SINDICATUL APICULTORILOR DIN ROMANIA

Creat de pharaonu75, Ianuarie 05, 2017, 08:25:59 PM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

#180
Am urmarit si eu interventia ministrului Daea. Poate gresesc, dar mie mi-a facut impresia ca cei prezenti se aflau la o plenara din alte vremuri. Seful isi tinea discursul, cineva dadea tonul si urmau aplauze furtunoase. Cu ce s-au ales apicultorii? Problema neonicotinoidelor a fost clarificata: vor fi folosite in continuare. S-a mai facut promisiunea ca apicultorii vor fi primiti la discutii. Dar daca si acele discutii se vor desfasura ca intalnirea de care vorbim si vor fi presarate cu aplauze, sunt slabe sanse sa se obtina ceva pentru marea masa a apicultorilor. Imi cer inca odata scuze, daca am inteles gresit.

bismark

    Este un inceput,ca toate inceputurile ar trebui ca sa se rezolve macar problema limitarii mortalitatii din cauze chimice si gratuitatea tratamentelor anul acesta si apoi o lege sigura pentru multi ani pe care sa nu o mai schimbe cei care ajung ministri de fiecare data.Asa-i cu cei mai in virsta o tin cu ce au invatat. :razz:Cu respect  ^:)^ :bzz:
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

Kov iulian

#182
Citathttp://youtu.be/meycH6xXNNM
CitatMinistru Daea:  Nu se poate (agricultura) fara (pesticide) neonicotinoide.
Domnul Ministru spune spune ca e al (tutoror) agricultorilor si totusi sare de fund in sus cand cineva se leaga de pesticide.

Acesti Ministri ai agriculturii ce fac spasme cand cineva se leaga de pesticide sustin o agricultura durabila sau de fapt sustin interesele marilor corporatii de imputuri si tehnlogii agricole (fostele uzine de razboi si arme chimice naziste)?
Ii vad pe acesti Domni ca pledeaza pentru o singura solutie cea chimica, nu vad pe nici unu dornic sa cercetam si alte metode sa vedem ce alte tehnologii si alternative putem gasi.

Agricultura asta sustenabila (ecologica, organica, biodinamica) hai sa vedem ce e cu ea, e clar ca nu mai putem fi granarul europei dar hai sa vedem poate devenim gradina ecologica a europei. Europeeni au platit un pret pt chimizare si-au otravit panza de apa freatica vrem si noi sa facem la fel ?

CitatEficienta metodelor chimice.
Doar  6 - 8 % din pesticide isi ating tinta si ajung efectiv la acele insecte daunatoare iar restul de 94 -92 % ajung in plante, in sol si in panza de apa freatica.
Intre 5 si 40% din cantitatea de ierbicide isi ating tina dar in final ajung tot in sol si in panza de apa freatica.
Poluarea solului cu pesticide - ing. Vasile Toma: http://www.recolta.eu/arhiva/poluarea-solului-cu-pesticide-8995.html

Citat90 la suta din apele din Franta sunt contaminate cu pesticide:
http://www.curierulnational.ro/Actualitate%20Companii/2003-02-19/Pesticidele+otravesc+90+la+suta+din+apele+din+Franta

Poluarea chimica cu pesticide a apelor din Europa mult mai grava de cat sa crezut initial.
http://www.ufz.de/index.php?en=32923

Aproape jumate din apele din Europa sunt poluate cu chimicale
http://www.citylab.com/work/2014/06/almost-half-of-europes-water-is-threatened-by-pollution/372797/

Ia uite ce spune un om de stiinta ce lucreaza pentru ministerul agriculturii din SUA si toata viata a studiat insectele si tehnologiile de combatere a lor.
CitatDr Larry D. Charlet un cercetator entomolog din cadrul departamentului de agricultura a SUA ( USDA )

http://www.entomology.wisc.edu/mbcn/fea202.html

Impactul pesticidelor asupra dusmanilor naturali ai insectelor daunatoare

Cei mai multi agentii de control biologic, inclusiv pradatori si parazitoizi, ce se gasesc în medii agricole sau urbane sunt în mod natural cei, care asigura controlul multor daunatori fara asistenta umana.

Existenta unor agenti de control biologic natural este motivul pentru care multe insecte care se hranesc cu plante nu devin o povara din punct de vedere economic. Importanta unor astfel de agenti devine destul de evidenta atunci când pesticidele utilizate pentru a controla un anumit daunator faciliteaza inmultirea altor specii de daunatori din cauza distrugerii dusmanilor naturali ai acestora.

Beneficiilor derivate din controlul biologic în mod natural sunt mult mai importante de aici si nevoia eliminarii sau reducerii utilizarii pesticidelor toxice asupra dusmanilor naturali ai insectelor daunatoare.

Problemele generate de utilizarea substantelor chimice includ dezvoltarea rezistentei la pesticide a unor specii importante de daunatori.
Aceasta încurajeaza o crestere a dozei si numarul de cereri de pesticide care mareste efectele adverse asupra unor dusmani naturali.
Daunatori se pot reproduce fara retinere din cauza distrugerii pradatorilor si parazitozelor, dusmanii lor naturali.

Un focar secundar de daunatori pot aparea atunci când dusmanii naturali ai daunatorilor, care nu erau tinta tratamentelor sunt distrusi.
Specia de insecte daunatoare  eliberate din presiunea impusa de dusmanii ei, acum poate creste in numar impresionant si necesita tratament insecticid în continuare. Daca pesticidele elimina inamicii naturali, populatiile de daunatori pot creste in mod dramatic.

Exista chiar pericolul ca acesti daunatori sa migreze in habitatele din jur, si pot afecta culturi la distante considerabile fata de locul unde a avut loc tratamentul. Impactul pesticidelor se poate prelungi pe perioade lungi de timp, pe suprafete mari si poate dura pâna echilibrul numeric dintre acele insecte si pradatorii lor este restabilit.

Daca pesticidele se folosesc prea des echilibrul normal nu mai poate fi atins.

De cele mai multe ori pesticidele afecteaza atat insectele daunatoare dar si dusmanii lor din cauza similitudinilor lor fiziologice de baza ambele sunt artropode. Pot exista de asemenea si efecte indirecte, prin distrugerea surselor de hrana.

Pesticidele pot influenta biologia insectelor în moduri chiar mai subtile si poate afecta dezvoltarea lor, productia de oua, precum si capacitatea de a gasi prada.  Cu toate acestea, se stie mai putin despre efectele pesticidelor chimice asupra dusmanilor naturali decât asupra daunatorilor, deoarece de obicei obiectul principal al cercetarii sunt insectele daunatoare si nu dusmanii acestora.

Dusmani naturali ai insectelor vin în contact cu pesticidele, printr-o varietate de mijloace, inclusiv expunerea directa la substantele chimice, de contact sau a reziduurilor de pesticide, dar si prin consumul de insecte contaminate cu pesticide.

Paraziti sau pradatori insectelor daunatoare pot deveni victime ale substantelor toxice în timp ce sunt pe plante, pe sol sau în timp ce zboaa.
Ei pot ingera, de asemenea, materiale toxice în timp ce consuma material vegetal pentru a obtine nutrienti sau apa..


CitatBiografie Larry D. Charlet : http://ipmworld.umn.edu/charlet-vita

Dr. Larry Charlet este un cercetator entomolog si activeaza din anul 1978 la unitatea de cercetare a culturii de floarea-soarelui in cadrul Nord Science Laboratory, Fargo, Dakota de Nord ca profesor adjunct, Departamentul de Entomologie si Universitatea de Stat din Dakota de Nord. El desfasoara activitati de cercetare privind sistemele de management pentru insectele daunatoare ale culturii de floarea-soarelui,  inclusiv gargarite de floarea-soarelui , Cylindrocopturus adspersus, gândacul de floarea soarelui, exclamationis Zygogramma, molia de floarea soarelui banded, Cochylis hospes,  gargarita semintelor de floarea-soarelui, Smicronyx fulvus , si molia de floarea-soarelui, Homeosoma electellum.

Interesele de cercetare: biologie, dinamica populatiei, si a interactiunilor plante-insecte din specia daunatori; evaluarea rezistentei germoplasmei la specii de daunatori si mecanismele implicate; identificarea inamicilor naturali ai daunatorilor de floarea-soarelui, biologia si factori care sporesc mortalitatea acestora; descoperirea unor noi specii  paraziti ai insectelor daunatoare pentru a fi introduse in culturile de floarea soarelui.

romikele

Asta e rodul trairilor intr-o lume paralela, virtuala, rupta de realitate.
Fara sa avem toate datele unei ecuatii, nu putem sa-i gasim solutia.
Dl. ministru nu a negat rolul cercetarii in domeniu, doar ca la noi aceasta nu mai exista nici macar formal.
Nu exista solutii acum, in prezent, dar de aceea se fac ateliere de lucru cu specialisti, pentru a gasi aceste solutii.
In momentul in care se va gasi o alternativa viabila, acesta va fi luata in calcul, problema e insa ca gasirea acesteia necesita timp, iar noi nu avem.... albinele mor, nu asteapta rezolvarile in perspectiva.
Asadar trebuie gasit ceva concret, e nevoie de dialog si coabitare, pentru ca eu cel putin am mers si merg cu albinele in tarlale unde agricultura e la fel de chimizata, dar tin legatura stransa cu fermierul si nu am avut pierderi ca cele reclamate de colegi din toate partile tarii.
Daca suntem absurzi si obtuzi nu rezolvam absolut nimic.

Kov iulian

#184
Toata stima pentru ce incercati si sperati sa faceti dar din pacate vor ramane cu speranta.

Cu neonicotinoidele ne-a lamurit Domnul Ministru.
Cu acele comisii care ar trebui sa constate mortalitatile despre care vorbea Domnul in rosu ne-a lamurit Domnul Ministru. ( Lăsaţi-ne )

Este clar viitorul apiculturii in Romania si nu mai are rost sa ne facem iluzii.

----------------------------------------------------------------------------------------------
PS:Ca tot vorbeam de discutii, coabitare, realitati reale sau virtuale.

Am incercat sa coabitez si sa discut pasnic cu un Fermier de ala pilos si arogant gen Baciu. (nu m-am dus niciodata peste el l-am evitat)

Dar din pacate nu am avut cu cine discuta apoi dupa ce am luat niste masuri legale ca sa inteleaga (dupa ce otravurile lui au ajuns la mine acasa) ma ameninta ca imi face si imi drege (violente fizice pe care le-a facut si altora).

Dupa 2 ani a facut cancer si in scurt timp sa stins. (iar acum cineva ii risipeste averea)

Nu l-a ajutat cu nimic bani, medicina, apoi a incercat si metode alternative, a si trimis si pe cineva pe ascuns sa ii dau miere poate ii trece dar nu la ajutat nimic.

Realitate e ca realitatea asta pe care am construit-o in jurul nostru e artificiala nu se pupa cu legile naturale.

Degeaba ne bazam ca avem bani, putere tot asa murim si se alege praful de noi asa ca macar sa facem ce trebuie in timpul vietii decat sa alergam dupa vise desarte.

romikele

Citat din: Kov iulian din Martie 05, 2017, 06:45:14 PM
... macar sa facem ce trebuie in timpul vietii decat sa alergam dupa vise desarte.
O mare contradictie, in cateva cuvinte !
O vorba spune: "Faci ce poti, nu faci ce vrei !"
Noi facem ce putem din ceea ce vrem.... chiar daca asta inseamna sa alergam dupa vise...
Eu cred ca e mai bine decat sa ne lamentam, fara sa facem nimic.
Exemplul dat mai sus, reprezinta miezul problemei.
De unul singur, nu poti face nimic, dar impreuna, cu totii, putem muta si muntii.

Kov iulian

#186
CitatDaea este unul dintre iniţiatorii proiectului de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari.

Senatorul PSD a devenit controversat după ce a făcut o serie de declaraţii în 2007 în care a susţinut că organismele modificate genetic nu ar fi dăunătoare.

El spunea că organismele modificate genetic nu ar prezenta niciun pericol, argumentând că toate fiinţele sunt modificate genetic.

http://www.stiripesurse.ro/biografie-cine-este-petre-daea-noul-ministru-al-agriculturii_1171976.html

Cel care alearga dupa prostii e cel care are tot ce ii trebuie dar vrea si mai mult (pentru el sau alti) iar pt asta ar fi in stare sa otraveasca si sa isi ucida semeni.
Daca un artist sau un it-ist e calic, trage tare sa devina miliardar din talentul lui e problema lui nu ma afecteaza pe mine om de rand.

Dar cand o corporatie, un fermier sau un guvern face experimente pe sanatatea mea ar trebui sa ii aplaud?
La fel au promovat si DDT  apoi au aflat ca e cancerigen. Fraierii au platit pretul si smecherii (criminali) au umplut buzunarele.


romikele

În relațiile noastre nu contează omul ci instituția.
Noi dialogăm cu instituțiile statului, acestea fac legi, indiferent de cine le semnează, ele trebuiesc respectate.

La întâlnirea de la Rm. Sărat cu dl. ministru și echipa domniei sale, SAR prin vocea președintelui filialei Brăila, a ridicat două probleme:
1. Modificarea termenului în care să se facă anunțarea primăriei de către apicultorii care vin în pastoral, în sensul prelungirii acestuia;
2. ITP-ul la pavilioane să se facă la min. 3 ani.

Aceste probleme au fost notate și s-au dat asigurări că se va interveni în cel mai scurt timp pentru rezolvarea lor.

APIS PARASCHIV

#188
MIE MI-A PLACUT DISCURSUL DOMNULUI MINISTRU AL AGRIGULTURII SI SINT TOTAL DE ACORD CU CE A ZIS SI ARE MARE DREPTATE.

undragutz

Stai linistit cu nea' ministru, ca-l doare la basca de apicultori .
V-a spus si el ce vroiati sa auziti ca doar l-ati ospatat pe cinste .

un Finut

Citat din: undragutz din Martie 08, 2017, 08:25:55 PM
Stai linistit cu nea' ministru, ca-l doare la basca de apicultori .
V-a spus si el ce vroiati sa auziti ca doar l-ati ospatat pe cinste .

Nasule, de ospatat, la ospatat, bine, dar i-a pus și la pachet! Ca doar Danut sindicalistul e băiat finut!  ^:)^

un Finut

Citat din: APIS PARASCHIV din Martie 08, 2017, 02:25:09 PM
MIE MI-A PLACUT DISCURSUL DOMNULUI MINISTRU AL AGRIGULTURII SI SINT TOTAL DE ACORD CU CE A ZIS SI ARE MARE DREPTATE.

Pai ție cum dracu sa nu i- ți placa, când ești trompeta sindicatului!  Mai dati-o dracu de vagabonteala!

APIS PARASCHIV

DOMNULE UN FINUT,EU AM VORBIT CIT SE POATE DE CIVILIZAT,SI IN PRIMUL RAND NU VA PERMIT SA MA JIGNITI.VA ROG FRUMOS SA VA CERETI SCUZE

un Finut

Citat din: APIS PARASCHIV din Martie 09, 2017, 09:47:14 AM
DOMNULE UN FINUT,EU AM VORBIT CIT SE POATE DE CIVILIZAT,SI IN PRIMUL RAND NU VA PERMIT SA MA JIGNITI.VA ROG FRUMOS SA VA CERETI SCUZE

Nu te-am jignit cu nimic, asta e realitatea! Știi prea bine ca așa e. Lasa oamenii astia sa i-si vadă de apicultura nu de sindicatul vostru!

APIS PARASCHIV

#194
realitatea e ca dumneavoastra vorbiti ca sa fiti bagat in seama,asa e?nu mai faceti comentarii jignitoare la adresa mea,si apropo de realitate,treziti-va la realitate,nu-mi spuneti mie ca asta e realitatea,si nu v-am facut trompetistul lui x sau y