Romania in haos politic

Creat de dragos2006, Octombrie 13, 2009, 08:20:24 PM

« precedentul - următorul »

Cristel

#5145
Replica dvs, "Bai prostovanule" ( "ortodox" si neargumentat) cred ca va defineste intreg traseul vieții, stimate domn, indiferent de scoala făcută de dvs. Consider că un dialog nu se poate purta in acest fel. Evident că adevărul supăra cel mai tare. Sper din suflet să nu contaminati si pe alții cu modul dvs "de a fi"!
În ceea ce priveste bătrânețea, constat din ce în ce mai mult că peste foarte mulți oameni trece timpul dar nu vine înțelepciunea odată cu trecerea anilor!
Vă doresc sănătate si spor în apicultura!
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

vulpea

tot spre corecta ta informare,afla ca TOTDEAUNA ascult cu atentie si cu respect interlocutorul din fata mea.dar cand ami vi cu haznale si cu crezut idioti , fi sigur ca ... raspund la provocari , pentru ca trebuie sa spui pe intelesul acestora(atunci cupleaza la ... ascultare).vorba populare = trebuie sa-i vorbesti pe limba lui , ca sa te proceapa.

vulpea

PS.priceapa,ca sa nu se 'interpreteze'.

stefan1

Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Sa absorbi 1% din fondurile europene e mare performanta !!! Sa ai  la dispozitie 30 MILIARDE  de euro  si sa tragi doar 0,3 miliarde e mare performanta pt. gasca lui Dracnea.

vulpea

"cucule" si daca , de fapt ,  asta vor cei din m.UE ce ai a mai comenta?! au poate te 'strofoci' ca nu mai ciugulesti vre-un 'ciolan' gratis ?!

Kov iulian

#5151
Circula niste cifre pe internet care arata sumele atrase dar nu bag mana in foc ca cei ce le-au atras au fost la guvernare si cand au intrat in tara acei bani.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1703611956342749&id=107543802616247



bmdna

Adevarul cu absorbtia fondurilor europene va deveni limpede dupa 31 decembrie 2018, cand se va consemna prima dezangajare. Pana atunci diferite parti ale societatii se bat in cifre mai mult sau mai putin reale. Eu cred ca dezangajarea va fi mare. Si atunci poate se vor trezi si cei care gestioneaza programele. Chiar daca se vor trezi, nu vor putea impiedica nici dezangajarea ce se va produce dupa 31 decembrie 2019, pentru ca in acest domeniu niste masuri ce se iau acum incep sa produca efecte peste un timp indelungat - cel putin 9-10 luni.
Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva!

D006

 E clar ca un se absoarbe mai nimic deoarece nu s-a construi in timpul lui Dracnea nici un km. de autostrada si nici o cale ferata de mare viteza. Sa mai vorbim de metrou si alte alea este complet inutil...
  Dar Dracnea poaye fura in continuare linistit ata timp cat tara e poluata cu boschetari si bosorogi idioti.

vulpea

#5154
bai prostie umana,veziti de vacile tale si lasa-ma pe mine sa 'carai' ceva  de CFDP = facultatea(Cai Ferate Drumuri Poduri) pe care am facut-o eu,care sunt specialist in asa ceva(personal am ciuruit balast in 'cariarele patriei' cu norma intreaga ca la militari student fiind,cand s-a facut Autostrada Buc.- Pitesti + am torcretat/armat ,personal, versantii la construirea/reconstruirea orasului Orsova si viaductele si tunelurile din zona Valea Cernei / Orsova - Herculane)!. CAPISCI ??? nu mai mancati kkt ,toti neavenitii, in domeniul drumurilor si cailor ferate ca pute ca la ...porci !

Limbajul folosit atrage interdicția de a posta pentru 7 zile.

stefan1

    Pentru astfel de lucruri trebuie ca DNA sa aiba posibilitatea de a strange cat mai multe probe si de a se urmari inclusiv cum judecatorii rezolva dosare in care deciziile sunt frapant in discordanta cu faptele prezentate. Judecatoarea, ca de fapt mai toti condamnatii, nu isi recunoaste vina. Probabil din motive umanitare ea a dat achitare la interlopi. Ce conteaza ca pe acelasi dosar unde ea a dat condamnare cu suspendare, o instanta superioara a dat condamnare de 8 ani cu executare. Sa strangi probe despre un judecator este foarte dificil si noile reglementari vor sa ingradeasca si mai mult urmarirea unui judecator.. La aceasta judecatoare se vorbeste de o spaga de 50000+50000 $, ce e foarte putin fata de un milion de $ pretins de Mircea Basescu pentru a elibera pe Bercea. Indiferent daca acei bani ramaneau la familia Basescu sau ajungeau partial sau in intregime la judecatorii din instantele superioare, e clar ca trebuia sa se dea de catre oamenii legii o decizie nedreapta. Cand sunt suspiciuni de astfel de complicitati ar trebui sa fie permise cele mai speciale mijloace de investigare si chiar Securitatea (care are cei mai buni specialisti si cea mai perfectionata aparatura) sa se poata implica. Fara probe beton nici un judecator nu va fi condamnat de alti judecatori. Culmea, ca procurorii care sunt cei mai in masura sa isi dea seama ca probele adunate de ei cu greu sunt ignorate de judecatori, dupa noile modificari nu mai pot sa cerceteze judecatorii, ci acestia se cerceteaza intre ei.
  Nu este sigur ca judecatoarea corupta va fi in final condamnata. Daca era politician spunea ca este un proces politic si era sustinuta cel putin de colegii de partid care tipau ca sunt persecutati de statul paralel. Asa doar sustine ca e nevinovata si colegii care o vor judeca e posibil sa o achite si ea sa continue sa imparta nedreptate si sa primeasca spagi.

"Un dosar ,,beton"
Interlopii îşi ameninţau victimele că le omoară familiile. Invariabil, ei susţineau că nu se tem de poliţie, întrucât chiar dacă unul dintre ei va fi arestat, rămân ceilalţi afară şi tot se vor răzbuna. Ţiganii îşi avertizau victimele şi că înainte de a-I omorî le vor viola copiii şi soţiile. La dosar au fost ataşate zeci de declaraţii ale victimelor, rapoarte medico-legale ale celor agresaţi de interlopi, dar şi stenogramele unor interceptări telefonice în care cămătarii recunoşteau faptele şi puneau la cale împăcarea cu victimele, pentru a nu fi traşi la răspundere.În ciuda acestor dovezi, judecătoarea Elena Burlan nu s-a lăsat impresionată. O primă măsură scandaloasă luată de magistrat a fost înlocuirea măsurii arestării inculpaţilor cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu. Nimeni nu şi-a explicat atunci gestul magistraturlui. Acum procurorii DNA spun că au dovezi care atestă că interlopii ar fi mitui-o pe judecătoare cu 50.000 de euro pentru a-i lăsa liberi. Ulterior, susţin procurorii anticorupţie, judecătoarea ar mai fi primit alţi 50.000 de euro, pentru a pronunţa pedepse cu suspendarea executării faţă de toţi inculpaţii din dosarul respectiv. Ceea ce s-a şi întâmplat.De altfel, în faza de apel, în luna decembrie 2010 interlopii au fost condamnaţi de Curtea de Apel Bucureşti la 8 ani de închisoare
. Modul de operare
Anchetatorii au descris în detaliul modul de operare al infractorilor, iar de aici reiese că aceştia aveau un plan bine pus la punct pentru a-şi constrânge victimele sa le dea banii sau să se împrumute în continuare la ei. Astfel, atunci cand venea ziua în care victimele trebuiau să-şi plătească datoriile, interlopii dispăreau pentru a evita plata la termen. Când ,,apăreau" cămătarii susţineau că plata a fost întârziată şi că oricum acei bani despre care victima ştia că sunt ceea ce le datorează, reprezintă doar dobânda sumei împrumutate. ,,În consecinţă, dobânzile la sumă (şi chiar dobânzile la dobânzi) curg în continuare şi se acumulează astfel alte sume, foarte mari. Este şi momentul în care intervine teama victimei (care de regulă locuieşte sau lucrează în zona controlată de cămătari). Atunci cămătarul îşi oferă ajutorul. Intervine astfel o <> – în realitate o altă persoană din familia/anturajul cămătarului, în înţelegere cu acesta, care oferă persoanei vătămate o altă sumă de bani (cu camătă) sau un autoturism (pe care îl evaluează el şi pe care îl <> să îl amaneteze mai departe la o altă cunoştinţă). Se creează astfel o reţea de datorii – sumele devin din ce în ce mai mari, mult mai mari decât datoria iniţială – care devin practic imposibil de plătit pentru persoana vătămată", au explicat anchetatorii.
  Judecătoarea pozează în victimă
Judecătoarea Elena Burlan-Puşcaş a declarat că este nevinovată şi că referatul procurorilor anticorupţie nu susţine acuzaţiile ce i se aduc. ,,În toţi cei 23 de ani de carieră nu am avut niciodată probleme. Dacă un simplu denunţ al unui condamnat, care încearcă să-şi uşureze situaţia, poate să îngroape cariera unui judecător înseamnă că aceasta este ţara în care trăim şi că ne merităm soarta", le-a spus aceasta jurnaliştilor joi când a fost dusă în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventive
.Alte sentinţe controversate
Numele judecătoarei Elena Burlan-Puşcaş a fost legat de mai multe sentinţe controversate. Burlan este acelaşi magistrat care, în decembrie 2009, l-a achitat pe medicul Şerban Brădişteanu, acuzat de DNA că ar fi primit o mită-record de 4 milioane de euro. Aceeaşi judecătoare l-a achitat pe medicul Răzvan Trancă, acuzat de violarea unei minore, pe care apoi ar fi aruncat-o de la etajul şase."

Citeste mai mult: adev.ro/p925hy
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

stefan1

  In Justitie se duce o lupta la baioneta pentru rasturnarea lui Kovesi. Dezinformarea este o metoda veche si eficienta.
  Se zice ca Portocala este inca intr-un dosar cercetat de un procuror Elena Iordache mai inclinat spre PSD. Acum "Luju" sustine ca asupra procuroarei se exercita presiuni inimaginabile de la capii CSM. Ghinion, procuroarea Iordache spune ca de la Augustin Lazar nu s-a facut nici o presiune asupra ei. Tudorel Slugarel imediat dupa anuntul "Luju" si si la solicitarea Andreei Cosma (fiica si sora a doi inculpati de catre Portocala) a intervenit si a solicitat protectie pentru procuroarea in cauza. Dupa ce procuroarea a negat ca ar fi exercitate presiuni asupra ei Tudorel nu se lasa, spune ca e adevarat ca procuroarea Iordache a negat ca este amenintata, dar daca ea este amenintata indirect? Asa ca in strainatate el ar putea continua sa spuna ca procurorii care vor sa ia decizii dupa propria constiinta, sunt amenintati de 'statul paralel'.

  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/toader-cere-apararea-unui-procuror-care-spune-ca-nu-are-nevoie-nu-au-fost-presiuni-asupra-mea-934840
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

stefan1

  Senatorul PNL Florin Cîţu, preşedintele Comisiei economice din Senat, acuză PSD că minte atunci când susține că mai are bani pentru plata salariilor și pensiilor până la sfârșitul anului. După ce președintele Klaus Iohannis a cerut public guvernului și PSD să spună ce au de gând cu Pilonul II de pensii și dacă mai au bani de pensii și salarii, Cîțu a publicat un mesaj în care afirmă că plățile se fac pe datorie.

,,PSD-istii mint când spun că au bani pentru pensii și salarii! Nu. Bugetul nu are incluși banii pentru pensii și salarii! În fiecare luna guvernul se împrumută la cele mai mari dobânzi din UE pentru a face rost de bani pentru pensii și salarii. În primul trimestru a fost  nevoie de 5 miliarde de lei.

Bani împrumutați cu dobândă. Acest comportament iresponsabil din partea acestor guverne ticsite de incompetenți este decontat de generațiile viitoare și de sectorul privat de azi hărțuit cu ANAF, taxe, accize și birocrație.

Cel mai josnic este că totul este premeditat. PSD și Dragnea îi urăsc pe tineri. Îi urăsc pentru că tinerii nu susțin bolșevismul lor. Doar niște incomeptenti și iresponsabili ar împrumuta bani pentru plata cheltuielilor curente când soarta le-a dat pe mână o economie care crește. Iar incompetența nu se oprește aici. Este susținută de declarații publice de genul ,,da, banii pentru pensii și salarii sunt prinși în buget".

[...]

În buget sunt incluse cheltuielile cu pensii și salarii, iar veniturile pentru plata acestora sunt estimate. Aceste venituri nu există încă. Trebuie colectate sau împrumutate.

Să luăm exemplu 2017. Un an în care nu au fost bani pentru pensii și salarii. Veniturile colectate la buget au fost mai mici decât cele estimate, deși au fost introduse taxe noi și au fost luați banii de investiții ai companiilor de stat.

Când tragem linie vedem că în 2017 guvernul a împrumutat aproximativ 25 de miliarde lei și a redus cheltuielile cu 20 miliarde lei de la investiții (dar și alte cheltuieli au fost tăiate) pentru a putea plăți pensiile și salariile. Peste două treimi din cheltuielile bugetare sunt pentru pensii și salarii, de aici și problemele de finanțare.

Investitorii nu vor să te finanțeze pentru cheltieli curente pentru că știu că nu vei avea bani în viitor să-ți plătești datoriile. Cine nu investește astăzi nu are cum să crească în viitor. Așa că investitorii știu foarte bine că vor fi nevoiți să aștepte să iei tu, stat român, un împrumut de la FMI. Sau și mai rău, știu că vor fi făcuți țapi ispășitori de guvernanți, care vor veni și vor tăia salarii și pensii pentru a plăti datoriile către investitorii ,,lacomi". Așa că mai bine nu te împrumută. Dar dacă tot vrei să iei bani de cu împrumut, atunci îți dau cu dobândă mare.

Pentru că România nu mai are ministru de finanțe, răspund eu. Nu, nu sunt bani pentru pensii și salarii!

Guvernul trăiește pe datorie. Se împrumută lunar la dobânzile cele mai mari din UE pentru a plăți cheltuielile curente. În 2018 trebuie să se împrumute în total 74 miliarde lei (asta în cel mai bun caz). O schemă piramidală care în curând se va dărâma", afirmă Cîțu.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Cristel

Guvernul este copia fidela a natiunii. Câțiva au ajuns la butoanele puterii si au nevoie nu de genii ci de "yes man". Toti se inscriu sub aceasta eticheta. Nu trazneste de specialist niciunul dintre membrii guvernului. Pare mai degraba un guvern de slugi decat de oameni alesi care sa dorească binele României. Chiar si Tudorel este un soi de Gargamel al infractorilor politici: prin tot ceea ce face si spune  nu doreste decât subjugarea politică a justiției
Procurorilor să le fie frică să ancheteze un om politic iar judecătorii să aibă teama că nu vor avansa in carieră dacă vor pronunța sentințe grele. Prin decizia absurda a CCR, instituție dominată politic de alianța de la guvernare, justitia se subjuga total politicului. Dorneanu, vechi comunist, ajunge să decidă viitorul României, contra sinecurii de zeci de mii de lei pe care o primeste de la coaliția de guvernare. Nu am nicio treaba cu C. K., dar este evident de cativa ani incoace faptul ca ea reprezinta simbolul pe care gasca infracțională vor să-l indeparteze. Odată cu aceasta schimbare ei vor da semnalul tuturor că au invins si politicul va conduce din nou in România, indiferent de smenariile comise.
Democrația in România este o noțiune la fel de sensibilă ca o pânză de paianjen. Este adevarat, sunt necesare multe schimbări inclusiv in sistemul juridic, dar este evident că interesul lor nu este pentru omul simplu ci pentru cei care au gulere albe si comit infracțiuni. Usor, usor, ideea de corupție devine o idee stupidă. Nu vei mai putea pronunța cuvantul penal, infractor, corupt pentru că s-ar deranja persoana si ar fi ilegal...Tot asa cum nu poți sa-i spui unui agramat că e agramat pentru ca i-ai afecta drepturile
Sper să nu vină vremurile când fiecare familie de albine va fi impozitata pentru a plati salariile funcționarilor publici.
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

Kov iulian

Citat din: Cristel din Iunie 01, 2018, 06:54:51 AM
Nu vei mai putea pronunța cuvantul penal, infractor, corupt pentru că s-ar deranja persoana si ar fi ilegal...
Tot asa cum nu poți sa-i spui unui agramat că e agramat pentru ca i-ai afecta drepturile

Prin faptul ca l-a sanctionat pe Johanis o institutie care ar trebuie sa se ocupe cu alte treburi pt folosirea termenului de penal fara a nominaliza pe cineva anume chiar ei recunosc ca fac parte din acea categorie sociala si nu vor sau nu pot sa se reabiliteze.

CitatDiscriminarea este o acțiune care presupune un tratament diferit, nedrept față de persoane din cauza apartenenței lor la un anumit grup social. Există mai multe forme de comportamente discriminatorii, dar toate au comun faptul că implică o anumită formă de excludere sau de respingere.[1]

În majoritatea țărilor democratice există legi împotriva discriminării, iar egalitatea de tratament este în general garantată de Constituție. Cu toate acestea, fenomenele de discriminare există și în absența unor legi pro-discriminare, și împotriva eforturilor legislative de combatere a fenomenului.

Printre cele mai frecvente fenomene de discriminare se află: discriminarea pe criterii de vârstă, de avere, de convingeri politice, de naționalitate, de rasă, de sex, de religie, de orientare sexuală etc. https://ro.wikipedia.org/wiki/Discriminare

Aceasta categorie sociala au si avocat care nu este al poporului este al unor gasti.

https://www.news.ro/politic-intern/avocatul-poporului-a-trimis-la-ccr-sesizarea-la-legea-care-interzice-persoanelor-condamnate-sa-fie-in-guvern-1924404505002017011116465927

Pe fostul Avocat al poporului Gheorghe Iancu il mai vedeai ca avea interventi in presa pe teme normale incercand sa rezolve nedreptati ce se faceau omului de rand etc  dar Ciorbea asta cand nu doarme are doar interventii dubioase.

http://adevarul.ro/news/politica/al-cui-avocat-mai-e-victorciorbea-ajuns-fostul-premier-cdr-anturajul-psd-1_58727ef95ab6550cb83aca31/index.html