depopulare masiva

 • 260 replies
 • 26121 views
Re: depopulare masiva
« Răspuns #255 : Martie 25, 2017, 06:01:37 p.m. »
d le cucubau multumim pt informatii  :thanks:.

*

Offline Aurelian A.

 • ***
 • 366
 • Bistrita,stupina in Valea Larga,MS
Re: depopulare masiva
« Răspuns #256 : Martie 25, 2017, 10:24:00 p.m. »
Nu am vazut nimic neobisnuit la puietul capacit,doar faptul ca este mai putin  ca acum 3 saptamani...de 3,4 zile au inceput sa aduca polen mai serios, doar...poate e si asta o cauza,lipsa polenului,puiet mai putin.Urmaresc situatia si o sa tragem concluziile.
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

*

Offline bucovineanu

 • ********
 • 6210
 • Vicovu de Jos - SV
Re: depopulare masiva
« Răspuns #257 : Martie 25, 2017, 11:09:52 p.m. »
Nu cred sa fie vreo problema. Acum e perioada critica de schimbare a generatiilor. Faptul ca e mai putin puiet se poate datora lipsei de polen si temperaturilor mai scazute de saptamana trecuta.

*

Offline cucubau

 • *
 • 67
 • Dumitru Nițu-0763681149
  • http://Badislava.sunphoto.ro
Re: depopulare masiva
« Răspuns #258 : Martie 26, 2017, 12:13:20 a.m. »
Nu cred sa fie vreo problema. Acum e perioada critica de schimbare a generatiilor. Faptul ca e mai putin puiet se poate datora lipsei de polen si temperaturilor mai scazute de saptamana trecuta.
In aceasta perioda isi spune cuvantul izolatia termica.
Daca o familie mare evolueaza normal fara surprize  cu sau fara impachetaj , o familie mai mica in lipsa impachetajului poate evolua cu sincope.

Re: depopulare masiva
« Răspuns #259 : Martie 31, 2017, 09:27:02 p.m. »
http://www.green-report.ro/pesticide-alibine-comisia-europeana/

Ba da prosti sunt astia de la UE, ei nu stie ca saminta doar o mizgalim cu oleaca de neocotinoida din aia si nu are cum sa faca rau la albina, ca albina este mare si tare cit un bou .« Ultima Modificare: Martie 31, 2017, 09:57:40 p.m. de undragutz »

*

Offline stefan1

 • ********
 • 6241
 • Sibiu - 1953
Re: depopulare masiva
« Răspuns #260 : Aprilie 01, 2017, 07:29:24 a.m. »
"Albinele tinere stresate din cauza faptului că sunt forțate să crească prea repede pentru a procura hrană sunt o cauză importantă a declinului populațiilor de albine din lume, arată o nouă cercetare realizată de Universitatea din Londra, informează The Guardian.
În mod normal, albinele încep să caute hrană la vârsta de două-trei săptămâni, dar când cele mai în vârstă mor de boală, lipsa hranei le obligă pe cele mai tinere să înceapă munca.
Cercetătorii au atașat dispozitive de urmărire radio de mii de albine și au observat că albinele care încep să caute hrană devreme fac mai puține drumuri și unele mor chiar la prima ieșire după mâncare. Fenomenul ar putea fi un factor cheie în ce privește declinul coloniilor.
“Părăsirea stupului la o vârstă fragedă poate fi un comportament de adaptare la reducerea numărului albinelor care aduc mâncarea”, spune doctoral Clint Perry, șeful echipei de cercetare. Dacă rata deceselor continuă să crească și stupul nu este destul de puternic să susțină schimbarea, acest fenomen poate avea consecințe catastrofice, mai spune cercetătorul.
Oamenii de știință au folosit datele din urmărirea albinelor pentru a estima impactul asupra coloniilor. Stresul care omoară albinele mai în vârstă duce la scăderea vârstei la care începe munca pentru albine. O populație care caută hrană la o vârstă fragedă înseamnă o performanță scăzută și decese mai multe. Fenomenul este susținut de trendul observat la nivel global."

  Eu am presupus asta (am si scris pe forum), fara a face studii. Eu am bagat in discutie si hormonul juvenil, care regleaza de fapt varsta gand albinele trec in casta culegatoarelor.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)