Romania in haos politic

 • 5602 replies
 • 424130 views
Re: Romania in haos politic
« Răspuns #5310 : Iulie 13, 2018, 12:22:25 p.m. »
Nici un totalitarism nu s-ar fi dezvoltat fără concursul oamenilor de bine.
"Ratiunea politica" ce ii motivează pe acești oameni cumsecade  este de fapt o pasine, iar pasiunea este oarba, ilogică. Pentru cei înregimentați in partide sau ideologii adevarul nu mai reprezintă decât un moft. Singurul obiectiv este puterea, calitatea de a avea niște drepturi in plus, concrete sau imaginare. Dintre cele imaginare, dreptul ca opinia proprie sa nu fie pusa la îndoiala!

*

Offline Kov iulian

 • ********
 • 3777
 • IALOMITA - 37 ani
Re: Romania in haos politic
« Răspuns #5311 : Iulie 13, 2018, 02:28:07 p.m. »
Nici un totalitarism nu s-ar fi dezvoltat fără concursul oamenilor de bine.
"Ratiunea politica" ce ii motivează pe acești oameni cumsecade  este de fapt o pasiune, iar pasiunea este oarba, ilogică. Pentru cei înregimentați in partide sau ideologii adevarul nu mai reprezintă decât un moft. Singurul obiectiv este puterea, calitatea de a avea niște drepturi in plus, concrete sau imaginare. Dintre cele imaginare, dreptul ca opinia proprie sa nu fie pusa la îndoiala!

Ai naibi Romani cu pasiunile lor nesanatoase, viseaza ca e coruptie in tara. Se stie ca in Romania nu exista coruptie.

Ies in strada si striga de nebuni de capul lor fara sa aiba nici un beneficiu ba pentru o idee, ba pentru alta.

In strada se iese organizat  (de capul altora) cu autobuzul pentru (beneficiul personal) a unei persoane anume sau grup de persoane nu pentru idei.

Se iese impins de la spate de primarul (ce ocupa functia neincetat de la revolutie) nu asa aiurea din capul tau imbracat cu ce vrei tu.

In strada se iese platit, costumat intr-un anume fel, cu banere si sloganuri asigurate in mod organizat.

Ce idei stupide au unii ca primarii trebuie primeniti din cand in cand, ca e rau sa ai un primar PSD aflat in functie pe viata si o retea  de slugi care controleaza totul.

Retea care merge pana acolo ca agreseaza la comanda candidati ai altor partide ce merg in campanie electorala pe mosia Baronului fara sa ii ceara voie.

Ce idee stupida sa iti pese ca, candidatii unui partid (a caror idei nu le impartasesti) au fost fugariti de catre slugile unui Baron local.
« Ultima Modificare: Iulie 13, 2018, 02:53:43 p.m. de Kov iulian »

Re: Romania in haos politic
« Răspuns #5312 : Iulie 13, 2018, 03:18:10 p.m. »
@iulian: nu toți romanii au același "entuziasm" pentru politica. Iar pe cei înregimentați nu-i mai clintești spre logica.
Și acum despre strada anului 2018. Am stat mult sa ma gândesc la #rezistenti. Nu sunt o mișcare politica clasica, nici măcar o mișcare civică asa cum a fost Alianța Civică in anii '90.
Dar cu ce se aseamănă? Cutume și legi nu cunosc, istorie nici măcar a familiei lor, dar...  vor sa protesteze.
La debutul Mișcării #rezist am văzut pe fb o postare de genul: "Părinții nostrii au manifestat in Decembrie '89, acum e timpul nostru!" Mai ineptă formulare nici nu se putea găsi. Și dacă ar fi reflexia filozofica a acestei generații ar fi ceva, dar tot reflexul intelectual al acestei generatii se rezuma la copy-paste și like!
Sfârșitul de veac XIX și începutul lui XX au avut in Europa un corespondent al zilelor noastre. ANARHISMUL. Curent politic dezvoltat in Occident și canalizat cu grija de Germania și AustroUngaria spre est. A fost leagănul totalitarismelor secolului XX. Comunismul și, prin reflexie, fascismul ii sunt datoare pe viața. (Încă nu au murit peste tot).
Desigur, încă nu omoram Împărați și prințese, dar vrem ca politica sa țină cont de noi! De ce? Fiindcă strigam tare!!
Cine nu cunoaște istoria, o va repeta!
Nu pot sa uit de influența covârșitoare a AustroUngariei in Răscoala de la 1907, nici de internaționala comunista...
Când un străin "vrea binele" poporului tău, trebuie sa fii circumspect!
Nu mai pot de grija americanii, nemții, austriecii, francezii.... de binele și democrația din România. Pe ruși nici măcar nu i-am mai luat in socoteala.
Fără ajutorul masiv și concret al Germaniei și AustroUngariei, in cărțile de istorie ar fi scris doar doua pagini despre comunism. Lumea nu ar fi aflat niciodată de un obscur Lenin și Stalin nu ar fi omorât mai întâi milioane de ruși.... Nu mai putea Germania de binele țăranului și muncitorului rus!

*

Offline stefan1

 • ********
 • 6241
 • Sibiu - 1953
Re: Romania in haos politic
« Răspuns #5313 : Iulie 13, 2018, 04:55:45 p.m. »
  Abia o atitudine ca cea pe care o ai este demobilizatoare. Adica toti care ies sa demonstreze sunt niste prosti si inculti (sa nu fii atat de sigur, oameni simpli iti pot da niste raspunsuri pline de bun simt si care sa te puna pe ganduri). Nu e nevoie de studii superioare sa vezi ca in tara asta se fura prea mult (este clip cu Udrea care spune ca ce sa ne mai ascundem, alegerile doar schimba buzunarul in care curge robinetul spagilor). Cand vezi ca politicienii se imbogatesc ca in basme, intr-un an cati altii din tari dezvoltate in zeci de ani, cand vezi ca isi voteaza lor salarii uriase (fata de cele medii) si pensii si privilegii, lumea simte nevoia ca cineva sa ii ia la purecat si nu sa ii lase sa se protejeze prin legi facute cu dedicatie.
  Ai vazut probabil ca chiar la demonstratiile care au avut loc, instinctiv, deminstrantii au respins confiscarea acestor demonstratii de vreun partid politic, tocmai ca este coruptie in toate partidele si unele legi nedrepte s-au facut si cu acordul direct sau tacit al opozitiei.
  Lucrurile nu vor mai putea dura mult asa. S-a dat de mult lege ca orice drept obtinut nu mai poate fi pierdut, chiar daca acesta s-a obtinut abuziv. Deci toate maririle de salarii pe care si acum le dau guvernantii la oamenii lor, vor trebui platite la infinit de orisicare guvernare va veni, iar daca nu vor mai putea fi platite, acele guvernari vor fi acuzate de incompetenta tot de PSD. E imposibil ca economia noastra sa poata suporta noul val de cresteri de salarii si pensii, sa nu mai vorbesc de afectarea pe termen lung prin modificarea (reducerea) varstei de pensionare la o serie de locuri de munca, prin pensionari anticipate in domenii cu pensii speciale babane cum este Justitia sau ministerele de forta.
  Intre timp suntem mintiti cu nerusinare. Recent l-am auzit pe un specialist PSD care explica despre investitiile pe 5 luni ca sunt mult mai mari ca anul trecut. Dar spunea "sa nu mai vorbim fata de 2016 cand a fost dezastru". In realitate investitiile pe 5 luni in 2016 erau de 9 miliarde lei, pe cand in 2017 doar de 4,1 milarde. Dar cine dintre ascultatori se duce sa verifice ce spune mincinosul? Impresia ascultatorului ramane ca in 2016 a fost dezastru si in 2017 s-a indreptat situatia iar acum numai ce nu zburam. Spunea cu seninatate ca deficitul este doar cu putin mai mare decat volumul investitiilor in anul asta fara a spune ca a crescut de 4 ori fata de perioada similara de anul trecut si abia in iulie vin marile cresteri de pensii si de salarii. Deci spunea cu seninatate ca in primele 5 luni chiar daca nu investeam nici un leu, cheltuielile tot erau mai mari decat veniturile bugetare, adica am trait tot pe datorie! Ce plan de tara pot avea acesti oameni, cand ei vad ca nu ne putem acoperi cheltuielile si traim pe datorie chiar daca nu investim nimic? Spre ce ne duc acesti oameni?
« Ultima Modificare: Iulie 13, 2018, 05:02:11 p.m. de stefan1 »
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

*

Offline stefan1

 • ********
 • 6241
 • Sibiu - 1953
Re: Romania in haos politic
« Răspuns #5314 : Iulie 13, 2018, 06:56:08 p.m. »
  Uite ce a venit recent de la Comisia de la Venetia. Trebuie sa vina strainii sa ne explice ceea ce se vede de la o posta, dar guvernantii neaga cu inversunare.

  "49. Noul sistem, care permite președintelui să refuze o programare o singură dată, face ca decisiv
rolul Ministrului Justiției în astfel de numiri și slăbește, mai degrabă decât să asigure,
controlul și echilibrul. Sistemul actual, prin implicarea a două organe politice, permite
echilibrarea diferitelor influențe politice. Acest lucru este important din moment ce președintele, spre deosebire de
Ministrul Justiției nu aparține neapărat majorității
.
50. În plus, actualul sistem oferă un rol real CSM, permițând Președintelui să o facă
să ia o decizie în cunoștință de cauză pe baza avizului acestui organism. Dimpotrivă, dacă, așa cum este
rezultă din propunerea de modificare, președintele este obligat să numească al doilea candidat
propusă de ministrul justiției chiar și în cazul unui aviz negativ al CSM, avizul
din acest organism își pierde cea mai mare relevanță. Pentru cea de-a doua propunere, acest lucru este evident. În ceea ce privește
prima propunere, ministrul justiției are mai puține stimulente să propună un candidat care ar fi
 potrivit pentru CSM, deoarece ministrul va fi oricum capabil să-și impună a doua persoană
candidat.
51. Prin urmare, această nouă regulă poate fi considerată doar un pas înapoi, reducând astfel
independența procurorilor
. Acest lucru este deosebit de îngrijorător în contextul
tensiunilor actuale dintre procurori și unii politicieni, din cauza luptei împotriva corupției.
În cazul în care procurorii-sefi depind pentru numirea și concedierea lor de un ministru, există
riscul serios de a nu lupta într-un mod energic împotriva corupției în rândul oamenilor politici
aliați ai acestui ministru.
"
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

*

Offline Kov iulian

 • ********
 • 3777
 • IALOMITA - 37 ani
Re: Romania in haos politic
« Răspuns #5315 : Iulie 13, 2018, 06:58:43 p.m. »
este clip cu Udrea care spune ca ce sa ne mai ascundem, alegerile doar schimba buzunarul in care curge robinetul spagilor.

Europa zice ca sa dus era motoarelor disel ca a venit era motoarelor electrice mai putin poluante. Si nu e rau ca zic asta, e deastru, murim de la fum in orase.

Boc fostul prim ministru pe care il injurau toti a cumparat autobuze electrice cu 45 milioane de euro prin fonduri UE.
Si o sa mai cumpere tot din fonduri UE.

https://www.ct100.ro/primaria-cluj-45-milioane-euro-din-fonduri-europene-numai-pentru-transport-electric-si-mai-vrea-100-primaria-constanta-0-lei-din-fonduri-europene-din-2014-pana-acum/

PSD-istul Fagadau e mai smecher cumpara Disel de la turci, ca ia pus Firea o pila.
Daca ar fi luat autobuze din fonduri de la buget asta era au facut o investitie mai putin inspirata.

Fagadau e si mai smecher le-a cumparat din imprumuturi si pana ajunge sa plateasca pe jumate or sa interzica autobuzele Disel.

Asta e o mostra de intelepciune PSD-ista, asa au distrus tara.

Sunt curios dupa chestia asta cu cat se imbogateste o matusa de-a lui?

Re: Romania in haos politic
« Răspuns #5316 : Iulie 13, 2018, 07:02:30 p.m. »
Dle Stefan ati admis ca politicienii din tot spectrul politic si-au votat pensii speciale cu ambele maini, ca apoi sa spuneti ca psd-isti sunt de vina. Pai 10 ani de zile l-am avut pe Base de ne-a acrit cu toate combinatiile de partide pe care le-a rotit la guvernare. El in persoana a iesit si a decretat taierea de salarii. Se faceau investitii pe vremea aia de nu se mai putea(sali de sport si parcuri in catune, borduriada, parcariada cu bidineaua, partii de schi fara zapada, etc). Deci despre ce vorbim? Sa spun si de tehnocrati? Ce vrajeala ne-a bagat ministrul Achim Irimescu cu ajutorul de 50 de lei per familia de albine?
  Eu sunt constient ca nu trebuie sa astept banii de salariu sau ca din banii aia pot duce o viata normala(decenta deja suna deplasat), de pensie nici nu mai spun(va trebui sa muncesc si sa investesc cat voi putea sa misc).

*

Offline stefan1

 • ********
 • 6241
 • Sibiu - 1953
Re: Romania in haos politic
« Răspuns #5317 : Iulie 13, 2018, 07:13:18 p.m. »
  Eu vorbesc de ce se intampla acuma. Demonstratiile nici macar nu au fost pentru avantajele nebunesti pe care 'alesii' si le-au votat ci pentru legile care vor face ineficienta lupta contra coruptiei. Pentru ca toti politicienii au fost de acord cu salariile nerusinate, demonstrantii doar au refuzat sa se subordoneze vreunui partid politic.

  Sa continui cu ce le spune Comisi de la Venetia:

  "58. Hotărârea conduce la o consolidare clară a competențelor ministrului justiției
față de serviciul de urmărire penală, în timp ce, dimpotrivă, ar fi important, în special în
contextul actual, să consolideze independența procurorilor și să se mențină și să crească
rolul instituțiilor, cum ar fi președintele sau CSM,
capabil să echilibreze influența
Ministerul.

  Comisia spune ca nu poate contrazice CCR. Ei nu analizeaza daca aceast CCR a interpretat corect Constitutia (realitatea este ca a fost clar o fortare a Constitutiei cum am aratat undeva) dar spune ca chiar daca Constitutia ar prevedea ce spune CCR, ar trebui ca acel paragraf sa fie modificat, pentru o buna functionare a sistemului Juridic si de o protejare a lui de amestecul politicului.
« Ultima Modificare: Iulie 13, 2018, 07:26:28 p.m. de stefan1 »
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Re: Romania in haos politic
« Răspuns #5318 : Iulie 13, 2018, 10:20:33 p.m. »
Demonstrațiile despre care vorbiți nu sunt deloc spontane. Nici cele contra OG 13, nici cele care au urmat. Pe prima dintre ele am văzut-o chiar.
Interesul nu este fata de cetățeanul roman, dimpotrivă. Obiectivul este destabilizarea. Toți guvernanții vor fura la fel, ieri unii, azi alții și mâine de la capăt. Acesta este costul democrației. Țara nu poate fi condusă de îngeri, ci va fi condusă doar de oameni.
Asta este la fel și in România și in celelalte tari din UE care se înghesuie sa ne dea lecții. Berlusconi, Szarcozy, Helmut Kohl... au avut cam aceleași probleme ca Adrian Nastse!
Atunci când între "manifestanți" îl vezi pe directorul Raiffaisen trebuie sa îți amintești de călăreții care colindau satele de amărâți in 1907 și "doreau binele" taranui roman!!!

*

Offline Kov iulian

 • ********
 • 3777
 • IALOMITA - 37 ani
Re: Romania in haos politic
« Răspuns #5319 : Iulie 13, 2018, 10:34:51 p.m. »
Dle Stefan ati admis ca politicienii din tot spectrul politic si-au votat pensii speciale cu ambele maini, ca apoi sa spuneti ca psd-isti sunt de vina.
Nu stiti cine a propus legile acelea prin care aia au primit pensii speciale?
Citat
În ceea ce îl priveşte pe domnul Petre Daea, dacă a făcut acea crimă (nota: a legilor pensiilor speciale) prin care a fost unul din iniţiatorii legii respective, a fost iertat de către partid", a explicat Dragnea.
https://m.revista22.ro/70259321/iertat-de-psd-pentru-legea-pensiilor-speciale-petre-daea-recompensat-cu-agricultura.html
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=425727144555921&id=310477649414205&_rdr
« Ultima Modificare: Iulie 13, 2018, 11:21:37 p.m. de Kov iulian »

*

Offline Kov iulian

 • ********
 • 3777
 • IALOMITA - 37 ani
Re: Romania in haos politic
« Răspuns #5320 : Iulie 14, 2018, 01:52:24 a.m. »
Cat de departe pot merge cu aceasta situatie penibila acesti indivizi.

Un individ ne ales il someaza pe Iohannis sa returneze niste bani (nu se stie cui) pentru un bun pe care l-au luat candva abuziv stricand ocazia si dreptul proprietarului de al lasa mostenire, apoi l-au returnat cuiva din familie, iar acum il vor inapoi.

Cer lui Johanis sa returneze acei bani cat mai urgent, inainte sa intre in vigoare legea amnistiei fiscale care cu voia lui Dragnea l-ar ierta de o datorie fictiva catre statul PSD.
Dragnea ii poate promite ca il aministiaza fiscal si pe Johanis doar daca si Johanis il amnistiaza Prezidenţial.
http://www.ziare.com/klaus-johannis/presedinte/ministrul-de-finante-recunoaste-ca-statul-nu-e-inca-proprietar-pe-casa-din-sibiu-dar-ii-cere-lui-iohannis-sa-returneze-voluntar-banii-din-chirie-1520349
Citat
Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici (PSD), a recunoscut vineri ca statul roman nu este inca proprietarul casei din Sibiu care a apartinut familiei Iohannis, dar ii cere presedintelui sa returneze voluntar banii incasati drept chirie in perioada 2001-2015, ca sa dea un exemplu tarii.
In acelasi timp, Guvernul lucreaza la o amnistie fiscala.


In acest timp PNL lucreaza la un nou USL compus din ei, UDMR, ALDE si noul PSD al lui Ponta.
Vechiul PSD va juca rolul fostului PDL si Dragnea rolul lui Base dictatorul nebun. Si iar ne pacalesc.   :nebun: :nebun: :nebun:

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/alina-gorghiu-pnl-trebuie-sa-colaboreze-udmr-alde-si-inclusiv-cu-victor-ponta-962509
« Ultima Modificare: Iulie 14, 2018, 02:17:41 a.m. de Kov iulian »

*

Offline stefan1

 • ********
 • 6241
 • Sibiu - 1953
Re: Romania in haos politic
« Răspuns #5321 : Iulie 14, 2018, 05:29:01 a.m. »
Demonstrațiile despre care vorbiți nu sunt deloc spontane. Nici cele contra OG 13, nici cele care au urmat.
...
Atunci când între "manifestanți" îl vezi pe directorul Raiffaisen trebuie sa îți amintești de călăreții care colindau satele de amărâți in 1907 și "doreau binele" taranui roman!!!

  Eu nu cred ca esti convins de ceea ce spui. In noaptea cand s-a dat OG 13, in 10 minute s-au umplut strazile de oameni desi era o ora tarzie si miscarea facuta de PSD nu era asteptata. Cine a convocat pe acei oameni pe moment? Cat le-a promis ca sa iasa din casa? Daca mobilizarea a fost prin Facebook, aceasta lasa urme. S-ar vedea macar unul care a primit o oferta contra cost si el sa fie in tabara lui Dragnea si sa 'dea in gat' pe cel care voia sa il cumpere. Intre demonstranti au fost sigur multi din Securitate si din Politie si ar fi gasit macar pe unul care a primit bani, eventual chiar sa-i prinda in flagrant. E o aberatie ce poti sa gandesti si acum ma inspaimant cat de usor pot fi pacaliti cei ,saraci cu duhul' daca oameni cu judecata 'musca' la versiunea PSD despre demonstratii.
  Cat despre directorul Raiffeisen, intre zecile de mii de demonstranti nu conta daca mai era sau lipsea unul. El are sotie romanca, e deci implicat in societatea romaneasca si nu-i e indiferent de cum ii merge tarii. El mergea ca oricare demonstrant, fara a face agitatie, fara a epata, exprimandusi ca zecile de mii de oameni prin acel mars dezaprobarea fata de ce se planuia pentru tara.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

*

Offline stefan1

 • ********
 • 6241
 • Sibiu - 1953
Re: Romania in haos politic
« Răspuns #5322 : Iulie 14, 2018, 06:46:27 a.m. »
 
Judecătorul Cristi Danileţ, fost membru CSM, consideră că ultimele declaraţii ale liderului PSD, Liviu Dragnea, trebuie să intre în atenţia CSM şi a Inspecţiei Judiciare, fapt pentru care magistratul a sesizat, joi, cele două organisme.

  Mai jos, postarea integrală a judecătorului Cristi Danileţ cu privire la motivele care au stat la baza acestui demers:

Dragnea, aseară: ”Este un ofițer ()... care este militar (...) și care mi-a zis că a participat la niște discuții cu anumiți șefi din niște instituții care spuneau că a fost aranjat un judecător din complet, dar se lucrează în continuare.”
Sunt două aspecte aici:
1. Primul aspect, grav: întâlnirea dintre Președintele Camerei Deputaților cu un ofițer activ al serviciilor de informații pentru a discuta de un caz privind mai multe persoane fizice aflat pe rolul instanței supreme. Aici ar trebui să intervină CSM pentru a atrage atenția asupra instituțiilor statului în legătură cu implicarea voluntară a unor ofițeri în discuții și analize despre justiție.
2. Al doilea aspect, mult mai grav: declarația cum că unul dintre judecătorii cauzei ar fi fost influențat în soluția sa. În aceste condiții, Inspecția Judiciară trebuie să se sesizeze: să îl audieze ca martor pe Liviu Dragnea pentru a indica numele ofițerului de informații, acesta din urmă să fie audiat ca martor pentru a indica numele celui care a făcut influența și asupra cui, iar judecătorul în cauză și restul membrilor din complet să fie audiați. Dacă totul a fost o minciună, trebuie ca CSM să iasă public să arate acest lucru, iar independența completului de judecată și reputația profesională a fiecărui membru al completului să fie apărate! Dacă cele relatate sunt reluate, să înceapă de urgență procedurile judiciare.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

*

Offline vulpea

 • ****
 • 717
Re: Romania in haos politic
« Răspuns #5323 : Iulie 14, 2018, 08:04:49 a.m. »
'nene'st1,mi-l dai de exemplu pe al de juca candva pe mese ? sa zic ca ... cine se-aseamana se aduna ... ? sper ca ai alta morala personala !

*

Offline Kov iulian

 • ********
 • 3777
 • IALOMITA - 37 ani
Re: Romania in haos politic
« Răspuns #5324 : Iulie 14, 2018, 01:36:02 p.m. »
'nene'st1,mi-l dai de exemplu pe al de juca candva pe mese ? sa zic ca ... cine se-aseamana se aduna ... ? sper ca ai alta morala personala !

Ce tampenii puteti sa afirmati.

Ar trebui sa le puna astia camere si in dormitor sa vedem daca se f... crestineste sau necrestineste.

Iar pe baza acelor imagini stabilim dupa cum se f...  daca merita sau nu sa fie judecatori, procurori sau ce o fi el.
« Ultima Modificare: Iulie 14, 2018, 03:11:39 p.m. de Kov iulian »