Romania in haos politic

Creat de dragos2006, Octombrie 13, 2009, 08:20:24 PM

« precedentul - următorul »

tinumaftei

Prezenta invectivelor semnifică lipsa argumentelor!

vulpea

tinumaftei,ce argumente mai astepti la asa ineptii.cand Dobi 006 afirma asa ceva asi arata profundul dispret fata de istoria Ro si mai ales fata de cei care au murit la propriu sau la figurat pentru reintregirea acesrui neam ! mare RUSINE la asa gandire .

stefan1

  Dragos a vorbit cu naduf, dar si suparat ca ne indreptam cu veselie spre ce-i mai rau, incurajand pe cei care ne indreapta spre prapastie. Daca vrei sa combati o afirmatie, nu e normal sa ataci pe cel care a facut-o. La acest comportament primitiv recurge cine nu mai are argumente.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

tinumaftei

Citat din: vulpea din Iulie 01, 2017, 12:49:47 AM
tinumaftei,ce argumente mai astepti la asa ineptii.cand Dobi 006 afirma asa ceva asi arata profundul dispret fata de istoria Ro si mai ales fata de cei care au murit la propriu sau la figurat pentru reintregirea acesrui neam ! mare RUSINE la asa gandire .
În marile palate, la marile curți regale era câte unul care avea voie să spună adevărul pe șleau!!
Ăla putea fi nebun, dar nu prost.
Sa nu facem confuzie între astea două.
În democrație conducerea țării o asigura cei care câștigă alegerile. Asta nu înseamnă că au devenit mai deștepți peste noapte.
Cat despre actuala guvernare, devine evident că le pasă puțin de tara asta. Nu vor decât să își fidelizeze 30-35% din populație, pensionarii + bugetari, că în felul ăsta să se perpetueze la putere!
Care este prețul? Dau cu o mână (de fapt ce le scapă printre degete) și iau cu două!
În economie nu există minuni. Dacă eu am primit mai mult, înseamnă că undeva este lipsă.
Cat despre monarhia asta numită Dracnea, să avem răbdare. Mă număr printre cei care nu cred că deșteptăciunea​ s-a revărsat în capul unuia singur, mai ales când acesta este liderul maxim.

oroles

La scoala doamna invatatoare asculta un elev si il intreaba.
I: Care este capitala Germaniei?
E: Berlin doamna!
I: A Austriei?
E: Berlin doamna!
I: Capitala Ungariei?
E: Berlin doamna!
I: Capitala Poloniei?
E: Berlin doamna!
I: Capitala Frantei?
E: Berlin doamna!
I: Capitala Cehiei?
E: Berlin doamna.
I: Stai jos Hitler! Nu e bine.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

vulpea

... gramaticule.... poate reusesti sa pui mana pe un DEX(chiar si al ...tau),sa rumegi putin la ... zenz...  si,in final,sa reusesti sa te nevrozezi cit de putin (asta nevrozeala are un ... zenz ... chiar benefic pentru tine,semn ca inca nu esti definitiv pierdut pentru societate si mai ales pentru tine ). constat,chiar neplacut,ca  ... sunt prea subtil pentru tine. HAIL HORTI !

bismark

     Ai uitat de Romania, ca are capitala tot la Berlin si un neamt in fruntea tarii care de cind i s-a luat putin jucarica cu casele a lasat-o mai moale si probabil s-a gasit un consilier mai cu cap si-a zis  ,, daca guvernele acestea reusesc este bine si pentru el si daca nu reusesc o sa zica v-am zis eu ca nu se poate si iar este bine pentru el,, asa ca poate sa se plimbe in continuare la Berlin si Washington pe banii nostri fara nici un folos.Iar opozitia este pleava ramasa dupa ce vinturi griul de neghina si nu reusesc sa se adune, asa ca sa traim si sa vedem ce se va intimpla si dupa aceea sa vorbim nu sa ne alaturam celor care din diferite interese isi dau repede cu pareri si chiar atunci cind habar nu au.Cu respect ^:)^ :bzz:
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

stefan1

Citat din: bismark din Iulie 01, 2017, 11:31:49 AM
     ...
asa ca sa traim si sa vedem ce se va intimpla si dupa aceea sa vorbim nu sa ne alaturam celor care din diferite interese isi dau repede cu pareri si chiar atunci cind habar nu au.Cu respect ^:)^ :bzz:

  Se zice ca un tigan a fost surprins la furat intr-un apartament situat la etajul10. Ca ultima solutie a ales sa sara pe geam. La fiecare etaj zicea:"Pana aici e bine!" Cand a ajuns la etajui I a spus bucuros:"De aici am mai sarit!"
  Asa si noi, vedem ca ne imprumutam cu sume foarte mari de bani pe care ii folosim pentru consum. In primele 3,5 luni ne-am imprumutat cca 4,7 milarde euro si pe tot anul oficialitatile prevad un imprumut de 15 miliarde euro.Asta intr-un an in care abia au inceput majorarile promise de guvern. In anii viitori se vor mari suplimentar alte salarii care tot din imprumuturi vor trebui platite, pentru ca nu folosim imprumuturile pentru investitii productive. Cu cat datoria tarii se mareste, cu atat dobanda la imprumuturi creste (deja s-a majorat in ultima vreme) si tot mai mult din PIB trebuie sa dam anual ca dobanzi la datorie.
  Opozitia e pacatoasa si necredibila, Occidentalii (care isi pun problema inca nemaintalnita de a demara proceduri de pedepsire a Romaniei pentru depasirea deficitului pe 2017 inainte de incheierea anului, cu toate asigurarile guvernantilor ca se vor incadra in 3%) sunt si ei dusmanii nostri, Iahannis, Banca Nationala la fel, dar chiar unii PSD-isti spun acelasi lucru. L-ati auzit pe Ponta avertizand in mai multe randuri. Uite ce spune Andrei Gerea, vicepresedinte actual al ALDE: ,,Mai știți și altceva decât să îndatorați la nesfârșit România, domnilor cei mai performanți guvernanți?!"
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

vulpea

HAIL ... zise ... HORTI  !!!

bismark

   Domnule,profesor sinteti intr-o mare eroare, daca ati fi citit macar prima pagina din alt profesor,,Google,, ati fi vazut ce datorii imense au tarile mari europene si nu cred ca o duc rau germanii,francezii,italienii etc.cu peste 100 % din PIB, noi ne-am procopsit cu ceva datorii din cauza celor 20 mld.luate de mariner pentru care sper sa raspunda cindva si ca sa te dezvolti exista o singura posibilitate sa faci salarii atractive incit sa nu-ti plece meseriasii din tara si incepi cu crearea de societati de productie in care sa angajezi cit mai mult popor.Si orice inceput este greu,dar nu prea sintem lasati.Restul este propaganda celor din multinationale carora nu le convine sa plateasca aici datoriile si le duc la ei,munciti prostilor pe salarii mici ca profitul il duce la noi.Oare asa vor sa scape de datoriile imense cei cu capitala la Berlin??? :razz: :nono: ^:)^ :bzz:
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

vulpea

mai bismark,nu-ti 'meriti' numele si am mai cunoscut un nemtotei care a avut 'nefericita' ideie de a respecta vointa acestui popor (cumva Carol I ?- pentru care a si fost renegat de tot neamul lui de Hohen...).spre deosebire de MARUNTUL i.oha,care va aservi si mai mult Ro fata de vest ,SUA si cine mai vrei tu (inclusiv si mai ales fata de Germania = ca nu doar degeaba sunt parintii lui acolo unde sunt). dupa mine,ai o gandire 'deadreptul' comunista ! pai nu degeaba a fost omorat Ceasca, pentru ca si-a permis sa faca din Ro SINGURA tara din lume care nu mai avea datori externe si asa ceva nu se putea admite de catre 'barosanii' care conduceau lumea in acel timp.am toata admiratia pentru Ceausescu numai pentru faptul ca SI-A PERMIS sa bata cu pumnul in masa chiar la Gorbaciov acasa(pentru lipsa de datori externe,Ceasca devenise de necontrolat).aceiasi admiratie (culmea) am avut-o si fata de Gh.Gh.Dej in momentul in care a scos din tara trupele rusesti si n-a mai reinnoit tratatul cu rusii pentru urmatorii 20 ani.in rest,si Ceasca si Gh.Gh.Dej au facut ,in marea majoritate a 'domniei' lor numai nenorociri ! dupa 'revolutie',fii nomenclaturistilor comunisti au ramas 'repetenti' la singura teorie economica valabila pentru toate regimurile politice = cresterea bazei de impozitare pentru PIB.ul tarii,prin crearea cat mai multor locuri de munca,deci a unitatilor de creare a plusvalorii (unitati de productie industriale si agricole),nu ca idiotii de acum care se kka pe ei ca am devenit,din nou,granarul EU,adica produse fara plusvaloare,deci FURNIZORI DE MATERII PRIME ca tarile din lumea a 3.a. insa , noi sa fim sanatosi ca belelele poa'sa curga !!!

stefan1

  Pentru @Bismark:
  S-au mai dezbatut aceste probleme. Cine crede ca ne putem dezvolta consumand mai mult decat producem se inseala amarnic. E adevarat ca alte tari (cele mai multe) sunt mai indatorate decat noi. Sa nu se uite insa ca acelea au datorii acumulate pe parcursul a multe zeci de ani. Noi in 1989 eram caz unic in lume, cu zero datorii. De atunci ne-am vandut toate industria, mai toate padurile, un sfert din pamantul agricol, resuresle minerale si energetice si am papat si acesti bani. Tarile care s-au imprumutat si-au facut o infrastructura la care noi nici nu visam, au sectoare productive eficiente, au Banci bine capitalizate. Noi gresim ca ne imprumutam doar ca sa mancam si neglijam aproape total investitiile.
  Mai trebuie sa vedem ca in ultimii ani datoria publica totala a tarilor UE a scazut, deci tendinta generala este de a mai achita din datorii, in timp ce la noi e exact invers. Iarsi trebuie stiut ca nu toate tarile se imprumuta la aceleasi dobanzi. Tarile cu economii puternice, care prezinta garantii ca pot rambursa creditele, se imprumuta la dobanzi mult mai mici decat ne putem noi imprumuta. La fel si imprumuturile facute la Bancile din tara sau chiar la persoane particulare la noi sunt facute la dobanzi mult mai mari ca in Vest. Trebuie sa tinem cont si de faptul ca noi nu avem Banci romanesti puternice care sa poata acorda astfel de imprumuturi chiar externe si sa poata aduce astfel prin dobanzi bani suplimentari in tara.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

vulpea

dom'le offline , omiti sa spui ca noi nu suntem chiar atat de tampiti ca popor,dar 'barosanii' zilelor noastre nu vor ca noi sa ne mai ridicam fruntile din tarana. cine crezi ca vrea sa aiba concurenta ? ne tin, in mod intentionat,in halul asta si NU SUNTEM LASATI ! pierzi din vedere,un ex.Polonia,ca nu suntem acceptati ca fiind dea-i lor ca polonezii care,dintr-un condei si peste noapte ,vesticii le-au sters SUTE DE MILIARDE , de n-spe ori PIB.ul polonez,dar astia sunt socotiti ca sunt de-ai lor nu ca esticii Ro !!! ... capisci... ???

oroles

Dl. stefan1, am vazut ca scrieti despre anumite sectoare ale economiei romanesti, insa nu sunt total de acord cu ce spuneti. De exemplu, Marea Britanie e un stat in care economia se bazeaza nu pe productie ci pe ...servicii, comert si specula. Si totusi, lira sterlina e cea mai puternica valuta. Tarile a caror economie se centreaza pe productie sunt Rusia, China si economiile emergente (India). Nu sunt de acord ca ar trebui sa ne bazam exclusiv pe productie. Trebuie sa producem, dar nu orice... Un alt exemplu practic: anul acesta Romania a redevenit (cica!) granarul Europei, cu o productie mare de grau trimisa la export. Ma indoiesc ca sintagma facuta cunoscuta de comunisti ne caracterizeaza ("granarul Europei), deoarece stiu ca Rusia, pe parte europeana scoate mai mult grau decat noi. Probabil la ei nu s-a recoltat inca. Si la floarea soarelui suntem nr.1 in Europa. Problema e ca in loc sa exportam ulei, exportam materie prima (seminte de floarea soarelui). Asta e cea mai mare problema. Trebuie sa produci si sa produci cu cap. Sunt de parere ca ce traim noi acum nu este capitalism ci un soi de neocapitalism. Daca in capitalism profitul intra in buzunarul celui care stapanea mijloacele de productie, in neocapitalism marea parte a profitului intra in buzunarul celui care stapaneste lantul de desfacere.

Ne-am dezvolta frumos economic, chiar bazandu-ne pe consum, daca s-ar face investitii corecte. Am vazut acum o reajustare a programului de guvernare cu ceva masuri care mi-au placut. De exemplu, am vazut ideea introducerii impozitului pe cifra de afaceri. E un lucru pozitiv. Mai ales pentru domeniul bancar. Sa ne aducem aminte ca Traian Basescu, in urma cu ceva timp a pus sechestru pe bunurile Lukoil. Rusii ziceau ca nu fac profit. Intrebarea lui Basescu a fost atunci: "Atunci de ce mai stati in Romania", invitandu-i mai putin elegant sa isi strnaga jucariile si sa plece. Multi din industria petrolului cred ca e de ajuns sa plateasca redevente si accize iar profitul nu mai trebuie impozitat. In acest domeniu trebuie umblat mai cu manusi daca vor sa nu puna industria pe chituci.

A doua masura buna: dubla impozitare a pamanturilor nelucrate doi ani la rand. Impozitele pe terenurile agricole sunt extrem de mici comparativ cu cele ale unui apartament de la oras. Daca inmultesti ceva ce tinde spre zero cu doi nu iti da mare lucru... Si de ce daca nu sunt lucrate doi ani la rand? Eu tot nu inteleg de ce nu vor politicienii sa faca reforme cu adevarat. Ce ar fi avut de pierdut daca puneau un impozit mare pe pamantul nelucrat?
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani