinde doar de oamenii politici sa recunoasca si eventual sa legifereze aceasta. Reticenta este ca politicieni din toate partidele au fost sau sunt implicati in activitati in afara legii si nu au nici un interes ca legile anticoruptie sa fie aspre si puterea statului sa creasca.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

tinumaftei

Dacă s-ar dărâma 25% din poduri sau din casele construite de un meșter? Ar fi o rata de mare succes! Ce dacă ar muri niște oameni?!
Cam asta și cu dosarele procurorilor.
Procurorul are fapta, dar pana nu este convins 100% de vinovăția persoanei mai bine sta toată ziua și ascute creioane!
Un on nevinovat plimbat prin tribunale sau chiar condamnat este un destin frânt, un fapt irepetabil și nu exista compensație cu care cineva sa plătească!
Ați dat doua exemple celebre de dosare de coruptie, nici unul nu se bazează pe opera SRI. Au la baza denunțuri. Cazuri clasice de coruptie ordinara.
SRI nu lucra cu asa ceva. Doar "pilota" dosare ale unor politicieni care erau incomozi sau dimpotrivă, care trebuiau protejați.
Cazul Voiculescu este deja celebru. Nu spun ca Voiculescu era nevinovat, dimpotrivă! Dar dosarul a fost urmărit pas cu pas astfel încât sa existe un "culoar favorabil" justiției!

bucovineanu

Nu as fi vrut sa intervin, dar nu pot totusi sa ma abtin. Sunt de acord cu cele spuse si sustinute cu argumente de Stefan.
Referitor la protocoale spun doar atat: intr-un stat in care coruptia si hotia au ajuns probleme de siguranta nationala, oare ce ar trebui sa faca lucratorii serviciilor de securitate? Sa inchida ochii si sa mearga la munca in agricultura, sau sa-si faca datoria culegand informatii care sa duca macar cu putin la stoparea jafului generalizat din tara. Mare parte dintre acele protocoale au fost incheiate cu aprobarea multor institutii, inclusiv a CSAT. E si asta o dovada a faptului ca lucrurile nu puteau sa mai continue asa. Nici o instanta nu s-a pronuntat asupra faptului ca vreun protocol ar fi ilegal. Faptul ca unii ar vrea ca protocoalele sa fie declarate ilegale pentru a-si scapa pielea e foarte usor de inteles.

tinumaftei

Aveți o poziție rațională dar idealista.
Sunt cel puțin unsprezece ani de când aceste protocoale funcționează între SRI și justitie. Și corupția nu a dispărut.
In realitate ele au fost folosite in alte directii

Kov iulian

Citat din: tinumaftei din Septembrie 18, 2018, 10:31:59 PM
Aveți o poziție rațională dar idealista.
Sunt cel puțin unsprezece ani de când aceste protocoale funcționează între SRI și justitie. Și corupția nu a dispărut.
In realitate ele au fost folosite in alte directii

Off topic:
Un cult din Australia a fost cercetat si s-au descoperit foarte multe abuzuri sexuale asupra minorilor.
Dar mai grav e ca unii lideri au stiut au tacut si au protejat pe cei ce au facut abuzurile.

Ghici ce spun cei din acel cult din toata lumea despre acea investigatie?
Ca sa facut dreptate?

Bineinteles ca nu.
(Ei tipa doar cand Norvegienii ridica cativa copii pe buna dreptate sau abuziv cand au suspiciuni reale sau nefondate)

Cei mai multi nu stiu iar acolo unde sa aflat ceva, sunt convinsi ca autoritatile "atee sataniste" fac un abuz asupra lor.
Ca legea lor e cea dreapta si cea atee a alora e stramba.

stefan1

Citat din: tinumaftei din Septembrie 18, 2018, 10:16:18 AM
1. Dacă s-ar dărâma 25% din poduri sau din casele construite de un meșter? Ar fi o rata de mare succes! Ce dacă ar muri niște oameni?!
Cam asta și cu dosarele procurorilor.
2.Procurorul are fapta, dar pana nu este convins 100% de vinovăția persoanei mai bine sta toată ziua și ascute creioane!
Un on nevinovat plimbat prin tribunale sau chiar condamnat este un destin frânt, un fapt irepetabil și nu exista compensație cu care cineva sa plătească!
3.Ați dat doua exemple celebre de dosare de coruptie, nici unul nu se bazează pe opera SRI. Au la baza denunțuri. Cazuri clasice de coruptie ordinara.
4.SRI nu lucra cu asa ceva. Doar "pilota" dosare ale unor politicieni care erau incomozi sau dimpotrivă, care trebuiau protejați.
Cazul Voiculescu este deja celebru. Nu spun ca Voiculescu era nevinovat, dimpotrivă! Dar dosarul a fost urmărit pas cu pas astfel încât sa existe un "culoar favorabil" justiției!

1. Sunt domenii diferite. Din moment ce la nivel mondial se accepta o asemenea rata, de ce vrem noi sa fim marea exceptie?
2. Cand sunt acuzatii de coruptie pentru o anumita persoana, ar fi nenormal ca organele competente sa inchida ochii si sa nu cerceteze acele acuzatii? Si pentru respectivul om politic este daunator ca sa ramana cu acele supozitii de necinste si sa nu isi gaseasca dreptatea (daca o are) in justitie. Deci toate acuzatiile ar trebui judecate si prin decizia judecatoreasca sa se explice tuturor celor interesati, cu argumente, nevinovatia respectivei personalitati. Sigur ca nu orice acuzatie duce la un proces, dar trebuiesc cercetate si acuzatii la care vinovatia sau partea de vinovatie a unui suspect va fi stabilita printr-un proces, in care ,sigur, ar putea fi si achitat. Pe de alta parte, la noi, la varf aproape oriunde pui degetul gasesti afaceri necurate. Prosperitatea nejustificata a multor functionari publici ar trebui ea insasi sa fie motiv de cercetare a acestora. De fapt in SUA, fiscul e foarte sensibil in cazul imbogatirilor suspecte.
  Exista domenii in care rata de reusita este foarte mica. De exemplu in cercetarile fundamentaleabia 1% din ideile studiate ajung la solutionari. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa interzicem cercetarile fundamentale.
3. In toate cazurile, macar in timpul cercetarilor au avut loc ascultari si in acea perioada cam SRI le faceau. In general o hotarare judecatoreasca se bazeaza nu numai pe un denunt ci pe cat mai multe probe.
4. Am mai spus, cat a fost Base la butoane, el, cu conexiuni vechi in SRI, prieten cu Coldea (cum s-a vazut din inregistrarile lui Ghita), prieten si cu Ghita si cu o multime de parghii prin care se amesteca in Justitie, intr-adevar s-au facut abuzuri. Ioha insa lasa Justitia sa isi faca datoria si sub el au fost cercetari inclusiv din PNL, ba chiar el a pierdut (eu zic si acum ca pe nedrept si cred ca pana la urma totusi se va dovedi) acea rejudecare cu 'casa' cumparata in 1999. Exact asta a speriat pe cei cu musca pe caciula din toate partidele. Mijloacele de acuzare prin ascultari masive, prin denuntatori care isi usurau prin aceste pedepsele, prin supravegherea cazurilor de judecatori corupti (care sunt mult mai multe decat ne-am inchipui), au speriat pe toti cei vizati. Cum ei pot schimba legile, a inceput o ofensiva concertata contra Justitiei, pentru a reduce la maxim capacitatea acesteia de a dovedi vinovatii.

 
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

stefan1

  Ce inseamna sa ignori legile economice? Se vede in Venezuela.

De cand a preluat puterea in 2013, Maduro a marit salariul minim de 24 de ori. De cand au venit comunistii la putere s-au inchis cca 20.000 de intreprinderi si acum mai sunt cca 3.600 intreprinderi, dar mai mult de jumatate din cele intervievate in iunie curent spuneau ca lucreaza sub un sfert din capacitate. Asta este efectul inflatiei galopante.

  https://adevarul.ro/economie/business-international/maduro-majorat-salariul-minim-venezuela-3000-masura-insa-efectul-contrar-fata-dorit-1_5b9d04afdf52022f757a8854/index.html

  Si noi avem de la inceputul anului, luna de luna cea mai mare inflatie din UE! Asta este cauzata de cresterile de salarii si pensii fara acoperire in cresterea economica si fara investitii productive.




Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Alutus

#5444
Citat din: tinumaftei din Septembrie 15, 2018, 11:28:49 PM
Incep sa ma intreb cat se primeste per mesaj de genul asta!
Puneti mana pe o munca mai utila!
O selectie de prostii si absurditati care se contrazic sau sfideaza logica si bunul simt, livrate de arsenalul propagandei PSD prin gura arogantului guru de ghiolpunar cu trecut si instruire de security aflat in slujba unor interese ostile Romaniei. Nu merita sa pierd timpul cu contraargumentarea lor, pentru ca marea majoritate a romanilor s-au lamurit de marea inselaciune promovata de cei pe care ii slugaresti. 
.
CitatAltfel as fi un postac de partid, platit sau nu!
Gura pacatosului adevar graieste. De data asta te apreciez –partial- pentru sinceritate. Dar in ce moneda?
Voi pune totusi o intrebare: in ce qality iti permiti sa-l "ievaluiezi ' tu pe K. I? Cine esti tu ca sa dai certificate de calitate morala si civica? Ce universitate obscura de subsol  ai "absolvit' pentru a da sfaturi. Scoala de subofiteri de secu nu te indreptateste la asa ceva. Poate discursurile lui Ceausescu despre iredentisti si imperialisti, ale lui Iliescu despre legionary si mosieri?
Daca vorbim de ievaluare , sunt convinced ca KI, desi  foarte tanar demonstreaza o maturitate , putere de analiza, discernamant , cultura,  bun simt si patriotism pe care tu nu le ai si nu le vei avea niciodata. De asemenea  ranchiuna ta impotriva # rezist , este generata  de de imposibilitatea de a te ridica vreodata la nivelul lor, in vecii vecilor, pentru ca nici odata din magar nu vei putea face armasar.  De aceea cel mai util lucru pe care-l poti face, este sa aplici personal indemnul referitor la munca..
Sa nu uiti Darie!