Virus, aripa deformata

  • 2 replies
  • 1381 views
*

Offline pistol28

  • *****
  • 1390
Virus, aripa deformata
« : Februarie 04, 2017, 06:23:03 a.m. »
https://www.yahoo.com/news/beleaguered-bees-hit-deformed-wing-virus-004645414.html

Albine din întreaga lume - în special în Europa și America de Nord - au fost decimate în ultimii ani de un flagel misterios numit CCD "colonie tulburare de colaps", în care populații întregi dispar sau mor afară.

Cercetările au arătat un deget acuzator la pesticide agricole, virusuri, ciuperci, paraziți, malnutriție din cauza mai putine flori - sau o combinație a celor de mai sus.

Mai mult decât supraviețuirea albinelor este în joc.

Oamenii de stiinta au calculat recent ca 1,4 miliarde de locuri de muncă, și trei sferturi de culturi, depind de polenizatori, în special albinele.

Toate-a spus, există aproximativ 20.000 de specii de albine, care fertilizează mai mult de 90 la suta din 107 recolte majore ale lumii.

În același timp, Organizația Națiunilor Unite estimează că 40 la suta din polenizatori nevertebrate - cea mai mare parte albine și fluturi - sunt în pericol de dispariție.

- Mini dispozitive de urmărire -

virus aripa deformata anterior a fost recunoscută ca o amenințare pentru bunăstarea albinelor, a compromite capacitatea lor de a aminti 
Agentul patogen se găsește în cele mai multe părți ale lumii; în anumite zone de până la trei sferturi din stupi sunt afectate.

Acesta a fost anterior, de asemenea, suspectat de a afecta modele de zbor și durata de viață, dar dovezile lipsea. Noul studiu înlătură orice îndoială cu privire la acest scor.

Oamenii de stiinta condusa de Kristóf Benaets de la Laboratorul de Socioecology și evoluția socială în Leuven, Belgia, un experiment cu ajutorul de identificare prin radiofrecvență (RFID).

emițători mici plasate pe corpurile de albine, atât sănătoase și infectate cu virus, a permis cercetatorilor sa urmeze, si sa compare, mișcările lor.

"Urmărirea out-of-stup de activitate este esențială în studierea impactului agenților patogeni asupra sănătății albinelor", a declarat echipa.

Virusul nu a redus numărul sau durata de polen-ieșiri de colectare de către albinele lucrătoare.

Dar, aceasta a cauzat insectele să înceapă căutarea hranei prea tinere, experimentul este relevat.

Ele au fost mai putin adeptate la sarcina, și a murit mai devreme decât albinele neinfectate.

 studiul a concluzionat.
virus aripa deformata "a avut un efect global puternic negativ".

De asemenea, au gasit ca virusul "a redus speranța de viață și a durata de activitate totală" a albinelor infectate.

Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi


Re: Virus, aripa deformata
« Răspuns #2 : Februarie 04, 2017, 05:52:52 p.m. »
d l pistol28 multumim pt expunerile utile pe care le ati postat  :bravo:.