Pret miere 2016

Creat de Eugen B, Aprilie 15, 2016, 08:06:32 PM

« precedentul - următorul »

ursulescu

      Domnilor,

  Nu facem polemica. Asta se face in nord si sud (ca banateni si ardeleni cred ca suntem, cel putin responsabili).Discutam pe rezultate certe. La noi putini accepta evidentele, realitatea ... daca nu sunt relizate de ei. Einstein avea doua pisici, îl deranjau cand ieseau afara. A facut in usa doua gauri: una mare pentru cea mare si una mica pentru cea mica. Seara cand vecinul tamplar a venit de la lucru ia spus: vecine era suficenta doar gaura mare... Asta apropos de pregatire... Bun, in lumea asta mare si complicata totul vibreaza. Sunt insecte si acarieni deranjati de anumite vibratii. Tehnologia ne permite acum trimiterea unor "trenuri de vibratii" dupa o anumita regula. Din pacate, dispozitivul momentan lucreaza doar in zona temperata. In trei stupine a produs efecte certe. Sigur mai sunt necesare cercetari. Nu vreau sa va vand nimic, nu vreau sa cumpar ceva. Am dorit, in mod onest sa va informez ca exista o speranta.
  VA PRECIZEZ SI E BINE SA TINETI MINTE: TOATE PROBLEMELE CU CARE NE CONFRUNTAM SUNT GENERATE IN ORDINE DE: varroa, pesticidele pe care le folosim pentru tratamente apicole, mixul varroa plus noseme (apis și ceranae - ultima detectată de mine acum patru ani in Banat, oficial nosema ceranae nu exista in RO dar exista in toate tarile vecine), la toate se adauga: efectul catastrofal al unor virusuri sustinut prin importul de regine, regine multiplicate haotic de persoane fara responsabilitate, consangvinizarea uriașă generată de aceste multiplicari.
  Vă respect indiferent de supărări și ofuri, VA TRBUI SA GÂNDIM UN ALTFEL DE APICULTURĂ - VEȚI VEDEA, va trebui să readucem în prim plan rasele... Cat despre rezultatele comunicate, ele sunt corecte, mergem înainte "pas cu pas" în felul nostru. Am spus ca voi dona 5 regine de Banat iar in noul context al postarilor și cel puțin 2 de Carnica de Banat (au și slovenii). Putem discuta doar după ...  Plantele au o problema, totul devine complicat pentru albine, va rog sa vedeti pe ce specii de plante fac apicultura spaniolii, asta comparativ cu noi. Nu vând regine pentrucă nu pot multiplica în siguranță momentan, sigur în 2017 se va putea. Încetăm polemica aici.

oroles

In Moldova nu donati ceva regine? Aveti ceva cu moldovenii? :rotfl: =))
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

ursulescu

Îi respect pe toti românii. Nu am o preferință anume. Cea ce deosebește provinciile sunt sistemele culturale (suma de valori liber consimțită). Da voi da și în Moldova și chiar peste Prut.

joohny

Va salut.Pai 5 matci in toate zonele ar cam ajunge cite o jumatate de matca.Sper ca in Lunca Prutului sa ajunga una intreaga si buna.Sanatate.

Jimmy2011

#64
Cum este domnilor cu : nu exista cerere pe piata externa de miere, este piata suprastocata
de miere , si nu se cumpara....Sa-mi bag p... ! Ia uite ce a crescut cererea in ultima saptamana!!!

Baieti ! Cerere pentru mierea romaneasca a fost tot timpul !!! Vorbim de mierea pe care o avem noi in butoaie pana cand ajunge la achizitori-procesatori . Ce pleaca de la ei la export, nu mai este calitatea vanduta de noi apicultorii romani!
Stocurile pe care le au achizitorii sunt posirci de miere luata din Ucraina, Argentina si China la preturi de kkt, si normal ca nu exista cerere la extern pentru kkt-ul lor, trebuie cupajata cu mierea de salcam de la noi pentru a fi vandabila! Se pare ca anul asta au supt-o cu mierea de salcam de la fraieri.
Astazi unui prieten i-a fost oferit un pret de 22 lei /kg de salcam, pe cele 2000 kg pe care le are de anul trecut. Si surpriza, nu a vandut.
Cei care aveti miere, nu vindeti pana in toamna ca nu stiiti cum va fi anul pana la final !
Aveti rabdare.
Apropos, miere nu s-a extras nicaieri in Europa ! Nu este miere!
Revin cu afirmatia ca zaharul va ajunge 5 ron/kg pana la sf verii.(vb de Coronita)

Îțî dau posibilitatea să revizuiești postarea, în termeni civilizați.
Nefiind la prima postare de acest gen, ai un prim avertisment.
Poți posta din nou mesajul cu modificările de text care se impun (știi tu care ! ) și de restul mă ocup eu.
Pe viitor, evită expresiile licențioase de mai sus, chiar și cu puncte-puncte... nu vor mai fi acceptate sub nici o formă pe acest forum !!!

Mulțumesc !
Ce este mai dulce si mai dulce decat mierea?...Otetul gratis...

stefan1

  Pe fond eu cred ca Jimmy are dreptate si lucrurile trebuiesc spuse. Goana dupa bani cu orice pret, afecteaza grav apicultura romaneasca.
  Importul de miere din China, Argentina sau Ucraina nu ar trebui sa se intample la noi, tara cu productie mai mare decat consumul. In toate aceste tari este si miere buna, dar comerciantii nostri importa ce este mai ieftin, deci de cea mai proasta calitate si vrea sa o valorifice fie in tara fie in Vest la pret cat mai bun. Pe straini nu-i pacalesc, asa ca aia nu le mai ia 'mierea'. Asa se orienteaza spre piata romaneasca,si vinde mierea sub pretul producatorului roman, care astfel va fi ruinat. Si consumatorul roman, care va fi dezamagit de calitatea mierii pe care o ia din magazine sau chiar de la anumiti producatori, va elimina din consumul lui acest valoros aliment-medicament care este mierea naturala.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

romikele

Fondul e una, exprimarea e alta.
Forumul e urmarit de personalitati importante in stat iar eu n-am chef sa primesc scatoalce din cauza altora.
Daca nu se intervine, se va aplica regulamentul !

ciucur


Forumul e urmarit de personalitati importante in stat .....

E bine ca urmaresc forumul, dar ar fi bine daca ar face ceva mai multe pentru apicultura.

Eu ma gandesc deja cat sirop trebuie sa le dau, pentru ca la cum arata prognoza meteo vor avea nevoie . La pomii fructiferi erau ramele pline, acum sunt goale. Nu am stors miere si nu cred ca o sa storc anul acesta. Nu imi aduc aminte cand a fost ultima zi fara ploaie in zona stupinei. Cand era inflorit salcamul au fost zile si cu 3 reprize de ploaie. In zona a venit inca un pavilion cu inca 100 de familii. Individul a vrut sa intre cu 'forta' pe motiv ca a fost in pastoral si nu a cules nimic iar albinele sunt flamande si a fost refuzat de 3 vecini, insa l-a convins pe al 4-lea. Cand a fost intrebat de acceptul veterinarului si primariei a spus ca suntem cei mai rai oameni din lume...Acum sunt peste 400 de familii pe o vatra saraca in resurse melifere de acum incolo. Asta e situatia anul acesta.
Eu ma descurc cumva, eu nu traiesc din apicultura...Celor cu multe familii le va fi foarte greu.
22 lei kg de salcam? Poate 32-35 de lei.
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

varza

#68
Peste tot exista aceasta inghesuiala insa cei ,, priceputi,, mai extrag cate ceva. Am 2 vecini care fac apicultura la 500m de vatra mea...... si desi sunt peste 700 de stupi la fiecare 2 saptamani extrag ..... cum fac habar nu am dar tot fac miere spre deosebire de mine care chiar cu stupi mai puternici ca ai lor nu reusesc nici sa le asigur un cules de intretinere. Nu dau cu pietre .... ba chiar bravo lor ca se descurca insa eu nu as putea face asa ceva.

oroles

Eu nu stiu cine sunt acele "personalitati"?! Cred ca ar trebui nominalizate!
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

varza

#70
Idea este ca nu sunt 2-3 ci sunt mai multi ( doar pe cei 2 ii cunosc personal) . Au luat fonduri impreuna si asa ca practic nu stiu daca foloseste la ceva numele lor(celor 2) intrucat abia au impreuna 50 de stupi  pentru ca nu ei valorifica mierea doar mai fac un ban pe langa activitatea de baza. Mierea e luata din cate am inteles de un anume Domn  dintr-un sat de langa Cluj care se ocupa cu desfacerea ei + mai detine stupi. Nu spun ca e facatura dar ...... mi se pare ciudat sa afirme ca stimuleaza familiile iarla 2 saptamani sa zica ca extrage in  conditiile in care nu a fost niciun cules ( asta s-a intamplat inainte de inflorirea salcamului iar in zona nu exista fir de rapita si nici prea multi pomi fructiferi + stupi mei erau uscati ). De asemenea mai exista un stupar batran in zona care de 15 ani are stupi  inca buni iernati strans pe 6-7 rame care a trebuit sa intervina cu rame de la rezerva in acea perioada. Om fi noi stupari mai prosti.  de nu am reusit nici sa asiguram cules de intretinere in timp ce altii extrag? :lol: . Pe acestia ii cunosc eu asa ca atentie ca sigur mai sunt. Cand vedeti combinatia fonduri+ stupi putini+ zona improprie+ miere multa = deschideti ochi.
Ps : plus de asta cantitatea extrasa la 2 saptamani e mai mare decat cantitatea pe care am extras eu in plin masiv de salcam anul acesta.

Adrian.B.

Nu prea cred povestea. De ce? Nimeni nu achizitioneaza zaharul trecut prin gusa albinei. Lucrul asta poate sa-l faca si acel Domn de la Cluj, nu trebuie sa treaca muntii ca sa cumpere zahar prelucrat.

varza

#72
Respectivi sunt rude sau neamuri asa ca nu stiu daca chiar achizitioneaza la pretul pietei miere...... dupa ce tot el ia si invata apicultura .
Oricum nu vreau sa denigrez pe nimeni pentru ceea ce face doar am spus ceea ce stiu din vorba in vorba si din experienta detinuta. Important este sa deschidem ochi consumatorilor sa reuseasca sa depisteze falsurile. Poate un creion chimic ar fi eficient in cazul celor care doresc sa cumpere cantitati mai mici si nu isi permit sa duca la analize mierea. Chiar o sa deschid un topic pe acest subiect cat de curand...... in special solutii simple si eficiente pentru consumatorul de rand astfel doar se pot starpi cei care falsifica mierea...... atata timp cat noi cumparam o miere falsa..... indirect ii sponsorizam sa produca si mai multa iar acest lucru nu se va opri niciodata atata timp cat mierea respectiva e cumparata.

varza

Cat despre falsificare...... cati chiar crezi ca vand miere de salcam naturala la 25 lei sau mai putin borcanul???  Adica mai ieftin decat anul trecut desi productia la salcam anul acesta a fost mai mica sau chiar inexistenta pe alocuri asa ca sa speram ca vom reusi sa educam cumparatorul ca altfel va fi greu pentru toti cei care incearca sa produca un produs de calitate

Adrian.B.

Cei care vand miere falsificata, sunt in general(nu toti) ,cei care vand in piete . Eu vand miere naturala de salcam cu 22 lei borcanul de 800 ml. Asta e cererea. Daca cer mai mult ,nu cumpara si prefera sa mearga in piata si sa o cumpere cu 25-27 de lei. Asta e viata apicultorului cinstit.