reteta protofil

Creat de dragos2006, Octombrie 09, 2007, 02:02:41 AM

« precedentul - următorul »

kiloz

trebuie amestecata prin scuturare macar din 2 in 2 zile altfel nu se face macerarea corespunzator :rotfl: mai sint si secrete profesionale !!!!
Sa fii drept si scrie adevarul.

D006

domnule kiloz in iecare zi le scutur si deocamdata nimic
am zis ca le las daca nu trei saptamini dar sa iasa ceva dar cred ca NU

kiloz

incercati sa luati o compozitie de plante de bitter suedez cum am mai scris ,eu le folosesc de multi ani cu rezultate bune, sau incercati alcool de 80 sau 90 de grade dar daca ati pus lamiie ,cred ca acidul de lamiie albeste compozitia si atunci sa nu asteptati la rezultate
Sa fii drept si scrie adevarul.

D006

Am gasit si eu ceva reteta de Protofil ..... va rog sa va dati cu parerea.....

D006

PROTOFIL   EXTRACT ALCOOLIC DIN PLANTE
PREPARARE:
        Din fiecare planta in parte se prepara o tinctura dupa reteta:
In borcan de 3 litri –se taie marunt planta verde,se indeasa normal,peste care se pune tuica curata (peste 50 grade) de cereale sau fructe si se acopera.Se tine la temperatura bucatariei,acoperit,zilnic se amesteca o data – cu o lingura de lemn.Se tine la macerat 21 de zile dupa care se strecoara,se pune in sticle si se scrie ce tinctura este.
       PLANTE
1.leurda-usturoi salbatic-frunze
2.urzica moarta-tulpina cu flori
3.urzica-tulpina cu frunze
4.papadia –flori
5.tei –flori
6.menta –tulpina cu frunze
7.sunatoare –tulpina cu frunze
8.galbenele –flori
9.trifoi rosu –flori
10.coada soricelului-tulpina+frunze+flori
11.musetel-flori
12.coada calului-tulpini cu frunze
13.troscot-tulpini cu frunze
14.busuioc-tulpina+frunze+flori
15.cimbru-tulpina si frunze
16.patlagina-frunze
17.macese-fructe
18.catina-frunze
19.afin-tulpini cu frunze
20.levantica-tulpina+frunze+flori
21.salvie-tulpina+frunze+flori
22.pelin-tulpina cu frunze.
NOTA:)in fiecare tinctura se amesteca parti egale (intr-un borcan) cu minim 10 repere din care primele 3 obligatorii.Se pune in sticle si se eticheteaza.Se adiministreaza de cate ori este nevoie in amestec cu sirop
PENTRU UZ UMAN-cate o lingura in ceai,dimineata si seara,inainte de masa (foarte bun pentru orice boala).

D006

domnule claus mata ai facut protofil dupa reteta asta
eu nu mai fac experienta pe mine dupa ce spun alti, daca ai facut spune tia iesit sau nu
va multumesc

D006

Bai, da Protofilul cumparat de la magazin ce are, nu e bun ?

D006

daca vremea o tine tot asa, adica frumoasa, intr-o saptamana pun o turtita mica cu Protofil cumparat de la ACA.

crombra

Domnilor,
Nu am pretentia a fi mare specialist in fabricarea protofilului dar va pot impartasi din cunostintele mele vis a vis de plantele medicinale.
Ma pasioneaza de mult tratamentele naturiste asa ca va pot confirma urmatoarele:
Toate plantele medicinale au in compozitia lor principii active care de cele mai mlte ori se regasesc in uleiurile volatile continute in diversele parti ale plantei.Ideea este de a dizolva aceste uleiuri si a le extrage din planta. Aceasta se face pe mai multe cai: prin actiunea aburului, a bioxidului de carbon,sau prin macerare in solutii alcoolice.
Deci ca o concluzie toate plantele medicinale sunt benefice atat pentru om cat si pentru albine cu urmatoarea regula de aur: A nu se confunda drogul cu alimentul, deci se iau cantitati moderate.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.
                                                  
http://crombra.sunphoto.ro/

valter

Ce ai simpatic la protofilul flacailor e ca  nimeni nu l-a produs si nici testat.
Un predecesor de postare a mentionat ca protofilul se produce atat la aca cat si la hof...gal din extract din doua compozitii de ciai gastric 1si 2-intru-totul adevarat- ia ceaiurile.... consultale,... consumale si ....ulterior macereaza ce scrie pe continutul cutiutelor.
Nu uita sfatul lui cromba-o bobita de heroina te binedispune, mai mult te ucide, glumesc si eu- nu va drogati nici pe voi si nici albinutele.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

D006

vorbesti fara sa stii , reteta a fost publicata de mine acun 2 ani pe alt forum si eu il fac si-l administrez in fiecare an la albine.
aca nu face protofil ci icda  :nono:
oricul cel facut in casa este mult mai bun pt. ca nu-l aghesmuiesc cu apa distilata si mai mult pelin. :hi:

valter

bai da ce publicisti avem pe net.Pune publicatia pe masa.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

D006

cauta in  forumul stuparitul si vei vedea data postarii , daca te pricepi la net

D006

Citat din: florinpngBai, da Protofilul cumparat de la magazin ce are, nu e bun ?
florine e bun si cel de la aca dar e scump

crombra

Eu mi-am facut un obicei. In fiecare an, primavara cand infloresc pomii hranesc stupii cu un sirop caldut "de curatire si vitalizare". Siropul i-l fac din ceai si zahar 1/1+ suc de ceapa(250 ml/10l sirop). Ceaiul i-l prepar prin infuzie de pelin de mai, coada soricelului, menta, musetel si sunatoare cate o mana  din fiecare la 10 litrei de apa. Efectul e grozav, mai ales al pelinului si coada soricelului care combinate si cu ceapa sunt cele mai bune pentru sistemul digestiv si imunitar. Dau cam un litru /stup la 2 zile sau daca nu ajung la stupina mai des dau 4 litri/saptamana. La fel si zaharul candi i-l fac cu ceai de pelin ,coada soricelului si menta.
Imi permit sa va prezint(pentru cine nu stie) modalitatile practice de a extrage principiile active din plantele medicinale:
Infuzia (ceaiul) este forma cea mai simplã si mai utilizatã de a extrage substantele active din plantele medicinale. Infuzia se obtine din mentinerea plantei medicinale în contact cu apã clocotitã timp de 15 minute. Într-un vas smãltuit sau de portelan se pun 1 – 2 lingurite din planta mãruntitã, peste care se toarnã 250 ml de apã clocotitã. Vasul se acoperã si se lasã 15 minute. Dupã aceea ceaiul se strecoarã si se îndulceste. Unele plante se preparã numai prin infuzie, deoarece prin fierbere principiul lor activ poate dispãrea. Este cazul florilor de musetel, de tei, al frunzelor de mentã sau de roinitã.
Decoctul este procedeul prin care planta se amestecã cu cantitatea indicatã de apã rece, apoi produsul se fierbe un anumit timp. Decoctul se strecoarã fierbinte si se completeazã cu apã caldã, cât este necesar. Frunzele, florile si planta întreagã se fierb 10 – 15 minute, iar cojile si rãdãcinile se fierb 30 – 40 de minute. Dupã fierbere decoctul se strecoarã. Prin decoct se preparã plantele a cãror consistentã este lemnoasã.
Tinctura se obtine prin tratarea plantelor mãruntite cu alcool de diferite concentratii. Tincturile sunt solutii extractive alcoolice, mai concentrate în principii active decât infuziile. Se administreazã intern, în putinã apã sau ceai sau pe zahãr.
Maceratul se foloseste la prepararea extractelor apoase, vinurilor, tincturilor si oteturilor medicinale, pentru cã unele principii active se extrag printr-un contact mai îndelungat cu dizolvantul. Unele plante, ca rãdãcina de nalbã sau semintele de in, se preparã numai prin macerare cu apã rece, fãrã a se fierbe. Plantele mãruntite ce urmeazã a fi macerate cu apã se spalã în prealabil. Maceratul se preparã cu apã la temperatura camerei (15 – 25 de grade). În timpul extragerii, lichidul se agitã de câteva ori. Dupã trecerea timpului indicat, maceratul se strecoarã prin tifon. Preparatul se consumã în timp de 24 de ore si se pãstreazã la rece, în sticle de culoare închisã.
Siropurile sunt solutii extractive apoase la care se adaugã zahãr (640 g de zahãr la 360 ml de lichid). În general siropurile se preparã dizolvând zahãrul într-o solutie ce contine substantele active ale plantei. Apoi preparatul se fierbe în baie de abur sau direct pe foc, conform timpului indicat în retetã. Siropurile se preparã în vase smãltuite. Se strecoarã fierbinti prin tifon, direct în sticle uscate, de capacitate micã. Dopurile se fierb în prealabil si se fixeazã imediat ce sticlele au fost umplute. Apoi se pãstreazã la rece.
Vinurile se preparã prin macerarea plantelor mãruntite, folosindu-se 30 – 40 g de plantã pentru un litru de vin vechi de bunã calitate. Macerarea se face la temperatura camerei. Dupã 7 – 8 zile se strecoarã. Se lasã 24 de ore, apoi se filtreazã printr-o pânzã deasã sau printr-un filtru de hârtie. Se adaugã zahãr dupã gust si se completeazã cu vin pânã la un litru.
Oteturile aromatice se preparã prin macerarea plantelor mãruntite cu otet de vin, la temperatura camerei, timp de 7 – 8 zile. Dupã trecerea acestui timp întregul continut se strecoarã printr-o pânzã deasã, apoi se completeazã cu lichid. Pentru prepararea oteturilor aromatice se folosesc plante în proportie de 5 – 10 g la 100 ml de otet. Se întrebuinteazã numai extern.
Uleiurile medicinale se obtin prin macerarea plantelor în ulei, timp de 4 – 6 sãptãmâni. Peste plantele mãruntite se adaugã ulei la temperatura camerei (este mai indicat cel de porumb sau de mãsline). Sticla se tine într-un loc rãcoros si întunecat, astupatã cu un dop de plutã. O datã la 2 – 3 zile se agitã preparatul, iar dupã 3 sãptãmâni se strecoarã. Se pãstreazã în sticle de culoare închisã, ferite de cãldurã sau luminã.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.
                                                  
http://crombra.sunphoto.ro/