Mai cumpara cineva miere in Romania?

Creat de dan.smarandoi, Noiembrie 01, 2015, 08:58:50 AM

« precedentul - următorul »

dan.smarandoi

De cateva luni,atat eu cat si alti colegi apicultori din zona,incercam sa vindem mierea,insa fara nici un rezultat.Pur si simplu nu intreaba nimeni,cu mici exceptii din partea "plescarilor".Cum stim cu totii,mierea o sa fie buna si la anu,insa nu pot sa nu intreb,cum o fi pentru apicultorii,care realizeaza venituri strict din apicultura.

Dan Pașca

Fileomera cumpara,numai ca nu sunt prea seriosi cu plata,te tim poate si 3 luni,    pretul de mizerie : 10,5 lei   pf,,  17 lei salcamul

Eugen B

Cand nu vor mai fi albine se va cauta mierea. E pacat ca nu suntem uniti. Daca nu am vinde nimeni la anu miere sa vedeti care ar fi pretul. Dar sunt multi care o vor da asa ca pretul va fi tot asa si plata la 2-4 luni.

bmdna

Problema e globalizarea. Pot sa fie uniti apicultorii din Romania si sa tina la pret, fortele pietei vor aduce miere din alta parte. Din China, din Turcia, din Argentina... . Pe vremuri ar mai fi mers chestia asta pentru ca importurile erau mai complicat de facut. Acuma oricine poate importa de oriunde. Sa ne uitam la cartofii romanesti care se strica pe la producatori iar in magazine si in piete sint cartofi din Egipt. Mere... avem mere din Polonia si din Slovenia. Eu cred ca singurul lucru ce se mai poate face este educarea consumatorului. Daca noi, consumatorii, nu am mai cumpara cartofi din Egipt, mere din Slovenia, atunci comerciantii ar trebui sa se duca spre producatorii interni si abia atunci ar conta daca acestia ar tine la pret. Cu mierea e la fel. Piata dicteaza si nu producatorul... asta e societatea in care traim.
Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva!

Eugen B

Eu nu stiu de ce la noi se fac atatea analize si mierea de pe raft nu e miere. majoritatea cumpara miere din marketuri si noi suntem obligati sa dam la engros.
O sa vedem ce va fi pe viitor , dar e ciudat ca anual scad nr. de familii in lume si tonele de miere sunt tot mai multe.

stefan1

Citat din: Eugen B din Noiembrie 01, 2015, 08:40:05 PM
...
O sa vedem ce va fi pe viitor , dar e ciudat ca anual scad nr. de familii in lume si tonele de miere sunt tot mai multe.

  Da, dar si hranitoarele cresc pe an ce trece!   :wink:    :nono:
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Eugen B

Numai la shmecheri cresc, ca la noi daca e ceva in neregula te lasa cu mierea acasa.

fiug1970

Screenshot_2016-01-24-10-04-53.png

fiug1970

Federatia Asociatiilor Apicole din Romania a publicat rezultatete unor analize de laborator asupra mierii de salcam care se gaseste in lanturile de supermarketuri Selgros si Kaufland. Cifrele vorbesc de la sine, de cele mai multe ori mierea este mai mult glucoza industriala cu arome si alte substante decat miere. Ba mai mult, multe dintre borcanele inscriptionate ca fiind miere de salcam nu au nici macar un gram de miere de salcam in componenta lor.
Analize-miere-procesatori

Desi analizele efectuate s-au limitat la aceste doua lanturi de supermarketuri, situatia este fara indoiala intalnita si in celelalte mari lanturi straine de supermarketuri prezente in Romania. Inlocuirea mierii de albine cu glucoza industriala este facuta pentru a scadea costurile si a putea obtine cantitati mari necesare satisfacerii cererii pentru numarul mare de cumparatori din aceste lanturi comerciale.

Mierea de salcam este foarte cautata datorita proprietatilor ei uimitoare pentru sanatate
Mierea de salcam se pastreaza lichida in mod natural, fiind foarte bogata in fructoza. Are puternice proprietati calmante psihice. Mai este recomandata drept calmant gastric, stimulent pentru activitatea cardiaca.

Ce contine mierea de salcam?
Dintre numeroasele tipuri de miere, fiecare cu proprietatile ei specifice, mierea de salcam este un tonic general, care calmeaza tusea si este folosita in tratarea asteniei si nevrozelor.Mierea de salcam este asimilata foarte usor de organism, oferind energie si substante bioactive si nutritive
Mierea de salcam contine vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, flavoane, flavonoide, compusi aromatici, fitohormoni, acizi organici (lactic, oxalic, citric, malic), dextrina, compusi ai azotului.

calmusdaniel

  Traiasca F40! Stie procesatorul cum sa faca din 100kg de miere,o tona sau mai mult de-o tona de "miere"!
Or fi fraieri sa mai cumpere mierea curata de la apicultori,cand ei vand sirop cu aroma de miere!

calmusdaniel


calmusdaniel

http://youtu.be/ujhQdy2Hb-4


Mierea noastra e apreciata de straini pt ca e naturala dar daca noi umblam cu cioara vopsita nu ne-o mai ia nimeni!

tinumaftei

Nici un procesator nu cumpara miere cu sirop!! Au instrumentele ca sa determine adaosul chiar in cantitate mica! Si nici nu exporta miere cu sirop!! Daca se intampla asa sunt refuzati!! Asa ca ramane o singura posibilitate: adaosul sa fie pus chiar de procesator. Si asta o fac pentru piata interna unde nu exista nici un control adevarat. Candva exista o lege care condamna falsificarea produselor alimentare!!

calmusdaniel

Tinule,fie el apicultor sau procesator ar trebui sa fie pedepsiti fiindca pun sanatatea consumatorului in pericol,ma gandesc cati au cumparat pt copii si batrani  sa-si intareasca sistemul imunitar si de fapt ei consuma porcarii.Dar asta e,unii nu tin cont se imbogatesc din falsurile astea.

Eugen B

Ar trebui sa fie obligati sa nu mai scrie miere pe borcanele alea.
Din pacate se stie IQ cum este in tara si in lume.
Oricum un foarte mare avantaj este si acela ca polenizam toata tara.
De ce nu ne reprezinta nimeni ? sa luam si noi subventie macar ca pe oi, noi cu albinele singurul lucru pe care il face este sa dezvoltam tot ce tine de plante