Romania in haos politic

Creat de dragos2006, Octombrie 13, 2009, 08:20:24 PM

« precedentul - următorul »

ben90557

Sunt de acord sa dau pentru a exista statul roman,dar din pacate statul ia cat vrea fara a se gandi la cetatenii sai,de unde concluzia ca statul=putere,restul.........

pharaonu75

Citat din: ben90557 din Septembrie 05, 2011, 11:18:55 AM
Sunt de acord sa dau pentru a exista statul roman,dar din pacate statul ia cat vrea fara a se gandi la cetatenii sai...

Este bine sa se plateasca impozite si taxe, penru ca din acestea se constituie bugetul de stat, buget de la care sunt platite serviciile oferite gratuit cetateanului, ex. invatamant, asistenta medicala, justitie, ordine publica, pensii, etc, mergand pana la iluminat public si asfaltarea drumurilor.

Fara taxe si impozite toate acestea nu ar putea fi asigurate de catre stat!
Insa nu statul este problema! S-a inteles gresit! Sa ne fereasca Dumnezeu sa nu mai existe statul!

Problema o reprezinta cei care isi baga mainile pana la coate in bugetul de stat si fura cu nesimtire, bineinteles sub umbrela politica, astfel incat statul nu mai are suficiente fonduri la buget pentru a asigura in mod gratuit acele servicii despre care vorbeam mai sus!

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

stefan1

  Am ascultat azi la TV despre o femeie cu functa de verificare a societatilor de asigurari din Romania. Are un salariu anual de peste 340.000 Euro, mult mai mult decat presedintele SUA si de vre-o 20 de ori cat Basescu. Culmea, sotul ei este seful unei societati de asigurari care si el castiga peste 300.000 Euro/an. In declaratia de avere zice ca vand in fiecare an cate un imobil-mostenire de vre-o 300.000 Euro.
  Daca cei care trebuie sa supravegheze administrarea cu cea mai mare grija a fondurilor depuse de oameni pentru asigurari  'sug' atat de mult din fondurile statului, cum pot sa fie ei economi cu aceste fonduri???
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

pharaonu75

La asigurari ideea nu este de a fi economi cu banii asiguratilor, ci de a gasi cat mai multe chichite/motive de a nu plati despagubirile celor care le solicita!
In felul asta banii platiti de asigurat raman in bugetul societatii de asigurare, iar de aici pleaca spre unii angajati prin plata unor astfel de salarii monstruoase!
Insa aceste societati de asigurare sunt private si fac ceea ce vor cu banii lor! Problema apare atunci cand o autoritate de stat, finantata de la buget, isi permite sa plateasca salarii de acest nivel!

In cazul prezentat de Stefan1, sotul putea avea un salariu oricat de mare, pentru ca ii era platit de societatea de asigurari, care este privata, insa sotia, fiind platita de stat, nu avea in primul rand dreptul sa ocupe acea functie, din cauza conflictului de interese, iar in al doilea rand nu trebuia sa primeasca un salariu lunar de 30.000 euro, pentru ca este un salariu platit de stat si este intr-o discordanta crasa cu celelalte salarii ale bugetarilor.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Mircea77

Citat din: stefan1 din Septembrie 06, 2011, 01:30:46 AM
  Am ascultat azi la TV despre o femeie cu functa de verificare a societatilor de asigurari din Romania. Are un salariu anual de peste 340.000 Euro, mult mai mult decat presedintele SUA si de vre-o 20 de ori cat Basescu. Culmea, sotul ei este seful unei societati de asigurari care si el castiga peste 300.000 Euro/an. In declaratia de avere zice ca vand in fiecare an cate un imobil-mostenire de vre-o 300.000 Euro.
  Daca cei care trebuie sa supravegheze administrarea cu cea mai mare grija a fondurilor depuse de oameni pentru asigurari  'sug' atat de mult din fondurile statului, cum pot sa fie ei economi cu aceste fonduri???

Ma amuza cat de usor pot fi manipulati oamenii cu ajutorul unor stiri trunchiate in care nu se spune totul.
CSA-ul sau Comisia de Supraveghere a Asiguratorilor este un organism ce supravegheaza, controleaza si reglementeaza activitatea SOCIETATILOR PRIVATE DE ASIGURARI. Nu are absolut nicio treaba cu asigurarile publice (stat).
Veniturile din care se platesc salariile celor din CSA sunt de fapt "cotizatiile"  ce se platesc de societatile de asigurari, conform legii, si care reprezinta un procent din cifra de afaceri.
Aici se regasesc costurile ascunse pe care le platim in RCA, CASCO etc., nicidecum asigurarile publice.

Alutus

#1235
Amuzant, amuzant si al naibii de trunchiat, fiindca nimeni nu arata ca toata conducerea este numita de parlament, iar CSA este institutie de stat care supravegheaza institutii si afaceri private. In situatii asemanatoare sunt OPC, ANCIF s.a.
Sa nu uiti Darie!

Mircea77

Alutus iar o dai prin balarii. Mai uita-te odata pe site-ul CSA ca sa vezi despre ce "Protectia consumatorului" este vorba. Este vorba despre "consumatorul" de produse de asigurare: RCA, CASCO, asigurari de locuinte, de viata etc. Nicidecum OPC-ul pe care-l stiu toti.
Faptul ca este institutie de stat cu conducere numita de Parlament dar care are venituri extrabugetare (cotizatiile societatilor de asigurare), nu inseamna ca CSA functioneaza cu bani de la stat.
Stirea cu care au iesit astia pe post are cu totul alta menire........cine isi da seama, bine.....cine nu..........iarasi bine.

Citat din: Alutus din Septembrie 06, 2011, 12:03:36 PM
......... iar CSA este institutie de stat care supravegheaza institutii private, cum este de exemplu  OPC s.a.

Oare de cand este OPC-ul institutie privata ?!?!?!?!?!?!  =))

Alutus

Ce noroc ca bacul se mai dadu si-n anii anteriori. Muta-te totusi la cocosi.
Sa nu uiti Darie!

Mircea77

Ca de obicei lipsit de argumente...........facem discutii ca sa avem ce discuta.

Cat despre bac........nu cred ca este cazul s-o dai in atac la persoana.

stefan1

#1239
  Recunosc ca nu am nici o pregatire in domeniul asta, dar unele lucruri sunt vizibile si pentru nespecialisti.
  Am inteles de la inceput ca CSA are atributii in reglementarea si supravegherea functionarii societatilor private de asigurari. Dar banii acestora de unde vin oare? Nu vin tot de la oameni si ar trebui sa se intoarca in proportie cat mai mare la ei, ca efect al asigurarilor? Daca societatile de asigurari si-au facut sedii somptuoase, au printre cele mai mari salarii din tara, oare de unde provin acesti bani? Nu trebuiesc urmariti cu mare strictete sa nu se risipeasca aiurea? Pe mine m-au pus pe ganduri cand au venit mai multe persone sa ma convinga sa fac asigurare de viata. Una dintre acestea, pe care o cunosteam, mi-a spus ca primeste parca doua milioane pentru fiecare persoana pe care o convinge sa-si faca asigurarea, si in anii urmatori mai primeste o suma anuala tot dupa acesti asigurati. Deci era o lupta si o concurenta intre societati sa atraga cat mai multi clienti. Dar banii pe care acetia ii dau pentru asigurare incepeau de la inceput sa se diminueze prin aceste scurgeri pentru care nimeni nu-i tragea la raspundere. E mai grav ca oameni din domeniu considera normal ca ei sa aiba cele mai mari salarii, cele mai scumpe sedii, cele mai extravagante cheltuieli, din banii amaratilor pe care ii administreaza.
  Nu stiam daca angajatii CSA sunt platiti cu un salariu de la stat si doar un supliment dint 'cotizatiile' societatilor de asigurare. Dar daca tu, CSA, reglementezi functionarea societatilor,esti cea care ai putea stabili acel procent din cifra de afaceri mai mic, ca doar este din banii oamenilor pe care ai rolul sa-i protejezi.
  In domeniul bancar de mult s-a sarit calul si asta nu numai la noi ci in intreaga lume. Cu criza asta au rabufnit si scandaluri legate de banci. Sigur ati auzit de banci care au fost ajutate cu miliarde de dolari sau euro, ca erau amenintate cu falimentul, iar cand s-au vazut cu banii, si-au dat prime de milioane de dolari, probabil premiindu-si incompetenta.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Mircea77

Stefan sunt de acord cu tine partial. Mecanismul dupa care se cheltuie niste bani care provin de la unul sau altul este foarte complex si nu este valabil numai in tara noastra. Este un sistem implementat in toata lumea.
Cheia tuturor acestor lucruri este simpla: lacomia celor cu bani. Iar povestea asta este veche de cand lumea - de cand au aparut primele regate, imperii, state etc.
Vrei, nu vrei, toti suntem platitori de impozite si taxe.......pur si simplu facem parte dintr-un SISTEM.

Singurii oameni care sunt LIBERI sunt putinii oameni din asa-zisa lume necivilizata (Amazonia, Papua-Noua Guinee), care traiesc cu ceea ce le ofera natura.
Noi, ceilalti, suntem prizonierii sistemului. Si atat.

Alutus

Modificai pt a nu crea probleme de perceptie si interpretare.
Sa nu uiti Darie!

D006

  Daca in Romania treburile nu merg chiar bine imediat alianta rosie da vina pe guvernare si fraiestenii lor imbratiseaza ideia , cica astia de la guvernare fura atat de mult incat nu mai sunt bani sa dam la bugetari sa frece tziparul si mai tare.
   Vad ca treburile nu merg bine nici in Grecia , nici in italia , Spania , Irlanda , Portugalia , SUA,  si acolo guvernele fura ca in Romania ??????????/ chiar numai hotzia guvernatzilor sa fie cauza ? sau mai sunt si alte cauze mai profunde ?

POSTASUL

#1243
bine domnilor nu se fura ci se indosesc banii cu ,,acte in regula'' nustiu daca stiti dar incepand cu 1 sptembrie a inceput restructurarea in posta [2500de oameni] sunt dati afara in prima transa la cererea FMI si asa cum au procedat si pana acum asa prrocedeaza in continuare , dau afara pe cei care muncesc , au pedelizat toata POSTA ROMANA sunt angajat[e]i  pe salarii nesimtite care le aduc cafeaua si sufla in ia , le aduc covrigi sau le fac masaj la p....a. In campanie neau speriat ca daca nui votam vine Vantu si ne ia posta si fraierii au muscat si iau votat ca acuma sa o vanda iei si sa o distruga.Da nea  ajutat foarte mult aceasta guvernare facand anul trecut un alt contract fraudulos cu o firma a lui Udrea si Cocos de 10miliarde de euroo[sevicii medicale] si in timp ce oamenii sunt dati afara iei fac baieramuri , au inchiriat saptamana trecuta cred 170 de locuri  la poiana pe banii fraierilor ma refer la cei din conducerea CNPR . Si mai nou posta pierde un proces inceput in 2004 ,cica din cauza ,,neconcurenta loiala'' si are de platit o amenda de 24mil. tot de euro , de ce tocmai acum?? :uimit: pentruca trebuie ingropata acum repede , stiind ca no sa mai ajunga in viata lor la conducere si ca sa plece cu buzunarele pline . Vreau sa precizez ca sunt  APOLITIC , pot sa va arat si buletinul pe verso [ e alb ,curat].Si sa stiti ca sunt in masura sa spun ca o ducem destul de prost , mai mult nu pot sa spun , ca cum suntem ascultati si urmariti mai rau ca pe timpul decedatului, . Tot ce va dorec e,, Sa traiti bine'' :hi:
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

D006

  Eu vand o buna parte din productia apicola in tara prin intermediul coletariei . Daca merg la posta dau peste o groaza de angajate grase care daca cumva coletul are ce ceea ce lor li se pare nustiu cum stramba din nas , cica nu se poate ... asa ca merg la fan Corier unde doar 4 tineri fac o treaba rapida si trimit oricefel de colet oriunde in tara . Sa mai spun ca prin posta romana un colet face 3 4 zile iar prin fan 24 ore ?
  Pentru mine posta romana este o structura inchilozata unde mi-e sila sa intru.